Premijer liga BiH - aktuelno

Rokitansky
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Rokitansky » 29 maj 2025, 16:15

Daj Bože da je istina, a i da jeste, nadam se da će dobar dio kolača uzeti Željezničar
Opet tvrdim, jak Željo znači jako Sarajevo, i obratno

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 29 maj 2025, 16:16

Rigoletto je napisao/la:
29 maj 2025, 16:04
Noke995 je napisao/la:
29 maj 2025, 15:37
Al kakav performans Ultrasa, ovo do sad nije viđeno.
Iz bruke u bruku, a jednom će naletit sarajevskim grupama, kad-tad.
Prenijet ćete im leptospirozu?
Dobar :thumbup:
MNON

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 maj 2025, 16:16

Virtu4l je napisao/la:
29 maj 2025, 14:55
4.5 miliona eura

https://www.eremnews.com/sports/mss4yi7
Evo ja bi prvi volio da ovo bude tacno da i mi mozemo za Gulishu i nove Gulishe traziti te pare i da se dize ranking lige po tom pitanju ali bas tesko
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 29 maj 2025, 16:41

Koja je to zabluda ne prodas nikog za ozbiljne pare 10 godina i sad ocekujes 10 miliona maraka :rol:
Reko sam vam, u najboljem slucaju transfer 2m eura i pitanje je koliko je vase

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 29 maj 2025, 16:47

Varijantas8 je napisao/la:
29 maj 2025, 15:14
Đa, Đa, Đabera, željezničar pun je para, prodali su Đa, Đa, Đabera,
Edin Dervišhalidović na aparatima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 maj 2025, 16:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
29 maj 2025, 16:16
Virtu4l je napisao/la:
4.5 miliona eura

Evo ja bi prvi volio da ovo bude tacno da i mi mozemo za Gulishu i nove Gulishe traziti te pare i da se dize ranking lige po tom pitanju ali bas tesko
Nije tesko vjerovati zaista jer ljudi moraju ulagati u domace igrace imaju kao liga ogranicen broj stranaca. Ko ne vjeruje moze pronaci na googleu slicne transfere, naravno nece Zeljo dobiti 9miliona. Neka dobije 2/3 ok je.
Fk Željezničar.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 29 maj 2025, 17:03

Sva sreća pa ga dzubruzovic pusti da igra,inače bi sad ganjao lopte po oranicama federalne lige

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 29 maj 2025, 17:09

:bih: :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 maj 2025, 17:27

Nek zarade ljudi. Spekulise se o jako dobrim iznosima.

Zasluzili su prije svega to navijaci koji su skupljali vise puta, pa i sam sam okrenuo onaj broj nekoliko puta.

A i da ne drame kako nema para kako je normala biti 4.
Normalan insan bi ulozio u dugove, ospsobljavanje stadiona, prostorija, da mogu generisat novi novac , pricali ste i taj pub neki otvorit ispod istoka. Fkt bez trunke sujete Amin da bude sve tako.

I ako budu opet duzni nakon tog porez i pozajmice i kredite nek se rasformiraju. Vec su jednom slicnu sansu prokockali kad su imali u dolasku 5-6 miliona ali… ovaj put pametnije i smislenije.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2025, 17:39

Pablo11 je napisao/la:
29 maj 2025, 16:51
NajvecaRadosti je napisao/la:
29 maj 2025, 16:16
Virtu4l je napisao/la:
4.5 miliona eura

Nije tesko vjerovati zaista jer ljudi moraju ulagati u domace igrace imaju kao liga ogranicen broj stranaca. Ko ne vjeruje moze pronaci na googleu slicne transfere, naravno nece Zeljo dobiti 9miliona. Neka dobije 2/3 ok je.
Zato jer agencija posjeduje njegov ugovor barem 60 posto il vise,zato je cijena tolika,da ide direktno iz Zeljeznicara otisoa bi za 200k max

