FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
37
22%
Grupnu fazu
49
28%

Ukupno glasova: 172

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jul 2025, 11:58

bordobijeli je napisao/la:
08 jul 2025, 11:51
Da nije uefa kakvu zabranu uvela da ne smijemo dovoditi pojacanja. Vidim predsjednik hajduka najavio razgovor s uefom oko registracije novih igraca , oni su nesto kaznjeni kao i mi .
Ne, tako nešto bi bilo naglašeno na UEFA-inoj stranici, kao u slučaju Hajduka.
Oni su imali prevelike rashode u odnosu na prihode, pa su primorani riješiti to prodajom nekog igrača.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 08 jul 2025, 12:00

Da nije uefa kakvu zabranu uvela da ne smijemo dovoditi pojacanja. Vidim predsjednik hajduka najavio razgovor s uefom oko registracije novih igraca , oni su nesto kaznjeni kao i mi .
Hajduk je kažnjen po osnovu "football earnings rule" odnosno 'finansijski fer-plej'.

Mi smo s druge strane kažnjeni po osnovu "incomplete or late submission of financial information", tj. zbog kašnjenja odnosno podnošenja nepotpunog izvještaja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 jul 2025, 12:01

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
08 jul 2025, 11:58
Ne, tako nešto bi bilo naglašeno na UEFA-inoj stranici, kao u slučaju Hajduka.
Oni su imali prevelike rashode u odnosu na prihode, pa su primorani riješiti to prodajom nekog igrača.
Hvala :thumbup:

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 08 jul 2025, 12:04

pjankesarajevo je napisao/la:
08 jul 2025, 11:53
Seipronto je napisao/la:
08 jul 2025, 11:14
Ado_77 je napisao/la:
08 jul 2025, 11:09

Pravi komentar vise plasimo nas koji se jos sklapamo,nego njih,a ovdje mnogi lete u visine,uzecemo titule grupne faze i bla bla,za to nema argumenta.
Nama fale 3 dobra igrača i bili bi bara bara sa njima, ovako nažalost oni su veliki favoriti, pa njima tri najskuplja igrača vrijede ko naših prvih 11 budimo realni, Mirvah me baš razočarao, mislio sam da je baš ove sezone osjetio impuls i potrebu da podere sa pojačanjima jer je ZZ ostao i imamo perspektivu međutim on hajrova milione a nama pojačanja u rangu Napredka iz Dogloda
Ama bolan polako pa prelazni rok jos nije zavrsen! Ne kontam sta je s vama bas ste poludili

Ti kontas klub ce dat 2 miliona za igraca??
Ne mora dati dva miliona ali ako je profitirao 5 mil u zadnjih pola godine može bar milion odvojiti pa nekoga primamiti bar platom, nekog HNL kapitalca a ne dovoditi antitalente koji ni u Želji ne bi bili klupa

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 08 jul 2025, 12:16

08 jul 2025, 11:45
Haksss je napisao/la:
08 jul 2025, 11:36
Pendulum je napisao/la:
08 jul 2025, 11:34
Ne treba.
Jel imamo bolje
Ma jok, Mićo Kuzmanović i Radonja će nam dići kvalitet igre :rol:
Ko kaže da mora to biti Mićo ili Radonja?
Ali zato može Đokanović, Prcić, Memišević, Bičakčić, koji će ti sigurno podići kvalitet igre za jedan level, a možda čak i dva.A sto se tice Radonje bolji je igrac od Unusica jedno dvije klase to je moje misljenje
Zadnja izmjena: Haksss, dana/u 08 jul 2025, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 jul 2025, 12:20

Mi smo bas debili stvorit ćemo atmosferu linča ako ne prodjemo Rumune, a u biti oni su izraziti favoriti. Ne kaže niko da se treba predati ali nije smak svijeta od njih ispast uopste kako će to ovdje bit predstavljeno.

Ja se nadam prolazu i vjerujem u njeg ali dajmo malo realnosti. Nije skidanje gaca ako kažeš da je neko na većem nivou od tebe.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 08 jul 2025, 12:26

SamoDaKazeem je napisao/la:
08 jul 2025, 11:11
rimljanin90 je napisao/la:
08 jul 2025, 11:06
SamoDaKazeem je napisao/la:
08 jul 2025, 11:04

