Treba se milion stvari poklopiti da mi ove prodjemo. Kada smo ih tek izvukli, mislim da sam im dao 65% sansi ali njihove ambicije su daleko vece, sto i vidimo zadnjih 15 dana. Rekao bih 80-20% sadluckystrike je napisao/la: ↑07 jul 2025, 23:58Ne bih da crnjačim al' kako koji dan prolazi nada u evropsko iznenađenje blijedi.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- luckystrike
- Kontakt:
Očekivao sam barem jednog klasnog igrača zadnje linije ili veznog reda do odlaska u Sloveniju. Ovako imamo što imamo i navijački se nadati najboljem. Međutim, kada se sagleda realno, Rumuni djeluju dosta ozbiljnije.
Ako nešto i uspijemo napraviti to će biti zbog genijalnosti Zekića, koji je s jako malo poznavanja ekipe uspio ipak nadigrati isto tako nešto bolje protivnike u Evropi u 3 od 4 utakmice.
Mislim da očekivanja trebamo svesti na nivo realističnog da ne bi razočarenja bila dramska.
Ako nešto i uspijemo napraviti to će biti zbog genijalnosti Zekića, koji je s jako malo poznavanja ekipe uspio ipak nadigrati isto tako nešto bolje protivnike u Evropi u 3 od 4 utakmice.
Mislim da očekivanja trebamo svesti na nivo realističnog da ne bi razočarenja bila dramska.
Netačno, armenski Noah je to uspio prošle sezone.napoleon72 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 00:21Do grupne faze da dodje ekipa koja nije bila prvak je realno koliko i da nam Mirvic napravi bordo arenu od 87 hiljada stolica.

Međutim, morali su skinuti skalp (AEK). Mi to nismo učinili od 2014., zbog čega nam grupna faza i jeste nedostižna.
Što se tiče Evrope, nisam više optimističan kao na dan žrijeba. Ako rosteri obje ekipe ostanu nepromijenjeni, dajem nam nekih 25% u najboljem slučaju.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- MokraKifla
- Kontakt:
Kako bi volio da vas popishaju ovi nasi igraci i da izbace tu famoznu Kraiovu polako ljudi ni jednom nismo gledali prvi sastav kako igra skupa na pripremama a tek smo poceli doslo se sa odmora saburli i pruzimo podrsku momcima tu smo sta imamo pojacanja neke kapitalce mozes ocekivati tamo nekad u augustu jer stvarno mislim da u njihovin glavama smo im tek neki 3. Izbor trenutno...
-
- Kontakt:
Znas li koliki je budzet tom timu?PikachuSA je napisao/la: ↑08 jul 2025, 01:46Netačno, armenski Noah je to uspio prošle sezone.napoleon72 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 00:21Do grupne faze da dodje ekipa koja nije bila prvak je realno koliko i da nam Mirvic napravi bordo arenu od 87 hiljada stolica.
Međutim, morali su skinuti skalp (AEK). Mi to nismo učinili od 2014., zbog čega nam grupna faza i jeste nedostižna.
Što se tiče Evrope, nisam više optimističan kao na dan žrijeba. Ako rosteri obje ekipe ostanu nepromijenjeni, dajem nam nekih 25% u najboljem slučaju.
Ovo ima logike ako on kaze dovedite mi tog igraca lupam iz gorice njegov stil igre mi treba, ako njega nemozete dovest dovedite mi igraca slicnog njemu i onda im da karakteristike nizak visok spor lijevak snazan lijeva noga itd, i onda oni mu daju 3 igraca koje je odabrao SD I ONDA ZEKA PREGLEDA I ONAJ KOJI MU NAJBOLJE ODGOVARA I DOVEDUMU..fks74 je napisao/la: ↑07 jul 2025, 21:58Čovjek im kaže koji profil igrača mu treba, ostalo je na njima.Pitar6785 je napisao/la: ↑07 jul 2025, 21:45Da se ogradim ZAMENE ZORAN ZEKIC NAJBOLJI TRENER koji je vodio FK SARAJEVO od kraja rata..
Ali mi je nekako nejasno da trener ne zeli bit umjesan u dovodjenje igraca, pa on je taj koji najbolje zna sta njegovoj filozofi treba, da se odma razumijemo mozda covjek bas to i radi a nama bacio patku da nebi sutra bilo Zekic uvaljuje svoje igrace bla bla bla…
OVO JEDINO IMA SMISLA, al poznavajuci Zekica da je u belupu bio i sd i trener i presjednik kluba, da se u osjeku skoro potukao sa sd i onda kod nas dodje damonu sve sto zeli moze bit i presjednik kluba i sd i trener on kaze necu preumoran sam pa nismo te mi majstore premorili..