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 29 maj 2025, 17:40

Mali je odlican igrac. Ja sam to fakat pisao jos davno, kad je tek poceo igrati. To jednostavno vidis odmah i ne moras biti neki strucnjak. Vidis kako razmislja, kakve lopte daje, koliko trci, kako odbranu igra. Ima sve predispozicije za vrhunsku karijeru, osim suta. Ipak cisto sumnjam da ce neko dati 4.5 miliona eura za njega, makar to i Arapi bili. Mozda pola tog iznosa. Ne vidim zasto bi toliko potrosili, a kone bi prihvatile i duplo manje, sto je i normalno.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 maj 2025, 17:47

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
29 maj 2025, 17:40
Mali je odlican igrac. Ja sam to fakat pisao jos davno, kad je tek poceo igrati. To jednostavno vidis odmah i ne moras biti neki strucnjak. Vidis kako razmislja, kakve lopte daje, koliko trci, kako odbranu igra. Ima sve predispozicije za vrhunsku karijeru, osim suta. Ipak cisto sumnjam da ce neko dati 4.5 miliona eura za njega, makar to i Arapi bili. Mozda pola tog iznosa. Ne vidim zasto bi toliko potrosili, a kone bi prihvatile i duplo manje, sto je i normalno.
Objektivno bi im za 4.5 miliona eura dali sve igrače i stručni stab da se mi tu ne lažemo.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 29 maj 2025, 17:52

arapi su za svakake oarmake davali na desetine miliona i moguce da ce Jabera platiti 4, ali pitanje je sta i koliko tu ide zeljkanu. kakav je ugovor sa agencijom, ko ga je do sad placao, mislim dosta je sve zapetljano od samog dolaska Jabera u zeljkana.
Ali sta god neke pare ce doci i tu dolaze i problemi, hoce li se vracati dug drzavi, hoceli se pojaviti neki kome su pare duzne, hoce li neko nacibsad interes da udje u klub i omasti brk, dosta pitanja
realno bi bilo da se uloze pare u omladinski pogon, saniraju dugovi drzavi i dovede par igraca.
ali desit ce se da se dug nece vratiti, da ce se dovest 10 polovnjaka na ugovor 1+1 i pare ce nestati i slijedece sezone opet problem

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 29 maj 2025, 17:53

jurisicduska je napisao/la:
29 maj 2025, 17:47
Objektivno bi im za 4.5 miliona eura dali sve igrače i stručni stab da se mi tu ne lažemo.
Ma oni bi njega dali odmah za 500k i toga je sigurno svjestan ko god hoce da ga kupi. To su pare koje ce svaki klub u ligi osim nas prihvatiti, a kamo li ovo sto se prica. Jedino sto mu eventualno moze dici cijenu je da se pojavi 2, 3, 4 kluba koji ga zele pa da jedan ponudi 500, drugi 800, treci milion itd, sto je nerealno. Ne znam sad kakvu ulogu ima taj Jozakov program ili sta je vec, ali jako tesko da ce otici za cifre sto se pominju.

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 29 maj 2025, 17:59

29 maj 2025, 17:27

Zasluzili su prije svega to navijaci koji su skupljali vise puta, pa i sam sam okrenuo onaj broj nekoliko puta.

Normalan insan bi ulozio u dugove, ospsobljavanje stadiona, prostorija, da mogu generisat novi novac , pricali ste i taj pub neki otvorit ispod istoka. Fkt bez trunke sujete Amin da bude sve tako.

