FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

LaBombonera88
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la LaBombonera88 » 23 maj 2023, 11:26

Mortus je napisao/la:
23 maj 2023, 11:13
LaBombonera88 je napisao/la:
23 maj 2023, 10:36
Poruka za Upravu/navijace:

Postovani navijaci, drugovi, sugradjani,

Obracam Vam se kao gradjanin Tuzle, i navijac FK Sloboda, a u vezi posljednjeg 33. kola m-tel PL.

Zbog trenutne situacije i pozicije nase Slobode na tabeli sugerisem da otvorite kapije i obezbjedite besplatan ulaz zadnje kolo kako bi smo u sto vecem broju dosli i pruzili podrsku nasem klubu, te da isto blagovremeno objavite.
Iskreno Vas molim da se maksimalno motivisu igraci i psihicki pripreme za ovu utakmicu kako bi je odigrali sto bolje, a mi navijaci cemo biti 12. igrac i vjetar u ledja.

Zamolio bi da i na Vasoj FB stranici alamirate i pozovete sto veci broj gledalaca, jer mi nemamo drugog kluba osim Slobode i u dobru i u zlu.

Jos jednom Vas molim kao iskreni navijac kome je Slobodu tesko gledati na ovoj poziciji i situaciji da uradite sve sto je u Vasoj moci da se ne ponovi 2012-ta godina.

U nedjelju moramo biti svi ko jedno da ostvarimo nas cilj, ako Bog da.

Lijep pozdrav.
Bravo, sve korektno, pošteno i ispravno, samo brate, ne možemo uticati na ispadanje više samo mi i nikakve moći uprave ili igrača više se ne mogu prizivati,jer ne ovisi opstanak od nas samih.
2012 smo samo mi i isključivo mi odlučivali o svojoj sudbini, gdje je trebalo izgubiti manje od 2 gola, a mi baš tako popušili. (i opet krivca tražimo u drugima a ne nama samima za ispadanje. tad je uprava trebala podazati slaviji da ako treba izgube samo 1-0, tad su to mogli, a ne prozivat leotar i željezničar, jbg ljudi su se borili za sebe)
Ovog puta je situacija potpuno drugačija i da dobijemo 10-0, ako se ne poklope rezultati konkurenata, koji se isto kao i mi bore za opstanak (Svako se za svoju kožu bori), opet smo 2 liga.
poenta je da ako se desi najgore ili najpoeljniji scenarij opstanka nikako to nije zasluga uprave ili igrača, već njihove nesposobnosti ili sreće (čitaj: čuda).

treba priznati kako je ne treba se zavaravati. Jedino je naše da damo podršku klubu, a igračima i upravi se bez obzira na krajnji rezultat, treba dobro ženskog roda sjetiti.
Hvala brate. Shvatam sve, al ja sam vjecni optimista uvijek bio i ostajem, i opet kazem dok god matematika kaze da nismo ispali, nismo. Sami smo sebi krivi, bod protiv Sloge doboj kuci ispade da bi nam sad bio ko kula, jer bi i sa remijem vjerovatno imali opstanak, ovako nam samo pobjeda igra i ovisimo od drugih. Iskreno mislim da su male sanse da se svi rezultati poklope, a mi pobijedimo i da ispadnemo, ako se desi ne daj Boze, opet je zasluzeno.

Nama ostaje da se saberemo, pripremimo ovu jos jednu utakmicu sto je ostalo, odigramo sto bolje, pobijedimo.
Nakon toga ovisno od situacije na tabeli mora se neki rez napraviti, kao prvo sva Uprava neka dize sidro.
Secer nam je toliko lazi iznio u ove dvije, tri godine, pravi nas budalama ko malu djecu, prica bajke, rijeseni dugovi, najbolji igraci, evropa itd, ispucali su sve kredite jos prosle sezone i ove ista prica, nista se nije naučilo, jer nemamo strucne ljude, samo ho ruk pa sta bude.

Jos jedna poruka za Upravu:
Ograničite broj mjesta za goste, ne smijemo dozvoliti da njih dodje 250, a Fukara 100 u kopu, sacuvajte mjesta za nase navijace.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2023, 11:36

Al sad stvarno, moraju se stvari iz temelja promijeniti. Ne govorim o ovom ostali u ligi ili ispali. Vec uopste u vezi kluba. Vise ovako fakat ne ide. Ne postoji uprava koja je bila postavljena, a da navijace nije slagala. Apsolutno svaka je 90% stvari slagala.

