Kako 10 KM hajde mi pojasni stvarno si postao naporan imas nekad pravo za neke stvari ali brate pretjera ga, ako ides svaku tekmu isplati se a ako biras utakmiceutakmice onda ne. Ali mozes li bar jednom da nesto napises da nije kontra?samogrbavica je napisao/la:Sta je pristupacno godisnja 65 maraka, a sezona 75 maraka. Za kup svake godine ovo kazu bude prvo kolo, kasnije placam redovno. Ustedio sam 10 maraka. A cijena godisnje za sjever, pa prodat ce 12 komada. Imat ce zaradu na godisnjim jedno 1.300 maraka.bistrikboy je napisao/la:Cijene godisnjih veoma pristupacne za clanove i prenzionere,za one koji to nisu i ne bas.Ako nista samo zbog godisnje se clanska isplati
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
jesam balo, od 29 kukasamogrbavica je napisao/la:HAHAHAHAAHHAAHAH, kralju odjavi se molim tesalle86 je napisao/la:parmak jedan znaš ti na šta sam misliosamogrbavica je napisao/la:salle86, povest cu te ja jednu utakmicu nije frka, dobrovoljno da vidis gdje ulaz i koliko je karta. Castima ja, pa da mi fino racunas na forumu.
Edit: Moja jaca strana za razliku od tebe i mnogih sto ja idem na utakmice, znam koliko je karta pa mi se ne mogu pisati supljaci. Koliko je popust bio i da li ga je bilo. Idi se sad umij i ne pisi vise.
nije 6 već je 5 ali isto tako je 1 KM jefitinija ako imaš člansku
to je poenta mog pisanja bila, da je ušteda kako god okreneš i da se isplati tebi međedu uzeti člansku+godišnju
al opet upravu si
nema potrebe da se sa tobom raspravljam![]()
Karta je uvijek 5 MARAKA sa ili bez clanske. Molim te pocni dolaziti na utakmice ili me ne citiraj. Ti mi nemoj pricati o ustedi jer pojma nemas. Hvala, postedi me svojih gluposti. A ovo parmak necu komentarisati jer si balo neki.
ako imaš više onda se zapitaj za sebe
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... cem/14156/
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... sti/14337/
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... dom/14087/
da ti ne tražim dalje...
i jesu li uvijek bile 5 MARAKA ?
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Govorim o ovom što memce piše. Ne može Memija i Bajić raditi po istom planu i programu, a trenutno je takva situacija. Klub mora da odrijesi kesu na tom polju, prije nego na pojačanju.ChWilla je napisao/la:radi nutricionista od marta sa ekipom.
Zanimaju mu termini, postoji li mogućnost da klub unaprijed odredi? Ako bude kao prošle godine nemam baš neke i koristi od godišnje.
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 15 jul 2015, 15:15, ukupno mijenjano 2 puta.
- samogrbavica
- Kontakt:
a nisam
da jesam nebih sa tobom naglabao
definitivno...
da jesam nebih sa tobom naglabao
definitivno...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
- samogrbavica
- Kontakt:
Momak što je pisao i ishrani i kontrolama je apsolutno u pravu. Realno, jedino kad su u nekom hotelu zajedno, samo tad se kontroliše ishrana, koliko, toliko. Ja znam da je cifra od 150.000 - 200.000 KM visoka da se daje, ali za šta ćeš davati ako nećeš za to. To je jedan od osnovnih preduslova za napredak. No, i ta cifra bi se dala smanjiti kad bi se uspostavila saradnja s nekom firmom koja prozvodi tu zdravu hranu, žitarice ili slično. Ne smijemo ovo zapostaviti, ali nikako. Ako se zdravo hraniš, ako se redovno provjerava tvoje fizičko stanje - samo tad možeš očekivati da budeš u vrhunskoj formi. Da možeš trčati, ne 90, nego 120 minuta u manje-više istom tempu. Ti kad možeš trčati, tvoje tehničke "mane" su manje primjetne, jednostavno si kompletniji igrač. Osim toga, teretana se koristi tek tako da bi se koristila. Evo, neka mi neko odgovori, da li je iko primijetio da je neki naš igrač za dvije, tri godine boravka značajno ojačao? Nije, apsolutno niti jedan. Osim juniora koji to minimalno urade, a to je normalno jer i dalje rastu i razvijaju se. Pogledajte Džeku, Lewu (nije to nimalo glupo poređenje) i X ostalih vrhunskih igrača. Pusti sad priču nema para i slično. Bolje daj za to, nego za plate nekim igračima koji nam nisu potrebni. Bolje to nego stadion. Jer, ako se sve ovo uradi, uspjeh ne može pobjeći, a samim tim i bolji sponzori, a kasnije i eventualno stadion. Mi moramo najviše pažnje obratiti na igrački kadar, kako ga unaprijediti. Sad se već ponavljam, ali ne možeš očekivati da staviš nekog juniora i on će, eto, tek tako napredovati. Neće. Neće i ne može. Svaka čast Mulaliću i Adžemu, ali sve to ostaje na nekom "tehničkom" nivou. Mi sad imamo puno igrača koji znaju sve s loptom, ali džaba kad se dueli gube. Dado, Baja, Amir - da su jači, uzeli bi više duela, imali bi više akcija, golova itd. Da sad ne nabrajam. I još jednom za kraj, na ovo se mora POSEBNA pažnja obratiti i pare odnekud preusmjeriti ka ovome.
Godisnje da se izdvoji 200.000 KM za ishranu i takav vid discipline, treninga i slicnih stvari je za nas klub puno.
Ljudi mi nemamo generalnog sponzora a treba da imamo 200.000 za to i nekoga ko ce voditi racuna o ishrani, spavanju i slicnim stvarima ?
Ljudi mi nemamo generalnog sponzora a treba da imamo 200.000 za to i nekoga ko ce voditi racuna o ishrani, spavanju i slicnim stvarima ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sto se tiče dodataka trebalo bi s tim početi(ako vec nije) , nešto malo za početak, npr kreatin. Za 30KM kreatina jedan igrač miran 2 mjeseca. Ako ništa skidati im s plate.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Ima li za prenos sta?
Onda treba završiti sa pričom o evropi skroz.Elegant je napisao/la:Godisnje da se izdvoji 200.000 KM za ishranu i takav vid discipline, treninga i slicnih stvari je za nas klub puno.
- jaludovolimte
- Kontakt:
Sve se može kad se hoće, ja sam već rekao da se može napraviti dogovor s nekim ko bi jedan dio dao kroz sponzorstvo, a drugo, kao što sam rekao, može se novac preusmjeriti. Ako već nemamo para, onda nemamo ni da dajemo za golmana 4-5 hiljada, nego stavi Kjosevskog na gol itd itd. Ako nećemo u to ulagati, kako ćemo napredovati, objasnite mi na koji način. Ne možemo. Tako se Maribor, tako se Dinamo izdigao iznad balkanskog prosjeka. Prvo to, pa kad su se mladi igrači (koji su bili "gotovi" igrači s 20 godina) prodali za milionske cifre - uložilo se u kamp. Istovremeno, jedan dio za pojačanja. Onda polahko se i dugovi vrate, pa se plasira u grupnu fazu, pa bi se onda mogle naći pare i za stadion itd. Ne smije se reći puno je para, jer ti je to osnov napretka mladih igrača (a koliko sam shvatio mi želimo napredovati na taj način).Elegant je napisao/la:Godisnje da se izdvoji 200.000 KM za ishranu i takav vid discipline, treninga i slicnih stvari je za nas klub puno.
P.S. Drago mi je da se govori i nadam se da će se ubuduće još više govoriti o ovome, jer ovo su realni problemi koji se mogu riješiti, a ne preskakati 4-5 stepenica i maštati o stadionu.
Zadnja izmjena: kvalitet, dana/u 15 jul 2015, 15:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Zuka je potpisao

Popuste stadion,sad raspravljaju o kondiciji.
Eto oni prije rata imalu nutricioniste,jesu al u guzici.
