FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 05 maj 2022, 01:31

JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 01:25
let3 je napisao/la:
05 maj 2022, 01:03
JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 00:24

Lewa trenutno ima platu ranga Buskeca , ne vidim problem i da mu se da plata iznad te.Kad gerijatrija moze imati masne pare onda i jedan od tri najbolja napadaca Svijeta zadnjih X godina moze i duplo.

Problem je sto isprdci i bivsi sportasi u Barci ne dozvoljavaju nikakve akvizicije.Cak ti ne dozvoljavaju ovo omladine sto imas da sacuvas jer valja sljakati klubu da njihove plate zaradi…

Problem jeste u platnom rangu ali problem nose starosjedioci , nikako nova imena.
Donekle si u pravu, problem jesu plate veterana (btw. pristali su na smanjenje), ali jos veci problem je što Barca jedva placa i te smanjene plate veterana, a htjela bi da dovodi Lewu za istu platu.
Zato mislim da nema od te price nista.

Jednostavo kokuzluk je udario i Barca se mora osloniti na Masiju i na free agene. To jest moliti Boga da pogode sa njima tipa Kessie, Christensen i sl.
Ma sto se mene tice ne treba nikoga dovoditi , ali barem sacuvaj ono sto ti vrijedi.
Ako nemas para onda otjeras one koji su najveci trosak klubu.
Barcelona bi ispadal u Evropa ligi i bila sutana nogama da je igrao Oriol Romeu umjesto Buskeca ili Balde umjesto Albe na isti nacin , ali ova dvojica bi imali godinju platu zajedno kao sto ovaj jedan zaradi za mjesec.

Transfer politika nas je dovela do ovoga , sad vidim gdje smo mi a gdje Real Madrid.Sto se biznis plana tice , galaksija za nas.Sto se igrackog kvaliteta tice TV u bojama.

Valjda Xavi sta rodi iz B tima.
Tacno, ali bivše uprave.
Moramo napraviti razliku. Ova Laportina uprava pokušava sanirati štetu onog krimosa Barte i njegove bande.

Proces oporavka od njihove štete ce trajati godinama, to znaš i sam ;) ne trebam ti objašnjavati.
Hoce li uprava u tom periodu istrpiti Xavija kao trenera, to cemo vidjeti.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 05 maj 2022, 08:50

Ma ja mislim da je najveći problem Barce zadnjih 4-5 godina (od odlaska Enrikea koliko je vec proslo ni ne znam) losa fizička sprema - i na tom Xavi treba najviše da radi - u ovoj trenutnoj ekipi ima potencijala sigurno za ravnopravnu borbu u Laligi - vezni red je dobar, u napadu imaš 3-4 igrača sa potencijalom od 20tak golova, Odbrana bi se trebala utegnuti pogotovo bekovska pozicija desno - Nije ova ekipa bez potencijala, pogotovo jer i u vezi i u napadu i imas kostur od jako mladih igrača, pa i odbrani tu je aruho oko kojeg trebaju odbranu graditi - ali ona ispadanja od Rome, Liverpoola, utakmice protiv Bayerna, nemogućnost drzanja visokog ritma igre vise od 60tak minuta meni djeluju kao direktna posljedica lose fizički pripremljene ekipe.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 maj 2022, 14:31

Sport90 je napisao/la:
05 maj 2022, 08:50
Ma ja mislim da je najveći problem Barce zadnjih 4-5 godina (od odlaska Enrikea koliko je vec proslo ni ne znam) losa fizička sprema - i na tom Xavi treba najviše da radi
A zašto je to tako, razmotrimo malo.
Četvorica veterana u prvih 11 - Pique 35 godina, Alves 38, Alba 33, Busquets 33...a onda se cudimo što nema trke, što je loša fizička sprema, što odbrana puca i kapitulira, baš cudno :mrgreen:
4 igraca, to je skoro pola tima na infuzijama, koji vise ne mogu trcati kao nekad, a i dalje nešto verglaju.