Zato i jesmo u ovoj poziciji. Nikad niko nije realno govorio. Sta fali i da se kaze nemamo trenutno para, rezat cemo troskove i slicno? Svi su govorili bit cemo bez dugova, dovodit dobre igrace, a apsolutno niko to nije ostvario. Mada smo i mi za to krivi. Sad da se naprave protesti, ne bi doslo 15 ljudi i to s ovog foruma.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 23 maj 2023, 11:45

Još u nedjelju poslije utakmice se trebalo otići Vici, preko Amera i Sabrine lobirati kod Sarajeva, preko Amera B lobirati kod Almira i saigrača da odigraju pošteno... Kako koji minut prolazi sve je manje opcija... Treba nam 2 000 000KM da se vratimo, minimum, a opstanak je možda 500-600 000KM
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 maj 2023, 11:54

Samo lagano sta fali federalnoj, lagano blizu utakmice svaku utakmicu si favorit, stalno se boris za vrh, imas vise prostora za dati mladim igracima, karta nece biti skuplja od petice, nemas gostujuce navijace, mozes unijeti sta hoces na stadion
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2023, 11:55

Slobodas je napisao/la:
23 maj 2023, 11:54
Samo lagano sta fali federalnoj, lagano blizu utakmice svaku utakmicu si favorit, stalno se boris za vrh, imas vise prostora za dati mladim igracima, karta nece biti skuplja od petice, nemas gostujuce navijace, mozes unijeti sta hoces na stadion
Pogotovo pivo i rostilj raspalit :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 23 maj 2023, 11:59

crvenocrnitz je napisao/la:
23 maj 2023, 11:45
Još u nedjelju poslije utakmice se trebalo otići Vici, preko Amera i Sabrine lobirati kod Sarajeva, preko Amera B lobirati kod Almira i saigrača da odigraju pošteno... Kako koji minut prolazi sve je manje opcija... Treba nam 2 000 000KM da se vratimo, minimum, a opstanak je možda 500-600 000KM
Jest samo sad za to premiranje i zavrsavanje ti treba ziva lova, mora neko zavuc ruku u svoj dzep i izvadit na sto pare.

Evo ja licno znam da je jedan clan uprave bio u Trebinju prije utakmice i pokuso zavrsit tu dvicu al ljudi nisu htjeli pricat, sad dal zbog sebe il im se nije ponudilo dovoljno to je druga prica
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 23 maj 2023, 12:22

klasik je napisao/la:
23 maj 2023, 11:59
crvenocrnitz je napisao/la:
23 maj 2023, 11:45
Jest samo sad za to premiranje i zavrsavanje ti treba ziva lova, mora neko zavuc ruku u svoj dzep i izvadit na sto pare.

Evo ja licno znam da je jedan clan uprave bio u Trebinju prije utakmice i pokuso zavrsit tu dvicu al ljudi nisu htjeli pricat, sad dal zbog sebe il im se nije ponudilo dovoljno to je druga prica
Sve se slažem s tobom, ovo sam više napisao u tom smislu "da su makar malo sposobniji"...
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 23 maj 2023, 12:24

Uprava spava kao i vecinu sezone.

Na oficijalnoj stranici ne mozes poruke poslati, nit ima nekog maila da i mi navijaci iznesemo sugestiju, primjedbu direktno direktoru, predsjedniku, a rubrika za poruku ne funkcionise. Na Fb stranici takodjer ne mozete poslati poruku, dok na instagramu mozete ali je nece nikad ni otvoriti i pročitati, toliko koliko im je bitno misljenje nas navijaca, oni idu samo svojim pravcem.

Dakle, Uprava ako citate:
- Besplatan ulaz najkasnije sutra obavijestite javnost;
- Igracima obecati premije u slučaju pobjede;
- Broj mjesta ograniciti za goste obavezno;
- Na ulazu dijelite crveno- crne zastavice da napravimo pravu atmosferu uzarenu;
- Igraci znaju sta im je ciniti i sta nam znaci da pobijedimo, cini mi se vece slavlje nego da osvojimo ligu;
- Momci / igraci, igrajte za nas navijace, zadnja je utakmica sezone, obradujte nas i da zajedno slavimo na kraju ako Bog da.

Eto da ne budem vise dosadan i da se ne ponavljam, halalite.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2023, 12:30

LaBombonera88 je napisao/la:
23 maj 2023, 12:24
Uprava spava kao i vecinu sezone.

