ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

BosniaBoston
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la BosniaBoston » 01 jan 2020, 18:24

bodi123 je napisao/la:
01 jan 2020, 18:11
memija38 je napisao/la:
01 jan 2020, 17:27
sta mislis jarane kako ce se podjeliti GS ove sezone.. :D
Jedino znam ko RG uzima, ostalo budemo vidjeli. :kafa:
Ma thiem je lock nema sta.Ostalo bumo videli :beba:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 01 jan 2020, 20:12

AA23 je napisao/la:
01 jan 2020, 14:16
Captain4 je napisao/la:
31 dec 2019, 20:17
AA23 je napisao/la:
31 dec 2019, 14:32
Onda je Sten Wawrinka bogotac ove igre, taj kad se naloži ne mogu mu dame ni Novak ni Rafa (osim Rogera :mrgreen:), ako ćemo tom logikom.
Jarane, Rafa i Novak na najboljem nivou bi zube polomili najboljem Wawrinki. Tako da ta teorija pasa u vodu. :mrgreen:
Vidjeli smo :salut:

Ako gledaš najbolju moguću partiju, Stan je najbolji ikad po tom pitanju, nema šanse da ga dobiješ kad krene da bombarduje sa druge strane terena, probao je Novak, Rafa (osim RG), Roger se nekako zna sa njim igrati, ali tad ovaj ne igra obično najbolje.

Sten je dosegao najveći nivo tenisa u meču što se može dosegnuti, dokaz je AO i njegov trofej kad je makao i Rafu i Noleta, a zatim RG gdje je uzeo Nolu, ne samo tu, uzeo je i USO preko Novaka i opet ga dobio na USO.

Osim Wawrinke, DelPo je još jedan teniser koji je možda dosegao veći nivo u teniskom meču nego ovi, USO 2009 i drugi mečevi mnogo govore.

Ovo ne znači da su oni najbolji, najbolji nije onaj koji odigra jednom najbolje, već onaj koji je konstantan i pruža dobre partije redovno u periodima.

Ja govorim samo da je Stan u svom elementu nepobjediv i to je to.
Prvi januar a vec post godine...cuj Stan Wawrinka dosegnuo najveci nivo tenisa sto se moze dosegnuti hahahahaha :rol: :rol: :rol:

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 01 jan 2020, 20:29

Stan Wawrinka je izgleda kao motorcic tomos, tesko se pali, ali zato kad se upali, nema mu ravnog do prve krivine. :rol: :rol:
Show me your donuts 0 0

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 01 jan 2020, 21:06

Pardon, jedna kanta i tri kandidature dominiraju PDFom :rol:

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 01 jan 2020, 23:17

Sve se mozda i moze nekako svariti, ali da Rafael Nadal glumi povredu u finalu Majora, to bas tesko.
Covjek koji je 2011. godine u finalu USO-a gubio 6-2 6-4 6-5 uz brejk zaostatka, od Novaka, covjeka koji ga je tukao tu godinu gdje god su se sreli. Gubio i bacio sve sto je imao, vratio brejk i uzeo treci set.
Covjek koji je do finala AO-a 2014. imao 12-0 protiv Wawrinke, 7-0 na hardu, 26-0 u setovima.
Covjek kojega svi smatraju za najveceg sampiona u tenisu, a mozda i sportu. On je trebao glumiti povredu nakon izgubljenog prvog seta od Wawrinke?
Svasta.
Zadnja izmjena: IloveN, dana/u 01 jan 2020, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 01 jan 2020, 23:21

