UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DaVinci
Kontakt:

Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Post Postao/la DaVinci » 12 jun 2022, 17:12

Sky9 je napisao/la:
12 jun 2022, 16:38
Svi mediji nabrajali koji su sve došli navijači u Podgoricu, niko ove momke da pomene :x
Pa kako ce ih pominjat kad su inkognito anonimno slikavali ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 12 jun 2022, 17:14

RacioEmocionalan je napisao/la:
12 jun 2022, 11:57
tutankamon1905 je napisao/la:
12 jun 2022, 10:11
Nosi ga kuci. Kurcem ne mrda godinama da krene s trenerskom karijerom, a sad iskoristio situaciju kad smo svi bili na njegovoj strani pa proba na ovakav nacin do mjesta selektora. Al izgleda da mu nije inteligencija jaca strana..ne konta da se svakom objavom sve vise ukopava. Al evo imat ce uvijek ovakvih poput tebe da ga brane.

S ovom pricom o vatrenima, splitu, zagrebu, stavljanju svih u isti kos jer vidis grb zrinjskog, samo pokazujes da imas neki dublji problem
O njegovoj trenerskoj kompetenciji je suvišno pričati jer ne posjeduje istu. Također, ne smatram da bi trebao dobiti priliku na mjestu trenera bez adekvatnog prvog angažmana negdje drugo.

Pričam konkretno o njegovim životnim navikama po završetku njegove igračke karijere i onome čim nas je zadužio, odnosom prema dresu gdje nije tvoj problem niti ičiji drugo njegov način provođenja slobodnog vremena. Samo tvoje pisanje malim slovom njegovog prezimena dovoljno govori o tome šta ti misliš o istom i onome što on reprezentuje.

A ti ako navijaš samo za ovu reprezentaciju, imati ćeš dozu poštovanja prema čovjeku koji je ono što jeste i čiji identitet ne treba zaboravljati i koji je predstavljao simbol BiH u njenim počecima od nezavisnosti ka ovamo. Zato ponavljam, obriši se oko usta i odradi restruktuiranje svojih moralnih načela ako se samoidentificiraš sa ovom reprezentacijom.
Malo pogledaj na pocetku..svi smo imali i vise nego "dozu" respekta. Pa 90 posto nas ga jenzelilo za selektora iako nema nikakvog iskustva...a onda kada nisi izabran, podnesi poraz ili radi na sebi da dobijes priliku. Ili skupi ljude i kreni u borbu protiv onih koji su doveli sve ovo u ovakvo stanje.

Al lakse je bilo komentirat po twiteru..vidim da vise od pola onih koji su bili za njeg, sada vise nisu jer se bruka.
Nikakav respekt tu nema veze..svaka cast za sve u proslosti, ali ovo mu ne treba

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 jun 2022, 17:22

cist faul ko suza
jbm li mu mamu zabarsku kako jos samouvjereno govori no no
slika

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 12 jun 2022, 17:23

Ljudi objasnili :kafa: samo su nam i zato uzeli bod
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 12 jun 2022, 17:36

feniksptica je napisao/la:
12 jun 2022, 15:18
Maestro je najgori lik ovdje. Covjece kad ces vec pametovat i odgovarat, odgovori i kakd neko napise dobar post o stanju igraca i kvalitetu istih.

Mrzim ljude kojim je svrha u zivotu samo pametovati i pljuvati
Gledaj Maestro ne ocekuje puno od selektora. Maestro ocekuje one osnovne stvari. A to je da igraci igraju ono sto igraju u klubu. Da postavis formaciju po tome koje igrace imas. Da kao selektor uvidis da Dzeko sam ne moze u napadu. Da mu tu postavis drugog napadaca koji ce za njega da trci. Kao sto bi @babino rekao, jedan sto odradi prljav posao za Dzeku. E onda mozes ocekivati golove od Dzeke. A ne da Dzeko sa 36 godina mora sam u napadu sve raditi. Dzeko ce i sa 40 godina golove davati to nije upitno. Ali ne moze on to sam nego treba taj jedan pokraj.
Na drugoj strani Maestro se slaze sa Tutom da su Menalo i Prevljak igraci koji sluze kao izmjene kada ti treba gol. Jer to znaju. Oni nisu igraci za prvi jedanest. Ne ocekujem od ove ekipe da igra fino i nabija protivnike. Ali kad vec malo golova primas kao sad pod Tutom, postavi ekipu da se brani i poslozi to naprijed oko Dzeke i zabice Dzeko ili Prevljak i Menalo kada ih ubacis na teren. Probaj Dedica na beku gori ne moze biti od sadasnji. Trazi zamjenu za Sehica koji je teski kikser. I uigraj jednu formaciju.

