FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BlueFamily
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BlueFamily » 22 jul 2015, 22:28

@vrbanjusa jel ukusno ko ovo prvo janje?prihvatam svaku vrstu,ali ono janje je halal bilo :D
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 jul 2015, 22:31

Ajmo malo o utakmici, mene neka nervoza hvata bice jako tesko.

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 22 jul 2015, 22:33

Idemo sutra hrabro, pametno. Na tribinama ce biti ludilo, jug ima da postavi standarde sutra.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 22 jul 2015, 22:33

ooooooooooooo samo zeljooooooo
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 22 jul 2015, 22:35

Ko bi ga sutra mogao zabit?

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 22 jul 2015, 22:38

Prodaja članskih kartica na dan utakmice će se odvijati od 9 do 13:30 sati!!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 22 jul 2015, 22:39

Kad zagrmi sutra 20000 :opaopa:

[youtube][/youtube]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 22 jul 2015, 22:47

ovo je milina pjevati.... nije mi jasno sto se ne forsira, znamo po godinu-dvije da je ne pjevamo.... neko je pisao prije dan - dva.... sutra nek ide grbavica 3-5 minuta prije pocetka utakmice.... ono 20 min prije nema smisla... laku noc i aBd da slavimo sutra

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 22 jul 2015, 22:59

Ovo ono nesta Mađari o nama :kafa:
https://www.facebook.com/szszjn?fref=photo
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 22 jul 2015, 23:03

DINO PEKIĆ JEDAN JE OD NAS

Kada smo završavali intervju s njim, zamolio nas je da poručimo navijačima da im se zahvaljuje za svu podršku koju dobiva od njih sve ove godine. Drago mu je da cijene njegov rad.

Skroman kakav jeste, uvijek ističe važnost navijača za dobre rezultate. Možda nikada nije bio vođa navijača, ali jeste jako važan faktor u Željinom navijačkom svijetu. Možda nikada nije bio predsjednik kluba ni direktor, ali je uvijek bio važan kotač uprave kluba.

Dino Pekić je prije radne karijere, svoju karijeru u klubu počeo kratko i kao igrač pod palicom Smajlovića i Bračulja. U klubu je kao radnik od 1996. godine. Trenutno obnaša funkciju komesara za sigurnost i ekonoma kluba.

Nas je odmah u startu zanimalo kako se to živi Željezničar, a Dino Pekić nas je poklonio pričom o iznimnom poštovanju prema Želji, ljubavi prema klubu i stadionu Grbavica.
Ako bi isticao bilo koju pojedinačnu kvalitetu kluba, ispao bi nekorektan jer bi sigurno zaboravio neke važne detalje koje Želju čine velikim.

Sa klubom je kako kaže doživio nešto tužnih momenata, a klub mu je pri tom podario mnogo sretnih momenata i zadovoljstava, u nadi da će ih budućnost donijeti još mnogo.
Zbog svog dugogodišnjeg prepoznatljivog rada za klub, ljudi ga prepoznaju i ispričao nam je anegdotu da se jednom prilikom pojavio bez dokumenata pri sređivanju važnih administrativnih poslova, ali su ga prepoznali i zaobišli proceduru identifikacije. Dino opet skromno konotira da to nije njegova zasluga, već zasluga kluba kao institucije.
Svi komplimenti pripadaju klubu u kojem radi.

Dino prepoznaje da je klub trenutno u uzlaznoj putanji, u situaciji loše ekonomske situacije u državi. No, dodaje da Željo uz podršku svojih navijača može načiniti čudo i izdići se iznad sumorne bosanske realnosti.
Zamolio je sve navijače FK Željezničar Sarajevo, mlade ljude, stare ljude, očeve i sinove, majke i njihovu djecu da dođu na utakmicu protiv Ferencvarosi na Koševo, jer klub u svojoj prošlosti nikada nije imao odličnu podršku kao tokom posljednjih godina.
Malo ko je očekivao da će se Željo plasirati u Evropu, ne zaboravite. Očekuje prepun stadion i korektno navijanje. Dobili smo sve pohvale od UEFA i FIFA.
Premda je izuzetno teška ekonomska situacija u državi, poziva navijače da se učlane u klub i kupe godišnje ulaznice za domaće utakmice svog tima. On će sa svoje strane pružiti podršku svakom navijaču kluba. Stoji im na raspolaganju za sve ono u čemu im on može pomoći.

Žao mu je što se sutrašnja utakmica neće igrati na Stadionu Grbavica. Vjerovatno je svima jasno da od države nećemo dobiti podršku, te da samo zajedničkim snagama možemo izgraditi Grbavicu po evropskim standardima.