Ne, oni nece nece vratiti spremu naredne godine kada budu još godinu stariji koliko god se Xavi trudio oko njih da ih podigne... oni se trebaju odstraniti.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 14:52

let3 je napisao/la:
05 maj 2022, 14:31
Sport90 je napisao/la:
Ma ja mislim da je najveći problem Barce zadnjih 4-5 godina (od odlaska Enrikea koliko je vec proslo ni ne znam) losa fizička sprema - i na tom Xavi treba najviše da radi
Četvorica veterana u prvih 11 - Pique 35 godina, Alves 38, Alba 33, Busquets 33...a onda se cudimo što nema trke, što je loša fizička sprema, što odbrana puca i kapitulira, baš cudno :mrgreen:
4 igraca, to je skoro pola tima na infuzijama, koji vise ne mogu trcati kao nekad, a i dalje nešto verglaju.

Ne, oni nece nece vratiti spremu naredne godine kada budu još godinu stariji koliko god se Xavi trudio oko njih da ih podigne... oni se trebaju odstraniti.
Formula uspjeha je u atleticizmu.

Postujem igrace u 4 deceniji ali igrace koji pridonose ekipi i igrace koji fizicki mogu odraditi zadatak.Jucer gledam Modrica koji u sprintu uzima 10 godina mladjeg De Bruynea.On je u vrhu jer je prekvalitetan a prije svega jer moze fizicki parirati i dalje mladim igracima.

Kod nas to nije slucaj , kod nas su fizicki ovi 30+ igraci gotovi , koliki god majstori bili , ne mozes isporuciti najvazniji segment fudbala a to je trka i sprint u datom momentu.

Kako ocekivati da na brisanom prostoru Buskec eliminise jednog igraca rivala ? Nikako.

U sustini , Barci je potrebno sto vise igraca koji su spreme poput Ferana Toresa , hitrosti poput njegove i prvog koraka gdje mogu napraviti visak ili ganjati rivala i kad bude ispred njega.Daleko da je on krema fudbala ali sa takvim fizikalijama sve ostalo se moze dovesti do nivoa koji je potreban.

Sto se veznog reda tice , i dalje sam misljenja da je Frenkie jedini koji je u stanju ganjati se sa rivalima.Ne cudi sto mu se zamjera igra , vezni red cine 3 igraca a ne jedan.Vidjeli smo u prvom mechu Citya i Reala sta znaci taj DM , Real bez Casemira je smijurija u veznom redu, proput , autoput.Kakva god krampa naprijed bio , ono sto on radi na terenu je vanserijska organizacija odbrane i prvi bedem ispred gola.Prvu utakmicu je igrao Kross to , igrac slicnih karakteristika kao Buskec , vidjeli smo na sta je to licilo.

Eh nama se to stalno desava , stoga nije iznenadjenje sto kad te pritisne neko malo jace , pucas po savovima.

Bekovi takodjer , nama su mrtvi konji , gledaj bekova kod top ekipa.Pucaju od snage.Cak i ovaj olinjali Carvajal je monstrum za ono sto mi imamo.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 maj 2022, 14:54

JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 14:52
let3 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Jes, zato će Adama biti nogiran nakon 6 mjeseci :yawn:

Zato je Yaya poslan na Otok, Mascherano na stopera, Song u Afriku :yawn:

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 05 maj 2022, 14:59

let3 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Ja mislim da je kriva losa organizacija i plan treninga i priprema. Oni prije 3-4 godi su bili na vrhuncu snage teoretski u praksi truba kao rekreativci kad dodje zadnja trećina sezone. Nije da je recimo Realov vezni red puno mladji pa ljudi pucaju od snage i mogu da iznesu nevjerovatan intenzitet.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 maj 2022, 15:01

JoeBleck je napisao/la:

Postujem igrace u 4 deceniji ali igrace koji pridonose ekipi i igrace koji fizicki mogu odraditi zadatak.Jucer gledam Modrica koji u sprintu uzima 10 godina mladjeg De Bruynea.
Hvala veteranima na svemu, legende su kluba, ispisali su historiju sa Barcom, nema šta.
Ali problem je što su Barcini veterani (Pike, Busi, Alba, Alves) odigrali milion utakmica što u dresu Barce, što u reprezentaciji ,ogromna kilometraža iza njih, nabilo se kilometara i kilometara, potrošeno, pri kraju puta - a hoce da igraju i dalje. Treba nekad biti gospodin i znati kad je vrijeme za povlacenje, kao Puyol ili Xavi nekad...da ne postaneš teret ekipi.

I ovo vazi za svakog veterana u svijetu fudbala, Modric je anomalija, nije normalan primjer.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 15:08

Rajaz je napisao/la:
05 maj 2022, 14:54
JoeBleck je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Jes, zato će Adama biti nogiran nakon 6 mjeseci :yawn:

Zato je Yaya poslan na Otok, Mascherano na stopera, Song u Afriku :yawn:
Ti ili si bas glup ili se pravis glup , ne znam kako drugacije napisati.