To s formacijama i igracima na pravim mjestima govorim vec od Mese a ne tek od Tute.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 jun 2022, 17:42

babino je napisao/la:
12 jun 2022, 15:27
da @hurem, cinjenicno stanje je da su prije godinu-dvije briljirali dzeko, pjanic, krunic i kolasinac...jesu, ali mozda u tvojim snovima:-)
Vidi se da postaješ površan. Mozda si uvijek bio ali nisam toliko primjećivao jer si mi bio drag. :)

Da, prije Peteva je Dzeko redovno igrao za Romu u prvenstvu i LP(EL)...uz to bio mladji, okretniji, opasniji.
Trenutno je u najlosijoj formi u karijeri. Najgora polusezona, ne samo golovima nego i igrom (1 gol u zadnjih 12 utakmica, od novembra i Ukrajine nikakva forma). Nije isto 36 godina i 34 i manje.

Da, prije Peteva je Pjanic godinama bio jedan od glavnih igrača prvaka Italije, Juventusa...Redovno igrao u Seriji A i LP.

Da, prije Peteva je Kolasinac poprilično redovno igrao u Arsenalu i imao nekakav status, pogotovo kod Emeryija. Bas zadnje 2 godine ima NIKAKAV status na fudbalskoj sceni i u klubovima.
Krunic se nesto kao koprca ali je nama potrebniji Krunic iz Empolija nego ovaj iz Milana.

DA, Petev ima najlosijeg Dzeku, najlosijeg Pjanica, najlosijeg Kolasinca u njihovim karijerama. Krunic ni tam ni vam.
Dodaj tome da ima najlosijeg Sehica. Besica ni nema. Komplet odbrana nova faktički. Ostao bez Visce. Vratio Stevanovica i na njega se oslanja. Klupirani Gojak koji ima najlosiju sezonu iza sebe. Menalo klupiran. Duljevic nesto kao počeo igrati. Hadzikadunic počeo igrati. Sanicanin u padu forme. Cimirot, Prevljak, Hotic bez utakmica 2 mjeseca.
Mislim, da ti ne nabrajam dalje. Postajem dosadan sam sebi.
Uz to, svako normalan će pohvaliti promjene postave (5,6 igraca) u 4 utakmice u 10 dana. To ko ne moze razumjeti to je njegov problem.
A ako misliš i na kvalifikacije, igra je bila vrlo dobra u vecini utakmica, rezultat je nije pratio.

Ja ne znam sta vi hocete...da ubijamo Crnu Goru, Finsku, Rumuniju 2,3,4:0...kao da je kod nas sve med i mlijeko. Ne znam samo u kojem svijetu živite.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 12 jun 2022, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jun 2022, 17:46

Maestro je napisao/la:
12 jun 2022, 17:36
feniksptica je napisao/la:
12 jun 2022, 15:18
Maestro je najgori lik ovdje. Covjece kad ces vec pametovat i odgovarat, odgovori i kakd neko napise dobar post o stanju igraca i kvalitetu istih.