Dino se nada da će se gradskom derbiju vratiti stari šarm. Primijetio je pomake u tom smjeru, gledao je navijače oba tima kako zajednički odlaze i dolaze sa stadiona, kupuju karte. Osjećaj rivalstva gradskog derbija osjećao je i kući. Dino je s društvom počeo navijati za Želju, a njegov rahmetli brat bio je navijač Sarajeva. Derbi je utakmica iznad svih u našoj ligi i trebamo ga čuvati.
Pozvao je navijače na slogu i zajedništvo, ne samo na tribinama nego i na ulici. Ne želi da okrećemo leđa jedni drugima. Mi smo porodica, od navijača, uprave i igrača i zaslužni smo za uspjeh kluba.

Umjesto direktnog odgovora na naše pitanje kako prognozira rezultat za sutra, rekao nam je da je u Budimpešti novinaru portala **** (op. a. Dino Stambolić, navijač našeg kluba) rekao da je Ferencvarosi ispao da oni toga nisu ni svjesni. Treću flašu vode koju je imao kod sebe, držao je uz sebe jer je znao da ćemo zabiti gol i u naletu euforije zalio se vodom po izuzetnoj vrućini koja je vladala u prvom susretu. Čak je kolegama poručivao da sačuvaju i sebi po jednu flašu, jer je predosjećao da ćemo zabiti gol.
Uputio je izvinjenje svim navijačima koji čekaju u redovima da kupe kartu i učlane se u klub. Pojedini navijači su dolazili prije 12 sati kada je započela prodaja karata i morali su biti vraćeni nazad, jer je klub imao određenih administrativnih problema prilikom pripreme ulaznica za prodaju.

Lijepo je vidjeti da se euforija vratila među navijače Želje. Prisjetio se da protiv Balzana nije vladao ovakav interes za klub.
Očekuje sutra puno Koševo i naš prolaz u treće pretkolo. Nakon toga dolazi utakmica s Borcem i poziva navijače da podrže klub i u sljedećoj sezoni Premijer lige kupovinom godišnjih karata i prisustvom na domaćim i gostujućim utakmicama.
Sutrašnji trijumf biti će pozivnica navijačima da u većem broju dođu na stadion Grbavica. Željina djeca zaslužuju podršku, pogotovo jer su bila potcijenjena od svih, a uspjeli smo se plasirati u Evropu. Malo nam je nedostajalo za titulu, ali ko bi nam onda garantovao ovakvu evropsku priču.

Za kraj razgovora, zamolio je još jednom za podršku navijača. Kao komesar za sigurnost pozvao Vas je na fer i korektno navijanje, bez upotrebe pirotehnike i drugih sredstava koja bi mogla načiniti štetu klubu i izazvati sankcije UEFA.

U Sarajevu, 22. jula 2015. godine

Mi smo Željini, Željo je naš!

#3za1921 #ZivimoZeljeznicar

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 22 jul 2015, 23:11

amko27 je napisao/la:ovo je milina pjevati.... nije mi jasno sto se ne forsira, znamo po godinu-dvije da je ne pjevamo.... neko je pisao prije dan - dva.... sutra nek ide grbavica 3-5 minuta prije pocetka utakmice.... ono 20 min prije nema smisla... laku noc i aBd da slavimo sutra
Ta pjesma je prije otprilike 2 godine izbacena iz repertoara mada ne znam fakat koji je razlog za to bio...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

zubar
Kontakt:

Post Postao/la zubar » 22 jul 2015, 23:11

Pisalo se na nekim portalima da ce doc njihovi huligani sutra bez obzira na identifikacione kartice i ona obavezna clanstva..

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 jul 2015, 23:16

Pomože li iko onom frajeru iz Novog Sada da kupi dres. Mislim na ono preko Facebook-a. Ne koristim fb pa nisam upratio šta je bilo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 22 jul 2015, 23:28

Majke vam kako da zaspem a da ne moram leponex spucat?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 jul 2015, 23:29

ja sam bensedin već spucao, galenika ne izdaje :D

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 22 jul 2015, 23:32

Ajzea je napisao/la:Majke vam kako da zaspem a da ne moram leponex spucat?
Probaj popiti pivu :)

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 22 jul 2015, 23:36

Ma slabo je to života mi za ovo stanje, neću ni da zamišljam kako će mi biti sat-dva prije utakmice. Ne mogu da spavam kad protiv Viteza igramo i samo iščekujem trenutak kada ću krenuti prema Grbavici jer znam da je blizu vakat kada sudija treba označiti početak, a o ovome protiv Ferenca je suvišno i govoriti.. Nek je Bog na pomoći i vama a i meni :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jul 2015, 23:41

Sutra su najavili kisu i pljuskove u podne i kasnije tokom noci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 22 jul 2015, 23:44

je.boga koncert i dino i termin i sve, daBogda promuko dan prije i ne mogao pjevat
necu moc doci :( haman sam poceo plakat u pm
manijaci neka nam je sretno, neka bude Bog uz nas vrijeme je
samo jako i u kost i oni na terenu i vi na tribini, nemate pojma koliko sam ljubomoran na vas
LJUBAVI STO TE RODI KLASA RADNICKA
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 22 jul 2015, 23:47

slika
I Konjic dolaziiiiii ! VOLIM TE ŽELJO
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi i 9 gostiju.