Nismo se usrali Craiove nego nas samih,prošle godine odigrali 3 utakmice vrijedne spomena,a na šta nam sastav trenutno liči ne sluti na bolje ni ove godine.
Bukvalno imas bolji i uigraniji sastav nego prosle godine. Jesi li normalan??
Po čemu bolji po čemu uigraniji?
Pa trener ti još nije upoznao sve igrače čim još uvijek svima daje priliku i rotira 20 igrača.
Ne znam na osnovu čega procjenjuješ uigranost.
Kieremeh nekad bek,nekad krilo,nekad napadač.Nekad igramo sa napadačem,nekad bez.Formacija nekad ova nekad ona.
Sačekajmo još ove najave o skraćenoj roraciji pa da vidimo jesmo li i koliko uigrani.
Na pripremama je logično da rotira, valjda to ne treba pravdat i objašnjavat, a što se tiče prošle sezone, malo te povrede natjeraju na neke rotacije, a i Zekić je tip trenera koji voli malo karte izmiješat, da ga se ne provali tek tako.
Nekad mu je to uspijevalo, dok npr protiv Želje na Koševu u prvoj utakmici odmah je na poluvremenu ispravio greške.
MNON

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 jul 2025, 12:27

jurisicduska je napisao/la:
08 jul 2025, 12:20
Mi smo bas debili stvorit ćemo atmosferu linča ako ne prodjemo Rumune, a u biti oni su izraziti favoriti. Ne kaže niko da se treba predati ali nije smak svijeta od njih ispast uopste kako će to ovdje bit predstavljeno.

Ja se nadam prolazu i vjerujem u njeg ali dajmo malo realnosti. Nije skidanje gaca ako kažeš da je neko na većem nivou od tebe.
Nusmo mi to napravili iz kluba su i sam Zekic najabili velika ocekivanja od europe.

slika

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 08 jul 2025, 12:28

Seipronto je napisao/la:
08 jul 2025, 12:04
Seipronto je napisao/la:

Nama fale 3 dobra igrača i bili bi bara bara sa njima, ovako nažalost oni su veliki favoriti, pa njima tri najskuplja igrača vrijede ko naših prvih 11 budimo realni, Mirvah me baš razočarao, mislio sam da je baš ove sezone osjetio impuls i potrebu da podere sa pojačanjima jer je ZZ ostao i imamo perspektivu međutim on hajrova milione a nama pojačanja u rangu Napredka iz Dogloda
Ama bolan polako pa prelazni rok jos nije zavrsen! Ne kontam sta je s vama bas ste poludili

Ne mora dati dva miliona ali ako je profitirao 5 mil u zadnjih pola godine može bar milion odvojiti pa nekoga primamiti bar platom, nekog HNL kapitalca a ne dovoditi antitalente koji ni u Želji ne bi bili klupa
IMHO, ne daju se sve pare od transfera za buduce transfere. Neko je to ovdje pokusao objasniti ali bezuspjesno izgleda.

Ako zaradimo 5 miliona od transfera ne mozes uloziti 1 milion u 1 igraca. Jednostavno nije ta matematika.

Klub treba pare da bi funkcionisao, veliki smo mi vec aparat za tolika ulaganja. Vec 2-3-5 igraca, ako se uzme 10 miliona, onda mozes ocekivati jedan milion za jednog igraca.

Mi imamo vrlo malo sponzora, drzava i opstina i kanton nista ne ulazu u nas, tako da klub ne moze sam da se finansira.

Kad bismo imali pokrivene sve operativne troskove nekim cudom, sponzorima itd, onda mozes ocekivati veca ulaganja u ekipu.

Jednostavno nismo jos tu. Ja ne sumnjam da cemo biti, ali jos nismo.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 jul 2025, 12:29

Itekako se moglo igrati s njima cak da se dovedes u 50-50 situaciju da si nakon dobrog pocetka roka Mlinaric i Mamas doveo jos 2 vrh igraca da su 100% prevaga veznjak+stoper i sa Banicem zakljuciti rok.To bi skroz dobro bilo
Ovako su sanse realno 75-25 u korist Rumuna.Ne treba se predavati,izaci s najjacim sto imamo i poginuti na terenu ali da je lose ovo odradjeno jeste a vracenjem Julardzije u prvi tim ne vjerujem da ce se poboljsati.
Nikad vise para se nije uzelo i nikad vise mogucnosti u odabiru igraca nisi imao a ti najbolje sto nadjes iz 2cgl...