Ali on je Wawrinka, STANimal :stop:
Show me your donuts 0 0

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 01 jan 2020, 23:47

Ali pazi sve ovo ima svoj razlog i nista nije slucajno pa tako ni nenormalno glorificiranje i uzdizanje Wawrinke od strane AA23...Zasto? Pa odgovor je jednostavan a on se zove Roger Federer. Uslijed vrlo slabog ucinka Federera protiv Noleta i Rafe u finalima GSova koje totalno diskreditiraju njegove fanove u pokusaju da ga nametnu drugima kao goata, Federeroljupcima ostaju ta GS finala Wawrinke sto je pobjedio Djokovica i Nadala i maksimalno ga uzizuci zbog toga gdje ce usput naglasiti kako je taj Wawrinka koji igra najveci nivo tenisa ikad ipak nemocan protiv Federera sto nam drugim rijecima govori Wawrinka najveci nivo ikad-ne moze ipak sa Federerm jeste = Federer najbolji ikad :mrgreen: :mrgreen:

Providna mahalska taktika, boli njega ku?ac za Wawrinku i njegov nivo igre, bitno je matarog djedicu i laznog goata ispromovirati i nesto dokazati preko solidnog Wawrinke :rol: :rol: :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 02 jan 2020, 12:37

Po ovome da se Wawrinki dizala kita svaki GS imao bi ih 25. Wawrinka zaslužuje maksimalno još 2 GS u ovakvom teniskom svijetu. E stavljati najbolji nivo Wawrinke ispred nivoa Nadala i Djokovića je kao reći da je Chelsea iz 2012. najbolja ekipa ikad jer je pobijedila Barcu koja je sviđalo se to nekome ili ne ubjedljivo najveća i najbolna fudbalska ekipa. Eto to je taj nivo, da je Wawrinka najbolji po tom segmentu imao bi sigurno 10tak GS, a Đoker, Rafa, Fedex po 2-3 manje. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 02 jan 2020, 12:47

Ma bezveze se opet raspravljate oko Wawrinke. Covjek je imao masivni potencijal koji je i pokazao u pojedinim mecevima. Recimo demolirao je on i Federera jednom na RG, pa Novaka vise puta na raznim majorima, a eto ima i tu pobjedu nad Nadalom na AO i daleko od toga da neko ovdje moze odgovorno tvrdit da bi ga Nadal dobio u tom finalu i bez zdrav. problema, jer je Stan igrao fenomenalno.

Njegov je problem sto nije konstantan i sto rijetko uveze 2 takva meca, a kamoli dvije sedmice dobrog tenisa.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jan 2020, 13:03

Iza ponoći počinje sezona... :kafa:

Tsitsi Shapo, a ujutro Zverev DeMinaur pa Medvedev Fognini, to je zanimljivo za prvi dan
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jan 2020, 14:10

Nemam ja šta dokazivati, pogledaš njegov meč protiv Federera u Monte Carlu x2, Nadal AO, Novak na GS-ovima..

Uostalom, nijedna njegova pobjeda nije " fluke ", on je tri puta dobio višestruke Slem winnere u finalima Slemova, i to na tri različite podloge. Izgubio je na RG jer Nadal je tu bez premca najbolji + 2017 sezona je bila veoma dobra sezona za Rafu.

Pitaj Novaka ko je teniser sa kojim ne možeš igrati kada udje u svoj element, reći će Rafa garant, ajde bježi tamo.

Endi se provlači kao top 4, a Wawrinka koji nije konstantan i to svi znaju kako je on labilan da od onakve zvijeri bude mali miš i obratno, ja nisam govorio o tome da je Wawrinka nivo ove trojice, da je njihov nivo imao bi 10+ Slemova, govorim o tome da u meču ako naleti na svoj element - gotov si, nema te, fajront prijatelju, kupi prnje i doviđenja.

Rafu ne da je demolirao u prvom setu gdje se isti kretao kao mačka, ali protiv onoga se ne igra, isto kao Soderling kad je bombardovao Rafu, Delpo Federera, samo što je ovaj uzeo tri Grand Slam titule za razliku od ove dvojice i u tim finalima pobijeđivao dvojicu u svojim peakovima i primeovima, Rafa 2014, Novak 2015, Novak 2016.

