Ne zanima me šta će on uraditi, i šta on misli o tome. On to pokušava otkako je došao na vlast. Nego me interesuje da li ti pristaješ na to !?amho je napisao/la:
i posrat ako im to bude odgovaralo...
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- SiggySinatra
- Kontakt:
Lupanje, lupanje i samo lupanje.. trebal vam rijecnik mozda?
ne pitam se ja tu nista, tako da nemam na sta pristat'... u posljednjih 16 godina sloboda je dovedena u situaciju da je prakticno niko s parama ne podrzava... sloboda ima samo fukare, a i njih je sve manje i manje... cijela tuzla kad bi se digla na noge situaciju nece promjeniti protestima... valja zasukat' rukave, dat' pare i radit' za dobrobit kluba... bez toga nema oporavka, pa pristajao ja na to ili ne, svejedno je... jer drugog izbora nema...VolimTz je napisao/la:Ne zanima me šta će on uraditi, i šta on misli o tome. On to pokušava otkako je došao na vlast. Nego me interesuje da li ti pristaješ na to !?amho je napisao/la:
i posrat ako im to bude odgovaralo...
sloboda je imala preduslove da u ovom vremenu mozda bude na mjestu bate ili nordsjaelanda ili kako se vec klub zove... lokalni patriotizam i mahala nas je dovela u ovakvu situaciju i umjesto da cijeli kanton dise za slobodu, ostalo je svega par stotina navijaca koji nemaju prakticno nikakvih kapaciteta da bilo sta promijene...
SiggySinatra je napisao/la:Lupanje, lupanje i samo lupanje.. trebal vam rijecnik mozda?
popis rijecnih vodotokova ili sta bi to trebalo biti? zasto bi to nekome trebalo kad je fk sloboda u pitanju???
Da i ja kažem koju o mogućem spajanju Slobode i Mramora, te osnivanja novog kluba F.K.Sloboda 1919.
Sa jedne strane bio bih tužan naravno, ali sa druge sretan jer bi klub konačno bio kako treba, bez dugovanja, titule i evropski kupovi bili bi realnost.
Ako se to ipak desi, naravno da ću pratiti taj klub, jer ipak će to biti Sloboda, za mene kao da se nikada nije ni "ugasila". Ok, grb će se vjerovatno promjenit', nema veze, već smo ga mjenjali. Klub je već mjenjao ime, bili smo Gorki, a sada Sloboda. Bitno je da bude crveno-crna boja. I dalje će se igrat' na Tušnju, i dalje će se kada se spomene Sloboda, znati da je to Sloboda iz Tuzle. Kakav gubitak identiteta i **** materine, Sloboda će uvijek biti Sloboda, ova ili ona.
Hipotetički govoreći, evo, osnovan je taj klub F.K.Sloboda 1919, ja ću i dalje govorit' da je ta Sloboda igrala protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama, evropske tekme, pobjeđivala ih, itd.
Ako ovoj Slobodi nema pomoći, a nema je kako stvari stoje, formiranje "novog" kluba ima smisla po meni. Preživio sam K.K. Sloboda Dita, volim je, volim ovaj sada klub, ali to će uvijek za mene biti Dita.
Isto sa F.K.Sloboda, ako se to desi, za mene, Sloboda je Sloboda, iz Tuzle je, crveno crna je ..zdravo đaci.
I Radnički Kragujevac je stalno mjenjao ime kluba, itd, ali i danas imaju publiku uza se, vole svoj klub i podržavaju ga. To su pravi navijači, ako se Slobodi desi to što se "priča", mi Tuzlaci bi također trebali uzeti recept od navijača Radničkog, ali i drugih klubova, jer sigurno da oni nisu jedini primjer toga.
Sa jedne strane bio bih tužan naravno, ali sa druge sretan jer bi klub konačno bio kako treba, bez dugovanja, titule i evropski kupovi bili bi realnost.
