FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Madal
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la Madal » 24 maj 2023, 09:41

FKBilder je napisao/la:
24 maj 2023, 00:42
Svake godine ista prica, udri,ne daj,plati, gasi, pali, zovi,moli, ispadaj, fuzija, uprava, Azmir,...Sve osim napretka...
Onaj gore pise ko ti garantuje ovo, ko ti garantuje ono(ako se privatizira klub), pa nista druze ovako cemo jos 100 godina. Bas nam je dobro..
Bas je dobro i Azmirovom privatnom klubu. Mi ih ovakvi u raspadanju dobismo. Al jbg vama ko saspe istinu poput te je sdp bot. :rol: A slavit cu dan kad odu iz kluba samo da nesto jos bolje dodje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 24 maj 2023, 09:42

Madal je napisao/la:
23 maj 2023, 11:24
Mortus je napisao/la:
23 maj 2023, 11:06
Pa dobro bori se, ali sa klubom koji nema navijače, nema nikakvih prihoda s te strane, komercijalnih prihoda, sponzora i slično.
prošle sezone je pokazao da kada hoće, može n apraviti rezultate. pokazao je to i sa Slobodom dok je bio na čelu.
to što bi se sabirali, sabiremo se i sad vidim, nikog ne boli ona stvar za Slobodom. i da sutra ispadnemo, ne vidim da će se iko buniti.
privatnik bi opet gledao da makar nešto vrati od uloženog, sigurno bi se lakše pronašao novi kupac ili slično, nego što je sada slučaj da ti politika upravlja za tovje novce.
Sto ne dovede sponzore? Navijacki udio u funkcionisanju kluba je mizeran, ako pricamo o vecim dometima. Jesi siguran da bi se nasao drugi kupac? A sta ako se ne nadje, sta nam se onda desava sa klubom?
Ja nisam apsolutno protiv privatizacije ali je naivno predstavljate kao apsolutno i nepogresivo rijesenje svih nasih problema.
Uostalom nismo mi u Engleskoj pa da je svaki klub privatizovan osim naseg vec u ovom jadu od lige.
u TC mu ima sponzora HEEZ, to je njegova firma i sponzor je, sigurno bi se i drugi našli, kada bi se maknuli nesposobnjakovići iz kluba.
nemojmo poredit TC i Slobodu, sigurno je da je Sloboda puno poželjnija za ulaganje od TC i sigurno bi bilo lakše nekoga dovesti.
Kupac sigurno da bi bilo zainteresovani kada bi sami odlučivali o svojim ulaganjima, a ne da mu neki Šećer i kompanija iz Skupštine ili gradske uprave diriguju.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 24 maj 2023, 09:53

DamirT je napisao/la:
24 maj 2023, 09:22
ZaBoljuSlobodu je napisao/la:
24 maj 2023, 09:17
Ljudi moji pobjeđujemo želju i ostajemo u ligi, naše je da pobijedimo a oni nek štimaju 4 utakmice koje se moraju poklopiti u tom slučaju. Drugo su stvari poput organizacije u klubu i nesposobnosti ljudi koji ga vode, taj ćemo problem imati i u federalnoj i u PL i nedaj Bože u kantonalnoj. Nije ba problem odigrat Federalku sezonu dvije, problem je što grad (SDP) rastjera sve koji nešto mogu, i u klubu i sa stadionom da urade, e to se treba presjeći, pusti investitora neka prave stadion, pusti ljude sa parama neka odlučuju u klubu (ograničeno naravno, a to se definiše jednim lijepim ugovorom gdje obje strane budu zadovoljene)...
Ovo je problem, sto nece nijedan investitor da ulozi pare i da se ograniceno pita za to. Dzaba 100 ugovora kad jednostavno to niko nece. Npr ulozi neko 1 000 000 KM, i treba da se pita npr 50%, a drugih 50% se pitaju nehljebari koji marke nisu dali za klub. Govorim za ove u upravi

Ko sto su pojedini navijaci Azmiru govorili. Sta je dajem 5, 10 KM na ulaznicu, hocu i ja da se pitam. A lik sam ulozio sigurno 3 miliona :rol: :rol:
upravo je to ono što pričam, zato i treba tražiti modus da se grad rastereti obaveze i da klub prepusti onome ko hoće da ulaže, a grad ako će davati novac i dalje i želi biti u vlsništvu pokušat naći neki omejr odlučivanja ako je moguće. spram udjela u ulogu

i još me nešto lično živicira, je-eni Tušanj raspada se, bolje im je bilo da su dali da se tu prave zgrade ili drugi objekti a komotno su za manje novca mogli napraviti pristiojan stadion na drugoj lokaciji, još bi im i para ostalo sigurno.
kad mogu englezi srušiti kultne stadione i pravit nove na novim lokacijama,što to mi u TZ nismo, a bilo je raznih ideja i prijedloga.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2023, 09:59