Nisu ti mečevi prošli u nekim " aa Novak bio grozan, aa Rafa bio loš ", da vam sad izvadim svu statistiku tih mečeva samo bi potkrijepila činjenicu kako je Wawrinka svojim nivoom tenisa POJEO protivnike u finalima.

Uostalom, Wawrinka nema veze sa Federerom jer se nisu sretali u finalima Slamova, sretali su se u finalu Monte Carla i Wawrinka je opet pojeo Federera svojom silom i brutalnošću koju samo može on da igra, i to nakon što je gubio 1-0 u setovima.

Stanov " beast " mode je nenadyebiv, ko god bio sa suprotne strane, a najveća je žalost što taj " beast " mode ne dolazi često i što kao teniser nije konstantan.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jan 2020, 16:05

:rol:

Nick brat ne moze ni donaciju normalno dat, mora neka petljanija bit, al respekt za ovo :bow:

Alex i da milju dolara daje nije puno jer svaki deseti gem odservira as, čuj 250 samo bem ga škrta :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 02 jan 2020, 18:51

To sto je Wawrinka uzeo u tri finala Djokovica i Nadala kada je igrao svoj najbolji tenis ne znaci da je taj njegov najbolji tenis ikakav beast mode jer vidim odma se potencira da su ovi bili na najvecem mogucem nivou ali nisu mogli protiv Wawrinke sto je nebuloza. Wawrinka je igrao iznad svojih mogucnosti ovi ispod i desile su mu se te pobjede, zasluzeno ali nista vrijedno glorifikovanja i nekih nebuloza o nenadjebivom tenisu, "hiljadu" poraza od Djokovica i Nadala se ne mogu ignorisati. Jos mi samo fali da kaze ma Wawrinka je mogao imato 20+ slamova ali se zayebavao mrsko mu bilo pa nije...Da Del Potro nije imao toliko problema sa ozlijedama Wawrinka ne bi bio ni medju top5 tenisera ove ere, ovako je uspio da upadne.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 02 jan 2020, 18:55

japa je napisao/la:
02 jan 2020, 18:51
To sto je Wawrinka uzeo u tri finala Djokovica i Nadala kada je igrao svoj najbolji tenis ne znaci da je taj njegov najbolji tenis ikakav beast mode jer vidim odma se potencira da su ovi bili na najvecem mogucem nivou ali nisu mogli protiv Wawrinke sto je nebuloza. Wawrinka je igrao iznad svojih mogucnosti ovi ispod i desile su mu se te pobjede, zasluzeno ali nista vrijedno glorifikovanja i nekih nebuloza o nenadjebivom tenisu, "hiljadu" poraza od Djokovica i Nadala se ne mogu ignorisati. Jos mi samo fali da kaze ma Wawrinka je mogao imato 20+ slamova ali se zayebavao mrsko mu bilo pa nije...Da Del Potro nije imao toliko problema sa ozlijedama Wawrinka ne bi bio ni medju top5 tenisera ove ere, ovako je uspio da upadne.
Ma Wawrinka tu negdje s Basicem.Cuj samo DelPo bi bio bolji od njeg.Sta je sa Čilićem i Tipsarevićem :lol: ?
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 02 jan 2020, 19:19

Pa ti nam reci sta sa njima posto ih ja nigdje nisam spomenuo a ti vidim jesi..

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 02 jan 2020, 19:21

japa je napisao/la:
02 jan 2020, 19:19
Pa ti nam reci sta sa njima posto ih ja nigdje nisam spomenuo a ti vidim jesi..
Pa upravo je u tome problem sto ih nisi spomenuo kao bolje od Wawrinke :rol: Kako si krenuo da prosipas svoje znanje,mislio sam majke mi doce i oni na red :lol:
#Punoljetstvo

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jan 2020, 20:53

I paja bi dobio vjerovatno Novaka 2015te, pa i 2016te, pa i 2018te pretpostavljam, a i 2013te bi dobio obojicu pretpostavljam isto tako, ma ja yebeše Wawu niđe veze.

