Dolina je napisao/la:
Mislim da bi to većina jedva i dočekala, Želju na Stup i to tamo gdje su koridu održavali a umjesto Grbavice neka Tibra pravi stanove.
Zasto ovako razmisljanje o Stupu? Izgradnjom sarajevske zaobilaznice (u novembru ove godine), blizina tramvajske pruge (oko 300 metara i veoma lahko bi bilo napraviti pjesacku ulicu do stadiona od stajalista preko Miljacke), stupska petlja, blizina zeljeznickog saobracaja (stanica Alipasin most nje suvise daleko i mogao bi se takodjer izgraditi pjesacka ulica do novog stadiona), izgradnja gradskog autoputa u buducnosti (dalekoj, nekih 15-20 godina), blizina sjeverne longitudinale (isto kao gradski autoput) je sve ogroman plus za lokaciju stadiona. Imamo 51 godinu historije na Grbavici (godine kada smo igrali na istom, 62 godine od izgradnje) i to je super ali zasto nebi gradili novu historiju na novom stadionu? Ja trenutno Grbavicu gledam kao kada osoba od nekih 30-35 godina i dalje zivi kod roditelja i ne zeli da se seli iako bi trebao jer je vrijeme da se osamostali, no nostalgija je uz novac veliki faktor zasto i dalje ostaje kod njih, a uz to ga je i strah kako ce mu biti u novoj sredini. Kada bi tako ograniceno razmisljali grad Sarajevo bi zauvijek ostao carsija i to je to. Volim ja Grbavicu, odrastao u njenoj sjeni i uzivao u svakom momentu provedenom na njoj ali je vrijeme da se nesto promjeni. Ja ne zagovaram nuzno da dijelimo stadion sa komsijama ali definitivno zagovaram selidbu takmicarskih utakmica sa Grbavice jer nam je potrebna neka lokacija koja moze zadovoljiti moderno zdanje.
No nisam ja za rusenje Grbavice (daleko od toga) vec promjena njene namjene jer bi nju mogli koristiti kao pomocni stadion gdje bi igrali prijateljske utakmice, radili pripreme, gdje bi nam mladje kategorije igrali svoje utakmice . Srusimo zapadnu tribinu (tako da pomocni i glavni teren cine jednu cjelinu), naparavimo neku polumontaznu istocnu tribinu sa podtribinskim prostorom za sudije, timove, novinare i sl. koja bi zadovoljavala UEFA kategoriju 2, usmikamo sjever jer je trenutno u katastroflanom stanju te premjestimo plato sa ispred sjeverne tribine na ispred istoka i to je vec super stadion za takvu svrhu (no potrebno je za to vec oko 1.5-2 miliona €). Jug moze ostati onakav kakav jeste, mozda samo malo raspored promjeniti stepenica. Ne zelim da se proda Grbavica jer ona lokacija definitivno nije za cisto stanogradnju ili poslovne objekte te je potrebna rekreaciona zona u samom jezgru grada sama od sebe no vrijeme je da glavni stadion napravimo na adekvatnoj lokaciji.
No dolazimo do onog glavnog problema jer je ovo sve divno i bajno ali odakle nam novac...