Ako se to ipak desi, naravno da ću pratiti taj klub, jer ipak će to biti Sloboda, za mene kao da se nikada nije ni "ugasila". Ok, grb će se vjerovatno promjenit', nema veze, već smo ga mjenjali. Klub je već mjenjao ime, bili smo Gorki, a sada Sloboda. Bitno je da bude crveno-crna boja. I dalje će se igrat' na Tušnju, i dalje će se kada se spomene Sloboda, znati da je to Sloboda iz Tuzle. Kakav gubitak identiteta i **** materine, Sloboda će uvijek biti Sloboda, ova ili ona.
Hipotetički govoreći, evo, osnovan je taj klub F.K.Sloboda 1919, ja ću i dalje govorit' da je ta Sloboda igrala protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama, evropske tekme, pobjeđivala ih, itd.
Ako ovoj Slobodi nema pomoći, a nema je kako stvari stoje, formiranje "novog" kluba ima smisla po meni. Preživio sam K.K. Sloboda Dita, volim je, volim ovaj sada klub, ali to će uvijek za mene biti Dita.
Isto sa F.K.Sloboda, ako se to desi, za mene, Sloboda je Sloboda, iz Tuzle je, crveno crna je ..zdravo đaci.
I Radnički Kragujevac je stalno mjenjao ime kluba, itd, ali i danas imaju publiku uza se, vole svoj klub i podržavaju ga. To su pravi navijači, ako se Slobodi desi to što se "priča", mi Tuzlaci bi također trebali uzeti recept od navijača Radničkog, ali i drugih klubova, jer sigurno da oni nisu jedini primjer toga.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ko i malo prati i ove nize lige zna da se radi o bacenoj patki u vezi spajanja sa Mramorom,i to je klub koji ima dugu historiju i takodjer ljudi iz Mramora sigurno ne bi tako lako dopustili da se ugasi klub,da je neko drugi naveden i moglo bi se pribojavat al et da ce se i ovi yebeni izbori zavrsit i da ljudi postanu ljudi a ne da za 20 maraka prodaju i guzicu i obraz...
Do gasenja ne smije doci,i svi moraju sjest i bit ukljuceni i pokusat doci do rjesenja da se klub vrati,ako su dugovanja ogromna mora se konacno i imenom i prezimenom navest ko je za koliko ostetio klub i konacno da neko i odgovara,a ne kao sa KK neko je napravio dugovanja i hajmo ispocetka,za to je morao neko da odgovara,a ne ovako neko se dobro klubom koristio a mi mu halalimo...
Najlakse je tako hajmo ugasit klub,zaduzit se 100 miliona igrat evrokupove pa opet za 10 godina ga ugasit i pravit novi,previse ovaj klub znaci da bi ga se odrekli...
Do gasenja ne smije doci,i svi moraju sjest i bit ukljuceni i pokusat doci do rjesenja da se klub vrati,ako su dugovanja ogromna mora se konacno i imenom i prezimenom navest ko je za koliko ostetio klub i konacno da neko i odgovara,a ne kao sa KK neko je napravio dugovanja i hajmo ispocetka,za to je morao neko da odgovara,a ne ovako neko se dobro klubom koristio a mi mu halalimo...