Prva stvar , jedini si koji brani igrace koji bukvalno stete razvoju drugih igraca , stete direktno klubu koji losiji nije bio zadnjih 30 godina.Direktno su najveci krivci jer su kapiteni , nosioci igre i nedodirljive tacke.

Druga stvar.Atleticizam kao sto kazem nije = hrpa misica.
Kao sto sam u samom postu napisao , naveden je primjer Ferana Toresa kao sigurno najvece atlete u Barci.

Adama nije atleta upravo iz razloga sto je previse nabijen.On je sprinter koji se umori nakon 2 kraca sprinta.Uz to je velika neznalica.

Naveo si primjere Mascherana , Tourea i koga vec ne , iz generacije Barce koja je zujala terenom gdje si jedini upgrade mogao imati ako uz sve to igrac moze i tehnicki dati vise.
Songa nemam sta komentarisati , po defaultu doveden da bude rezerva na CMu da uleti ponekad.Sam lik izjavio da je znao da nece igrati i da je potpisao da se osigura za zivota.

Ne kontam poentu tvojih postova , ne kontam sta branis ? Jel ti se svidja neki igrac ? Jesi li zaljubljen ? Reci da prestanemo…

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 05 maj 2022, 15:13

Kad JoeBleck kaže nekome da je glup.
Don't hate what you don't understand.

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 05 maj 2022, 15:24

E cuj Adama nije atleta :bow:

Da te Allah uputi i izvede na pravi put

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 maj 2022, 15:27

Jedino sto jeste je atleta. Jer neki fudbaler nazalost nije.
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 maj 2022, 15:29

Sport90 je napisao/la:
05 maj 2022, 14:59
let3 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Ja mislim da je kriva losa organizacija i plan treninga i priprema. Oni prije 3-4 godi su bili na vrhuncu snage teoretski u praksi truba kao rekreativci kad dodje zadnja trećina sezone. Nije da je recimo Realov vezni red puno mladji pa ljudi pucaju od snage i mogu da iznesu nevjerovatan intenzitet.
Slažem se da su trening i pripreme unazad 3,4 godine bili katastrofa, slažem se da je generalno ekipa bila svake sezone grozna u zadnjih 10 kola, u praavu si...znaci da se mora promjeniti i uozbiljiti plan treninga i priprema...ali ovi veterani su dali svoje, oni nece biti ništa bolji naredne sezone ma kako kvalitetne pripreme prošli, o tome je riječ.
Odlaskom Messija sve se otvorilo, više nema nedodirljivih, Barca je krenula u novu eru remonta i podmlađivanja (zato mi je i besmisleno pominjanje Lewe, kad se nisu riješili ni trenutnih veterana), potrajace to par godina sigurno dok mladi stasaju, dok se napravi tim.
Sad je prioritet naći zamjene za navedene veterane, bolje igrace od njih, koji ce ih istisnuti iz prvih 11. Nije riješenje dovesti još jednog veterana Azpilicuetu da se ko biva bori sa Alvesom ili Robertom. To su 4 pozicije koje bi trebale biti pojacane. Treba pogoditi sa tim transferima i pojacanjima.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 maj 2022, 15:37

Adamu Traorea imati u ekipi ko univerzalnog strongmana,ukoliko mu to nije ispod časti,za male novce,OK. No tutnuti ga uz aut liniju i očekivati 15 golova i 20 assista za godinu dana,hmmm

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 16:07

blueDBR je napisao/la:
05 maj 2022, 15:24
E cuj Adama nije atleta :bow:

Da te Allah uputi i izvede na pravi put
Adama nema atletsku gradju.Ali to pojedini koji su sport samo preko TVa gledali ne mogu shvatiti i razlikovati.

Adama ima bildersku gradju i sprintersku masu.

Pod atleta se smatra nesto sasvim drugacije i pojam atlete se odnosi na ljude koji su u stanju sve fizicke zahtjeve ispuniti na gotovo jednako dobrom nivou.

Adama je sprinterski gradjen.Nabijen , gdje misici se jako brzo umaraju.Zato i jeste fantazija kada se stusti ka golu ali tu prica zavrsava.Kao da do sada nije palo na pamet nekome da ga gurne na beka i dobije najbrzeg igraca Svijeta na najzahtjevnijoj poziciji.Svi glupi samo ti i pojedini pametni…

Atleta je Walker , Ramos , Kristiano , Lewandovski.

