BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

KayserSose
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KayserSose » 01 nov 2015, 12:57

Fino odigrano, Mikinator MOTM. Sad protiv Gabale razigrati rezerve, a onda poniziti Strumpfete.

Gledam jučer statistike naših igrača i iznenadilo me da Ginter ima čak 9 asista. :bow:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 nov 2015, 18:22

KayserSose je napisao/la:, Mikinator MOTM.
Nije da smo iznenadjeni :kafa:

Reus je masinerija...kad je 100% fit,jedan od najboljih na svijetu.Koliko je samo golova dao za 1-0-vjerujem da je tu top 3 zadnjih 4-5 sezona.

Auba se bas ispromasivao ali vratiti ce on to u derbiju...Hummels i asistencija :tokralju:

Stanje na tabeli odlicno,pobjedom bi Schalke ostavili daleko iza a ni remi ne bi bio strasan s obzirom na trenutne bodove.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 nov 2015, 18:47

još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 01 nov 2015, 19:20

DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
Refko ostaje u zuto - crnom dresu, 3-4 puta je odbio bahern.
Potpiso je novi ugovor , godisnje sa bonusima iznosi 10.mki €.
Potpiso je ugovor kad smo se borili za opstanak, protiv Paderborn u kupu kad je izlazio iz igre. dovoljno pokazuje njegov gest prema navijacima , kad je stsvio ruku na grb zastitnog znaka nase svetinje bvb.
Misljenja sam da Refko ostaje , nije prodana pix.ica kao gotze i lewat koji su pozurili za €€€€€€

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 nov 2015, 20:47

DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
I da imaju isto bodova pitanje je koliko bi bila realna ta trka za titulu...Bayern je previse konstantan protiv ostatka lige da bi BvB mogla da ga ugrozi.

Sto se tice Reusa,cisto sumnjam...ne vjerujem da bi produzio ugovor u trenutku kad je BvB bila 15.-i tim lige da bi otisao kad se ponovo plasiraju u ligu prvaka.

P.S. Kod Augsburga u kupu...moglo je i bolje al' nije ni ovo lose.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 nov 2015, 20:52

možda je to uradio da bi klub zaradio na njemu. ali ako ode samo da ne ode u bavarsku.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 01 nov 2015, 21:23

Reus ako ode iz Dortmunda ide samo i jedino u Barcelonu, moguće da to bude na ljeto ali nadam se da neće

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 nov 2015, 21:34

Zasto bi Bayern uopste vise razmisljao o Reusu kada su ljetos doveli dva igraca od kojih je jedan bolji a drugi ce uskoro dostici nivo zutalja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 nov 2015, 21:51

Slazem se ...zasto razmisljati o igracu koji te je vec odbio.Ima dovoljno drugih igraca u ponudi.

Klare

Post Postao/la Klare » 01 nov 2015, 23:19

Čitavu sezonu namjeravate komentarisati taj penal kontra Augsburga? :?

A naravno niko nije ni spomenuo čist penal u ovoj zadnjoj utakmici koji nam nisu svirali, kako vam to promače? :?

A da je Bayernu svirano ono što je Hofenhajmu u toj utakmici, digla bi se buka, ma katastrofa, ali Boatengu crveni i još penal, jbga uredu kad se svira kontra Bayerna.
Ali ni to nas nije zaustavilo u toj utakmici, nego smo se i protiv sudija, zaostatka i igrača manje izborili. ;)

Ovo je tema Dortmund, pa ću reći kako njihova igra u zadnje 3 utakmice liči više nego ikad na one šampionske godine, brza tečna igra, jak presing i mnogo stvorenih prilika, ako ovo potraje, a u zadnje vrijeme sve češće bezidejan Bayern, hmmm...

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 02 nov 2015, 09:01

Klare je napisao/la:

Ovo je tema Dortmund, pa ću reći kako njihova igra u zadnje 3 utakmice liči više nego ikad na one šampionske godine, brza tečna igra, jak presing i mnogo stvorenih prilika, ako ovo potraje, a u zadnje vrijeme sve češće bezidejan Bayern, hmmm...
Ovo stoji, uz nešto nesigurniju odbranu BVB u odnosu na onu iz šampionskih dana. Još ako Bayern tradiconalno počne rasipati bodove na proljeće, tamo negdje od marta, još može biti i napeto. Samo su u zadnjim utakmicama protivnici BVB i u BL i u LE objektivno drugorazredni, pa će test biti tek sa jačim ekipama.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 nov 2015, 14:47

Ja ocekujem pravo lice BvB-ea tek slijedece sezone. Gdje ce imati konstantnost, mozda uz jedno pojacanje, max 2 moci dosta rotirati, jer ce aBd u LP, bas kao i Bayern sto mora. Tu ocekujem i potencijalni napad na titulu, ove sezone to sve fino izgleda, mada nisu jos krenule engleske sedmice fudbala,gdje ce po meni Bayern se odvojiti, a BvB uci u borbu za LP.
Stern des Südens