I ako budu opet duzni nakon tog porez i pozajmice i kredite nek se rasformiraju. Vec su jednom slicnu sansu prokockali kad su imali u dolasku 5-6 miliona ali… ovaj put pametnije i smislenije.
U nekoliko navrata si provukao pricu kako si i sam privatnik. A kao takav bi trebao znati da akumulirani dug nominalno ne utice na likvidnost poslovanja, ukoliko su tekuci troskovi pokriveni ulaznim kapitalom i ukoliko je, najlakse objasnjeno, ukupna vrijednost "firme" i generisanja prihoda veca od mjesecne "rate" dugovanja. FK Zeljeznicar kao takav bitise na osnovu piljare, zadruge, standa na pijaci i apsolutno svoj "materijalni" potencijal, izuzev generisanja prihoda od najma postojecih poslovnih prostora, fanshopa, clanarina, omladinskog pogona (organizacija utakmice je uvijek malus izuzev derbija), ne koristi ni 1% od svojih ukupnih mogucnosti. I dok god bude tako, ja kao navijac FK Zeljeznicar, odgovorno tvrdim da ce uvijek biti nekih "omci" oko vrata, "nerijesenih" prispjelih a neizmirenih potrazivanja, trakavica oko "nemogucnosti" poduhvata u vezi generisanja novih izvora prihoda u vidu prenamjene zemljista, poslovnih prostora, bilo cega sto bi u konacnici ovaj klub moglo staviti na stabilne temelje. Naravno da postoji savrseno opravdan razlog, za neke, zasto je sve tako kako jeste, ali ovo su fakti. Nije problem dug, problem je imati rjesenje za mnogo konkretnije stvari od same "stabilizacije", "isplatu dugovanja", a namjerno ga ne koristiti.
Sarajevski Željezničar.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 maj 2025, 18:01

29 maj 2025, 17:53
29 maj 2025, 17:47
Ma oni bi njega dali odmah za 500k i toga je sigurno svjestan ko god hoce da ga kupi. To su pare koje ce svaki klub u ligi osim nas prihvatiti, a kamo li ovo sto se prica. Jedino sto mu eventualno moze dici cijenu je da se pojavi 2, 3, 4 kluba koji ga zele pa da jedan ponudi 500, drugi 800, treci milion itd, sto je nerealno. Ne znam sad kakvu ulogu ima taj Jozakov program ili sta je vec, ali jako tesko da ce otici za cifre sto se pominju.
Kako god bude i šta god bude, treba pohvaliti. Jaber je projektovan za SP 2034, da predvodi naciju. Bio je tu doduše još jedan projekat ali se u međuvremenu predomislio kad je primio telefonski poziv u toku utakmice.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 maj 2025, 18:04

Blues1921 je napisao/la:
29 maj 2025, 17:59
29 maj 2025, 17:27

U nekoliko navrata si provukao pricu kako si i sam privatnik. A kao takav bi trebao znati da akumulirani dug nominalno ne utice na likvidnost poslovanja, ukoliko su tekuci troskovi pokriveni ulaznim kapitalom i ukoliko je, najlakse objasnjeno, ukupna vrijednost "firme" i generisanja prihoda veca od mjesecne "rate" dugovanja. FK Zeljeznicar kao takav bitise na osnovu piljare, zadruge, standa na pijaci i apsolutno svoj "materijalni" potencijal, izuzev generisanja prihoda od najma postojecih poslovnih prostora, fanshopa, clanarina, omladinskog pogona (organizacija utakmice je uvijek malus izuzev derbija), ne koristi ni 1% od svojih ukupnih mogucnosti. I dok god bude tako, ja kao navijac FK Zeljeznicar, odgovorno tvrdim da ce uvijek biti nekih "omci" oko vrata, "nerijesenih" prispjelih a neizmirenih potrazivanja, trakavica oko "nemogucnosti" poduhvata u vezi generisanja novih izvora prihoda u vidu prenamjene zemljista, poslovnih prostora, bilo cega sto bi u konacnici ovaj klub moglo staviti na stabilne temelje. Naravno da postoji savrseno opravdan razlog, za neke, zasto je sve tako kako jeste, ali ovo su fakti. Nije problem dug, problem je imati rjesenje za mnogo konkretnije stvari od same "stabilizacije", "isplatu dugovanja", a namjerno ga ne koristiti.
To je priča kad bi sjeli dva ozbiljna čovjeka bez oraha u džepovima i interesa osim vašeg kluba i razmišljali racionalno.

Vi apsolutno imate perspektivu upravo na tragu onog sto opisuješ da poslujete odlično i imate najveće sportske ciljeve.

Ali isto tako moraš znati da ti treba “kes” da pokreneš neke stvari u ovoj državi. I to najčešće gotovina. Jako je teško ko udruženje plaćati “usluge posredovanja” kako to vole nazivati ovi sto uzmu 10k za jedan papir. Ali u takvoj zemlji živimo.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 29 maj 2025, 18:14

Al Jaber je fantstican igrac kakav se rijetko vidja u nasoj ligi. Bilo je kvalitetnijih veznjaka, ima ih i trenutno, ali igraca ovakvog tipa kao on bas i nije. Ipak je njemu tek 21 godina i nije ni blizu svog maksimuma.

Ono sto ce ga prodati, za koliko god se proda, nisu vizija i IQ (koje itekako ima) nego pluca i odbrana. Mjerenja su pokazala da je u nekim utakmicama pretrcao i po 14 km, sto je puno i za lige 5, a ne za ovaj pokusaj od fudbala koji se igra u nasoj ligi. Ima fantasticnu anticipaciju, sijece lopte, startuje dobro, cita igru. Cak nije ni krhak, iako konstitucijom tako izgleda. Sut, igra glavom, to su mu mane, ali dobro. Danas je za veznjaka najvaznije da igra u oba pravca, a on igra.

Nazalost, radi rivaliteta navijaci Sarajeva i Zeljeznicara ne mogu biti objektivni kad su ovakve stvari u pitanju. To uvijek ode u neka prepucavanja oko para, a zapravo trenutno imate u Al Jaberu i Guliashviliju vhrunske eksponate kakve mi ovdje nikad ne bi mogli napraviti. Takvi se moraju uvoziti.

Tek bi Jatta mogao biti pravi posao. Sarajevo je bas ubolo sa dovodjenjem tog momka, a sjecam se da sam citao komentare upravo navijaca Sarajeva gdje se ismijavalo kako je neuhranjen, migrant i ostale gadosti. Garantujem ako se bude dobro razvijao i ako bude zdrav da taj momak moze oboriti sve rekorde lige po pitanju transfera. Strasan potencijal.

Ono sto ljudi ne kontaju je da skauti i ozbiljni klubovi kada gledaju igraca oni gledaju njegov potencijal i planiraju u sta se moze razviti. Shodno tome te igrace placaju.

Na primjer, Bubanja je bolji i kompletniji igrac od Al Jabera. Nema trenera u ovoj ligi koji ne bi radije doveo Bubanju nego Al Jabera i to je valjda jasno svakome, ali Bubanja sa 26 godina igra u PLBiH. Al Jaber ce sa 26 godina mozda igrati u Seriji A. Logicno mozda ce propasti i zavrsiti u TOSK-u, ali nije nerealno ni da zaigra u Seriji A, dok za Bubanju vec sad znamo da nikad nece u Seriju A. U tome je razlika.

Ili, ne znam evo, neki drugi primjer. Bolji je igrac Gojkovic od Celika jedno pet puta u ovom momentu, ali nece niko dati za Gojkovica 2.5 miliona. Za Celika je dao, jer mu je 18 godina i jednog dana moze vrijediti 25 miliona.

Uz razvijanje domacih igraca, skautiranje raznih Jabera, Jatta i Guliashvilija je najbolji moguci put za nase klubove.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2025, 19:12

IMResurrected je napisao/la:
29 maj 2025, 18:14
Al Jaber je fantstican igrac kakav se rijetko vidja u nasoj ligi. Bilo je kvalitetnijih veznjaka, ima ih i trenutno, ali igraca ovakvog tipa kao on bas i nije. Ipak je njemu tek 21 godina i nije ni blizu svog maksimuma.