Protiv Pazara mi je bilo cak okej sve sem odbrane.U Vukovaru se vidjelo koliko igraca nije za Sarajeva i da mi nikakvu bas sirinu nemamo.120 minuta ne stvoriti sanse iz akcije protiv do prije mjesec drugoligasa je za šamara.
Od sutra pa do kraja priprema uigravati najjaci 11 koji trebaju istrcati protiv Craiove sve ostalo je glupost nevidjena.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 08 jul 2025, 12:30

Seipronto je napisao/la:
Seipronto je napisao/la:

Pogledaj pa ces shvatiti gdje smo I zasto smo tu

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jul 2025, 12:36

Haksss je napisao/la:
08 jul 2025, 12:16
Haksss je napisao/la:
08 jul 2025, 11:36

Jel imamo bolje
Ali zato može Đokanović, Prcić, Memišević, Bičakčić, koji će ti sigurno podići kvalitet igre za jedan level, a možda čak i dva.A sto se tice Radonje bolji je igrac od Unusica jedno dvije klase to je moje misljenje
Đokanović otjeran iz druge Turske, nije redovan bio. Jako drag igrač iz razloga što je u divnom periodu igrao za nas, ali daleko od neke prevage.
Prcić je zadnji put kročio na teren početkom Septembra 2023. minute, to je skoro 2 pune godine bez igranja, o kakvoj prevagi pričamo?
Memišević je daleko od nivoa od kojeg je nekad bio, pri tome jako skup, ima daleko boljih izbora.
I u konačnici Bičakčić, možda jedini sa cijele liste koji ne bi bio loš izbor.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 08 jul 2025, 12:39

08 jul 2025, 11:28
TETRAPAK je napisao/la:
08 jul 2025, 11:08
08 jul 2025, 11:06

Bukvalno imas bolji i uigraniji sastav nego prosle godine. Jesi li normalan??
Najbolji stoper i dalje ti povrijedjen, najbolji vezni igrac se kao oporavio ali hoce li igrati? Ofanzivnog veznog i nemas.

Ko misli da se tako igra Europa nije normalan sekunde. :mrgreen:
Nije ti Gojkovic igrao u evropi majstore, kup si osvojio bez ofanzivnog veznog i bez najboljeg stopera
Kakve veze Gojkovic ima veze sa Europom gdje smo glat ispali od ekipe koja je bare bare sa nama? Valjda pricamo o tome sta nam treba da se to ne ponovi?

Kup si osvoji tako sto ni sam ne znas kako, ako mislis da ce se kiksati kuci pa onda iz mrtvih vracati u gostima stalno ne znam sta da ti kazem.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 jul 2025, 12:40

Morate se pomiriti da nema nista od toga, i da niko ovdje nece da dodje ma koliko mu ti para dao pogotovo ovi sto do 25 god starosti. Mozes dovest iskusne igrace preko 30 ljeta i naravno ove macke u vrecama i ove iz losijih liga od naše , ne znam zasto naši ne dovedu koga sa Kosova za dobre pare i ima igraca u izlogu evo pola poljske dovode igrace sa kosova za mizerne pare
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 08 jul 2025, 12:42

ŠTA_JE je napisao/la:
08 jul 2025, 12:30
Seipronto je napisao/la:

Pogledaj pa ces shvatiti gdje smo I zasto smo tu
A ti sagledaj cinjenice pa ce ti biti jasnije neke stvari.
Zri i Borac imaju sudjenje, novac od grupnih faza KL Zrinjski mozda 7-8 mil pretprosle god, ove godine zagarantovanih 10 mil maraka, a Borac 15 mil od prosle god.
Budzeti sa nama su im tu negdje oko 15-16 mil KM.

Rijeka: Puna liga talenata, pismenih SA EU PAPIRIMA, od TV prava dobiju vise nego sto cemo mi dobiti od sponzora, kantona, federacije i sl.
Petnaest godina su radili na imidzu kluba i jos nisu neke stvari regulisali npr da mogu ponuditi 500k eura godisnje jednog od najboljih igraca u ekipi.

Tako da samo da ti neke stvari objasnim

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 08 jul 2025, 12:45

08 jul 2025, 12:36
Haksss je napisao/la:
08 jul 2025, 12:16

Memišević je daleko od nivoa od kojeg je nekad bio, pri tome jako skup, ima daleko boljih izbora..
Kako ti se da kralju?Kojih boljih izbora Turda i Pejovic?Otkud ti uopste pravo da diskreditujes Memisevica pored svih igraca sto imamo na stoperskim pozicijama?I posto si ti insajder ovdje bas jedva cekam da vidim koji ce to bolji izbori doci do evrope,eto iskreno se nadam tim boljim izborima uskoro

