FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 jul 2015, 00:45

samogrbavica je napisao/la:Veceras je posjeta odlicna ako uzmes cinjenicu da imas da gledas antitalenat od fudbala. Ekipe su nam odron kad krenes od Olimpica, Zrinjskog pa do nas. Ovo je sto veceras bilo jedno 2.000 oduzmi ako te u madarskoj razbiju. Znaci ocekuj jedno 4 milje brat, bratu da ce biti. E to je ono sto se prica napravi tim da privuces raju, a ne da ne mogu sastaviti dva pasa kako treba. Nije fazon da ti napunis ekipu s 10 golova nego da igras, a ne kao skupljeni s ulice. Malo me Oda razocarao..

Kad dode neko napise da je veceras bilo lijepo treba se pitati gdje mi zivimo. :facepalm: ahmetovic, zato ti je bilo dobro :facepalm:

Ja stvarno se nekad zapitam jesam ja toliko lud za Zeljom da kad gledam ovo dzigerica mi je u ustima jbt.
Stani, ima li kod tebe ikada nesto pozivno ili stalno kenjanje, zasto ovo, zasto ono, ne valjda ovako, ne valja onako??

Daj malo realnosti.

Kao prvo, sta si ocekivao? Das 10 KM i ocekujes mega fudbal ravan onome sto gledas Utorkom i Srijedom na ArenSport? Je li to tvoja poanta price?

Koliko je ulozeno, toliko ujedno i imamo, i toliko mozemo pruziti.

Realnost kaze, imali smo srece u zrijebu sto smo izvukli ekipu gdje se mozemo nadati, tj imamo neke izglede, a u suptrom Boga pitaj?
Tako, prvo apetite treba dovesti na jednu realnu razinu, pa onda nesto pokusati.
Cinjenica jeste da su nam ekipe ****, pocevsi od Zrinjskog, Olimpica i nas, ili ne treba sada ocekuvati bajke i basne..

Valjda vise znas i sam da je sve ovo na amaterskom nivou, bar sto se nas tice ujedno i lige. Jedino Sarajevo se pocelo izvlaciti iz sivila, pa cemo uskoro vidjeti hoce li uspjeti se izvuci, jer za to treba rezultattska potvrda na euro sceni. To tada, tj dok ne pronademo nekoga tko ce uloziti u nas, samim tim dobiti status profesionalnog kluba koje zeli da se takmici sa najboljim, onda se mozemo necemo nadati, a ovo je sve prezivaljanje, od danas do sutra, tj od sezone do sezone..

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 jul 2015, 00:48

IGRA-za mene ocekivana..igraci vec mislima u drugom pretkolu i naravno lagana tekma..ono radi reda da je odradimo. POSJETA- realno ovi s Malte dodju ko Travnik ili Vitez kao neko ocekivao 10-15 milja.. standardna ekipa koja se uzelila Zelje i po neki dijasporac. MAĐARI- oni ce nam pokazati koliko vrijedimo i sta mozemo.

petisesti98
Kontakt:

Post Postao/la petisesti98 » 10 jul 2015, 00:48

Koja je ovo evropska tekma po redu bez poraza ??? :D
SWRA

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 jul 2015, 00:48

samogrbavica je napisao/la:Veceras je posjeta odlicna ako uzmes cinjenicu da imas da gledas antitalenat od fudbala. Ekipe su nam odron kad krenes od Olimpica, Zrinjskog pa do nas. Ovo je sto veceras bilo jedno 2.000 oduzmi ako te u madarskoj razbiju. Znaci ocekuj jedno 4 milje brat, bratu da ce biti. E to je ono sto se prica napravi tim da privuces raju, a ne da ne mogu sastaviti dva pasa kako treba. Nije fazon da ti napunis ekipu s 10 golova nego da igras, a ne kao skupljeni s ulice. Malo me Oda razocarao..

Kad dode neko napise da je veceras bilo lijepo treba se pitati gdje mi zivimo. :facepalm: ahmetovic, zato ti je bilo dobro :facepalm:

Ja stvarno se nekad zapitam jesam ja toliko lud za Zeljom da kad gledam ovo dzigerica mi je u ustima jbt.
ovo nije ni e od evropskog fudbala i takvog necemo jos dugo ovdje gledati budi siguran,pita se od govana ne pravi ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 jul 2015, 00:49

Yebi ga, kod nas je takav mentalitet da ljudi idu gledati protivnika a ne Želju.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 00:50

petisesti98 je napisao/la:Koja je ovo evropska tekma po redu bez poraza ??? :D
šesta
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 10 jul 2015, 00:50

Ma dobro ne kazem ja nista, mozda sam ja fakat lud. Pozelio se utakmica, kontam hajd ne treba crnjacit, krenem na utakmicu ocekujem laganu igru, bez puno umaranja i zabijanje dva - tri gola. sa finim akcijama. Ne znam mozda puno trazim?!