U Atletici to su trkaci na 800m.Manja misicna masa , malo losiji performans na kratkim dionicama ali zato u mogucnosti da brzinu kontinuirano odrzava vise vrijeme.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 16:09

xaviesta je napisao/la:
05 maj 2022, 15:13
Kad JoeBleck kaže nekome da je glup.
Evo ga odbrambena pudlica se javila.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 maj 2022, 16:10

Jord Alba je godinama među najspremnijim igračima kluba.
Nije njemu problem trka, nego bezmudost i štakorstvo.
Odbranu ni sa 20 godina nije igrao kako valja, a kamoli sad.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 16:19

Riziko je napisao/la:
05 maj 2022, 16:10
Jord Alba je godinama među najspremnijim igračima kluba.
Nije njemu problem trka, nego bezmudost i štakorstvo.
Odbranu ni sa 20 godina nije igrao kako valja, a kamoli sad.
Slazem se ali je prije 3-4 godine bio mnogo brzi i startniji nego sad.Nedostatke je mogao prikriti upravo brzinom.Danas ga malo jace krilo zaobilazi jer je izgubio i ono sto mu je bilo najjace oruzje.

Njegova igra nazad je prosjek.

Ovo da ima odvratnu njusku i da je vagina , to je oduvijek bio.
Od svih starosjedioca kvalitetom i dalje najbolji i najkorisniji.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 05 maj 2022, 19:20

let3 je napisao/la:
05 maj 2022, 01:31
JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 01:25
let3 je napisao/la:
05 maj 2022, 01:03

Donekle si u pravu, problem jesu plate veterana (btw. pristali su na smanjenje), ali jos veci problem je što Barca jedva placa i te smanjene plate veterana, a htjela bi da dovodi Lewu za istu platu.
Zato mislim da nema od te price nista.

Jednostavo kokuzluk je udario i Barca se mora osloniti na Masiju i na free agene. To jest moliti Boga da pogode sa njima tipa Kessie, Christensen i sl.
Ma sto se mene tice ne treba nikoga dovoditi , ali barem sacuvaj ono sto ti vrijedi.
Ako nemas para onda otjeras one koji su najveci trosak klubu.
Barcelona bi ispadal u Evropa ligi i bila sutana nogama da je igrao Oriol Romeu umjesto Buskeca ili Balde umjesto Albe na isti nacin , ali ova dvojica bi imali godinju platu zajedno kao sto ovaj jedan zaradi za mjesec.

Transfer politika nas je dovela do ovoga , sad vidim gdje smo mi a gdje Real Madrid.Sto se biznis plana tice , galaksija za nas.Sto se igrackog kvaliteta tice TV u bojama.

Valjda Xavi sta rodi iz B tima.
Tacno, ali bivše uprave.
Moramo napraviti razliku. Ova Laportina uprava pokušava sanirati štetu onog krimosa Barte i njegove bande.

Proces oporavka od njihove štete ce trajati godinama, to znaš i sam ;) ne trebam ti objašnjavati.
Hoce li uprava u tom periodu istrpiti Xavija kao trenera, to cemo vidjeti.
Inače "trpe" trenere godinama.
A zašto je sinoć zamijenjen Modrić ako je toliko fizički spreman?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 maj 2022, 19:53

Zato što igra iz vikenda u vikend i srijedu izmedu toga.

Real igra drugačiji odbrambeni fudbal od Barse, nešto je manja potrošnja u njihovom zonskom igranju defanzive, ali nije to tema.

Modrić je super spreman za svoje godine, nije ko prije 5-6 godina, ali dovoojno za top fudbal i dalje.

Problem veznog reda Barse je slaba duel igra! Tu nas svako nadjača, sem DeJonga, ostale raznose u duelu, zato često presing jalov izgleda.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 06 maj 2022, 18:10

José Bordalás (trener Valencije) - Iz kluba su me obavijestili kako moraju prodati važne igrače iz ekipe i ja to razumijem.

Barcelona je od januara ove godine uspostavila kontakte sa trojicom igrača popularnih Šišmiša, a riječ je o Jose Gayi, Carlosu Soleru i Gonçalo Guedesu.
Brko iz druge galaksije!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.