BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Gabon
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Gabon » 11 okt 2015, 15:15

Elegant je napisao/la:Cocalic se sinoc povrjedio i propusta Kipar. :facepalm:
Steta..

Papke bi za ove dvije utakmice pozvao 18 igraca medju njima 3 golmana :urnebes:

Mesha :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 15:15

FliX je napisao/la:Nesto gledam ove potencijalne barezlije i uocajem da smo najlosije barazlije...

P.S Sva sreca pa najbolji treci ide direkt, da je kojim slucajem najlosiji treci OUT, mi bi to bili zasigurno :problem:
Slabiji od Slovenije , Albanije , Švedska , Irska , Norveška ..
Sve su ove ekipe slabije od Velsa :D
"We need to suffer. And we need to fight."

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 okt 2015, 15:17

ronaldo99 je napisao/la:Ljudi sta je sa spahicem, nit ga ima negdje da je dao izjavu nit ga vidim ovdje na aerodromu, da se nije sta desilo na pluvremenu?
Spaha je dobar, nema nikakve povrede. Izasao je zbog kartona, jer je sudija upozorio i njega i selektora da svaki sledeći start bi mogao dobiti zuti.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 11 okt 2015, 15:17

Protiv Kipra ce biti jos gora utakmica nego sto je bila sa Welsom,jedino u slucaju da zabijemo gol uprvih 10-15 minuta onda bi stvari isle lakse...

Sinoc su 2 odbranbena igraca dala golove Izraelu....

Sinoc Mujdza bio najgori covjek se upisa kad je lopta kod njega,bez ideje odma vraca loptu nazad ili pokusava neke glupe driblinge.Posle njega Visca koji nije nista uspio uraditi,1 na 1 da prodje nikako,samo se pati covjek kad im a loptu u nogama...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 11 okt 2015, 15:19

DooVe je napisao/la:slika

Bilo kuda Salem svuda :mrgreen: :urnebes:

čeka hladnu platu da dođe na traci :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
FORZA MARŠAL !!!

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 11 okt 2015, 15:23

Gleda kakav je prilog reprezentativcima u hotelu, da pomogne ako zatreba
lezVe do bagro

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 15:24

Ja baš mislim da će protiv Kipra biti lakša utakmica, nama će 99% odgovarati i bod al' da ne gledamo u tom pravcu. Kipar mora ići na tri boda i zato će morati krenuti ofanzivnije prema našem golu a realno nisu takva ekipa da nam mogu praviti presing čitavu utakmicu kad mi imamo loptu (kao što nam je radila Belgija) tako da će sigurno biti prostora i za naše kontre. Ako odigramo borbeno i sa puno trke kao sinoć siguran sam da dole neće biti problema. Kao što sam i rekao vjerovatno će nam odgovarati i bod mada mislim da utakmica neće završiti neriješeno. Apsolutno sam uvjeren u našu pobjedu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 11 okt 2015, 15:26

Crko dabogda. :puke: :puke:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 11 okt 2015, 15:30

Šta ste toliko navalili da će na Cipru biti teža tekma nego ona sinosnja.Pa kao da nikad niste gledali utakmice naše reprezentacije.Mi na Cipar idemo skoro pa rasterećeni jer Izrael 100% neće dobit u Belgiji a pritisak je na Cipru tako da oni se moraju otvorit ako žele u baraz.A ko imalo prati našu repku zna da nama odgovara kad se ekipe otvore protiv nas nego kad igraju bunker.A i ako ćemo se bojati Cipra ili ne daj Bože izgubit onda i ne zasluzujemo da idemo na EP.Ciprani su jednom imali sreće protiv nas drugi put nema šanse da je imaju pogotovo u ovoj situaciji.Ja se ove tekme ni malo ne bojim ovo dobijamo minimum 2 razlike.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 okt 2015, 15:31

Mogu mislit kad je zajednicki rucak u hotelu gdje budu ili na okupljanju repke kako ova seljacina Salem lopatom jede.