Mortus je napisao/la:
24 maj 2023, 09:53
DamirT je napisao/la:
24 maj 2023, 09:22
ZaBoljuSlobodu je napisao/la:
24 maj 2023, 09:17
Ljudi moji pobjeđujemo želju i ostajemo u ligi, naše je da pobijedimo a oni nek štimaju 4 utakmice koje se moraju poklopiti u tom slučaju. Drugo su stvari poput organizacije u klubu i nesposobnosti ljudi koji ga vode, taj ćemo problem imati i u federalnoj i u PL i nedaj Bože u kantonalnoj. Nije ba problem odigrat Federalku sezonu dvije, problem je što grad (SDP) rastjera sve koji nešto mogu, i u klubu i sa stadionom da urade, e to se treba presjeći, pusti investitora neka prave stadion, pusti ljude sa parama neka odlučuju u klubu (ograničeno naravno, a to se definiše jednim lijepim ugovorom gdje obje strane budu zadovoljene)...
Ovo je problem, sto nece nijedan investitor da ulozi pare i da se ograniceno pita za to. Dzaba 100 ugovora kad jednostavno to niko nece. Npr ulozi neko 1 000 000 KM, i treba da se pita npr 50%, a drugih 50% se pitaju nehljebari koji marke nisu dali za klub. Govorim za ove u upravi

Ko sto su pojedini navijaci Azmiru govorili. Sta je dajem 5, 10 KM na ulaznicu, hocu i ja da se pitam. A lik sam ulozio sigurno 3 miliona :rol: :rol:
upravo je to ono što pričam, zato i treba tražiti modus da se grad rastereti obaveze i da klub prepusti onome ko hoće da ulaže, a grad ako će davati novac i dalje i želi biti u vlsništvu pokušat naći neki omejr odlučivanja ako je moguće. spram udjela u ulogu

i još me nešto lično živicira, je-eni Tušanj raspada se, bolje im je bilo da su dali da se tu prave zgrade ili drugi objekti a komotno su za manje novca mogli napraviti pristiojan stadion na drugoj lokaciji, još bi im i para ostalo sigurno.
kad mogu englezi srušiti kultne stadione i pravit nove na novim lokacijama,što to mi u TZ nismo, a bilo je raznih ideja i prijedloga.
Ako naprave novi stadion, sta ce s ovim uhljebima sto "rade" na Tusnju. Secer senior i ostali. Sve je to banda velika
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 24 maj 2023, 10:31

pa preći će na novi :urnebes:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 maj 2023, 11:07

Ma bice to sve dobro. Navikli smo mi na prezivljavanje i tavorenje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 24 maj 2023, 11:14

Madal je napisao/la:
24 maj 2023, 09:41
FKBilder je napisao/la:
24 maj 2023, 00:42
Svake godine ista prica, udri,ne daj,plati, gasi, pali, zovi,moli, ispadaj, fuzija, uprava, Azmir,...Sve osim napretka...
Onaj gore pise ko ti garantuje ovo, ko ti garantuje ono(ako se privatizira klub), pa nista druze ovako cemo jos 100 godina. Bas nam je dobro..
Bas je dobro i Azmirovom privatnom klubu. Mi ih ovakvi u raspadanju dobismo. Al jbg vama ko saspe istinu poput te je sdp bot. :rol: A slavit cu dan kad odu iz kluba samo da nesto jos bolje dodje.
Kome vama druze, gledaj kome sta pises jer ako imalo pratis ne bi to meni pisao.
Poredis nas sa slogom i u startu pravis gresku.
Azmir da je samo 5 posto u klubu kao prosle 2 godine oni bi bili medju 5 ekipa. To je fakt.
A sve se moze napravit cak i u ovakvom stanju bez zakona o sportu, ali ne daju klub i to je fakt. Niko nece uloziti stotine hiljada ili par miliona a da ne smije bez pitanja ni trening obavit. (Sjeti se da su Azmiru kapije bile zakljucane).
Sto puta se pisalo na tu temu i stvarno nemam zivce opet na istu temu.
S obzirom sta smo i gdje smo nekako mi sve djeluje bolje od ovog postepenog gasenja kluba.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 maj 2023, 11:47

I kod komsija kako debeljuco dodje na mjesto SD, pocese i plate kasniti.
Mozda on to u inat tati iz ljubomore jer ce dobiti jos jednog bracu (ili seku?) uskoro. Kote se Husići, Azuka samo stanca.

Al ko ih j3be, trenutno su 2 brige pi nas - pobijediti Zelju i jedan od konkurenata da kiksa. Neka to bude Sloga iz Siminog Hana, da mi bude sladje ove preletace prcati, a ima ih i medju mojim poznanicima i drugovima. ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 24 maj 2023, 11:53

Hocemo fajtersku utakmicu da odigrate bez straha pardona, borbeno i da uzmemo ta 3 boda. Nemaju oni sta traziti na nasem terenu trebamo pokazati ko je domacin.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2023, 12:05

LaBombonera88 je napisao/la:
24 maj 2023, 11:53
Hocemo fajtersku utakmicu da odigrate bez straha pardona, borbeno i da uzmemo ta 3 boda. Nemaju oni sta traziti na nasem terenu trebamo pokazati ko je domacin.
Pisaj nas ako nas oni pobijede i na nasem terenu i nasim tribinama
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 24 maj 2023, 12:25

DamirT je napisao/la:
24 maj 2023, 12:05
24 maj 2023, 11:53
Pisaj nas ako nas oni pobijede i na nasem terenu i nasim tribinama
Slazem se drug. Nismo onda bolje ni zasluzili.
Na igracima je sve, mi cemo dati veliku podrsku a oni moraju zapeti, odigrati najbolje sto znaju da ovo uzmemo ako Bog da.

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 24 maj 2023, 13:50

Zeljo dobio velike premije da uzme bod(ove) na Tušnju za vikend, ne bi mi nista sladje bilo nego da ih dobijemo za vikend aBd. Sigurno ce znantno biti motivisani zbog premija.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2023, 13:53

Pashoni je napisao/la:
24 maj 2023, 13:50
Zeljo dobio velike premije da uzme bod(ove) na Tušnju za vikend, ne bi mi nista sladje bilo nego da ih dobijemo za vikend aBd. Sigurno ce znantno biti motivisani zbog premija.
Nasi nemaju para ni svoje igrace da premiraju :urnebes:
To im sigurno TC dao pare.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 24 maj 2023, 13:58

Mi želju dobijamo ba, prepala nas je samo trenutna pozicija na tabeli, realno uz pošteno suđenje ih možemo dobiti sa atmosferom na tušnju koja je vjetar u leđa našim igračima. City han da odigra neriješeno sa zrinjskim, uz našu pobjedu mi ostajemo oni ispadaju, znači i njima treba pobjeda kao i nama, samo što njima treba pobjeda protiv šampiona a nama protiv želje koji ni sam ne zna odkud u borbi za evropu, Sarajevo je takođe najavilo poštenu utakmicu. Sloga i Borac, te Posušje i Velež, oni neka prodaju, kupuju, poklanjaju, od njih me to ne iznenađuje i od njih ono najgore i očekujem... Ako je iko principijelan u ovoj ligi to je Zrinjski , pobjedili su sve ljudi, i posušje, i široku, i leotar i nas, i vjerujem da će do kraja odigrati pošteno, napunili su City Han do vrha u kupu, znači ako ih City Han pobijedi to je za da SIPA istraži!
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 24 maj 2023, 14:00

Pashoni je napisao/la:
Motiv vise za nase igrace da odigraju najbolju partiju ove sezone.
Momci pobijedite ovo slavit cu vise od titule m-tel PL.
Sve one godine zivota sto ste nam oduzeli ce mo ponovo vratiti pobjedom u nedjelju.

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 24 maj 2023, 14:06

24 maj 2023, 14:00
Pashoni je napisao/la:
Sve one godine zivota sto ste nam oduzeli ce mo ponovo vratiti pobjedom u nedjelju.
Znaju igraci za to i svjesni su toga, bit ce tesko k’o nikad pogotovo ako budu imali i sudije uz sebe, ali nema veze idemo na sve ili ništa.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

Pity1900
Kontakt:

Post Postao/la Pity1900 » 24 maj 2023, 14:21

Bas im je to motiv. Neko ce dobiti pare za bodove, a oni cunu. Razumijem da dobijaju platu za to, ali dobijaju i drugi.
Nas 5000 po 10-20 KM eto im motiva. Moze li tako?
FK Sloboda Tuzla

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 24 maj 2023, 14:29

Pashoni je napisao/la:
24 maj 2023, 14:06
Pashoni je napisao/la:
Znaju igraci za to i svjesni su toga, bit ce tesko k’o nikad pogotovo ako budu imali i sudije uz sebe, ali nema veze idemo na sve ili ništa.
Slazem se da ce biti teško. Al ako mi budemo pravi pobjeda nece doci u pitanje. Vidjet cemo da li ce i sudija imati mu*a da napravi lakrdiju pred punim Tusnjem valja mu izaci s terena onda, bice ganje na kraju.
Idemo, koliko znam nisu nas ni jednu utakmicu u zadnjih 5-6 nadigrali i bili nesto superiorniji od nas, na Grbavici nas jedva pobijedili iz olako dosudjenog penala u Banovićima
1-1.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 24 maj 2023, 14:35

Pravi navijaci bi platili kartu i 15 km,i napunili Tusanj do vrha.
Ali to smo mi,Tuzlaci i carsija prvo sto sam procitao je bilo otvorite kapije.....daj dzaba ulaz da dodjemo.
E jesmo stoka pisaj nas.

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 24 maj 2023, 14:35

Pity1900 je napisao/la:
24 maj 2023, 14:21

Bas im je to motiv. Neko ce dobiti pare za bodove, a oni cunu. Razumijem da dobijaju platu za to, ali dobijaju i drugi.
Nas 5000 po 10-20 KM eto im motiva. Moze li tako?
Ma nije sve u parama, nije problem, evo prvi 50 KM dajem. Na ulazu kutiju nek postave i napisu premije za igrace.
I TC su bile obecane premije protiv nas sad na Tusnju pa corak.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.