Kruh te rodi Federer nije mogao onakvog Novaka dobiti na Wimbledonu, ovaj dođe u elementu i oplodi ga na Garrosu, ista situacija i na USO, godinu dvije prije oplodi obojicu na AO ne " nekakvim " tenisom nego ubijanjem koje niko nije vidio bukvalno dosad, nije on odradio jedan meč i poslije toga prnuo u fenjer, dečko ima tri grend slema protiv dvojice od najvećih ikada što su kročili na ove terene, njegov tenis je definicija brutalnosti i ako ga ide nemaš ti tu puno izmišljati, možeš tražiti MTO ili tražiti spas u svojoj nemoći.

Frajer je yebeni dominator kada je u elementu, da si gledao pomno mečeve sa Novakom i gledao pomno njegove GS titule, vidio bi nivo tenisa kojim taj dečko raspolaže i kako je dominantan teniser - uzmeš titulu i imaš isti broj kao i Rafa na AO, sa time da si obojicu dobio da bi došao do iste, uzmeš RG i izbaciš i Rogera i Novaka na svom putu, uzmeš USO protiv čovjeka koji je imao skoro 5000 poena više nego pratilac iza njega.

Nije poenta priče da se osporava Nadal ili Novak ili Roger, to je vaša polemika, tako vi ističete svoje pulene jer ne znate drugačije - pričamo o Wawrinki koji je nešto što tenis dosada nije vidio, da neko igra takav nivo tenisa da te onaj preko puta može samo gledati moliti Boga da prestaneš sa tim " lupanjem " jer sve što ti uputi protivnik ti ubaciš i ocrtaš liniju, to ne da je brutalnost to je dominacija.

Naravno, to je skoro nemoguće držati stalno i biti konstantan, ali zato govorim o nivou tenisa koji jedan teniser može doseći tokom meča, ne znači da ga može držati iz godine u godinu, zato nećeš vidjeti takvu dominaciju od ove trojice međusobno jer na drugačiji način dosežu vrhunac teniske igre i to ih čini najvećim - konstantnost.

Mislim i ja ovdje polemišem sa tipovima od kojih većina je nominovana za prestižni kontejner godine i gdje su čak i favoriti, sa time da svaka polemika i rasprava bude nastavljena sa nekom od uvreda jer na ovom forumu diskusija ne postoji.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 02 jan 2020, 21:01

AA23 je napisao/la:
02 jan 2020, 20:53
I paja bi dobio vjerovatno Novaka 2015te, pa i 2016te, pa i 2018te pretpostavljam, a i 2013te bi dobio obojicu pretpostavljam isto tako, ma ja yebeše Wawu niđe veze.

Kruh te rodi Federer nije mogao onakvog Novaka dobiti na Wimbledonu, ovaj dođe u elementu i oplodi ga na Garrosu, ista situacija i na USO, godinu dvije prije oplodi obojicu na AO ne " nekakvim " tenisom nego ubijanjem koje niko nije vidio bukvalno dosad, nije on odradio jedan meč i poslije toga prnuo u fenjer, dečko ima tri grend slema protiv dvojice od najvećih ikada što su kročili na ove terene, njegov tenis je definicija brutalnosti i ako ga ide nemaš ti tu puno izmišljati, možeš tražiti MTO ili tražiti spas u svojoj nemoći.

Frajer je yebeni dominator kada je u elementu, da si gledao pomno mečeve sa Novakom i gledao pomno njegove GS titule, vidio bi nivo tenisa kojim taj dečko raspolaže i kako je dominantan teniser - uzmeš titulu i imaš isti broj kao i Rafa na AO, sa time da si obojicu dobio da bi došao do iste, uzmeš RG i izbaciš i Rogera i Novaka na svom putu, uzmeš USO protiv čovjeka koji je imao skoro 5000 poena više nego pratilac iza njega.