- napoleon72
- Kontakt:
Ma nisam toliko mislio na samo takmicenje koliko na nas kao klub. Moras odigrat 3 ili 4 perfektna pretkola, sto je za nas prije svega mentalno prepreka. Mi smo klub koji je ispao od Zete nakon prolaza Levskog, na jednu utakmicu nismo uspjeli proci Dinamo Brest itd. Kao prvak odigras dobro prvo pretkolo LP, pogotovo kao nosioc gdje izbacujes neke diletante, i ti si u grupi.PikachuSA je napisao/la: ↑08 jul 2025, 01:46Netačno, armenski Noah je to uspio prošle sezone.napoleon72 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 00:21Do grupne faze da dodje ekipa koja nije bila prvak je realno koliko i da nam Mirvic napravi bordo arenu od 87 hiljada stolica.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Husref jeste legenda kluba i igracka i trenerska, nikad necu nista ruzno reci na Husrefa.Pantelija je napisao/la: ↑07 jul 2025, 22:34Ja kao neko ko jisam ljubitelj Husrefa, ne mogu nikako reci da je ZZ bolji trener Sarajeva od njega.
O cemu pricate ljudi? Dupla kruna, titule, kupovi, evropske pobjede (i neki sramni porazi).
Treba cijeniti to koliko god on po meni imao losih poteza ali reci da je ZZ najbolji trener nakon rata ... Na osnovu cega?
Najbolji fudbal sto sam ja sarajevo gledao nakon rata je u vakat atromitosa i dzene uscuplica kada smo se 3 dana kasnije prošetali Banjalukom...
Na zalost falio je kontinuitet.
Također i sezona pod vinkom sa rahmanom i 9-11 ... Strasan fudbal...
Cuj nije imao konkurenxiju husref... Joj joj.... Ni vinko ni husref, sklanjali se svi
Ali Zekic je bolji trener od njega po svim parametrima.. HUSREF MUSEMIC nigdje nista nije osvio kao trener osim u SARAJEVU.. sa SLOBODOM je jedino igrao dobar fudbal jednu sezonu al nista nije uzeo. ZEKIC je ovde dosao kao prvu sezonu jednu utakmicu je jedino bio rastavljen na proste faktore koju jeste izgubio sa NEREGULARNIM GOLOM, takodje mozda u onoj utakmici kad je borac nas tuko 0-2 na kosevu moze se reci da su bili za nijansu bolji iako kod 0-1 grahovac je igrao rukom nije svirno penal prem da je u prvoj minuti njima svirnu jedanesterac, povreda gulije i gojkovica u prvih 22 minute. Sloboda sb radnik za nas nisu bile primarne jer fokus je bio kup, prvenstvo je bilo tad vec izgubito.. NARAVNO DA BI JA KAO NAVIJAC VOLIO DA SMO SVE TE TEKME UZELI, ali ZZ je smatrao da je jedino bitno uzet derbi uzet kup i dat igracima sto vise odmora pred evro tekme.
Husref sve dok ne preuzme neki klub vani i ne osvoji bar kup nemoze bit bolji od ZZ
COVJEK je vodio seriff uzeo prvenstvo, sanama uzeo kup vodio jos osjek, i one siptare. I to sve za 16 godina kao trener
-
- Kontakt:
Dokaz da Husref nije tolika klasa koliko ljudi misle je kad izadje u Evropu sa Sarajevom, nakanta nas kod kuce atalanta sa 8-0.Pitar6785 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 07:33Husref jeste legenda kluba i igracka i trenerska, nikad necu nista ruzno reci na Husrefa.Pantelija je napisao/la: ↑07 jul 2025, 22:34Ja kao neko ko jisam ljubitelj Husrefa, ne mogu nikako reci da je ZZ bolji trener Sarajeva od njega.
O cemu pricate ljudi? Dupla kruna, titule, kupovi, evropske pobjede (i neki sramni porazi).
Treba cijeniti to koliko god on po meni imao losih poteza ali reci da je ZZ najbolji trener nakon rata ... Na osnovu cega?
Najbolji fudbal sto sam ja sarajevo gledao nakon rata je u vakat atromitosa i dzene uscuplica kada smo se 3 dana kasnije prošetali Banjalukom...