Najlakse je tako hajmo ugasit klub,zaduzit se 100 miliona igrat evrokupove pa opet za 10 godina ga ugasit i pravit novi,previse ovaj klub znaci da bi ga se odrekli...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
-
- Interni moderator
- Kontakt:
tacno ne mogu da vjerujem da ima NAVIJACA Slobode koji se slazu sa gasenjem kluba...zbog toga smo i dosli dovdje..zato sto nemamo VJERE...zato sto se predajemo na prvu..zato sto pdf Sloboda ima manje stranica od j.e.b.e.n.i.h pdf celzija,uniteda,reala,barce,bajerna..zato sto na tim pdf se slomise navijaci
doticnih da objasne jedni drugima kako NJIHOV bajern,united,barca
su bolji od onih tamo
...zato sto ljudi hladno hodaju u dresovima hajduka,partizana po carsiji ati nemas gdje j.e.b.e.n.o.g privjeska Slobode kupit..zato sto dosta mladzih momaka svrsava na j.e.b.e.n.e delije i grobare koji nose barjake mladica i karadzica po tekmama a za Slobodom im puca k.a.r.i.n.a mada nikad u zivotu nisi bili na stadionima ovih c.e.t.n.i.k.a..e,zato nam je vako 

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Halo sta vam je kakvo gasenje kluba ? jestel vi normalni ? Dug FK Crvene Zvezde iznosi oko 45 miliona eura i ljudi su vec nasli rjesenje kako se nosit stim dugom mislite da oni razmisljaju o gasenju Zvezde pa glupost zesca , mislim da ako se dignemo svi a vec polako ide na to onda bi se moglo naci rjesenje u klubu. Ali stvarnoo pisete gluposti to vezano sa Mramorom pa stvarno nigdje veze pomislit na to a kamoli da se to desi.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
-
- Kontakt:
Pošto vam je stadion suspendovan, gdje planirate igrati vaše utakmice ?
Srebrenik, Lukavac, Gračanica, Banovići, a Lukavac im je najbliži još igramo Nedjeljom domaće utakmice dok Sloboda igra Subotom, neka dođu malo nama heheeh........AboveTheLaw je napisao/la:Pošto vam je stadion suspendovan, gdje planirate igrati vaše utakmice ?

- Probisvjet
- Kontakt:
Ti volis Lacio, to je bitna razlika izmedju tebe i nas koji volimo Slobodu.JTS je napisao/la:Da i ja kažem koju o mogućem spajanju Slobode i Mramora, te osnivanja novog kluba F.K.Sloboda 1919.
Sto se tice OKK Sloboda, instant kluba. Gdje igraju, u kojoj ligi, koliko gledalaca imaju, koliko gledalaca ide na gostovanja, jesu li ikada igrali pred 5000-6000 ljudi, jesu li nekada bili sampioni, jesu li nekada dali A reprezentativca, jesu li ikada odigrali "veliku" utakmicu, uostalom ko je ta OKK Sloboda? Da mozda ne puni Mejdan, Skenderiju, Pecaru... Nemam prema njima ni najmanje osjecanja, zaboli me koja su liga i sa kim igraju. Sto se mene tice mogu ga gasiti deset puta dnevno!
To je instant klub koji je u rangu sa svim ostalim klubovima koji egzistiraju u Tuzli. To je klub koji je nastao iz kukavcijeg jajeta.
Ne zelim da se to desi FK Slobodi, makar bila zaduzena i deset puta vise. Kada budu gasili FK Sarajevo, Celik, zelju, velez (a to se nece desiti jer tamo valjda vise vole svoj klub od nas) onda me boli briga. Slobodu ko ugasi taj je napravio zlocin. Zlocin prema Tuzli. Sloboda nije cacevina prolaznih mesetara, da je gase i pale kada zazele, Sloboda je mnogo vise od onoga sto uhljupi misle. Uz Slobodu se radjalo i umiralo, pa tako ce i biti.
Mislim da se nije rodio taj koji ima hrabrosti dici ruku za gasenje Slobode.
Ne moze se baciti 100 godina u kantu za otpatke. Ne mogu se baciti i izbrisati sjecanja, promrzle noge, pokisle glave, uzareni dlanovi, teska putovanja, odvajanje od skromnog djeparca da bi se Sloboda gledala.
Ne moze biti da jedino u ovoj drzavi treba gasiti Slobodu! Ne moze biti da je Tuzla najgora i ona koja svoju djecu baca u smece i ostavlja da umre.
Mozda ima na stadionu malo nas, al' neka pokusaju ugasiti Slobodu, tek onda ce vidjeti koliko nas je.
Ako je bio pun stadion kada smo se borili kada je Slobodi trebalo za opstanak u PL, zamislite samo koliko ce nas biti ako je budu htjeli na lomacu.