Nije poenta priče da se osporava Nadal ili Novak ili Roger, to je vaša polemika, tako vi ističete svoje pulene jer ne znate drugačije - pričamo o Wawrinki koji je nešto što tenis dosada nije vidio, da neko igra takav nivo tenisa da te onaj preko puta može samo gledati moliti Boga da prestaneš sa tim " lupanjem " jer sve što ti uputi protivnik ti ubaciš i ocrtaš liniju, to ne da je brutalnost to je dominacija.

Naravno, to je skoro nemoguće držati stalno i biti konstantan, ali zato govorim o nivou tenisa koji jedan teniser može doseći tokom meča, ne znači da ga može držati iz godine u godinu, zato nećeš vidjeti takvu dominaciju od ove trojice međusobno jer na drugačiji način dosežu vrhunac teniske igre i to ih čini najvećim - konstantnost.

Mislim i ja ovdje polemišem sa tipovima od kojih većina je nominovana za prestižni kontejner godine i gdje su čak i favoriti, sa time da svaka polemika i rasprava bude nastavljena sa nekom od uvreda jer na ovom forumu diskusija ne postoji.
Raspravljas se i sa nekim koji su ga ranije osvajali,stipu neznalice
#Punoljetstvo

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 02 jan 2020, 22:27

Kad bi se vec pricalo o najvecem nivou tenisa na nekom mecu pored ovih silnih nebuloza o Wawrinki (iako skidam kapu za onaj Garros) zasto ne bi pricali o nivou Djokovica na AO prosle godine u finalu, Nadal na RG 17 i US 10,13, Federer na WB kad ne izgubi seta na turniru cini mi se itd itd. Wawriju se sralo samo jako jako dobro u tim mecevima jer je to tip tenisera koji zna da je losiji od velike trojke pa lupa iz sve snage i sta bude bude. Sto nije na RG 17 bar malo jaci otpor pruzio, a ne bio onako obrukan? Na US Djokovic tanak bio, na AO polomljeni Nadal mu set uzima, lik iz mjesta igrao udarce :rol:
Samo RG protiv Djoleta je cista dominacija bila. Al nedovoljno da to bude najveci mec nekog tenisera ikad ili sta se vec pisalo ovdje da se ne vracam.

I budite sigurni da je Murray sto puta jaci igrac od Wawrije, ovaj je bar bio konstantan i pruzao je vazda dobre partije kad je zdrav bio. Steta za njega i onog RG 2016 sto ne uze protiv Novaka a imao je set u dzepu al jbg. S Delpom je bara bara ma da bi ga zdrav DelPo pocjepao.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 02 jan 2020, 22:45

AA23 je napisao/la:
02 jan 2020, 20:53

Kakve veze ima Novakov Wimbledona i duel sa Federeom sa Wawrinkom na RG? Ni ti sam ne vjerujes u te gluposti koje pises cuj Wawrinka nesto nevidjeno hahaha, ok covjek je napravio velike stvari ima GS titule protiv teskasa ali nije to nista nevidjeno ima to i Murray, ima i Del Potro jednu tako da ostavi Wawrinku i njegov nivo igre izmedju Murraya i Del Potra tu i pripada, nemoj da ga uzdizes i prikazujes za velicinu kad vec FEdererov najbolji nivo ne mozes usporediti sa Djokovicem a i Nadalom pa daj sad da ubacimo Wawrinku u stilu eto nek je Wawrinka igrao na najvecem nivou samo da nije Nole ili Nadal :rol: :rol:

Nema tog nivoa Wawrinke koji moze dobiti Djokovica i Nadala na najvecem nivou, ne provaljuj se hoces mi reci da Wawrinka kad igra najbolje ima sanse protiv Djokovica sa AO iz prosle sezone? :rol:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.