FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 14 avg 2015, 15:46

Kad bi za Kosorića dobili 400 000 eur koliko vrijedi po trnsfermarku ja bi ga pustio da ide.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 avg 2015, 15:47

FKZ1921 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jedno je sigurno, da Zeljo nikad nece imati dobar tim na okupu, sa par pojedinaca koji odlucuju utakmice duze od jedne sezone. Samo zato sto su menađeri i uprava zinuli za parama i kad dobiju te pare ne znaju ih upotrjebiti za bolje poslovanje i buducnost kluba.

A onda ce opet pred europu da pricaju kako treba 2-3 pojacanja ako se zeli vise, ako zelimo do play-offa, a prije toga proda sve sto se moze prodati pa kuka.
A dobili su vec neke pare i pokazali da ne znaju?
Vi morate da svatite da je sve ovo prica u krug koje ide godinama a jedino se akteri price mijenanju. Zeljo je za evropu ono sto je Vrbanjusa za Zelju iz perspektive Bosanskog nogometa. To je cinjenica od koje svi bjeze.

Dok se ne pojavi covjek koje ce vidjeti svoj interes u ovom nogometu i Zelju koji ima bazu 20k+ navijaca, mi zaista tesko mozemo naprijed. Ovo mic po mic, sve je to do odredenog perioda gdje se sve srusi kao kula od karata jer zavisimo od hiljadu drugi faktora, pa ono malo kada te krene naprijed, izade ti neki skriveni tamo treci problem.

EDIT: Ma evo ja bi rasprodao tim pod cijenu borbe za opstanak, samo ako ce od tih para uloziti u infrastrukturu.

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 14 avg 2015, 16:18

Da se stadion osposobi za evropske tekme, treba uložiti minimalno 10 miliona, s obzirom da te pare nemamo kuća se ne pravi od krova, s toga bolje je početi kao što su i počeli od početka da se stane na noge proizvodnju igrača, finansijska stabilizacija pa onda stadion. Stadion je nesto sto je najneispaltivije, služi da odigraš 20 tekmi godišnje i iznajmis 20 prostora, ko je ikad ista radio zna da tu finansijske logike ima kao i u konceptu jedinstvene Bosne i Hercegovine sa entitetima.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 avg 2015, 16:19

ne mogu ba stadione praviti svojim sredstvima ni 29394539942 puta bogatiji timovi od nas. neće se to tako praviti.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 avg 2015, 16:20

Stadion je nesto osnovno i simbol kluba i mislim da moramo poceti ulagati u njega. Ako nista makar temelj ove god, pa godini tribinu, sljedece krov itd.... da se na vrijeme pocelo do sad bi imali nesto . Dovoljno se cekalo da dode investitor i ulozi pare .
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 14 avg 2015, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 avg 2015, 16:23

ne može tako. to je k'o da kažeš prodaj auto pa kupi stan. može, ako imaš auto koje možeš prodati za sto ili sto pedeset hiljada, ali da ga imaš stan bi već imao...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 avg 2015, 16:30

Mislim da bi se za pocetak mogla organizovati posudba mladjim momcima koji nece biti u prvom planu ovu (polu)sezonu. Konkretno mislim na Hadzovica, Alihodjica pa cak i Sehica malog. Neko je gore pisao spisak i zaboravio spomenuti Hasanovica malog. Konkretno meni u ovoj ekipi fali jedan fin zadnji vezni. Nista nije kriticno kao to. Protiv Standarda smo vidjeli da kad pogrese Blagojevic ili Amir , ljudi nam dodju do 20metara od gola za manje od 5sekundi. Vec u Nedjelju je pravi ispit kad igramo "odmorni" sa ekipom istog ili slicnog kvaliteta.
P.S. Ne znam jel iko pisao ali nisam to vidio, pa nek halali, da je momak sto je proslo ljeto trebao kod nas preci potpisao za Frankfurt u Njemackoj, cini mi se Mijat Gacinovic da je u pitanju..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 14 avg 2015, 16:33

Nije me bilo dugo zbog je*enog posla, čitao sam i to napreskake a slabo pisao.
Moram priupitati za ove koji vode ovu oficijalnu stranicu, jel to gotova europa pa i to ide lagano u drugi plan.
Tamo u timu ima igrača koji više nisu kad nas a ima i onih koji igraju a tamo ih nema...**** ga jel to toliko teško apdejtovati...
Tek pogledah gol Enisa protiv Viteza i moram (i ovde) da pozdravim one pljučaveč sa podnožja istoka (uz jug) koji su se natovarili protiv Standarda momku na kosti...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 avg 2015, 16:35

Minjore je napisao/la:Mislim da bi se za pocetak mogla organizovati posudba mladjim momcima koji nece biti u prvom planu ovu (polu)sezonu. Konkretno mislim na Hadzovica, Alihodjica pa cak i Sehica malog. Neko je gore pisao spisak i zaboravio spomenuti Hasanovica malog. Konkretno meni u ovoj ekipi fali jedan fin zadnji vezni. Nista nije kriticno kao to. Protiv Standarda smo vidjeli da kad pogrese Blagojevic ili Amir , ljudi nam dodju do 20metara od gola za manje od 5sekundi. Vec u Nedjelju je pravi ispit kad igramo "odmorni" sa ekipom istog ili slicnog kvaliteta.
P.S. Ne znam jel iko pisao ali nisam to vidio, pa nek halali, da je momak sto je proslo ljeto trebao kod nas preci potpisao za Frankfurt u Njemackoj, cini mi se Mijat Gacinovic da je u pitanju..
ma to su pričali, ali realno ne da nije bio u našem dometu...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 avg 2015, 16:36

Minjore je napisao/la:Mislim da bi se za pocetak mogla organizovati posudba mladjim momcima koji nece biti u prvom planu ovu (polu)sezonu. Konkretno mislim na Hadzovica, Alihodjica pa cak i Sehica malog. Neko je gore pisao spisak i zaboravio spomenuti Hasanovica malog. Konkretno meni u ovoj ekipi fali jedan fin zadnji vezni. Nista nije kriticno kao to. Protiv Standarda smo vidjeli da kad pogrese Blagojevic ili Amir , ljudi nam dodju do 20metara od gola za manje od 5sekundi. Vec u Nedjelju je pravi ispit kad igramo "odmorni" sa ekipom istog ili slicnog kvaliteta.
Momak svjetski prvak sa reprezentacijom Srbije...Jedino ako ga je neko s foruma konto dovesti.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 avg 2015, 16:39

FKZ1921 je napisao/la:
Momak svjetski prvak sa reprezentacijom Srbije...Jedino ako ga je neko s foruma konto dovesti.
Citaj malo, proslo ljeto spominjao se ili cak predproslo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 avg 2015, 16:42

tad mu bila vrijednost milion na transfermarktu i svi su znali da je jedan od najperspektivnijih igrača na cijelom balkanu. zamalo ga mi doveli, al' eto nismo nego edija bašu :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 avg 2015, 16:45

FKZ1921 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jedno je sigurno, da Zeljo nikad nece imati dobar tim na okupu, sa par pojedinaca koji odlucuju utakmice duze od jedne sezone. Samo zato sto su menađeri i uprava zinuli za parama i kad dobiju te pare ne znaju ih upotrjebiti za bolje poslovanje i buducnost kluba.

A onda ce opet pred europu da pricaju kako treba 2-3 pojacanja ako se zeli vise, ako zelimo do play-offa, a prije toga proda sve sto se moze prodati pa kuka.
A dobili su vec neke pare i pokazali da ne znaju?
Ja cuh da imaju okvirni plan sta sa parama. Na prvom mjestu poboljsanje uslova za treniranje mladjih kategorija i isto tako prvog tima.Sta sve spada pod to ne bi znao reci...ali spominjalo se reflektori na pomocnom pa i neki trening kamp se ganja...na drugom mjestu vracenje nekih dugova trazice se licenca i iduce godine...Meni je kao navijacu najgora politika sa igrackim kadrom mislim da mi tu zestoko lutamo i da ne znamo sta hocemo a to je podjednako lose kao i da nemamo para i ne zelimo nikoga dovesti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 avg 2015, 16:46

ChWilla je napisao/la:tad mu bila vrijednost milion na transfermarktu i svi su znali da je jedan od najperspektivnijih igrača na cijelom balkanu. zamalo ga mi doveli, al' eto nismo nego edija bašu
I nismo pogrijesili mogu ti reci :lol:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 avg 2015, 16:48

pile87 je napisao/la: Ja cuh da imaju okvirni plan sta sa parama. Na prvom mjestu poboljsanje uslova za treniranje mladjih kategorija i isto tako prvog tima.Sta sve spada pod to ne bi znao reci...ali spominjalo se reflektori na pomocnom pa i neki trening kamp se ganja...na drugom mjestu vracenje nekih dugova trazice se licenca i iduce godine...Meni je kao navijacu najgora politika sa igrackim kadrom mislim da mi tu zestoko lutamo i da ne znamo sta hocemo a to je podjednako lose kao i da nemamo para i ne zelimo nikoga dovesti.
Koliko znam nudi se par igrača klubu, sve je do nas sad.
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 avg 2015, 16:54

bagrcavi je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Ja cuh da imaju okvirni plan sta sa parama. Na prvom mjestu poboljsanje uslova za treniranje mladjih kategorija i isto tako prvog tima.Sta sve spada pod to ne bi znao reci...ali spominjalo se reflektori na pomocnom pa i neki trening kamp se ganja...na drugom mjestu vracenje nekih dugova trazice se licenca i iduce godine...Meni je kao navijacu najgora politika sa igrackim kadrom mislim da mi tu zestoko lutamo i da ne znamo sta hocemo a to je podjednako lose kao i da nemamo para i ne zelimo nikoga dovesti.
Koliko znam nudi se par igrača klubu, sve je do nas sad.
Ma nije bit toga da ti se neko nudi nego da sam nadjes sta ti treba ne da ti neko na noge dodje. Uostalom taj jedan sto se nudi oprljao se noseci pogani dres a nije ni neki igrac.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 avg 2015, 16:57

teteac8684 je napisao/la:Zar nije i Alihodzic lijevi bek?
Koliko sam ja upratio može igrati i stopera i lijevog beka, nešto kao Uzelac.

Na tom spisku igrača koji su u kadru nema Durakovića i Osmankovića koji se vrte oko prvog tima, mislim da su obojica stoperi i obojica su skupa sa Ćutahijom i Amirom dobili poziv u juniorsku reprezentaciju.

Inače, ne znam zašto toliko prizivate lijevo krilo i desnog beka jer sa ovim istim lijevim krilom i desnim bekom smo imali najbolju evropsku epizodu u zadnjih 10 godina.
Što se lijevog krila tiče jedina mana, tačnije razlika, je ta što Kokot nema opciju koja će mu doći iza leđa (kao Kvesić), ali sa druge strane nije više toliko opterećen defenzivom jer njegovu stranu na našoj polovini uvijek neko čuva, ili je bar tako od kad je došao Mladenović.
On možda nije toliko prodoran i brz koliko bi mi htjeli, ali ima sve ostalo za tu poziciju. I veoma dobar centaršut sa obje noge i dobar šut za ulazak u sredinu, dobro se snalazi oko šesnaesterca, dobar je u zraku tako da ne moraš dugim loptama tražiti napadača koji je okuržen stoperima nego možeš i Kokota kojeg čuva bek. Niko ne može garantovati da bi novo krilo tu odigralo bolje od njega ko god on bio, pogotovo jer je sezona već počela (u Željinom slučaju uveliko počela) i ova ekipa je dosta uigrana, a osim Kokota tu imaš Diattu i Thiaga koji kakvi god da su, sad su tu i konkurišu i za tu poziciju. Teško je i naći sad kvalitetnog igrača, a tek tako dovoditi nekoga mi i nema baš smisla.
Da me neko ne shvati pogrešno, i ja sam za to da tu igra pravo krilo i ako bi došao neki dobar igrač super bi bilo, ali Kokot je sasvim dobar na toj poziciji i može veoma dobro odgovoriti zadatku. Da tu igraju Bekrić i Svraka kao nekada, onda bi to bila druga priča jer njihovim izvlačenjem na krilo gubiš i na sredini i na krilu što kod Kokota baš i nije slučaj.

Memija je igrao odlično u evropskim utakmicama, naprijed više manje, ali nazad je bio odličan što znači da može i da zna odigrati dobro beka na jednoj razini koja je daleko veća od PL. To što je protiv Viteza ispadao je, po meni, više posljedica nešto težih nogu i prečestih izleta naprijed jer se tražio gol, nego li nekvaliteta. Lično mislim da on nije toliko dobro krilo koliko se ovdje misli jer osim neke prodornosti, eksplozivnosti i onog prvog koraka nema ništa što treba imati moderno krilo ili dobro krilo (tehnika, centaršut, šut, osjećaj za prostor i slično) ili ono što donekle ima Đelimć. Ne kažem da on to ne može imati, može, ima tu itekako prostora za napredak, ali je za sada bolji bek nego krilo. Knockert je na Koševu drugo poluvrijeme bukvalno zbog njega pobjegao na desno krilo, a radi se o igraču koje je jedno od boljih krila u Belgiji.
Druga opcija je Livaja, koji relano nije ni imao priliku da pokaže koliko zna i zna li uopće, a čim je došao u Želju i dobio zeleno svjetlo za dolazak od strane Odovića onda i posjeduje neki kvalitet jer je svaki igrač koji je došao uz Odovićevo odobrenje i za vrijeme koje je on ovdje, pokazao da zna i dobrim dijelom su to instant pojačanja a ne samo prinove.

Lijevim bekom sam ja donekle zadovoljan, vidi se da je školovan igrač i da posjeduje određeno znanje. To što je naprijed malo limitiran igrač ne znači da ne zna, možda su to i Odovićeve instrukcije. Malo je vremena proveo da se donese neki konkretan sud, ali za sad je pristojan igrač.

Tako da što se dolazaka tiče, ja uopće ne vidim neku veliku potrebu za dolaskom bilo koga, tačnije, ako ne dođe niko to ne bi trebalo predstavljati neki veliki problem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 avg 2015, 17:30

Od Vitexa je krenula serija koja ce dugo potrajat.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 14 avg 2015, 18:36

http://****.ba/vijesti/bruka-govedar ... tara/96923 :lol: :lol: :lol: Ne bi Zoku mijenjao za 4 Govedarice :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 14 avg 2015, 18:58

buraz govedaric,ordagic i subic tri pravo dobra igraca strasno mi je zao sto govedarica nije potpisao za nas

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 34 gosta.