Na oficijalnoj stranici ne mozes poruke poslati, nit ima nekog maila da i mi navijaci iznesemo sugestiju, primjedbu direktno direktoru, predsjedniku, a rubrika za poruku ne funkcionise. Na Fb stranici takodjer ne mozete poslati poruku, dok na instagramu mozete ali je nece nikad ni otvoriti i pročitati, toliko koliko im je bitno misljenje nas navijaca, oni idu samo svojim pravcem.

Dakle, Uprava ako citate:
- Besplatan ulaz najkasnije sutra obavijestite javnost;
- Igracima obecati premije u slučaju pobjede;
- Broj mjesta ograniciti za goste obavezno;
- Na ulazu dijelite crveno- crne zastavice da napravimo pravu atmosferu uzarenu;
- Igraci znaju sta im je ciniti i sta nam znaci da pobijedimo, cini mi se vece slavlje nego da osvojimo ligu;
- Momci / igraci, igrajte za nas navijace, zadnja je utakmica sezone, obradujte nas i da zajedno slavimo na kraju ako Bog da.

Eto da ne budem vise dosadan i da se ne ponavljam, halalite.
Citaju itekako. Samo nastavit pisat to, nek im oci ispadnu od gledanja. Svakako je ovo jedini nacin da vide nase sugestije, molbe itd. Poruke su svakako nepostojece za njih
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 23 maj 2023, 12:57

Besplatan ulaz samo ko dodje u dresu/majici/sa salom Slobode.
Reko sam i opet ponavljam, dosta ljudi iz sarajeva al i iz okolnih mjesta koji navijaju za Zelju ce doc na stadion, ne znam kako al se to mora rijesit
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2023, 13:22

klasik je napisao/la:
23 maj 2023, 12:57
Besplatan ulaz samo ko dodje u dresu/majici/sa salom Slobode.
Reko sam i opet ponavljam, dosta ljudi iz sarajeva al i iz okolnih mjesta koji navijaju za Zelju ce doc na stadion, ne znam kako al se to mora rijesit
Bas da vidim kako ce sjest medju navijace Slobode u njihovom dresu. Jedino ako ne odu u njihov sektor, mada samo ne razumijem kako ce ih doci puno kad je obaveza oko 5% ulaznica im dat.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 maj 2023, 13:35

Sloboda je prosle godine imala prihod od 1.7 miliona KM, a samim svojim postojanjem je generirala oko 1.4 miliona.
Dakle budzet, clanarine, omladinski pogon, karte, bh telecom, savez, stalni sponzori kluba. Znaci bilo ko od nas sa foruma da vodi klub imao bi oko 1.4 miliona.

eminentni biznismeni su nasli jos 300 hiljada

Azmir je po papirima (a znamo da to kod njeg nikad nije tacno) imao 1.8 miliona. Uefa mu je oko 600 hiljada, samo postojanje Tuzla Sitija generira oko 200 hiljada. Dakle milion je covjek dao od sebe, milion ****. A sigurno kad dodas i ono ispod stola dao je jos 200 300 hiljada. I pogledajte koliki je to teret kad vodis klub koji ne generira nikakve pare kao TC naspram Slobode koja sama svojim postojanjem trenutno proizvede skoro milion i po.

znaci Azmir da upadne u prpbleme, pa da dadne pola , da dadne 600 hiljada, na ovo sto Sloboda sama napravi je ozbiljna cifra. Plus u njegovo vrijeme Sloboda je pravila i ozbiljniju lovu kroz clanske, sponzore i ostalo.

a sto se tice kupovine utakmica, ko ce nam prodati kad se uveliko prica da smo duzni sudiji od prosle godine. Pa jeste li vi svjesni da su oni morali agenciju, hej agenciju platit da bi neko od igraca htio da prica sa njima. Nece niko na telefon da im se javi. A isto je i sa klubovima

pa skoro nas Hasic bivsi predsjednik Veleza prozva i za onu inicjativu 4R il kako vec da smo prvi pobjegli kad nam je zagustilo.
ovi ljudi ne kotiraju nikako nigdje.

manijaka ce biti put onaj ogradjeni A sektor, u obavezi si da im das ili 5% ili koliko prima ogradjeni sektor za goste. Tako da sigurno 600-700 navijaca najmanje, sto je i nama dodatna obaveza
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 23 maj 2023, 15:42

