FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 31 avg 2015, 11:39

Onakvih ko hare ima milion al i onako hare sada radi samo administraciju sto se tice igraca on sad ima pravo samo ostvariti kontakt i to je to. Previse ljudi odlucuje o tome a gdje je puno baba kilava su dijeca. Treba neko ko konta fudbal i ima nekih veza a ima i nos za igrace neko ko se bavio fudbalom bio trener i najvaznije da stoji iza svoga rada. Kemo Alispahic je dobar lik a slobodan je.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 31 avg 2015, 11:42

Ako igramo sa tri tehnički potkovana veznjaka cilj je logično imati posjed lopte. Štoperi trebaju da su 70% utakmice blizu centra, bekovi da izlaze jako visoko i da konstantno vršimo pritisak. U redu jučer je stvarno bilo teško vršiti pritisak po onoj sparini, ali opet je moglo itekako bolje. Doveli smo Lijavu i Mladenovića bekove koji su limitirani i ne mogu izlaziti naprijed kao što je to radio Kvesa npr. Ne govorim da budu kvalitetni kao on, ali bar da imaju tu naviku da izlaze. Štoperi su nam tehnički potkovani koliko-toliko (Bogdanović, Kosorić, Uzelac) da možemo uz veznu liniju, od koje su 3 igrača tehnički potkovana(Hadžiahmetović, Sadiković, Blagojević - nadam se i Žerić da se može pridružiti ovoj trojci), lagano čuvati posjed i vršiti konstantni pritisak na protivnike i time osigurati nama veći broj šansi nego što sada imamo, a manji broj protivnicima.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 31 avg 2015, 11:47

Mi uglavnom po starom,iz krajnosti u krajnost.
Isti ljudi valjaju ili ne valjaju od utakmice do utakmice.,od gola do gola,od poteza do poteza...
Ne može tako.
Odigrali loše, izgubili...Treba ih kritikovali sve redom. Upravu,stručni štab, igrače...I jasno dati do znanja da očekujemo vece zalaganje,bolju igru,pobjede...i u konačnici borbu za sam vrh tabele.
Ali Šta mi radimo?
Kao i većina drugih,mada se hoćemo kucriti kako smo bolji od drugih...Pljujemo sve redom,neki bi mijenjali sve do Dine Pekica...
Ohanite malo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 avg 2015, 11:48

nekad i u toku iste utakmice.

kritike su apsolutno zaslužene, ali prošla su vremena kad je ulica vodila klub. uradiće se šta treba biti urađeno.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 avg 2015, 11:58

Ne mislim da je jučerašnja utakmica samo Odovićeva krivica, ima i toga, ali se jednostavno poklopilo nekoliko stvari i ispalo je to što je ispalo.

Nema smisla da nešto previše pametujem, sve je više manje rečeno, sad je najbitnije probati izvući neke pouke iz ovoga što se desilo jer se mnogo toga može naučiti iz ovog poraza. Ma koliko ta fraza zvučala izlizano, tako je.
Dosta stvari nije štimalo jučer, ne štima već duže vrijeme i sad je pravo vrijeme da se na tome poradi.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 avg 2015, 11:59

Ovo je Odina utakmica i tu nema dileme da je on najveći krivac.
DRUG NEBI TI PUNCA

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 31 avg 2015, 11:59

pile87 je napisao/la:Onakvih ko hare ima milion al i onako hare sada radi samo administraciju sto se tice igraca on sad ima pravo samo ostvariti kontakt i to je to. Previse ljudi odlucuje o tome a gdje je puno baba kilava su dijeca. Treba neko ko konta fudbal i ima nekih veza a ima i nos za igrace neko ko se bavio fudbalom bio trener i najvaznije da stoji iza svoga rada. Kemo Alispahic je dobar lik a slobodan je.
Onda je to problem ako se vise ljudi petlja razni talovi i tako. Onda si u pravu gdje je puno baba...
Za nadati se da ce bar jedan igrac doci u ovoj pauzi. @ Super obraduj nas :D

MATORI
Kontakt:

Post Postao/la MATORI » 31 avg 2015, 12:04

Pratim - čitam forum svakodnevno a javim se ponekad. I nije samo kad izgubimo. Vala nisam se ni sad mislio javljati ali moram.
Slažem se sa nekim ko je rekao ne može za dva dana neko od genijalca postati neznalica nit igrač nit trener ali...
Kad sam bio na utakmici protiv Radnika zijan hajd rekoh ko' i ostali dobronamjerni umor hebaji ga Europa i to...
Kad sam bio protiv Veleža vidim opet igru preko neke stvari hajd rekoh nadoći će to sve u vožnji.
Kad juče vidjeh ono prije svega "lelemudanje" pa sve ostalo onda vidim da nesto ne valja. A šta ?
Mislim da većina u ekipi misli da su već genijalci a da će neko drugi trčati za njih. E neće. Protiv Veleža je izgarao samo Đelmić. Juče niko.
Malo ćemo platiti danak što smo objektivno (a i morali smo) prenaglasili znanje ovih mladih pa dobar dio njih sad svakodnevno očeluje
ponudu Reala ili Juventusa u najmanju ruku.
Ovi novi što su došli boli ih urac, uklopili se u taj sistem (izuzimajući gore pomenutog Đelmića) i promjenjivo Blagojevića.
Kako su morali igrati neka vide snimak kako je igrala ta Mladost - tj trkom i puhanjem za vrat na ledjima svakog protivničkog igrača koji prima loptu. Jednom je Švabo reko' da je prvi uslov za dobru igru fizička sprema - čitaj trčanje. Ja toga u našim zadnjim utakmicama nešto plaho ne vidim.
Imamo mi one druge uslove znanje i to... bar za naše lige. Zalaganje ko' na terminu. Hebo takve profesionalce.
Kako ih natjerati na više trke, ja bih sada mogao reći imaju Amarov broj mobilnog neka ga upitaju, ali nije baš ni tako.
Fali autoriteta a to se na postiže ko' onaj što je rekao od ponedjeljka pravna država - autoritet ili imaš ili nemaš.
Šta je ješenje - valjda još strpljenja i "meščini" ono poslije utakmice večernje trčanje u 23 sata. Pa ako ste trčali na utakmici po 3 km u prosjeku, poslije utakmice još trčite po 7km i plus po džepu. pa hebi ga vama je zanimanje fudbaler a ne ginekolog. Ha ja...

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 31 avg 2015, 12:05

bagrcavi je napisao/la:Ovo je Odina utakmica i tu nema dileme da je on najveći krivac.
Igraći Želje su skroz slabo ušli u tekmu,ako si gledo pred kraj kad su se uozbiljili,napravili su 3 gol šanse.Oda vam je najmanje kriv
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 31 avg 2015, 12:06

Jesu li nama još sponzori oni nekakvi kockari?
Vežu mi šuhvu jebli mater svooojuu.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 31 avg 2015, 12:12

rodom s Mejtaša je napisao/la:Jesu li nama još sponzori oni nekakvi kockari?
Ma nek se obrce...

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 31 avg 2015, 12:32

pile87 je napisao/la:Onakvih ko hare ima milion al i onako hare sada radi samo administraciju sto se tice igraca on sad ima pravo samo ostvariti kontakt i to je to. Previse ljudi odlucuje o tome a gdje je puno baba kilava su dijeca. Treba neko ko konta fudbal i ima nekih veza a ima i nos za igrace neko ko se bavio fudbalom bio trener i najvaznije da stoji iza svoga rada. Kemo Alispahic je dobar lik a slobodan je.
Mislim da bi Cviko bio bolji.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 31 avg 2015, 12:41

pirlo10 je napisao/la:
Onda je to problem ako se vise ljudi petlja razni talovi i tako. Onda si u pravu gdje je puno baba...
E ****,koja je to logika...
Više ljudi odlucuje o transferima (dio koji se odnosi na pare,detalje ugovora i slicno),upravo zbog toga da se spriječe talovi...i samo zbog toga. Kvalitet,pozicija i općenito stručni dio,posao je Harisov i Odin.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 31 avg 2015, 12:42

sergejevic je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Jesu li nama još sponzori oni nekakvi kockari?
Ma nek se obrce...
Toga me i strah, da već nije počelo.

Neko ranije spomenu Antolovića (drag mi je i fin momak) da mu loptu fijuću po petercu. To je u njega tako kako je došao. Meni se to lično ne sviđa i to je možda razlog zašto nije napravio karijeru. Gušo je ljudima na bijeloj tački po glavama skako i kad treba i kad ne treba, to je opet bila druga krajnost, ali je rekordom ušao u istoriju fudbala. Volio bih Vecu što prije ko startera.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 31 avg 2015, 12:46

De rodom odvadi malo, pusti se kretenske price ;)

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 31 avg 2015, 12:56

FKZ1921 je napisao/la:
pirlo10 je napisao/la:
E ****,koja je to logika...
Više ljudi odlucuje o transferima (dio koji se odnosi na pare,detalje ugovora i slicno),upravo zbog toga da se spriječe talovi...i samo zbog toga. Kvalitet,pozicija i općenito stručni dio,posao je Harisov i Odin.
Naravno da trebaju strucni ljudi u dijelu pravljenja ugovora pa nece valjda mesar sacinjavati ugovore nego pravnik ili advokat jos bolje. Samo da nema onih talova uzmi mog sina i sl.a cuo sam jednu takvu za jednog novog igraca kao stari ce biti sponzor ako on potpise. Nadam se da nije istina ali....

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 31 avg 2015, 12:59

Nasa velika sreca je u tome sto nismo kao prije da nam igrace dovode navijaci tj piletine,lignje,ligate,kunte i ante i pante. Imamo ljude koji su odgovorni na tim pozicijama i siguran sam da ce kad tad odgovarati za to ako bude potrebe. Do tada, prije svega Oda treba prestati s izmisljanjem tople vode. Kostalo nas je to 6 bodova. Ide pauza, imaju vremena da poprave ovu kriminalnu igru i kad Sloboda dode da ih ispratimo s tri komada. Treba sacekati ovu pauzu definitivno.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 31 avg 2015, 13:00

ChWilla je napisao/la:ovakav dženis kakav je bio danas nije nikakav gubitak. memija jeste jer prave zamjene nemamo, ali on danas možda i najgori. a kosorić će najviše faliti. bar se vraća đelmić koji je, opet kažem, po čistom učinku meni naš najbolji igrač u ovoj sezoni dosad.
ne bih da ispadne da pljuejem po memiju, fakat od momka očekujem da napravi extra karijeru ali po meni ova kompletna sezona do sad je za zaborav.
Jedan od lošijih u svakom meču, protivnici konstantno napadaju preko njegove strane
Da se treba odmoriti malo, treba
Samo je problem koga umjesto njega
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 31 avg 2015, 13:01

Ja poslije ovog od jučer znam samo jedno a to je da se protiv Slobode pobjeda mora izmisliti..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 avg 2015, 13:03

Onda il kupi stopera il ubaci momka kojem je pozicija stoper a ne lika koji je tu par godina a ne zna se koja mu je pozicija, uleti gdje zaskripi. Zelji trebaju igraci za koje se zna sta rade sta mogu i sta znaju, sami sebe degradiramo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: darkangel4 i 22 gosta.