Ma thiem je lock nema sta.Ostalo bumo videli

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Ma thiem je lock nema sta.Ostalo bumo videli
Prvi januar a vec post godine...cuj Stan Wawrinka dosegnuo najveci nivo tenisa sto se moze dosegnuti hahahahahaAA23 je napisao/la: ↑01 jan 2020, 14:16Vidjeli smo![]()
Ako gledaš najbolju moguću partiju, Stan je najbolji ikad po tom pitanju, nema šanse da ga dobiješ kad krene da bombarduje sa druge strane terena, probao je Novak, Rafa (osim RG), Roger se nekako zna sa njim igrati, ali tad ovaj ne igra obično najbolje.
Sten je dosegao najveći nivo tenisa u meču što se može dosegnuti, dokaz je AO i njegov trofej kad je makao i Rafu i Noleta, a zatim RG gdje je uzeo Nolu, ne samo tu, uzeo je i USO preko Novaka i opet ga dobio na USO.
Osim Wawrinke, DelPo je još jedan teniser koji je možda dosegao veći nivo u teniskom meču nego ovi, USO 2009 i drugi mečevi mnogo govore.
Ovo ne znači da su oni najbolji, najbolji nije onaj koji odigra jednom najbolje, već onaj koji je konstantan i pruža dobre partije redovno u periodima.
Ja govorim samo da je Stan u svom elementu nepobjediv i to je to.
Ma Wawrinka tu negdje s Basicem.Cuj samo DelPo bi bio bolji od njeg.Sta je sa Čilićem i Tipsarevićemjapa je napisao/la: ↑02 jan 2020, 18:51To sto je Wawrinka uzeo u tri finala Djokovica i Nadala kada je igrao svoj najbolji tenis ne znaci da je taj njegov najbolji tenis ikakav beast mode jer vidim odma se potencira da su ovi bili na najvecem mogucem nivou ali nisu mogli protiv Wawrinke sto je nebuloza. Wawrinka je igrao iznad svojih mogucnosti ovi ispod i desile su mu se te pobjede, zasluzeno ali nista vrijedno glorifikovanja i nekih nebuloza o nenadjebivom tenisu, "hiljadu" poraza od Djokovica i Nadala se ne mogu ignorisati. Jos mi samo fali da kaze ma Wawrinka je mogao imato 20+ slamova ali se zayebavao mrsko mu bilo pa nije...Da Del Potro nije imao toliko problema sa ozlijedama Wawrinka ne bi bio ni medju top5 tenisera ove ere, ovako je uspio da upadne.
Pa upravo je u tome problem sto ih nisi spomenuo kao bolje od Wawrinke
Raspravljas se i sa nekim koji su ga ranije osvajali,stipu neznaliceAA23 je napisao/la: ↑02 jan 2020, 20:53I paja bi dobio vjerovatno Novaka 2015te, pa i 2016te, pa i 2018te pretpostavljam, a i 2013te bi dobio obojicu pretpostavljam isto tako, ma ja yebeše Wawu niđe veze.
Kruh te rodi Federer nije mogao onakvog Novaka dobiti na Wimbledonu, ovaj dođe u elementu i oplodi ga na Garrosu, ista situacija i na USO, godinu dvije prije oplodi obojicu na AO ne " nekakvim " tenisom nego ubijanjem koje niko nije vidio bukvalno dosad, nije on odradio jedan meč i poslije toga prnuo u fenjer, dečko ima tri grend slema protiv dvojice od najvećih ikada što su kročili na ove terene, njegov tenis je definicija brutalnosti i ako ga ide nemaš ti tu puno izmišljati, možeš tražiti MTO ili tražiti spas u svojoj nemoći.
Frajer je yebeni dominator kada je u elementu, da si gledao pomno mečeve sa Novakom i gledao pomno njegove GS titule, vidio bi nivo tenisa kojim taj dečko raspolaže i kako je dominantan teniser - uzmeš titulu i imaš isti broj kao i Rafa na AO, sa time da si obojicu dobio da bi došao do iste, uzmeš RG i izbaciš i Rogera i Novaka na svom putu, uzmeš USO protiv čovjeka koji je imao skoro 5000 poena više nego pratilac iza njega.