Dobijem igru ekipe s ulice u kojoj se ne zna koji pije a ko placa. Vezni red ne postoji, znaci ne postoji protiv AMATERA. Ne smijem zamisliti sta ce biti s jacom ekipom. Ali mozda sam lud ****.
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 10 jul 2015, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
KHAJ PRICE

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 jul 2015, 00:51

Lijepo vece, rutinska pobjeda, bez puno srkleta, jednostavno na iskustvo uzeli.
Nesigurnost Antolovica gdje je loptu dao u noge protivnickom napadacu i kasnije se iskupio odbranom, bolja ekipa bi takav poklon lagano iskoristila. Memija je odigrao najlošiju partiju u dresu Želje. Blagojevic ce biti pojacanje 100%, jeste griješio ali se treba uigrati sa ekipom još malo. Kvesić prodoran, da su iskoristili njegove centaršuteve imao bi par asistencija veceras. Kokot blago receno igrac manje na terenu, Kvesa krene u prodor, on umjesto da se otvori on u stilu protivnickog igraca krene prema Kvesi i tako milion puta, stvarno je potrebno malo da ode na klupu da se dohaviza. Hadžiahmetovic je dragulj. Bajić je ako se ne varam asistirao Sadikoviću kod gola. Drago mi je zbog Dade što je zabio gol, odavno ja govorim da on treba što je više moguće da šuta jer ima strašan šut. Đelmić je dobro odigrao. Hiroš me oduševio u onih par minuta koliko je proveo na terenu, 2 super prodora, ako nastavi da trenira dobro bice od njega dobar igrac jer ima slifa. Što se tice posjete rekao bih da je ocekivana, otprilike 6-7 milja. Što se tice navijanja na jugu, treba nekim ljudima objasniti da ako su vec došli na jug da se tu navija svih 90 minuta a ne da jedan dio navija a ostatak sjedi, ili se fotografiše. Svaka čast dvojci momaka koji su vodili navijanje veceras, stvarno su se trudili. Da sumiram najvažnija je pobjeda zbog koeficijenta i novac koji smo dobili. Vidio sam nakon tekme Tiaga a nedugo nakon toga i Adžema ..
Mi smo Željini, Željo je naš !
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

sila14
Kontakt:

Post Postao/la sila14 » 10 jul 2015, 00:52

Maloprije sam radio na tekmi i ne mogu da vjerujem da ima raje od 20-tak godina koji dođu na ulaz i traže od mene da ih pustim džabole :thumbdown: pa jel moguće, ako već voliš svoj klub da ti je puno dati 5 KM za kartu, a cigara je hladno u ustima ccc. Ne voli se tako klub i sa ovakvim pristupom teško da možemo ostvariti neki napredak.

Što se tiče tekme, nisam puno nezadovoljan iako je rezultat protiv ovakve ekipe trebao biti pozitivniji. Međutim unaprijed dobijene tekme je jako teško igrati, što zbog motivacije, što zbog saznanja da smo već nakon prve tekme osigurali prolaz dalje. Siguran sam da će igra i zalaganje biti na puno višem nivou protiv mađara i da će nas malo i sreća pomaziti. :salut:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 jul 2015, 00:52

Budimpesta 14.07. - 17.07. 1 ND CIJENA za prvih 10 rezervaCIJA 99 KM - KASNIJE 129 KM
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 00:55

po meni malo na klupu trebaju i kokot i beganovic a ubaciti stokica i sadikovica ili dijatu...

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 jul 2015, 01:02

Mi bez Bajica ne mozemo igrati naprijed. Pored asistencije, svaki put kad je dobio loptu napravio je visak, ali njemu trebaju bolji krilni igraci, Kokot to nije. Nadam se Stokicu u prvih 11 umjesto Kokota. Oba Sadikovica su veceras odigrali solidne partije dok su bili na terenu. Ne znam, mozda probati i bez Beganovica u Madjarskoj, ubaciti E.Sadikovica da pomaze Amiru i Blagojevicu u sredini.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 10 jul 2015, 01:04

Ne bih se složio da ne šutamo iz daljine, van 16 i sl. Ali brate dragi kad bi naši mogli pogađati svaku sa distance ne bi u Želji igrali. Najvažnije da smo mi prošli i praktično ostvarili cilj ove sezone,a to je bio plasman u Evropu i prolaz prvog pretkola. Iskreno, mislio sam da ni Evropu nećemo dohvatiti. Ja sam prezadovoljan ovom sezonom. Za nešto više u slijedećoj treba u startu i mnogo više love. Trenutno je nemamo i ne treba očekivati ćuda i trofeje.
Željo i jeste najveći bh klub baš iz razloga što je iz mizernih uslova postigao najviše i najuspješniji je domaći klub kako na domaćoj sceni tako i na međunarodnoj (ovo će do Sudnjeg dana sigurno i ostati) jer nikad niko neće više doći do četvrtfinala (eto baš protiv Ferenca) i polufinala Kupa UEFA. Mi kad smo najjači bili imali smo 13-14 igrača i to je Željo. Takva nam je sudbina i ko to ne razumije nek mijenja klub.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 jul 2015, 01:09