Zato bolje da nas sada bude vise, dok djelati ne dignu kamu!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
daj ba druze , KOJI KLINCI ??? Okanovic, Husejinovic , Crnogorac ,E Mesanovic ...ITD da ti ne nabrajam vise mrsko mi , sa 17 godina su bili pnajbolji igraci ligei to su klinci pravi koji su svojim zaslugama igrali i nicijim vise , a ovo sad je smijesno imaju po 18 , 19 godina formirani ljudi , a za nas su klinci , djeca , talenti vjecni i treba im vremena da se uklope u DRUGU LIGU federacije , alooo baa otvorite oci i shvatite da je korumpiran nas omladinski pogon jedan od najvecih problema slobode !!! Vjerujte od onog SEMIRA MUSICA kvalitetniji igraci navijaju s nama ...kralj_je_mrtav je napisao/la:Cemu udaranje po klincima, ocekujete da klinac od 17 godina bude nosilac Slobodine igre, samo ih pljujete, a to nije dobro. Svaka druga vam je mamin, tatin i tako dalje. Ne ide to tako, nego Davudu pred kucu i molite da se vrati, poslusajte savjet druga kojem je stalo do Slobode.SaltCityAttack je napisao/la:ma nema brate imam ih evo vecnu na FB ..naljepio sa se ne mogu brate vise ih gledati da postalvjaju **** pjesmice po FB i smjeskaju se i jedu **** .. dosta je viseee.. ocekujem da me sad poskidaju i sa FB jer ce smatrat da nisam upravu..ma nisam ba Qurac upravu..dosta je pjesmica , slikica manekenskih frizurica i reklamiranje kopacki..igrajte p i c k e!!!!!!!!!!!!!
Evo Meske se ograđuje od nas i zabranjuje ulaz na sjever znaci hoce Fukare da sklone od kluba. Svaljuje krivicu na nas a on zrtva koja radi za Slobodu, nema ovo ide iz krajnosti u krajnost
- King Kenny
- Kontakt:
Meske kad je tek dosao u klub izjavio je nesto kao "necu dopustiti da nam navijaci vode klub,politiku kluba" a eto to se sada i pokazuje tacnim,na sve nacine pokusavaju da izoliraju Slobodu od javnosti i onda je u tisini ugase,djubrad pokvarena
.

Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~
YNWA!
YNWA!
Neka nam daje krivicu neka smo narkomani al dok je nas taj klosar nece ugasit ovaj klub!
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.
Ja ne vjerujem. Čitam i ne mogu da skontam da neko ko "voli" Slobodu ove može napisati. Ne znam, možda je do mene, ali za mene ta Sloboda nikad, ali NIKAD, ne bi bila ista, isto k'o što OKK ni blizu nije u srcu kao KK Sloboda. Nažalost, dopustili smo da KK Sloboda, koja je osvajala trofeje u Kupu, Ligi i Super-kupu bude ugašena, male su šanse da će i sada biti drugačije.JTS je napisao/la:Da i ja kažem koju o mogućem spajanju Slobode i Mramora, te osnivanja novog kluba F.K.Sloboda 1919.

- Probisvjet
- Kontakt:
FK Sloboda: Klub se ogradio od „Fukara“, Sadiković izabarao nove pomoćnike!
Nakon nemilih scena na posljednjoj utakmici na Tušnju i novog poraza Slobode, Upravni odbor FK Sloboda sinoć je održao sjednicu Upravnog odbora.
Tako je ovo klupsko tijelo donijelo odluku da se ogradi od djelovanja navijačke skupine „Fukare“, koja je svoje nezadovoljstvo zbog klupskih neuspjeha, izrazila prekidom utakmice.
- Već smo se najavili organima NSFBiH, kojima ćemo pojasniti da je sjeverna tribina gradilište, a ne dio stadiona koji kontrolišemo tokom domaćih susreta. Također smo zauazeli stav da se ograđujemo od postupaka koji je tokom posljednje utakmice, grupa smještena na sjevernoj tribini i učinila. Slobodi, ovakvi navijači koji će praviti nerede, nisu potrebni – rekao nam je Mersed Kovačević, predsjednik Slobode, čiji su ostavku „Fukare“ i tražile u svom saopštenju za medije.