Ma ne bi ja besplatno ulaz stavljao, bice puno svakako.
Tako mi dodju likovi koji su tu prvi put u sezoni i jebu mi zivce sa pametovanjem.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 23 maj 2023, 16:46

Skojevska je napisao/la:
23 maj 2023, 15:42
Ma ne bi ja besplatno ulaz stavljao, bice puno svakako.
Tako mi dodju likovi koji su tu prvi put u sezoni i jebu mi zivce sa pametovanjem.
U potpunosti se slazem. Treba da se pojave indijanci pa da u 7.min pocnu zvizdat vlastitim igracima. Sa indijanskom publikom ne bi dobili ni TC ni Siroki.

Ko je mislio doci ce na tekmu, a to je sigurno 4-5K nasih, 1k gostiju i jos sportskih radnika s kantona.
tuzlanska Sloboda

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 maj 2023, 18:45

Ma bice puno i ako ne stave dzaba ulaz. Samo fali da dodju oni sto selfije udaraju stalno. Boli ih qita za utakmicom
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 23 maj 2023, 19:15

jbga ja ovdje vidim još jedan scenario koji mi se nikako ne sviđa. Mi igramo nerjeseno i ispadamo. Uprava daje ostavku. ide fuzija.
& $ ?

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 24 maj 2023, 00:42

Svake godine ista prica, udri,ne daj,plati, gasi, pali, zovi,moli, ispadaj, fuzija, uprava, Azmir,...Sve osim napretka...
Onaj gore pise ko ti garantuje ovo, ko ti garantuje ono(ako se privatizira klub), pa nista druze ovako cemo jos 100 godina. Bas nam je dobro..

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 24 maj 2023, 09:17

Ljudi moji pobjeđujemo želju i ostajemo u ligi, naše je da pobijedimo a oni nek štimaju 4 utakmice koje se moraju poklopiti u tom slučaju. Drugo su stvari poput organizacije u klubu i nesposobnosti ljudi koji ga vode, taj ćemo problem imati i u federalnoj i u PL i nedaj Bože u kantonalnoj. Nije ba problem odigrat Federalku sezonu dvije, problem je što grad (SDP) rastjera sve koji nešto mogu, i u klubu i sa stadionom da urade, e to se treba presjeći, pusti investitora neka prave stadion, pusti ljude sa parama neka odlučuju u klubu (ograničeno naravno, a to se definiše jednim lijepim ugovorom gdje obje strane budu zadovoljene)...
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2023, 09:22

ZaBoljuSlobodu je napisao/la:
24 maj 2023, 09:17
Ljudi moji pobjeđujemo želju i ostajemo u ligi, naše je da pobijedimo a oni nek štimaju 4 utakmice koje se moraju poklopiti u tom slučaju. Drugo su stvari poput organizacije u klubu i nesposobnosti ljudi koji ga vode, taj ćemo problem imati i u federalnoj i u PL i nedaj Bože u kantonalnoj. Nije ba problem odigrat Federalku sezonu dvije, problem je što grad (SDP) rastjera sve koji nešto mogu, i u klubu i sa stadionom da urade, e to se treba presjeći, pusti investitora neka prave stadion, pusti ljude sa parama neka odlučuju u klubu (ograničeno naravno, a to se definiše jednim lijepim ugovorom gdje obje strane budu zadovoljene)...
Ovo je problem, sto nece nijedan investitor da ulozi pare i da se ograniceno pita za to. Dzaba 100 ugovora kad jednostavno to niko nece. Npr ulozi neko 1 000 000 KM, i treba da se pita npr 50%, a drugih 50% se pitaju nehljebari koji marke nisu dali za klub. Govorim za ove u upravi

Ko sto su pojedini navijaci Azmiru govorili. Sta je dajem 5, 10 KM na ulaznicu, hocu i ja da se pitam. A lik sam ulozio sigurno 3 miliona :rol: :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 24 maj 2023, 09:32

Sloboda ne treba nicega da se plasi,ako su mogli borcu,Sirokom i Sarajevu 2 komada utrpati mogu i Zelji,mislim da je veci problem sto u klubu ni oko kluba niko ne zna jel bolje ostati u ligi ili ispasti,da li kuburiti svake godine ovako ili ispasti pa se rijesavati problema.

Igman uzima Sarajevo ,Sloboda Zelju,TC Zrinju Sloga nerijeseno ispada Posusje i Leotar
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.