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Gledao sam ovu prvu utakmicu od Madara.
Igraju mi nesto slicno kao Izraelci. Na strani su povuceniji dok kuci ako osjete da mogu, tj krv, navaljuju konstanto...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 jul 2015, 01:13, ukupno mijenjano 2 puta.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 10 jul 2015, 01:09

Eh da krenemo redom.. Pitam se sta bi bilo da smo uzeli 3-0 ? Sad bi ovdje pisali daj Madzare da se igramo.. Pratili su neki skauti iz Ferencvarosa, ne bi bilo dobro da su nam skontali kompletan nacin igre.. A i noge su umorne kod igraca, Oda ih jr bas nacepio s dva treninga dnevno..Ovako znamo na cemu smo i ne nadamo se previse.. Ja ipak vjerujem u ovu ekipu i sš.. Sto se posjete tice, vidim mnogi zvocaju.. Pa drage kolege s foruma kad nas protiv Mladosti ili Travnika na nasem stadionu bude 5,6 hiljada, tad ce nas i ovako u "gostima" biti preko 5 hiljada.. Druga stvar mene covjek pita na Istoku, ko je 11, jel Zeljkovic !? I ako neko zna procelavog manekena koji je na Istoku bio s dvije djevojke, nek mu prenese da ce iduci put zavrsit u jednoj od ustanova blizu stadiona i to ce ga poslat stariji momci koji su 30+ godina tu... Psovat igracima majku, djecu sestre i slicno u 20oj minuti moze samo mentalno zaostala osoba.. Nek zahvali Bogu i onim curama pored njega.. Next stop : Budimpesta :bih:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 jul 2015, 01:10

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ne bih se složio da ne šutamo iz daljine, van 16 i sl. Ali brate dragi kad bi naši mogli pogađati svaku sa distance ne bi u Želji igrali. Najvažnije da smo mi prošli i praktično ostvarili cilj ove sezone,a to je bio plasman u Evropu i prolaz prvog pretkola. Iskreno, mislio sam da ni Evropu nećemo dohvatiti. Ja sam prezadovoljan ovom sezonom. Za nešto više u slijedećoj treba u startu i mnogo više love. Trenutno je nemamo i ne treba očekivati ćuda i trofeje.
Željo i jeste najveći bh klub baš iz razloga što je iz mizernih uslova postigao najviše i najuspješniji je domaći klub kako na domaćoj sceni tako i na međunarodnoj (ovo će do Sudnjeg dana sigurno i ostati) jer nikad niko neće više doći do četvrtfinala (eto baš protiv Ferenca) i polufinala Kupa UEFA. Mi kad smo najjači bili imali smo 13-14 igrača i to je Željo. Takva nam je sudbina i ko to ne razumije nek mijenja klub.
samo sto ti ovo nije jugoslavija i jedna od 5 najacih liga u evropi ko nekad,nego BiH i jedna od najslabijih liga na svijetu ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

antibot
Kontakt:

Post Postao/la antibot » 10 jul 2015, 01:10

Pozz ljudi dali će biti izvještaj od ekipe 1921 TV?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 01:11

antibot je napisao/la:Pozz ljudi dali će biti izvještaj od ekipe 1921 TV?
hoce :wave:

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 10 jul 2015, 01:13

Minjore je napisao/la:Eh da krenemo redom.. Pitam se sta bi bilo da smo uzeli 3-0 ? Sad bi ovdje pisali daj Madzare da se igramo.. Pratili su neki skauti iz Ferencvarosa, ne bi bilo dobro da su nam skontali kompletan nacin igre.. A i noge su umorne kod igraca, Oda ih jr bas nacepio s dva treninga dnevno..Ovako znamo na cemu smo i ne nadamo se previse.. Ja ipak vjerujem u ovu ekipu i sš.. Sto se posjete tice, vidim mnogi zvocaju.. Pa drage kolege s foruma kad nas protiv Mladosti ili Travnika na nasem stadionu bude 5,6 hiljada, tad ce nas i ovako u "gostima" biti preko 5 hiljada.. Druga stvar mene covjek pita na Istoku, ko je 11, jel Zeljkovic !? I ako neko zna procelavog manekena koji je na Istoku bio s dvije djevojke, nek mu prenese da ce iduci put zavrsit u jednoj od ustanova blizu stadiona i to ce ga poslat stariji momci koji su 30+ godina tu... Psovat igracima majku, djecu sestre i slicno u 20oj minuti moze samo mentalno zaostala osoba.. Nek zahvali Bogu i onim curama pored njega.. Next stop : Budimpesta :bih:
A jesi mozda razmisljao o tome da su bili menadzeri i gledali potencijalne igrace. Ovo sto su danas vidjeli nece ti dati 2 marke, a neke stotine hiljada maraka i milione? Ovo je sportski forum, pusti se ba tih satro huliganski prica neko ce nekog prebit.
KHAJ PRICE

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 jul 2015, 01:14

antibot je napisao/la:Pozz ljudi dali će biti izvještaj od ekipe 1921 TV?
Momci do sada nikad izdali nisu ;)
Po ko zna koji put moram ponoviti, kapa dole za tu ekipu :salut:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, Paromlinac i 52 gosta.