ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

BosniaBoston
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la BosniaBoston » 17 nov 2019, 23:16

delinjo je napisao/la:
17 nov 2019, 23:09
zavvrsio svoju misiju nakon Rafinog prvog mjesta....zena pritisnula :D
https://www.premierleague.com/tables
Provjeri ovaj link nesto izgleda ne stima :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 nov 2019, 23:18

virus...ne otvaram :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 17 nov 2019, 23:43

delinjo je napisao/la:
17 nov 2019, 23:18
Dela brt ne znam jesil uocio komentar od paje,kaze da federer nece osvojit slama ni ako ova dvojica drugih se ne povrijede(osim myb WB).Znaci da ocekujemo year end no.1?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 nov 2019, 23:46

BosniaBoston je napisao/la:
17 nov 2019, 23:43
delinjo je napisao/la:
17 nov 2019, 23:18
Dela brt ne znam jesil uocio komentar od paje,kaze da federer nece osvojit slama ni ako ova dvojica drugih se ne povrijede(osim myb WB).Znaci da ocekujemo year end no.1?
taj je na listi gnjavatora ...pa ne upratim :mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 18 nov 2019, 00:48

Za Naila najava. :mrgreen:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2019, 21:20

Virtu4l je napisao/la:
17 nov 2019, 09:22
AA23 je napisao/la:
17 nov 2019, 00:53
Zato što je završni Masters mnogo daleko ispred OI.
Zato što ti tako kažeš, jel'?
Tako je od vijeka bilo, tako će i biti, samo patetično je da je jedini razlog što smatraš drugačije je neuspjeh Nadala da osvoji isti, da je kojim slučajem obrnuto ovdje bi se drugačije pričalo.

Spinuju li spinuju maskote foruma :lol:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 19 nov 2019, 21:56

Da pokrenem jednu temu:

Koga vam je od ove garde nesretnika - Ferrer, Tsonga, Davydenko, Nalbandian, Berdych, Monfils - najviše žao što nisu osvojili GS? Možete dodate još kojeg.

Ferrer, meni, bez premca. :salut:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 19 nov 2019, 21:57

Nalbandian

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 19 nov 2019, 21:57

Džumhur
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 nov 2019, 22:19

Finn je napisao/la:
19 nov 2019, 21:56
Da pokrenem jednu temu:

Koga vam je od ove garde nesretnika - Ferrer, Tsonga, Davydenko, Nalbandian, Berdych, Monfils - najviše žao što nisu osvojili GS? Možete dodate još kojeg.

Meni Davydenko :) Igrao je strasan tenis kad ga krene loptica :)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2019, 23:01

Finn je napisao/la:
19 nov 2019, 21:56
Da pokrenem jednu temu:

Nalbandian od navedenih bio definitivno GS materijal, Davydenko je imao dobru igru, ali nekonstantan, imao je onaj ludi period 2008/09/10 kad je jeo bukvalno sve redom, onaj poraz od Federera kada je izgubio 13 gemova zaredom ga je pokopao.

Henman je isto po meni zaslužio bar jedan GS, ali eto šta je tu je bilo.

Marcelo Rios vjerovatno tu isto može upasti, ovo ostalo je malo buranija za ove što sam istakao, Ferrer je dobar igrač, ali ne i GS materijal, protiv velike trojke ima samo 11 pobjeda ukupno (6 Rafa, 5 Novak), a ima 59 poraza odnjih, Federer ima 17-0 sa njim, tako da je on bio dugo vremena taj broj 4 upravo što nije mogao sa ovima, zato i nije nikada mogao do Slema, izbacivao je doduše Rafu na AO ako se sjećam u četvrtfinalu '11te.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 19 nov 2019, 23:08

Malo je ta fraza GS materijal bezveze jer je npr Cilic osvojio GS a niko ziv nece reci da je bolji od Ferrera npr.Bolje reci visestruki GS materijal jer svako ko je bio top 5-6 na svijetu je imao bar 1 veliku sansu da osvoji GS i sa malo srece ga je uspio osvojiti(naravno neki nisu imali tu srecu).Visestruki GS materijal od nabrojanih niko nije bio,ali je Nalbandian bio najblizi

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 19 nov 2019, 23:33

Niko vala od njih nije zavrijedio da uzme GS.Mozda jedino Ferrer zbog svog rada i truda,mada si uvijek znao da ce izgubit od ovih najvecih i to obicno nikad nije bio ni blizu neke velike pobjede u bitnim mecevima.

Nalbandian je vjerovatno najtalentovaniji od tih sto si nabrojao,al nije mi ga nimalo zao sto nije uz GS.On je citavu karijeru izgledao kao da ga neko tjera da igra tenis.Uopste nije radio na sebi.

Tsonga,Berdych i Davydenko su tu negdje u pet deka.Imali su oni sve u svome arsenalu al nisu bili dobri s glavom.Sva trojica su znali ostvarit velike pobjede,al nikad to nisu iskoristili kao temelj za nesto vise,nit su nesto napredovali na mentalnom planu.Citavu karijeru su bili nekako isti i znao si sta mozes ocekivat od njih,a to je uglavnom bilo to da ce skinut gace u polufinalima i finalima iako su prije toga,kad je pritisak manji,znali odigrat maestralno.

Monfils je vazda bio cirkus igrac i on je tu ulogu haman vremenom i prihvatio te nije bog zna sta ni radio na svojoj igri evo do dana danasnjeg.

Ali eto ,Ferrer je vjerovatno igrac koji je najvise ostvario svojim zalaganjem i trudom ,a bio je manje talentovan od cijele ove liste pa mi je jedino zao sto on nije ugrabio neki slam ala Cilic na USO.