Na zalost falio je kontinuitet.
Također i sezona pod vinkom sa rahmanom i 9-11 ... Strasan fudbal...
Cuj nije imao konkurenxiju husref... Joj joj.... Ni vinko ni husref, sklanjali se svi
Ali Zekic je bolji trener od njega po svim parametrima.. HUSREF MUSEMIC nigdje nista nije osvio kao trener osim u SARAJEVU.. sa SLOBODOM je jedino igrao dobar fudbal jednu sezonu al nista nije uzeo. ZEKIC je ovde dosao kao prvu sezonu jednu utakmicu je jedino bio rastavljen na proste faktore koju jeste izgubio sa NEREGULARNIM GOLOM, takodje mozda u onoj utakmici kad je borac nas tuko 0-2 na kosevu moze se reci da su bili za nijansu bolji iako kod 0-1 grahovac je igrao rukom nije svirno penal prem da je u prvoj minuti njima svirnu jedanesterac, povreda gulije i gojkovica u prvih 22 minute. Sloboda sb radnik za nas nisu bile primarne jer fokus je bio kup, prvenstvo je bilo tad vec izgubito.. NARAVNO DA BI JA KAO NAVIJAC VOLIO DA SMO SVE TE TEKME UZELI, ali ZZ je smatrao da je jedino bitno uzet derbi uzet kup i dat igracima sto vise odmora pred evro tekme.
Husref sve dok ne preuzme neki klub vani i ne osvoji bar kup nemoze bit bolji od ZZ
COVJEK je vodio seriff uzeo prvenstvo, sanama uzeo kup vodio jos osjek, i one siptare. I to sve za 16 godina kao trener
- napoleon72
- Kontakt:
Pa cekaj, jel gledamo trenerski CV ili uspjeh kod nas? Po trenerskom CVu niko ne moze pric Jesicu. Kod nas je bio odron, pokoj mu dusi. Zekic osvojio ligu u Moldaviji al je i jedan od tri trenera koji u 21. vijeku nisu sa Serifom bili prvaci. Msm Zoranu puna podrska, al nemojmo pretjerivat i pravit Contea od njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Trenutno naš najveći adut jeste što imamo trenera i kostur ekipe koji je na okupu drugu sezonu u nizu. To nam može biti prednost u borbi za drugo mjesto u ligi, u evropi i ne baš. Nažalost, dugo nisam bio skeptičniji da možemo izbaciti barem jednog protivnika kao sada. Nadam se da će preostale pripremne pokazati napredak prije svega u igri. Ove dvije su pokazale da nazad skoro pa ne postojimo i to protiv ekipa koje su jedna u rangu sa nama a druga drugoligaš.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
- Kontakt:
100% se slazem.MokraKifla je napisao/la: ↑08 jul 2025, 02:06Kako bi volio da vas popishaju ovi nasi igraci i da izbace tu famoznu Kraiovu polako ljudi ni jednom nismo gledali prvi sastav kako igra skupa na pripremama a tek smo poceli doslo se sa odmora saburli i pruzimo podrsku momcima tu smo sta imamo pojacanja neke kapitalce mozes ocekivati tamo nekad u augustu jer stvarno mislim da u njihovin glavama smo im tek neki 3. Izbor trenutno...
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Upavo. Ili cv ili samo fks.napoleon72 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 07:43Pa cekaj, jel gledamo trenerski CV ili uspjeh kod nas? Po trenerskom CVu niko ne moze pric Jesicu. Kod nas je bio odron, pokoj mu dusi. Zekic osvojio ligu u Moldaviji al je i jedan od tri trenera koji u 21. vijeku nisu sa Serifom bili prvaci. Msm Zoranu puna podrska, al nemojmo pretjerivat i pravit Contea od njega.
Za sad u oba slučaja nije najbolji.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kad se pogleda sad njihov roster i pojačanja koja su doveli nemamo šta tražiti više u Evropi,.šanse su nam u najboljem slučaju sa ovim timom 10% za prolaz. Hvala Mirva legendo, digao si preko 3 mil u par dana a doveo nam odron pojačanja iz druge cg lige i propalog Veleža
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Po cemu nemas sanse ?Seipronto je napisao/la: ↑08 jul 2025, 08:29Kad se pogleda sad njihov roster i pojačanja koja su doveli nemamo šta tražiti više u Evropi,.šanse su nam u najboljem slučaju sa ovim timom 10% za prolaz. Hvala Mirva legendo, digao si preko 3 mil u par dana a doveo nam odron pojačanja iz druge cg lige i propalog Veleža
Nemoj ba brate negativu u pm , ako ce izac sa motom izgubit cemo bolje nek i ne izlazi .