Ono sto ce ga prodati, za koliko god se proda, nisu vizija i IQ (koje itekako ima) nego pluca i odbrana. Mjerenja su pokazala da je u nekim utakmicama pretrcao i po 14 km, sto je puno i za lige 5, a ne za ovaj pokusaj od fudbala koji se igra u nasoj ligi. Ima fantasticnu anticipaciju, sijece lopte, startuje dobro, cita igru. Cak nije ni krhak, iako konstitucijom tako izgleda. Sut, igra glavom, to su mu mane, ali dobro. Danas je za veznjaka najvaznije da igra u oba pravca, a on igra.

Nazalost, radi rivaliteta navijaci Sarajeva i Zeljeznicara ne mogu biti objektivni kad su ovakve stvari u pitanju. To uvijek ode u neka prepucavanja oko para, a zapravo trenutno imate u Al Jaberu i Guliashviliju vhrunske eksponate kakve mi ovdje nikad ne bi mogli napraviti. Takvi se moraju uvoziti.

Tek bi Jatta mogao biti pravi posao. Sarajevo je bas ubolo sa dovodjenjem tog momka, a sjecam se da sam citao komentare upravo navijaca Sarajeva gdje se ismijavalo kako je neuhranjen, migrant i ostale gadosti. Garantujem ako se bude dobro razvijao i ako bude zdrav da taj momak moze oboriti sve rekorde lige po pitanju transfera. Strasan potencijal.

Ono sto ljudi ne kontaju je da skauti i ozbiljni klubovi kada gledaju igraca oni gledaju njegov potencijal i planiraju u sta se moze razviti. Shodno tome te igrace placaju.

Na primjer, Bubanja je bolji i kompletniji igrac od Al Jabera. Nema trenera u ovoj ligi koji ne bi radije doveo Bubanju nego Al Jabera i to je valjda jasno svakome, ali Bubanja sa 26 godina igra u PLBiH. Al Jaber ce sa 26 godina mozda igrati u Seriji A. Logicno mozda ce propasti i zavrsiti u TOSK-u, ali nije nerealno ni da zaigra u Seriji A, dok za Bubanju vec sad znamo da nikad nece u Seriju A. U tome je razlika.

Ili, ne znam evo, neki drugi primjer. Bolji je igrac Gojkovic od Celika jedno pet puta u ovom momentu, ali nece niko dati za Gojkovica 2.5 miliona. Za Celika je dao, jer mu je 18 godina i jednog dana moze vrijediti 25 miliona.

Uz razvijanje domacih igraca, skautiranje raznih Jabera, Jatta i Guliashvilija je najbolji moguci put za nase klubove.
Prvo trebate malo biti upuceni u transfere i tematiku,za pocetak poslusas podcast Andya Bare gdje prica o nasoj ligi. Prvo igrac treba imat bas jaku platu,neces ga prodat sa 5k plate nikad za milione,klubovi i skauti,menageri znaju da neki klubovi ne stoje finansijski dobro i da igraci nemaju jake ugovore i znaju da je 300k max cifra pa da je najveci talenat,jedino ako Andy Bara nije upucen u tematiku.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 29 maj 2025, 19:18

Evo, o ovome govorim. Valjda je ovaj pomislio da navijam za Zeljeznicar, sta li. Potrudis se da napises post malo sire o nasem fudbalu i transferima, on replicira da igraci trebaju imati visoke plate. Nismo znali. Hvala ti sto sa nama dijelis saznanja prikupljenja gledanjem podcasta.

Nisam gledao taj podcast, ali sam siguran da nisi dobro shvatio. Bitna je finansijska moc, dakle u kakvom je stanju klub i kakve ponude moze odbijati. Ako, lupam, Jatta ima ugovor na milju mjesecno a on vazi jos 5 godina, nema to veze nikakve. Bitno je da Mirvic moze odbiti ponudu od milion, a Zeljeznicar recimo ne moze.
Zadnja izmjena: IMResurrected, dana/u 29 maj 2025, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Morgen19, sarajevo19461987 i 8 gostiju.