Naruci hrane za cetri osobe, ko su nama celni ljudi i sa kojim mentalnim stanje prosto me stid.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 okt 2015, 15:32

FaraonTM je napisao/la:Ja baš mislim da će protiv Kipra biti lakša utakmica, nama će 99% odgovarati i bod al' da ne gledamo u tom pravcu. Kipar mora ići na tri boda i zato će morati krenuti ofanzivnije prema našem golu a realno nisu takva ekipa da nam mogu praviti presing čitavu utakmicu kad mi imamo loptu (kao što nam je radila Belgija) tako da će sigurno biti prostora i za naše kontre. Ako odigramo borbeno i sa puno trke kao sinoć siguran sam da dole neće biti problema. Kao što sam i rekao vjerovatno će nam odgovarati i bod mada mislim da utakmica neće završiti neriješeno. Apsolutno sam uvjeren u našu pobjedu.
Slazem se. O individualnoj kvaliteti ne treba ni raspravljati, a sada imamo i boljeg trenera nego oni, za razliku od prve utakmice. Rutinska pobjeda :kafa:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 okt 2015, 15:36

Ma nije problem u Kipru i koliko su oni dobri ili loši, nego u nama, kako igrmo u posljednje vrijeme. Sa nama je sve moguće, tice znaju našta će to sve izaći. Ali sad kad nam se šansa otvorila, šteta bi bilo prokockati ovo! Euro u Francuskoj i hiljade naših ljudi na tekmama .... to bi mogao biti neviđen doživljaj i merak!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 11 okt 2015, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 11 okt 2015, 15:37

Hvala ti Mehmede Baždareviću što si nama, forumskim stručnjacima i selektorima, začepio usta za sva vremena i dokazao nam koliko je selektorski posao težak i zahtjeva znanje. Prvi sam ja sumnjao u Milana Đurića i njegovu sposobnost da meč okrene u našu korist, ali mi se momak posrao po glavi i hvala mu za to, i neka je.. Ovom utakmicom si nam svima dao do znanja koliko mi pojma nemamo o taktici, koliko pojma nemamo o eventualnim izmjenama koje su u stanju preokrenuti cijeli tok meča i na kraju krajeva koliki smo laici. Ja sam prvi psovao i tebi i Milanu kada sam vidio koja se izmjena sprema, smatrao sam da šansu treba dobiti Hodžić koji bi se vraćao nazad po loptu i bio u stanju zabiti gol ni iz čega. Međutim, ti si shvatio da nama treba visoki napadač koji će dobiti apsolutno svaki zračni duel i koji je u stanju loptu pospremiti u gol kada jedan od naših bekova uputi iole normalan centaršut. To se desilo iz prekida i apsolutno ni iz čega, momak kao da je bio u Juventus modu što neke reče i ja mu se zahvaljujem na tome.. Ovo je Mešina pobjeda jer sam posve siguran da im je rekao da ne srljaju, da ne idu na ofanzivu non stop što bi nam se vrlo vjerovatno obilo od glavu s obzirom da smo i mi sami upoznati koliko brze igrače Vels ima, koliko je Bale brz i koliko ćemo ga samo popušiti ako krenemo svi u napad. Bravo Mehmede Baždareviću !

Odgovor onom što proziva nas Željovce prije svega.. Taj isti Željo ti je dao najboljeg igrača reprezentacije, taj isti Željo ti je dao sinoćnjeg lijevog beka, taj isti Željo ti je dao sinoć nepogrešivog Cocalića, taj isti Željo ti daje vrlo vjerovatno najboljeg igrača reprezentacije kroz par godina što nam daje apsolutno pravo da "morimo".. Ništa ti ne voliš reprezentaciju više od nas, vjeruj mi :)
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 11 okt 2015, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2015, 15:38

samoposmatram je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Jeli iko primjetio da je Ibisevic pustio loptu kod prvog gola?

Magicni trio sinoc Pjanic, Ibisevic I Djuric.
Nije je pustio vec je probao opucati pa nasrecu promasio loptu. Tako se meni ucinilo nakon 3-4 gledanja. Cak joj je malo promijenio smijer i intezitet. :D
Jasno se vidi da je sageo glavu.
Meni ce cini da mu je kroz noge prosla. Ali ajde dobro. Nije ni vazno glavno da je usla.

defour
Kontakt:

Post Postao/la defour » 11 okt 2015, 15:44

Taktika sa Sejom u sredini uopste nije bila losa zamisao, ali mislim da bi nam vezni red bio daleko bolji da je Pjanic pored sebe imao igraca koji moze neutralisati protivnicke napade a pored toga povuci loptu i pomoci ponekad prema naprijed. Anel Hadzic to nije! Vidjelo se sinoc gdje je bio jedan od losijih, mozda defanzivno moze dobiti neku prolaznu ocjenu ali prema naprijed u izgradnji napada 0. Stotinu puta se dokazalo da se Pjanic gubi kada je sam u sredini, sada je imao Seju ponekad pa je to izgledalo malo bolje nego inace, ali misljenja sam da je Grahovac zaigrao umjesto Hadzica da bi nam vezni red bio dosta bolji i sa vise korisnih lopti prema krilu i napadacima. Gledao sam Grahovca nekoliko zadnjih utakmica i mislim da je puno kvalitetniji nego Hadzic.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 11 okt 2015, 15:55