Mrzim ljude kojim je svrha u zivotu samo pametovati i pljuvati
Gledaj Maestro ne ocekuje puno od selektora. Maestro ocekuje one osnovne stvari. A to je da igraci igraju ono sto igraju u klubu. Da postavis formaciju po tome koje igrace imas. Da kao selektor uvidis da Dzeko sam ne moze u napadu. Da mu tu postavis drugog napadaca koji ce za njega da trci. Kao sto bi @babino rekao, jedan sto odradi prljav posao za Dzeku. E onda mozes ocekivati golove od Dzeke. A ne da Dzeko sa 36 godina mora sam u napadu sve raditi. Dzeko ce i sa 40 godina golove davati to nije upitno. Ali ne moze on to sam nego treba taj jedan pokraj.
Na drugoj strani Maestro se slaze sa Tutom da su Menalo i Prevljak igraci koji sluze kao izmjene kada ti treba gol. Jer to znaju. Oni nisu igraci za prvi jedanest. Ne ocekujem od ove ekipe da igra fino i nabija protivnike. Ali kad vec malo golova primas kao sad pod Tutom, postavi ekipu da se brani i poslozi to naprijed oko Dzeke i zabice Dzeko ili Prevljak i Menalo kada ih ubacis na teren. Probaj Dedica na beku gori ne moze biti od sadasnji. Trazi zamjenu za Sehica koji je teski kikser. I uigraj jednu formaciju.

To s formacijama i igracima na pravim mjestima govorim vec od Mese a ne tek od Tute.
Sve to što si nabrojao su kozmetičke promjene tipa, fali nam Prcić da igramo ko Barcelona.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jun 2022, 17:53

Ma protiv Finaca odmah napasti sa 442, po stranama Dulja/Luka i Stevanovic, u sredini Pjanic i Krunic, naprijed Dzeko/Prevljak i Demirovic i uceraj mu.

Dosta je vise ganjanje rezultata sa 5 veznih igraca. Vakat je ici na gol vise, stvoriti i igracima taj pritisak.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 jun 2022, 17:57

Beduin je napisao/la:
12 jun 2022, 17:53
Ma protiv Finaca odmah napasti sa 442, po stranama Dulja/Luka i Stevanovic, u sredini Pjanic i Krunic, naprijed Dzeko/Prevljak i Demirovic i uceraj mu.

Dosta je vise ganjanje rezultata sa 5 veznih igraca. Vakat je ici na gol vise, stvoriti i igracima taj pritisak.
A zašto misliš da možemo kontrolisati teren sa dva takva igrača, te sa dva prava krila i sa dva napadača koji su nepokretni? Pa to se više nigdje ne igra, ne možeš doći do lopte, ljudi ti sklone loptu i džaba ti dva špica, ne može nikako doći lopta do njih.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jun 2022, 18:18

izdzezveubrazil je napisao/la:
12 jun 2022, 17:57
Beduin je napisao/la:
12 jun 2022, 17:53

A zašto misliš da možemo kontrolisati teren sa dva takva igrača, te sa dva prava krila i sa dva napadača koji su nepokretni? Pa to se više nigdje ne igra, ne možeš doći do lopte, ljudi ti sklone loptu i džaba ti dva špica, ne može nikako doći lopta do njih.
Ma ja to vise razmisljam naglas, isfrustriran prethodnim taktikama i selekcijom igraca.

A zasto mislim da bi mogli kontrolisati sredinu? Pa mi ionako u 3 utakmice nismo nista kontrolisali. Uz Pjanicevu smirenost i kontrolu lopte (koju je napokon pokazao protiv crnogoraca) Krunic je igrac zadatka i podredjenosti taktici, a tu je on najbolji i kao takav bo najvise uradio na terenu.
To ti govorim jer je i i Milanu kao takav najbolje pruzao, kada igra u sredini terena i podredis ga trenerskoj zamisli da se fokusari na svoju sredinu ferena i defanzivne zadatke, uz pokoje dobro iznosenje lopte i guranje u kontru.
Tu bi Demirovic morao odraditi lavovski posao, vise pritiska na protivnicku odbranu i sredinu terena a rasteretio bi i nassg napadaca, dok Stevanovic svakako dosta pomaze i u odbrani i nasoj sredini.

Sve je to hipoteticki. S obzirom na rezultat bi i pravio odgovarajuce izmjene.

075 ❤

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 jun 2022, 18:25

@Beduine
Brate moj
Pa nek igra Amir Hadziahmetovic
Samo da se proda ovo ljeto
Da se Zeljo opari

I onda ne treba vise igrat
:bih:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jun 2022, 18:28

Tebrice moj, ja ni rodjenog brata onakvog (poslije 3 tekme) vise ne bih imao obraza forsirati. 😂

075 ❤

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 12 jun 2022, 18:34

Petev je na presici rekao da igramo u 4 2 3 1 formaciji.