Od ovih starijih,zao mi je bilo i Henmana sto nije uzeo Wimbledon nikad,al one godine kad je Ivanisevic uzeo tacno si vidio da mu ni bog ne da :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 20 nov 2019, 14:07

Kae Cici u najnovijem streamu "Novak, big fan of my country" :rol:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 nov 2019, 15:06

darker10 je napisao/la:
20 nov 2019, 14:07
Kae Cici u najnovijem streamu "Novak, big fan of my country" :rol:
Ne mogu da vjerujem da pisem ovo, ali jedva cekam da ga Novak natambura sljedeceg puta kada se sretnu :ljepota: .

Mnogo mu se pustilo :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 nov 2019, 16:28

darker10 je napisao/la:
19 nov 2019, 23:33
Niko vala od njih nije zavrijedio da uzme GS.Mozda jedino Ferrer zbog svog rada i truda,mada si uvijek znao da ce izgubit od ovih najvecih i to obicno nikad nije bio ni blizu neke velike pobjede u bitnim mecevima.

Nalbandian je vjerovatno najtalentovaniji od tih sto si nabrojao,al nije mi ga nimalo zao sto nije uz GS.On je citavu karijeru izgledao kao da ga neko tjera da igra tenis.Uopste nije radio na sebi.

Tsonga,Berdych i Davydenko su tu negdje u pet deka.Imali su oni sve u svome arsenalu al nisu bili dobri s glavom.Sva trojica su znali ostvarit velike pobjede,al nikad to nisu iskoristili kao temelj za nesto vise,nit su nesto napredovali na mentalnom planu.Citavu karijeru su bili nekako isti i znao si sta mozes ocekivat od njih,a to je uglavnom bilo to da ce skinut gace u polufinalima i finalima iako su prije toga,kad je pritisak manji,znali odigrat maestralno.

Monfils je vazda bio cirkus igrac i on je tu ulogu haman vremenom i prihvatio te nije bog zna sta ni radio na svojoj igri evo do dana danasnjeg.

Ali eto ,Ferrer je vjerovatno igrac koji je najvise ostvario svojim zalaganjem i trudom ,a bio je manje talentovan od cijele ove liste pa mi je jedino zao sto on nije ugrabio neki slam ala Cilic na USO.

Od ovih starijih,zao mi je bilo i Henmana sto nije uzeo Wimbledon nikad,al one godine kad je Ivanisevic uzeo tacno si vidio da mu ni bog ne da :mrgreen:
Otprilike ovako nekako, dobro napisano. :thumbup:

Ni jedan nije bio ni blizu uzimanja slema.

Čilić je bolji teniser od svih njih. Mogao je hladno imat i 2 slema do sada da se nije usrao na početku petog seta u Australiji kad je Federer bio faktički na koljenima.

Ovi ostali i ono finala što su odigrali bili su pometeni rutinski. Ferrera Rafa raznio na RG, Nalbandiana Hewitt u onom finalu na Wimbledonu 2002., Berdych isto na Wimbledonu 2010. protiv Rafe bez šansi, Tsonga s Novakom na AO 2008... Davidenko nema ni finala, o Gaelu da i ne pričam, njemu nije mjesto s ovim teniserima uopšte jer je nivo ispod.

Ferrer ima najbolju karijeru i najveći je radnik u ovoj grupi, pa eto mogu reći i ja da mi je zao što on nije jedan uzeo, ali kako će uzet kad je morao preko Rafe na RG. David ima preko 700 pobjeda i 27 titula, što ga stavlja kao vjerovatno najboljeg igrača ikad koji nije uzeo slem.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 20 nov 2019, 20:02

Joj BosnjoBoston dje god dodje samo lupa nebuloze ko na traci cuj ne mozes reci da je Cilic bolji od Ferera haha Cilic je klasa za vjecitog luzera Ferera iako nisam neki fan Cilica ipak treba biti realan on je uz Del Potra, Murraya i Federera jedini koji je u eri Djokovica i Nadalaa koji je uzeo GS a jos igrao i dva finala cini mi se...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 nov 2019, 20:07

japa je napisao/la:
20 nov 2019, 20:02
Joj BosnjoBoston dje god dodje samo lupa nebuloze ko na traci cuj ne mozes reci da je Cilic bolji od Ferera haha Cilic je klasa za vjecitog luzera Ferera iako nisam neki fan Cilica ipak treba biti realan on je uz Del Potra, Murraya i Federera jedini koji je u eri Djokovica i Nadalaa koji je uzeo GS a jos igrao i dva finala cini mi se...
Jedna tableta,a ne dvije!
P.S kad se vec pravis pametan gdje ti je Wawrinka,5.najbolji igrac zadnjih 15 godina :urnebes:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 20 nov 2019, 21:44

Na tom Cilicevom jedinom GS uspjehu msm da ni on ne zna kako je onako raznio Federera u polufinalu,nit Nishikori zna kako je tamo pobijedio Djokovica u drugom polufinalu :rol: Znaci totalno frik turnir.Mislim da je to Cilicu i dalje jedina pobjeda protiv Federera ,dok je Nishikori pored te jedne uspio upisat cak jos jednu pobjedu protiv Djokovica.

Misljenja sam da je Cilic imao poprilicne srece u tim svojim GS izletima.Recimo na Wimbledonu 2017. je u zavrsnim rundama igrao protiv Sama Querreya i Mullera,dok je na AO recimo u zavrsnim rundama druge sedmice igrao sa Edmundom i cini mi se da da mu je Nadal predao tokom jednog meca.

stiputo
Kontakt:

Post Postao/la stiputo » 20 nov 2019, 23:18

Nalbandian, možda i najveći teniski talenat, koji je trebao imati bar 3-4 GS titule!

Nažalost, party i funjare su mu bile važnije od tenisa!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.