Šta misli od zahtjevu „Fukara“ Kovačević je odgovorio kroz prethodno izneseni stav da se sadašnja Uprava ograđuje od ove navijačke skupine i da ih mnogo i ne interesuju šta oni zahtjevaju.
- Ovaj Upravni odbor od svog imenavanja čini maksimalne napore da katastrofalno zatečenu situaciju stabilizuje. Treba nam vremena – istakao je Kovačević.
Također Upravni odbor je prihvatio prijedlog novog šefa Stručnog štaba Denisa Sadikovića, da za svoje pomoćnike imenuje klupske uposlenike Mirsada Dedića i Izeta Kunosića.
Nakon nemilih scena na posljednjoj utakmici na Tušnju i novog poraza Slobode, Upravni odbor FK Sloboda sinoć je održao sjednicu Upravnog odbora.
Tako je ovo klupsko tijelo donijelo odluku da se ogradi od djelovanja navijačke skupine „Fukare“, koja je svoje nezadovoljstvo zbog klupskih neuspjeha, izrazila prekidom utakmice.
- Već smo se najavili organima NSFBiH, kojima ćemo pojasniti da je sjeverna tribina gradilište, a ne dio stadiona koji kontrolišemo tokom domaćih susreta. Također smo zauazeli stav da se ograđujemo od postupaka koji je tokom posljednje utakmice, grupa smještena na sjevernoj tribini i učinila. Slobodi, ovakvi navijači koji će praviti nerede, nisu potrebni – rekao nam je Mersed Kovačević, predsjednik Slobode, čiji su ostavku „Fukare“ i tražile u svom saopštenju za medije.
Šta misli od zahtjevu „Fukara“ Kovačević je odgovorio kroz prethodno izneseni stav da se sadašnja Uprava ograđuje od ove navijačke skupine i da ih mnogo i ne interesuju šta oni zahtjevaju.
- Ovaj Upravni odbor od svog imenavanja čini maksimalne napore da katastrofalno zatečenu situaciju stabilizuje. Treba nam vremena – istakao je Kovačević.
Također Upravni odbor je prihvatio prijedlog novog šefa Stručnog štaba Denisa Sadikovića, da za svoje pomoćnike imenuje klupske uposlenike Mirsada Dedića i Izeta Kunosića.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
e pa necemo tako g.o.v.n.a.r.u nepismeni....samo se ti ogradzuj..ogradit cemo i mi tebe uskoro..ovu izjavu mora da mu je neko nakuco na papir a on je procitao..nema taj inace 2 ciste u glavi da poveze recenicu....cuj, ne interesuje ga sta misle navijaci..e pa interesovat ce te...Probisvjet je napisao/la:FK Sloboda: Klub se ogradio od „Fukara“, Sadiković izabarao nove pomoćnike!

- Probisvjet
- Kontakt:
To samo hajvan moze izjaviti. Katastrofa.staragarda je napisao/la:e pa necemo tako g.o.v.n.a.r.u nepismeni....samo se ti ogradzuj..ogradit cemo i mi tebe uskoro..ovu izjavu mora da mu je neko nakuco na papir a on je procitao..nema taj inace 2 ciste u glavi da poveze recenicu....cuj, ne interesuje ga sta misle navijaci..e pa interesovat ce te...Probisvjet je napisao/la:FK Sloboda: Klub se ogradio od „Fukara“, Sadiković izabarao nove pomoćnike!
Cijele tribine su bile jedinstvene "UPRAVA NAPOLJE" I sjever i zapad. Jasno se cuje na snimku. Neka ne izdvaja navijace, isto zelimo i mi na zapadu kao i navijaci na sjeveru. Jedina je razlika sto mi nemamo godina da mozemo ulijetati, al' da smo mladji sigurno bi uletili!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
igramo u lukavcu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.