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 02 nov 2015, 17:14

Slažem se s forumašom @proFCB .... treba naše pravo lice i pravu snagu očekivati tek naredne sezone..... kao što je najavljeno, sljedeče sezone se bude investiralo i uz jedno top pojačanje i bez prodaje trenutnih igrača može se sigurno boriti za titulu..... a od ove sezone lp neka bude cilj a sve više bude bonus..... također očekujem i ove sezone da se ide ozbiljno i jako u Europa ligi jer tamo mislim da možemo napraviti puno jer imamo jači kadar od trenutnih favorita Napolija ili možda Seville :kafa:
Sve u svemu TT radi jako dobar posao :kralj:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 nov 2015, 18:31

Klare je napisao/la:
Čitavu sezonu namjeravate komentarisati taj penal kontra Augsburga? :?

A naravno niko nije ni spomenuo čist penal u ovoj zadnjoj utakmici koji nam nisu svirali, kako vam to promače? :?

A da je Bayernu svirano ono što je Hofenhajmu u toj utakmici, digla bi se buka, ma katastrofa, ali Boatengu crveni i još penal, jbga uredu kad se svira kontra Bayerna.
Ali ni to nas nije zaustavilo u toj utakmici, nego smo se i protiv sudija, zaostatka i igrača manje izborili. ;)

ne samo ta utakmica već prvih 4-5 kola bajern je bio spor, trom, pa i loš a neke je dobio na poguranac. kasnije se mašina upalila nekako od vukova sve su jeli. a gledao sam ovaj zadnji meč gdje su miler i jarani imali epileptične napade čim uđu u 16
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 nov 2015, 18:44

Borusse00 je napisao/la:Slažem se s forumašom @proFCB .... treba naše pravo lice i pravu snagu očekivati tek naredne sezone..... kao što je najavljeno, sljedeče sezone se bude investiralo i uz jedno top pojačanje i bez prodaje trenutnih igrača može se sigurno boriti za titulu..... a od ove sezone lp neka bude cilj a sve više bude bonus..... također očekujem i ove sezone da se ide ozbiljno i jako u Europa ligi jer tamo mislim da možemo napraviti puno jer imamo jači kadar od trenutnih favorita Napolija ili možda Seville :kafa:
Sve u svemu TT radi jako dobar posao :kralj:
Drug koliko znam Sevilla je u ligi prvaka , jedino ako si pomislio da ispadne iz lige prvaka u grupnoj fazi i preseli se u ligu evrope.. :D

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 02 nov 2015, 19:03

@jamesrodriguez
Ma baš to jer mislim da će Sevilla zijanut u Lp i igrati u El ;)
A jedino što me brine u tom natjecanju što je Feller na golu :crazy:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 nov 2015, 19:29

Borusse00 je napisao/la:@jamesrodriguez
Ma baš to jer mislim da će Sevilla zijanut u Lp i igrati u El ;)
A jedino što me brine u tom natjecanju što je Feller na golu :crazy:
Kad dodje akBda do same zavrsnice liga evrope , naravno ako se nadjemo u toj zavrsnici, misljenja sam da ce Tuchel. Burki-a vratiti. medju stative.
Eto u kupu protiv Paderborn nije branio Feller , nego Burki.
A na pocetku sezone je dogovoreno da Burki brani u bundesligi., a Feller u liga evrope i kup.
No sikiriki drug zna Tuchel sta radi. :kafa: :opaopa:

Klare

Post Postao/la Klare » 02 nov 2015, 22:48

DANTES je napisao/la:ne samo ta utakmica već prvih 4-5 kola bajern je bio spor, trom, pa i loš a neke je dobio na poguranac. kasnije se mašina upalila nekako od vukova sve su jeli. a gledao sam ovaj zadnji meč gdje su miler i jarani imali epileptične napade čim uđu u 16
Jeste bio trom, i ovaj Bayern u više navrata pokazuje bezidejnost i nedostatke Gvardioline taktike, ali da smo od sudaca gurani izuzev penala protiv Augsburga nije istina, a to što igrači naši simuliraju, nije guranje od sudija, Bayern je imao mnogo penala ove sezone i svi su opravdani, izuzev onog jednog, a bilo ih je još koji su se mirne duše mogli svirati.

Smatram i dalje da je u ligi sve otvoreno, Bayern je imao sreće što je protiv Dortmunda igrao baš u njihovoj mini krizi.
Naravno Bayern je i dalje favorit, ali po mom mišljenju Dortmund igra bolji, učinkovitiji i dopadljiviji fudbal.
Najveća prednost Bayerna je širina na klupi, Dortmund toga nema, pogotovo ofanzivno, i to vidim kao ključ Bayernove pobjede.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 04 nov 2015, 08:35

Ko djeca :lol:

slika
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 nov 2015, 16:49

[youtube][/youtube]

R.I.P. Sokrat

A bio je dobar štoper

:mrgreen:
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.