Pitajte ljude kako je Ribar sprema ekipu,vrecu na ledja i hajmo uz tribinu,ili Janjusu nakvasi zivo blato i hajmo trening. Zato Bukal kad je opali onaj iz Intera u bolnici zavrsi,Spreco ko terminator..
.
Nas klub treba uloziti u vlastiti fitnes centar,gdje treba igraci osim kondicije i konstituciju da jacaju.
Kad to nasi idu u teretanu,trce,i malo koju vjezbu odrade.
Programe im mozes prepisat,nutricionista,ili obezbjedit neke energetske stvari,a nece ga klub hranit cijelu godinu.
Nemoras danas Ribarove metode radit,ima teretana,nabi ih snagom i kondicijom,pa da vidis kako se leti,igra,odbija... kod nas,kad se pripreme zavrse,nema kondicionog treninga,a teretana je stran pojam.
Bilo kojeg igraca iz nase lige odvedi i stavi na traku za trcanje ako ne bi ko onaj arap vristali.
Ali eto kod nas se tako ne radi,samo ja ne vidim ni jednu razliku u radu osim ove. Ne znam da i ovi po europi jedu hranu koju klub sprema,tj placa. Klub moze platit koji napitak dok se trenira,a programe ishrane dobije svako i toga se pridrzava. Nije im kavijar na meniju,muda od jastoga,pa da se ne moze priustit.
Samo treba ozbiljno pridrzavat se.
Ja izbacio hljeb iz jelovnika,vjezbao,sletio i zategao se za jako kratko vrijeme.
Kod nas Bosnjo pitu sa hljebom jede.
Tako pustite klub da vam napravi tribinu,ili mozda tu teretanu,e jos bi i topli obrok za igrace. Polako ba...
Eto oni prije rata imalu nutricioniste,jesu al u guzici.
Pitajte ljude kako je Ribar sprema ekipu,vrecu na ledja i hajmo uz tribinu,ili Janjusu nakvasi zivo blato i hajmo trening. Zato Bukal kad je opali onaj iz Intera u bolnici zavrsi,Spreco ko terminator..
.
Nas klub treba uloziti u vlastiti fitnes centar,gdje treba igraci osim kondicije i konstituciju da jacaju.
Kad to nasi idu u teretanu,trce,i malo koju vjezbu odrade.
Programe im mozes prepisat,nutricionista,ili obezbjedit neke energetske stvari,a nece ga klub hranit cijelu godinu.
Nemoras danas Ribarove metode radit,ima teretana,nabi ih snagom i kondicijom,pa da vidis kako se leti,igra,odbija... kod nas,kad se pripreme zavrse,nema kondicionog treninga,a teretana je stran pojam.
Bilo kojeg igraca iz nase lige odvedi i stavi na traku za trcanje ako ne bi ko onaj arap vristali.
Ali eto kod nas se tako ne radi,samo ja ne vidim ni jednu razliku u radu osim ove. Ne znam da i ovi po europi jedu hranu koju klub sprema,tj placa. Klub moze platit koji napitak dok se trenira,a programe ishrane dobije svako i toga se pridrzava. Nije im kavijar na meniju,muda od jastoga,pa da se ne moze priustit.
Samo treba ozbiljno pridrzavat se.
Ja izbacio hljeb iz jelovnika,vjezbao,sletio i zategao se za jako kratko vrijeme.
Kod nas Bosnjo pitu sa hljebom jede.
Tako pustite klub da vam napravi tribinu,ili mozda tu teretanu,e jos bi i topli obrok za igrace. Polako ba...
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Oni prije rata bi bili što smo i mi sada, kanta za nabijanje.
Kad u upravi naprave prvi potez, da nađu nacin da privuku sponzore/partner ili investitore, nista bez para, ni teretane (vjezbe + prehrana), a pogotov ne tribina ili stadion.
Da ne pricamo o pravim pojacanjima i kvalitenim timom na terenu.
Da ne pricamo o pravim pojacanjima i kvalitenim timom na terenu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Jedan primjer je Hajrovic,vidok momak ode na odmor al trenira,trci,vjezba a nasi misle samo trening i eto a navece nargilica pa do sabaha,ne moze to niko promjenit,to od pjetlica moras naucit.
Sjetim se Bukija kao najspremnijeg tad i utakmice protiv Newcastla,kad kaze,Dyer pored mene prodje kao voz,jedva da sam ga vidio
Sjetim se Bukija kao najspremnijeg tad i utakmice protiv Newcastla,kad kaze,Dyer pored mene prodje kao voz,jedva da sam ga vidio
Zeljeznicar! 1921 !
Bravo!kvalitet je napisao/la:Momak što je pisao i ishrani i kontrolama je apsolutno u pravu. Realno, jedino kad su u nekom hotelu zajedno, samo tad se kontroliše ishrana, koliko, toliko. Ja znam da je cifra od 150.000 - 200.000 KM visoka da se daje, ali za šta ćeš davati ako nećeš za to. To je jedan od osnovnih preduslova za napredak. No, i ta cifra bi se dala smanjiti kad bi se uspostavila saradnja s nekom firmom koja prozvodi tu zdravu hranu, žitarice ili slično. Ne smijemo ovo zapostaviti, ali nikako. Ako se zdravo hraniš, ako se redovno provjerava tvoje fizičko stanje - samo tad možeš očekivati da budeš u vrhunskoj formi. Da možeš trčati, ne 90, nego 120 minuta u manje-više istom tempu. Ti kad možeš trčati, tvoje tehničke "mane" su manje primjetne, jednostavno si kompletniji igrač. Osim toga, teretana se koristi tek tako da bi se koristila. Evo, neka mi neko odgovori, da li je iko primijetio da je neki naš igrač za dvije, tri godine boravka značajno ojačao? Nije, apsolutno niti jedan. Osim juniora koji to minimalno urade, a to je normalno jer i dalje rastu i razvijaju se. Pogledajte Džeku, Lewu (nije to nimalo glupo poređenje) i X ostalih vrhunskih igrača. Pusti sad priču nema para i slično. Bolje daj za to, nego za plate nekim igračima koji nam nisu potrebni. Bolje to nego stadion. Jer, ako se sve ovo uradi, uspjeh ne može pobjeći, a samim tim i bolji sponzori, a kasnije i eventualno stadion. Mi moramo najviše pažnje obratiti na igrački kadar, kako ga unaprijediti. Sad se već ponavljam, ali ne možeš očekivati da staviš nekog juniora i on će, eto, tek tako napredovati. Neće. Neće i ne može. Svaka čast Mulaliću i Adžemu, ali sve to ostaje na nekom "tehničkom" nivou. Mi sad imamo puno igrača koji znaju sve s loptom, ali džaba kad se dueli gube. Dado, Baja, Amir - da su jači, uzeli bi više duela, imali bi više akcija, golova itd. Da sad ne nabrajam. I još jednom za kraj, na ovo se mora POSEBNA pažnja obratiti i pare odnekud preusmjeriti ka ovome.
A uopšte nije tako skupo kao što se misli vjerujte mi, nek suplementacija i posebna prehrana jednog igrača košta 200KM više mjesečno, to je za 20 igrača 48 000KM, smješna cifra za sigurno veliki dobitak na snazi, brzini, izdržljivosti i samim tim borbenosti.
Za 200KM se može uzeti najkvalitetniji whey i još poneki suplement za brži oporavak, zglobove i sl. Pola kile čistih zobenih pahuljica košta 1.5KM u maloprodaji, smiješne cifre.
Nek izbace slatkiše, peciva i ostale mamipare i eto love za voće, salate, kvalitetne mesne i mliječne proizvode.
Govorim iz ličnog iskustva jer živim po posebnom programu a rezultati su nevjerovatno dobri.
Ali opet ponavljam nije mi jasno kako igrači sami od sebe ne ganjaju te stvari, pa to im je posao i egzistencija čovječe.
- jaludovolimte
- Kontakt:
Ima li ko listu koliko je ko dao golova za Želju u zvaničnim utakmicama od osnivanja. Bar prva 3 strijelca i broj golova. Hvala
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.