Nije poenta priče da se osporava Nadal ili Novak ili Roger, to je vaša polemika, tako vi ističete svoje pulene jer ne znate drugačije - pričamo o Wawrinki koji je nešto što tenis dosada nije vidio, da neko igra takav nivo tenisa da te onaj preko puta može samo gledati moliti Boga da prestaneš sa tim " lupanjem " jer sve što ti uputi protivnik ti ubaciš i ocrtaš liniju, to ne da je brutalnost to je dominacija.
Naravno, to je skoro nemoguće držati stalno i biti konstantan, ali zato govorim o nivou tenisa koji jedan teniser može doseći tokom meča, ne znači da ga može držati iz godine u godinu, zato nećeš vidjeti takvu dominaciju od ove trojice međusobno jer na drugačiji način dosežu vrhunac teniske igre i to ih čini najvećim - konstantnost.
Mislim i ja ovdje polemišem sa tipovima od kojih većina je nominovana za prestižni kontejner godine i gdje su čak i favoriti, sa time da svaka polemika i rasprava bude nastavljena sa nekom od uvreda jer na ovom forumu diskusija ne postoji.
Kakve veze ima Novakov Wimbledona i duel sa Federeom sa Wawrinkom na RG? Ni ti sam ne vjerujes u te gluposti koje pises cuj Wawrinka nesto nevidjeno hahaha, ok covjek je napravio velike stvari ima GS titule protiv teskasa ali nije to nista nevidjeno ima to i Murray, ima i Del Potro jednu tako da ostavi Wawrinku i njegov nivo igre izmedju Murraya i Del Potra tu i pripada, nemoj da ga uzdizes i prikazujes za velicinu kad vec FEdererov najbolji nivo ne mozes usporediti sa Djokovicem a i Nadalom pa daj sad da ubacimo Wawrinku u stilu eto nek je Wawrinka igrao na najvecem nivou samo da nije Nole ili NadalAA23 je napisao/la: ↑02 jan 2020, 20:53I paja bi dobio vjerovatno Novaka 2015te, pa i 2016te, pa i 2018te pretpostavljam, a i 2013te bi dobio obojicu pretpostavljam isto tako, ma ja yebeše Wawu niđe veze.
Kruh te rodi Federer nije mogao onakvog Novaka dobiti na Wimbledonu, ovaj dođe u elementu i oplodi ga na Garrosu, ista situacija i na USO, godinu dvije prije oplodi obojicu na AO ne " nekakvim " tenisom nego ubijanjem koje niko nije vidio bukvalno dosad, nije on odradio jedan meč i poslije toga prnuo u fenjer, dečko ima tri grend slema protiv dvojice od najvećih ikada što su kročili na ove terene, njegov tenis je definicija brutalnosti i ako ga ide nemaš ti tu puno izmišljati, možeš tražiti MTO ili tražiti spas u svojoj nemoći.
Frajer je yebeni dominator kada je u elementu, da si gledao pomno mečeve sa Novakom i gledao pomno njegove GS titule, vidio bi nivo tenisa kojim taj dečko raspolaže i kako je dominantan teniser - uzmeš titulu i imaš isti broj kao i Rafa na AO, sa time da si obojicu dobio da bi došao do iste, uzmeš RG i izbaciš i Rogera i Novaka na svom putu, uzmeš USO protiv čovjeka koji je imao skoro 5000 poena više nego pratilac iza njega.
Nije poenta priče da se osporava Nadal ili Novak ili Roger, to je vaša polemika, tako vi ističete svoje pulene jer ne znate drugačije - pričamo o Wawrinki koji je nešto što tenis dosada nije vidio, da neko igra takav nivo tenisa da te onaj preko puta može samo gledati moliti Boga da prestaneš sa tim " lupanjem " jer sve što ti uputi protivnik ti ubaciš i ocrtaš liniju, to ne da je brutalnost to je dominacija.
Naravno, to je skoro nemoguće držati stalno i biti konstantan, ali zato govorim o nivou tenisa koji jedan teniser može doseći tokom meča, ne znači da ga može držati iz godine u godinu, zato nećeš vidjeti takvu dominaciju od ove trojice međusobno jer na drugačiji način dosežu vrhunac teniske igre i to ih čini najvećim - konstantnost.
Mislim i ja ovdje polemišem sa tipovima od kojih većina je nominovana za prestižni kontejner godine i gdje su čak i favoriti, sa time da svaka polemika i rasprava bude nastavljena sa nekom od uvreda jer na ovom forumu diskusija ne postoji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.