Nek izadju i pokazu da znaju igrat fudbal , ove dvije tekme nisu nikakav dokaz .
Bit ce i pojacanja znam i ja da je kasno al ako je dobar igrac brzo se on uklopi pa i Gojkovic je dosao ne znam jel jednu ili dvije pripremne odigrao odma upao u prvih 11
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
+ ispao u Evropi sa Šerifom od irskih amatera, u Mađarskoj sa klubom koji je vodio, ispao u drugu ligu.napoleon72 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 07:43Pa cekaj, jel gledamo trenerski CV ili uspjeh kod nas? Po trenerskom CVu niko ne moze pric Jesicu. Kod nas je bio odron, pokoj mu dusi. Zekic osvojio ligu u Moldaviji al je i jedan od tri trenera koji u 21. vijeku nisu sa Serifom bili prvaci. Msm Zoranu puna podrska, al nemojmo pretjerivat i pravit Contea od njega.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 08 jul 2025, 08:46, ukupno mijenjano 1 put.
Zamisli porediti Husrefa sa Zoranom Zekicem, sa tim da je Husref vodio FKS 15 godina sve ukupono i vraco se 10tak puta da vodi razlicite igrace, pa i logicno je da ima ”bolje” rezultate i vise trofeja. Sa tim naravno da liga nije bila unaprijed pripisana nekoj ekipi kao sto je to slucaj sada, pa kad osvojis neki trofej je ravno ko da si dobio na lutriji, bukvalno. Ovo naravno ne umanjuje uspjehe Husrefa cak sta vise da se ja pitam dao bi mu neku funkciju u klubu u vidu zahvalnosti ili cak u akademiji ili da se pita nesta u B ekipi sada kada i to imamo. Ali nemojte praviti bozanstvo od njega, on nema nikakvih rezultata vani jer nikad ga niko nije htio angazovati, a kada je vodio bilo koju drugu ekipu u plbh osim FKS borio se je za opstanak jer nije neki strucnjak realno, cak je i Vinko kojeg i ne volim mnogo skolovaniji trener od njega dok je ZZ skolovaniji namazaniji i mnogo bolji od njih. I ne ovo nije jer je stranac vec zato sto se svugdje drugo ljudi skoluju i usavrsavaju samo kod nas se zivi od stare slave. Isto ko kod kona Osima sto smatraju nekim bozanstvom jer ima bruku namjestenih titula a kad je veleza vodio bolje da nije.
Ma skinuti gace unaprijed, nemamo sta ni igrati 
Pa jbt ne igramo sa Bayernom pa da je pitanje koliko cemo primiti. Ljudi na osnovu utakmice sa Vukovarom sire negativu koja je sve samo nije osnovana.
Ok i ja cekam pojacanja, i fali jos kvalitete ali ko da ne znate da bolji igraci uvijek ili 90% dolaze kasno i cekaju druge opcije.
Imamo ekipu od prošle sezone koja se moze nositi sa rumunima. Igracki jesu jaci ali daleko od toga da su bauk.

Pa jbt ne igramo sa Bayernom pa da je pitanje koliko cemo primiti. Ljudi na osnovu utakmice sa Vukovarom sire negativu koja je sve samo nije osnovana.
Ok i ja cekam pojacanja, i fali jos kvalitete ali ko da ne znate da bolji igraci uvijek ili 90% dolaze kasno i cekaju druge opcije.
Imamo ekipu od prošle sezone koja se moze nositi sa rumunima. Igracki jesu jaci ali daleko od toga da su bauk.
Mozda ispadnemo kontroverznoErosViverosViv je napisao/la: ↑08 jul 2025, 00:51Treba se milion stvari poklopiti da mi ove prodjemo. Kada smo ih tek izvukli, mislim da sam im dao 65% sansi ali njihove ambicije su daleko vece, sto i vidimo zadnjih 15 dana. Rekao bih 80-20% sadluckystrike je napisao/la: ↑07 jul 2025, 23:58Ne bih da crnjačim al' kako koji dan prolazi nada u evropsko iznenađenje blijedi.

To je taj mentalitet koji nas evo 30 godina yebe, odmah skinut gace i tjt.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO