Drugar hvala mnogo na komentaru dao si mi dosta interesantnih poenti za razmišljanje u vezi teme a i općenito....no jedna me je rečenica naročito zaintrigirala
doe78 je napisao/la:
ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!
Da tako je slažem se, na neki način, ali pazi jednu stvar,mi to sada i post facto kažemo, nakon što su igrači i Trener Splita sve to uradili....ali nikada se o njima nije na taj način razmišljalo jer je mass medijska i klasična filozofija uvijek bila 'najbolji je ko dobro zakucava, daje puno koševa, daje trice'...dobro se sjećam da su ih svaki put, smatrali autsajderima prije final foura i svaki put se smatralo da neće moći ponoviti prošlogodišnji uspjeh jer
realno nemaju tu jačinu, jer takva je košarkaška filozofija masa i čak stručnjaka, ali... ali u tome je upravo bila Tonijeva veličina, i možda će proći još 50 godina dok se ne prestanu precjenjivati košgeteri , dunkeri ili čak assistenti... jer maltene klasična statistika teško da može uloviti najbitnije osobine igrača...jučer čitam da je njegova deviza bila
uvijek sam više volio da dvojica budu srećna, ja i onaj koji postigne koš..jer da je kojim slučajem Dražen igrao za tadašnji Split teško da bi oni išta osvojili kao i svaki klub za koji je Dražen igrao....Košarka je prije svega i više od svega
timski sport.... je, Dražen bi zabijao svojih redovnih 30-40 poena, ali trofeja ne bi puno vidjeli..i takav je on bio igrač, i ima još sličnih igrača oko kojih se mora sve vrtjeti...takav je moj utisak za sada ali tko zna nekad mi se horizonti iznenada znaju proširiti...i da, jeste Dražen osvojio kup kupova ili koraća sa realom, ali izgubio je prvenstvo od Barce koju je jugoplastika dobila...neki bi rekli da nije bio clutch igrač kao npr james ima sjajne statistike i dobar je igrač atraktivan - ovo ono, ali glavne titule mu izmiču ma šta pokušavao...
Sa druge strane ne smije se potcjeniti niti snaga ekipa u kojima je Dražen igrao- Real, a prije svega Cibona za mene su to sve bili čisti genijalci Cjetičanin, Knego, Mihovil Nakić, Čutura, Arapović....
Sada mi pade na pamet da je Dražen i sa Šibenkom propustio uzeti prvenstvo...kad su izgubili od Bosne ..nekako u tim finalima važnih takmičenja bi zachokao nažalost... ne može to biti slučajno Bosna, Zadar, Partizan, Jugoplastika, Barca - pet finala domaćih prvenstava u kojima je bio drugi i gdje je tim izdominirao sjajnog individualca....
e tu je Kukoč za mene bio ispred...a mogao je on davati mnogo poena ali se nije koncentrisao na to... u finalu juniorskog SP protiv amera 1987 čini mi se dao je Toni 11 trica!!!
Nešto slično što je Jordan izjavio za trice- ja mogu davati trice, ali to jednostavno nije moj stil i kvare mi moj sistem igre....možda je upravo zato i toliko mnogo osvojio za razliku od Dražena...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw