FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

EmirTM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la EmirTM87 » 16 avg 2015, 13:32

salle86 je napisao/la:nema puno pametovanja u vezi širokog...zna se odakle prijeti najveća opasnost
zaustaviš vagnera i riješio si pola posla
Hoce li taj covjek ikad u penziju jbte. Da nam se njega rijesiti redovno bi SIrokog uzimali :D

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 16 avg 2015, 13:43

Svake godine i svaka uprava je imala nedostataka. Kad je Amar bio bilo je stvari koje nisu stimale. Dosta se ovdje prica vrtilo od pocetka sezone i misljenja se mjenjaju svaki mjesec. Doveli smo sto smo doveli ni Odovic nije znao da ce se bas Kvesic prodati (iznenada ponuda), isto ponude za Bajica nisu bile konkretno. Ako cemo realno otisao je Kvesic odmah se nasla zamjena, mozda nije idealna ali se odmah rijesila. Mladenovic po meni radi korektan posao ako se uzme u obzir okololnosti kad je debiovao i koliko je trening odradio. Prodaja Bajica je pokrivena s Jocom koji je jedan od najboljih napadaca lige. Moze to bolje svakako, ali nije potrebno kritikovati Alihodzica. Napravite usporedbu s Ibrakovicem, hoce to neko reci da je sposoban? Ali ima pare i puno je lakse. Svi nude neke igrace, svi hoce da su bitni a kad pitas gdje su pare vracaju s dugovi. Shodno pisanjima od ranine treba pisati u tom tonu. Teze koje su se pisale odstupaju iz dana u dan.
Zadnja izmjena: salamanca, dana/u 16 avg 2015, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.

FKZ1921
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 16 avg 2015, 13:44

Hadzijalagic je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Kreira se negativna prica bez veze. Uvijek su treneri od uprava trazili igrace i uvijek ce traziti,koliko god ih imali...Cinjenica je da Oda,za razliku od nekih drugih trenera,ne kuka i ne trazi igrace javno. Ali je to u klubu svakodnevna tema. I traze se igraci.
Vracamo se na pricu o tome da nam je upravljanje strukom postao ozbiljan problem u klubu. A struku cine strucnjaci za nogomet,za samu igru,igrace,trenere...na celu sa nekim ko bi trebao,na bazi znanja,autoriteta,kompetencija,da objedini,koordinira,usmjerava,predlaze upravnom odboru...sve vezano za struku.
Na zalost,u ovom momentu u klubu nememo takvu osobu.
Uprava je svjesna toga.Zbog toga su i reducirane ovlasti. Ali niko nema rijesenje u dzepu. To isto tako ne znaci da treba pljuvati ljude koji sad rade dio tih poslova. Dobili su te zadatke,trude se da urade onako kako najbolje umiju,u okviru kompetencija koje imaju. Ima tu i dobrih stvari,ali klubu definitivno trebaju bolja rijesenja.
Niko nikog ne pokusava prevariti eventualnim nedovodjenjem igraca. Zar su treneri koji su bili prije Ode u zadnjih dvije godine,od kad se krenulo sa restrikcijama(Amar u zadnjoj sezoni,Dino i Adzem),bili u boljoj poziciji kad je dovodjenje igraca u pitanju? Nisu sigurno. Dapace.
Diskutovanje na forumu sigurno neće uticati na dogadjaje u klubu i atmosferu. Zašto se svaka kritika dočekuje na nož? Pa ne može se pričati u superlativima o stvarima koje nisu baš kako treba.. Evo i ti pričaš o jednom evidentnom problemu a ne tako davno rasturili smo suradnju sa Doganom koji je jedan od najvećih stručnjaka u BiH. Omladinci već trpe zbog toga što se vidi i na rezultatima.

Ja bih baš volio znati konkretne razloge zbog čega je pukla tikva u vezi Dogana. Ako neko zna bilo bi lijepo da napiše.

Što se mene tiče ljudi u klubu imaju punu podršku ali se mnogim stvarima mora pristupati puno ozbiljnije ako želimo konkretan napredak.
U superlativu nisam nista napisao. Superlativ...treci stupanj komparacije. To je ono kad komparativu pridjeva dodas prefiks NAJ. Ne vidim to nigdje u mom postu.
Vec nekoliko puta pisem o tome da imamo problem u klubu u segmentu STRUKA. Ali,nije da u klubu ne znaju da je tako i nije da ne rade na tome da to kvalitetnije rijese. Ali sta trebamo? Ljude koji privremeno rade neke od tih poslova pljuvati. Ne trebamo. Haris radi koliko moze i koliko umije. Procjenjene su i date mu ovlasti otprilike u skladu sa njegovim mogucnostima. Nema kvalitetnih ljudi na svakom koraku. Ali se traze.
Dogan...covjek je dao veliki doprinos u organizaciji i radu nase omladinske skole. Otisao je i nema smisla vracati se na tu temu.Razglabali smo danima o tome.
Ovo sto sam napisao vezano za igracke promjene kod nas i Sirokog,odnosilo se na danasnjih pocetnih 11.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 16 avg 2015, 14:22

Traženi neki igrači a nisu dovedeni...pa šta sad.
Mišljenja sam da ovih 15-16...20 igrača kojih imamo mogu sasvim sigurno konkurisati za titulu, što opet ne znači da će je i osvojiti jer to niko ne može garantovati, pa ni pitari koji imaju haman pa duplo veći budžet za palte svojim igračima nego li to imamo mi, duplo bolje uslove itd itd...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 avg 2015, 14:55

U vezi omladinskog pogona, zar nije nedavno bio konkurs za šefa (koordinatora) omladinskog pogona ?
Dokle je to došlo ?

Možda se i varam, nisam siguran.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 avg 2015, 15:00

ceze je napisao/la:U vezi omladinskog pogona, zar nije nedavno bio konkurs za šefa (koordinatora) omladinskog pogona ?
Dokle je to došlo ?

Možda se i varam, nisam siguran.
Bio je i nije jos nista zavrseno sada je VD Stilic, bio je konkurs i za marketing i konkurs za finansije.To su dobre stvari jer tu su i neki momci koji su poceli raditi a vrijedni su pismeni, elokventni. Sama organizacija kluba nakon ovoga izgledace bolje i funkcionalnije sto je najvaznije. Druge su stvari problem mi smo sportsko drustvo i sportski usjeh je kruna svega a nekako pa reci cu najmanje paznje ide tamo gdje bi trebalo najvise, mozda ne najmanje ali to zasluzuje mnogo vise pozornosti. Jedan ispravan potez i odluka u tom segmentu te vadi i iz dugova i gura naprijed sreca postoje i ljudi u klubu koji i ovo razumiju.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 16 avg 2015, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 16 avg 2015, 15:00

Daj zaigraj, zapleši na terenu i zabij tom kretenu da bude ludnica..1921 :opaopa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 16 avg 2015, 15:14

Sta je sa Amirom, Jel u konkurenciji za tim veceras

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 16 avg 2015, 15:24

lisander je napisao/la:Sta je sa Amirom, Jel u konkurenciji za tim veceras
Mislim da nije..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 avg 2015, 15:28

Oda reče da se nada da će Amir biti spreman za utakmicu.
DRUG NEBI TI PUNCA

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 16 avg 2015, 15:34

Navijaci krenuli sa Grbavice, sretno braco..
P.S. Nije Amir ni otisao u Sb..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 16 avg 2015, 15:42

Minjore je napisao/la:Navijaci krenuli sa Grbavice, sretno braco..
Sta se desava, pile je pisao o nekom ubleharenju da li to ima veze s Amirom

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 16 avg 2015, 15:44

ma nema veze s njim on je povrijeden ...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 16 avg 2015, 15:44

lisander je napisao/la:
Ma jok, momak povredu vuce i nije spreman, kakvo crno ubleharenje
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 16 avg 2015, 15:47

lisander je napisao/la:
Ma nema pusti gluposti. Momak je povrijedjen od utakmice sa Standardom.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 avg 2015, 15:47

lisander je napisao/la:
cuj ubleharenje :facepalm: :facepalm: momak je poslije Standarda bio bas povrijedjen,sad je malo bolje ali opet nije spreman za igranje.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 16 avg 2015, 15:55

hoce li biti gdje prenos
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 16 avg 2015, 15:56

themaniaks je napisao/la:hoce li biti gdje prenos
Mojatv

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 16 avg 2015, 15:56

moja tv i od sirokog ce biti valjda stream na njihovoj stranici

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 avg 2015, 15:59

pile87 je napisao/la: Bio je i nije jos nista zavrseno sada je VD Stilic, bio je konkurs i za marketing i konkurs za finansije.To su dobre stvari jer tu su i neki momci koji su poceli raditi a vrijedni su pismeni, elokventni. Sama organizacija kluba nakon ovoga izgledace bolje i funkcionalnije sto je najvaznije. Druge su stvari problem mi smo sportsko drustvo i sportski usjeh je kruna svega a nekako pa reci cu najmanje paznje ide tamo gdje bi trebalo najvise, mozda ne najmanje ali to zasluzuje mnogo vise pozornosti. Jedan ispravan potez i odluka u tom segmentu te vadi i iz dugova i gura naprijed sreca postoje i ljudi u klubu koji i ovo razumiju.
Nisam baš upućen pa ne mogu ni komentarisati to da li je i koliko je pažnje posvećeno sportskom segmentu kluba, meni ovo za sad izgleda dosta pristojno iako, ponavaljam, nisam neko ko je upućen, ko ima neke informacije od ljudi koji su u klubu ili bliski njemu i ja vidim samo taj finalni dio rada Uprave kad su sportski segment kluba i igrački kadar u pitanju. Može bolje (i mora), ali mi ne izgleda loše.

Takva su vremena došla, a i novi statut je potvrda toga, da klub više nisu igrači i trener nego je tu još dosta faktora u igri i da bi došao u situaciju da uradiš taj jedan pametan potez koji si pomenuo i koji bi stabilizovao klub, potreban je i rad i u segmentu koji nije sportski. A za taj rad je potrebno daleko više i znanja i truda, pogotovo u Želji koji je u situaciji u kakvoj jeste. Jedno vuče drugo kako god okreneš.
Znam da si i ti svjestan ovoga, ne pametujem već onako pišem. :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Jadnimi, perodeformero i 72 gosta.