Sehic
Susic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Pjanic Hadziahmetovic
Hotic Krunic Gojak
Dzeko
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 jun 2022, 18:45

12 jun 2022, 17:14
Malo pogledaj na pocetku..svi smo imali i vise nego "dozu" respekta. Pa 90 posto nas ga jenzelilo za selektora iako nema nikakvog iskustva...a onda kada nisi izabran, podnesi poraz ili radi na sebi da dobijes priliku. Ili skupi ljude i kreni u borbu protiv onih koji su doveli sve ovo u ovakvo stanje.

Al lakse je bilo komentirat po twiteru..vidim da vise od pola onih koji su bili za njeg, sada vise nisu jer se bruka.
Nikakav respekt tu nema veze..svaka cast za sve u proslosti, ali ovo mu ne treba
Neovisno o nečijim kompetencijama i radu na sebi, ovaj Savez, baš kao i prošli ima svoj sistem selekcije koji nema nikakve veze sa zdravim razumom a s druge strane mnogo veze sa refleksijom bh svakodnevnice i dnevnopolitičke scene.

Svejedno, ni u opciji po kojoj bi se njemu pružila prilika bez dana radnog staža kao trener bilo gdje drugo ne bih vidio svoj vid podrške jer ni takav vid selekcije nema logičko uporište i tendenciju ka riješavanju gorućih pitanja koje ovaj sport ima na temeljnom nivou u ovoj državi.

Jedno je sigurno, blaćenje onih koji su sebe ugradili u kult reprezentacije ne vodi ničemu i omalovažavanje njihovih postupaka te pokušaji dezintegracije njih kao ličnosti kroz medije i javno mnijenje raznih foruma (množina) samo udaraju na temelje onoga na čemu je ova reprezentacija zasnovana a to ne bi smjelo da se dešava ni pod koju cijenu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Bamidele
Kontakt:

Post Postao/la Bamidele » 12 jun 2022, 22:27

Jucer je odigrana fudbalski mozda i najbolja utakmica sa nase strane u ovom ciklusu. Dobro je receno, ne znam sta ljudi ocekuju? Da cemo lahko sa svima? Finska je dobra reprezentacija, Rumunija dosta nezgodna pogotovo kuci, Crna Gora takodjer.
Realno gledano mi smo postala reprezentacija protiv koje se niko nece naigrati i tesko da ce nas pod navodnicima razvaliti pogotovo kad smo mi autsajderi, ali isto tako tesko da cemo mi nekoga razvaliti ili naigrati se kad smo mi favoriti.
Sto se tice jucerasnje utakmice, gledam ove neke komentare i nevjerujem isto kao da nismo gledali istu utakmicu.
Šeha- ispod prosjeka i to dobro, ona proigravanja, slaba ispucavanja, ne izlazaka sa linije itd itd.
Sušic - katastrofa, defanzivno lose, centarsutevi losi. Bolje probati sa Dedicem ili Gazibegovicem.
Svedani obojica dosta dobra, meni licno je hadzikadunic izgledao bolje jucer, iako sam mislio da je ahmedhodzic bolji na lopti, jucer je imao par izlazaka kad povuce loptu i onda kao da nema sigurnost okrene se i vrati. Dok je Hadzikadunic s loptom imao par dobrih lopti u sredini.
Kolasinac - kao sto neko rece, defanzivno dosta dobar s obzirom da je u prvom poluvremen pogotovo imao dva igraca na sebi s obzirom na Gojakov nedostatak defanzivno. Ofanzivno losi centarsutevi.
Amir - jedan od boljih, povlacio se između stopera i samim tim njima dao slobodu da krenu naprijed kao sto su i uradili, na kraju jedna greska koja nas je mogla kostati ali ispravio je sekundu poslije. Njegova najbolja utakmica u ovom ciklusu.
Pjanic - takodjer najbolja utakmica u ovom ciklusu, povlacio se pokusavao da udje u utakmIcu, korneri dosta bolji nego u prethodnim utakmicama. Dosta dobar.
Hotic - kako su se ljudi ponadali poslije utakmice s finskom mora u prvi 11 itd itd. Međutim sinoc nista, slab u duelu vidi se zelja i htjenje međutim dosta slabo. Duel igra kriminalna.
Gojak - defanzivno los, ofanzivno spor. Na utakmici sa ruminijom daleko bolji, međutim i to mozemo pripisati sto ne igra na prirodnoj poziciji.
Krunic - previse mekan, imao je par dobrih poteza ali dosta se vise ocekuje od igraca milana.
Dzeko - slabo, nema snage za ovoliko utakmica u ovako kratkom vremenu.
Izmjene..
Civic - lose
Menalo - dosta dobar
Prevljak - tromo
Meni licno logicnije bi bilo da je ubacio demirovic pogotovo na kraju utakmice, da “smeta” i vrsi presing na zadnju liniju CG ali eto.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 jun 2022, 22:27

Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 12 jun 2022, 22:32

:zviz:
zgembo89 je napisao/la:
12 jun 2022, 22:27
Sta znaci jedno dobro krilo Tadic dribling ubacaj Mitrovic glavom gol..Mi nemamo takvog igraca mozda od Senada Lulica koji je mogao probit po strani i asistirati niti imamo u veznom plejmekera od Misimovica da ubaci loptu u prazan prostor pred gol..Totalno smo hendikepirani
Nismo mi toliko hendikepirani, imaš igrače za super taktive samo da Petev ne izigrava Guardiolu pa neke karafeke taktičke izvodi

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 12 jun 2022, 22:32

zgembo89 je napisao/la:
Baš gledam utakmicu. Pa nas bi ova Slovenija oplodila i porodila. U odnosu na nas, ljudi igraju ko man City.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 12 jun 2022, 22:33

12 jun 2022, 17:14
RacioEmocionalan je napisao/la:
12 jun 2022, 11:57
12 jun 2022, 10:11
Nosi ga kuci. Kurcem ne mrda godinama da krene s trenerskom karijerom, a sad iskoristio situaciju kad smo svi bili na njegovoj strani pa proba na ovakav nacin do mjesta selektora. Al izgleda da mu nije inteligencija jaca strana..ne konta da se svakom objavom sve vise ukopava. Al evo imat ce uvijek ovakvih poput tebe da ga brane.

S ovom pricom o vatrenima, splitu, zagrebu, stavljanju svih u isti kos jer vidis grb zrinjskog, samo pokazujes da imas neki dublji problem
O njegovoj trenerskoj kompetenciji je suvišno pričati jer ne posjeduje istu. Također, ne smatram da bi trebao dobiti priliku na mjestu trenera bez adekvatnog prvog angažmana negdje drugo.

Pričam konkretno o njegovim životnim navikama po završetku njegove igračke karijere i onome čim nas je zadužio, odnosom prema dresu gdje nije tvoj problem niti ičiji drugo njegov način provođenja slobodnog vremena. Samo tvoje pisanje malim slovom njegovog prezimena dovoljno govori o tome šta ti misliš o istom i onome što on reprezentuje.

A ti ako navijaš samo za ovu reprezentaciju, imati ćeš dozu poštovanja prema čovjeku koji je ono što jeste i čiji identitet ne treba zaboravljati i koji je predstavljao simbol BiH u njenim počecima od nezavisnosti ka ovamo. Zato ponavljam, obriši se oko usta i odradi restruktuiranje svojih moralnih načela ako se samoidentificiraš sa ovom reprezentacijom.

Nisi mogao bolje reći, znači tako i ja razmišljam, a i mnogi drugi koji su bili za Barbareza a ne za Peteva ili bilo koga drugog

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 jun 2022, 22:55

JonSnow je napisao/la:
12 jun 2022, 22:32
zgembo89 je napisao/la:
Baš gledam utakmicu. Pa nas bi ova Slovenija oplodila i porodila. U odnosu na nas, ljudi igraju ko man City.
Gledam ovaj Benjamin Sesko 19godina Red bull Salzburg 24utakmice ,a nase po posudbama salju i Jasica i Dedica

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.