Ajzea je napisao/la:Hvala ti Mehmede Baždareviću što si nama, forumskim stručnjacima i selektorima, začepio usta za sva vremena i dokazao nam koliko je selektorski posao težak i zahtjeva znanje. Prvi sam ja sumnjao u Milana Đurića i njegovu sposobnost da meč okrene u našu korist, ali mi se momak posrao po glavi i hvala mu za to, i neka je.. Ovom utakmicom si nam svima dao do znanja koliko mi pojma nemamo o taktici, koliko pojma nemamo o eventualnim izmjenama koje su u stanju preokrenuti cijeli tok meča i na kraju krajeva koliki smo laici. Ja sam prvi psovao i tebi i Milanu kada sam vidio koja se izmjena sprema, smatrao sam da šansu treba dobiti Hodžić koji bi se vraćao nazad po loptu i bio u stanju zabiti gol ni iz čega. Međutim, ti si shvatio da nama treba visoki napadač koji će dobiti apsolutno svaki zračni duel i koji je u stanju loptu pospremiti u gol kada jedan od naših bekova uputi iole normalan centaršut. To se desilo iz prekida i apsolutno ni iz čega, momak kao da je bio u Juventus modu što neke reče i ja mu se zahvaljujem na tome.. Ovo je Mešina pobjeda jer sam posve siguran da im je rekao da ne srljaju, da ne idu na ofanzivu non stop što bi nam se vrlo vjerovatno obilo od glavu s obzirom da smo i mi sami upoznati koliko brze igrače Vels ima, koliko je Bale brz i koliko ćemo ga samo popušiti ako krenemo svi u napad. Bravo Mehmede Baždareviću !
Bravo ! sve stručnjaci (ubrajajući i mene) , a 99% hlupa praznu slamu ... što bi rekli oni navijači sa transom "Malo nas je al' smo go.vna" :mrgreen:
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 11 okt 2015, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 okt 2015, 15:57

Kakav jučer dan ujutro, a kakav nakon utakmice...

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 11 okt 2015, 16:04

Meša ce i protiv Kipra vjerovatno izabrati istu ekipu, s tim da je za Spahu upitno ukoliko njega ne bude neka to bude Cocalic ili Bicakcic svejedno je.

Volio bih da umjesto Hadzica starta Grahovac ali tesko jer momak je debitant i ne vjerujem da bih ga Mesa smjeo gurnuti u vatru u ovako bitnoj utakmici, a svakako da je kvalitetniji od Hadzica...

Medjutim, kad se vrati i Besic imacemo strasnu sredinu Besic Grahovac/Salihovic Pjanic i gore Dzeko Visca i Lulic, to je najjace sto imamo sigurno.

Jos kada bi Hajrovic usao u formu i uhvatio ritam dobrih igara gdje bi nam kraj bio...

Ocekujem pobjedu na Kipru jer oni moraju napasti a limitarana su ekipa da vrse presing i pritisak na nasu zadnju liniju, tako da ocekujem neku kontricu za laganih 0 : 2 :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 16:05

defour je napisao/la:Taktika sa Sejom u sredini uopste nije bila losa zamisao, ali mislim da bi nam vezni red bio daleko bolji da je Pjanic pored sebe imao igraca koji moze neutralisati protivnicke napade a pored toga povuci loptu i pomoci ponekad prema naprijed. Anel Hadzic to nije! Vidjelo se sinoc gdje je bio jedan od losijih, mozda defanzivno moze dobiti neku prolaznu ocjenu ali prema naprijed u izgradnji napada 0. Stotinu puta se dokazalo da se Pjanic gubi kada je sam u sredini, sada je imao Seju ponekad pa je to izgledalo malo bolje nego inace, ali misljenja sam da je Grahovac zaigrao umjesto Hadzica da bi nam vezni red bio dosta bolji i sa vise korisnih lopti prema krilu i napadacima. Gledao sam Grahovca nekoliko zadnjih utakmica i mislim da je puno kvalitetniji nego Hadzic.
Treba nam jedan Nainggolan :mrgreen:

U nekoj bližoj budućnosti vezni red graditi na vezi Pjanić-Bešić-Salihović te pomalo ubacivati Grahovca umjesto Seje jer siguran sam da će bar jedan od dvojice (Bešić, Grahovac) postati box to box igrač približne kvalitete Nainggolanu, te kao takav bi nam bio idealan hem pomaže odbrani hem zna nešto odigrati prema naprijed.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 okt 2015, 16:09

Bez Cocalica na Kipru, Dzeko mozda bude spreman !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505, Micron, zikerrz21 i 40 gostiju.