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 08 jul 2025, 12:45

Rule_hz je napisao/la:
08 jul 2025, 12:40
Morate se pomiriti da nema nista od toga, i da niko ovdje nece da dodje ma koliko mu ti para dao pogotovo ovi sto do 25 god starosti. Mozes dovest iskusne igrace preko 30 ljeta i naravno ove macke u vrecama i ove iz losijih liga od naše , ne znam zasto naši ne dovedu koga sa Kosova za dobre pare i ima igraca u izlogu evo pola poljske dovode igrace sa kosova za mizerne pare
Zato sto cekamo raznorazne Prevljake, Begovice i slicne. Onda nas ispale u augustu, pa bude daj sta das i zavrsavaj posudbe. Valjda jos dovedu 1-2 dok smo u Sloveniji, poslije vise nema smisla za europu nista dovoditi.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 08 jul 2025, 12:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
08 jul 2025, 12:29

Itekako se moglo igrati s njima cak da se dovedes u 50-50 situaciju da si nakon dobrog pocetka roka Mlinaric i Mamas doveo jos 2 vrh igraca da su 100% prevaga veznjak+stoper i sa Banicem zakljuciti rok.To bi skroz dobro bilo
Ovako su sanse realno 75-25 u korist Rumuna.Ne treba se predavati,izaci s najjacim sto imamo i poginuti na terenu ali da je lose ovo odradjeno jeste a vracenjem Julardzije u prvi tim ne vjerujem da ce se poboljsati.
Nikad vise para se nije uzelo i nikad vise mogucnosti u odabiru igraca nisi imao a ti najbolje sto nadjes iz 2cgl...

Protiv Pazara mi je bilo cak okej sve sem odbrane.U Vukovaru se vidjelo koliko igraca nije za Sarajeva i da mi nikakvu bas sirinu nemamo.120 minuta ne stvoriti sanse iz akcije protiv do prije mjesec drugoligasa je za šamara.
Od sutra pa do kraja priprema uigravati najjaci 11 koji trebaju istrcati protiv Craiove sve ostalo je glupost nevidjena.
Prelazni rok je poceo 1.7 ta dva igraca o kojima ti pricas bi bila 250-300k eura godisnje a ne bi htjeli doci iz razloga sto cekaju bolje ponude ekipa iz Madjarske, Poljske, Rumunije, Arabije, Turske i zemalja oko nje. I da dodju sa Mamasom i Banicem to bi bilo cirka 2-3 mil eura sa obestecenjima i godisnjim platama za 5 igraca. A moras produziti 2-3 igraca ove sezone ako zelis da zadrzis kostur (Beganovic i sl) uprkos tome ta dva igraca ti opet nisu garant da ti mozes proci do grupne faze KL ili da mozes osvojiti ligu sa njima.
Dok ovi politicki projekti jedni imaju sudjenje zagarantovano i pomoc dodika a ovi drugi imaju jakog sponzora, politcki klub, sudjenje na razini 50-50 pa nekad i 65-35 u njihovu korist i 10 mil KM zagarantovanih ove godine.

Spominjes Banica kao kapitalca a dobro znamo da je dosao zbog aljkavosti uprave Hajduka, znaci da nasi dobro prate razvoj situacije i shodno budzetu ce iskoristit priliku da dovedu adekvatnja pojacanja.

Tako da dobro je to sve, izbacit cemo rumune vidjet ces

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 jul 2025, 12:56

Ma buraz iskreno da ti kazem, ni nismo nikakav milionerski klub niti bilo sta, 10+ godina mi imamo te bogatase neke i nismo nista napravili u ovoj raspaloj ligi doslovno, niti se ponasamo tako niti ulazamo u igracki kadar niti bilo sta klub nam vodi covjek bez vizije i zelje za uspjehom. Bez obzira na situaciju tu kakva jeste sa jrimosima i tako dalje . Mi smo samo osrednji klub bez ikakvog pokrica i eunujuzma zelje za uspjehom peharima i slicno. Iskorake samo mi navijaci zelimo a ne oko naseg kluba. Generalno mi smo firma kao sve obicne ajmo reci''koliko toliko stabilna''.. mi da imamo jasne ciljeve i zelje pravio bih se zdrav temelj za sve. Ovako igracki kadar jeste najskupljiji i kvalitetan ali ne dovoljno da vladas ovom ligom. Placas drzavi porez i redovno ga trosim uplacujujes a drugi se koriste tim novcem. Nema od ovog nista dok ne dodje neki baja koji ce gospodariti u svim sferama tqko u sportu tako mimo njega.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 08 jul 2025, 13:06

Ide savez zivotom,sad ce cijela RS da nam Junuzovica izglasa da bude predstavnik naseg kantona u savezu,ide Vico jos jedno 8 godina na celo saveza,do tada raspravljajte kako treba ulagati u ovo smece od drzave i takmiciti se sa Borcem i Zrinjskim.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 10 gostiju.