FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

pasha_the_one
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la pasha_the_one » 27 sep 2011, 19:01

Romariooo je napisao/la: a i prvih 11 im je jace nego u bayerna, imaju duzu klupu ali to nema veze, to je bitno onako za domacu ligu, ali kad gledamo tih nekih prvih 11:

neuer = hart

rafinja < ricards

van buyten < kompani

badstuber < lescot

lahm > clishy

timoscuk ili gustavo < barry

kross < yaya

sweini > silva

riberi > nasri

miller < aguero

gomez < dzeko

eto to je otpriliki neki omjer i mislim da je realan, iako je upitno dal je riberi bolji od nasrija ili svajni od silve, al gledajuci trenutnu formu mislim da jesu
Ne slazem se bas sa ovim uporedjivanjem jer je neke igrace skoro nemoguce porediti...

neuer > hart, to ce ti i vecina strucnjaka reci... :)

rafinja ? ricards (rafinha mnogo bolji u napadu, a richards je bolji u defanzivi)
Romariooo je napisao/la: van buyten < kompani
badstuber < lescot
---------------------------
van buyten je skoro isti tip igraca kao lescot. Po meni za nijansu bolje stopere ima City, mada ove sezone stoperi Bayerna pokazuju veliku sigurnost.
Romariooo je napisao/la: lahm > clishy
(u svakom smislu igre)
Romariooo je napisao/la: timoscuk ili gustavo < barry
kross < yaya
sweini > silva
- Gustavo = Barry ... dva veoma slicna igraca po mom misljenju
- kroos i yaya se nikako ne mogu porediti, jer kroos je mnogo bolji kada je pass u pitanju i inteligencija na terenu, dok je yaya mnogo bolji u defanzivnom dijelu igre.
- Schweini je kao 6-ca bolji i od barry-ja i yaya-e i silve, mislim kompletniji igrac... yaya bolji u defanzivi, a silva bolji u ofanzivi... ali kao kompletan igrac schweini je bolji.

Vezni red je po meni skoro jednake kvalitete uz pojedine prednosti i mane svake ekipe. Ne zaboravimo da City igra sa dva klasicna zadnja vezna, dok je kod Bayer-a malo drugacija sistuacija... Gustavo ili Tymo igraju malo defanzivnije od Schweinija, koji ima malo vise slobode, a ispred njih je Kroos.

Romariooo je napisao/la: riberi > nasri
miller < aguero
gomez < dzeko
ribery > nasri
muller je nesto slabiji od aguera kada se sve sabere, mada aguero nema ono sto ima muller. Ako znas kakav je Muller igrac, ne moram ti govoriti sta je to sto Muller ima, a Aguero nema a veoma je bitno u nogometu.
Gomez opcenito jeste slabiji od Dzeke, ali Dzeko se mnogo manj krece od Gomeza, i Gomez je fizicki jaci... ali tehnika i zavrsni udarac je na strani Dzeke.

Po ovome mislim da City ima jaci napad, ali vezni red nije ofanzivno orijentisan... cime mislim da igra City-ja u napadu zavisi od 3 igraca, dok kreiranju napada za Bayern ucestvuje 4-5 igraca (Kroos, Schweini, Ribery, Muller i Gomez + Robben) a ti igraci kod City-ja su (Nasri, Silva i Aguero, ponekad se Dzeko vraca nazad)

Sve u svemu bit ce zanimljiva utakmica. Reci da je prvih 11 City-ja mnogo jace od Bayernovih izlazi iz granica realnosti.

City ima skuplju ekipu i mnogo siru klupu i igrace na tribinama, ali na terenu igra 11 igraca.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 sep 2011, 19:05

anton 1983 je napisao/la:
ma znam...inaće znaš li ti da su Neuer i Hart golmani iste kvalitete? Do prije koju minutu to nisam znao, jebote! Dobro da sam to naučio da se nebi negdje obrukao! :?

:lol:
I za mene je novina, al takve neozbiljne stvari neču ni da komentarišem ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 27 sep 2011, 19:07

Jeb-aste ga vi ljudi, da je nogomet ovo što vi sad pišete i poredite onda se brate ne bi ni igralo. Ha ja. ;)

PS. da vidimo vašu snagu večeras, za mene ste favoriti
Zola in, Zola passes, Zola scores !

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 27 sep 2011, 19:12

calcio je napisao/la:
CoDe je napisao/la: !

Večeras če biti teška utakmica u kojoj će naši igrači biti na visini zadatka i pobijediti dragocjenu ekipu Šeika .

Novcem možeš kupiti sve , ali ne i pravi nogomet ;)

Cime je Bayern kupio Robbena, Riberija i Gomeza? Da nije Hoenes platio u naturi? :lol:
Jedno je 3 igrača i ta tri igrača su dovedena za sitniju sumu jedino što je Gomes malo deblje plačen ali to je uradio bar svaki iole ozbiljniji klub :) . Ribery sada vrijedi tri puta više nego za pare s kojima je doveden u FCB . Isto tako i Robben a Gomez ako ništa nije puno ni on smanjio svoju cijenu . S tim da Bayern ima svoju klasu igrača .

Pored toga jedan City za jednu sezonu isproba na jednoj poziciji 2 do 3 igrača koji vrijede puno , puno više para nego sve ekipe :D .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 sep 2011, 19:21

poredjenje igraca sam onako bezveze naveo, i realno je bilo koliko se to moze realno i uprediti, ja nisam ni rekao da je bolji golman hart, reko sam da su tu negdje i jesu zaista, obojica su sjajni mladi perspektivni golmani koji ce uz lorisa i jos neke dugo jos biti u vrhu

rekao sam odmah da nema veze pojedinacan kvalitet, bayern je favorit, sve i da je ovaj neki omjer 11 0 u korist citija, fudbal je kolektivna igra i pobjedjuje uvijek kolektiv, proslo je davno vrijeme maradone kad je jedan igrac mogao pobjedjivati sam

bice veceras vjerovatno sjajna utakmica, city je opasan kako god okrenes, trio nasri, silva aguero moze svasta napraviti, jako dobri tehnicari i majstori, a i dzeko je tu opasan u skoku, prekidima, u svemu, dobra prilika da vidimo snagu bayerna ove sezone u super jakim utakmicama

ovo veceras ce biti pravi derbi mislim, u prvom kolu barca i milan su razocarali, valjda veceras bude zanimljivije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 sep 2011, 19:23

calcio je napisao/la:Cime je Bayern kupio Robbena, Riberija i Gomeza? Da nije Hoenes platio u naturi? :lol:
:lol: :lol: :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 27 sep 2011, 19:28

VOLIM TE BAYERN
POBJEDA ALEEEE ALEEEE

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 sep 2011, 19:49

evo izasle su postave, nazalost i definitivno nema robbena, dzekson tu, najjaci tim citija, u odbrani im se vratio kolo ture, mozda je to prilika bayerna jer covjek nije dugo igrao, mogao bi biti rupa veceras

kod bayerna nema badstubera, eto toliko o njegovoj klasi, boateng vam igra stopera
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 sep 2011, 19:53

Romariooo je napisao/la:evo izasle su postave, nazalost i definitivno nema robbena, dzekson tu, najjaci tim citija, u odbrani im se vratio kolo ture, mozda je to prilika bayerna jer covjek nije dugo igrao, mogao bi biti rupa veceras

kod bayerna nema badstubera, eto toliko o njegovoj klasi, boateng vam igra stopera
Prijatelju nije klasa u pitanju nego gripa :roll: :roll: :roll:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 sep 2011, 19:53

Romariooo je napisao/la:
Holger se prehladio,de života ti reci šta to govori o njegovoj klasi? :lol:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 sep 2011, 19:57

roy_makaay je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
aham, ja konto da je trener da prednost boatengu jednostavno, koji je po meni i bolji igrac, jeste da je vise bek nego stoper, al nekako pouzdanije od holgera izgleda

bice zanimljivo vidjeti naseg dijamanta ponovo na njemackom tlu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 20:03

Romariooo je napisao/la:
Da je treb'o paziti na to i kljukati se vitaminom C. :mrgreen:

Helem, mnogi bi Robbena stavili od samog početka, al' ne i Juponja. Mogli bismo večeras uživati, jer i Mancini je kontra svog talijanskog štiha, odlučio igrati sa 2 napadača. Nadam se što većem broju golova, pa da prođe konačno PS na kladionici. I, nek Džeko zabije jedan, pa kud puklo da puklo. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 sep 2011, 20:07

Monolog je napisao/la: Da je treb'o paziti na to i kljukati se vitaminom C. :mrgreen:
"Vitamina" mu sigurno nije nedostajalo ako se uzme u obzir da je Oktoberfest u toku.Možda je pio previše ledene pilsnere. :mrgreen:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 sep 2011, 20:11

Monolog je napisao/la: Da je treb'o paziti na to i kljukati se vitaminom C. :mrgreen:
"Vitamina" mu sigurno nije nedostajalo ako se uzme u obzir da je Oktoberfest u toku.Možda je pio previše ledene pilsnere. :mrgreen:
kakav je to oktoberfest u septembru
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 27 sep 2011, 20:12

Romariooo je napisao/la:kod bayerna nema badstubera, eto toliko o njegovoj klasi
Toliko o tvom poznavanju fudbala.
A mi se ovdje uzemo s tobom raspravljati o nogometnim temama. :lol:
Romariooo je napisao/la: boateng vam igra stopera
Boateng bi svejedno igrao, on i jeste prvotimac. ;)
Buyten je inace zamjena, mada je proslu utakmicu igrao zbog cuvene Juppove rotacije.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 sep 2011, 20:13

Romariooo je napisao/la:
kakav je to oktoberfest u septembru
slika
Ovakav moj Romario,ovakav :lol: .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 20:15

Ih, pa meni je fešta onda svaki dan. Samo što umjesto te plavuše gledam dlakavog konobara kako mi donosi 2 krigle. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Klare

Post Postao/la Klare » 27 sep 2011, 20:37

Mariano će zabiti 2 komada, dok će djeka, djeka :D večeras ostati kratkih rukava.
A eto trebam li te moliti da se izjasniš u vezi Krafta :? , hoćeš li biti iskren i priznati grešku :? , ja to davno učinio. :)

Uh, što je Mancini ofanzivno krenuo, biće veselo, biće fešta, biće svašta. :D
moustapha je napisao/la:Bavarci, kao sto vodja @geronimo rece, nemojmo hraniti trolove.
Ma čiji vođa, koga će on voditi, taj bi izgubio i ovcu, da mu se da da vodi, i to s papira nacrtanu. :D :lol:
@don burza, opasan si ti igrač. :D

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 27 sep 2011, 20:41

A+'Ajmo deri ove Englezeeeeeeeeeeeeee :D
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 sep 2011, 21:23

i onda ga pljujete,MARIANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []