FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Predatod
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Predatod » 26 jul 2025, 23:34

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
26 jul 2025, 23:31
Predatod je napisao/la:
26 jul 2025, 23:26
Ima li neko da je bio sad na sjeveru da mi odgovori na jedno pitanje. Sta ce Benjamin Delalic na sjeveru?
Molio bi te da napustiš temu FKS. Odnosno, ako već redovno čitaš i pratiš najveći i najtrofejniji klub u BiH, zamolit ću te da ne pišeš, jer nisi navijač istog.
Ok, izvinjavam se. Cisto me zanimalo da li neko zna odakle Benjamin I Cip skupa na sjeveru u cetvrtak. Lp
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 jul 2025, 23:34

Predatod je napisao/la:
Ima li neko da je bio sad na sjeveru da mi odgovori na jedno pitanje. Sta ce Benjamin Delalic na sjeveru?
Idi docekuj Zulu trovaca hebem li majku i zuli i benji a pgt tebi **** **** narkomansko
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 26 jul 2025, 23:43

jurisicduska je napisao/la:
26 jul 2025, 22:59
Ja da imam toliki novac sigurno bih zaštitio svoje ulaganje sa jednim side ulaganjem sa naglaskom na pošteno suđenje svim ekipama. Eventualne posljedice ne pridržavanja takvog dogovora bi bile kraj sudačke a vjerovatno i bilo koje druge karijere. Mislim da bi se jedna takva investicija sigurno isplatila.

Ja poslao 20 poruka Kazlagicu , frajer mi seen ostavio i nastavio po svom , boli njih briga za piskaranja, za obraz, za državu, kod njih samo sila igra ulogu. Tako da postoji ipak način.

Nešto kontam da uložim 10 miliona u posao i da mi to neko opstruira , pa uložio bi 1 milion da prestane opstruirat sigurno nekom ko ce to znat riješiti.
Jako glupa priča, pa je l mislite da sudije i ljudi iz saveza već nisu osigurani od strane najvećih kriminalaca i batinaša u državi preko političke hobotnice koja drži taj savez. Svi ti kriminalci zavise od političke elite i to je sve povezano. Puno stvari u našem fudbalu je jako profotablino od kladionica, para koje klubovi uzmu od evrope i ovih rekonstrukcija terena i stadiona na kojima uzimaju milione i milione. Ne možeš se sa rogatim bosti, to su ljudi koji imaju veze sa kriminalom zadnjih 30 godina.
A zamisli i scenario da neko sutra ubije Kazlagića još 50 takvih jadova čeka u redu za njegovo mjesto i to je začarani krug koji se može prekinuti jedino da nekim čudom u ovoj državi zavlada kakav takav zakon i barem zrno pravde, a takav scenario nije ni na vidiku nažalost.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jul 2025, 23:56

pitara je napisao/la:
26 jul 2025, 23:43
jurisicduska je napisao/la:
26 jul 2025, 22:59
Ja da imam toliki novac sigurno bih zaštitio svoje ulaganje sa jednim side ulaganjem sa naglaskom na pošteno suđenje svim ekipama. Eventualne posljedice ne pridržavanja takvog dogovora bi bile kraj sudačke a vjerovatno i bilo koje druge karijere. Mislim da bi se jedna takva investicija sigurno isplatila.

Ja poslao 20 poruka Kazlagicu , frajer mi seen ostavio i nastavio po svom , boli njih briga za piskaranja, za obraz, za državu, kod njih samo sila igra ulogu. Tako da postoji ipak način.

Nešto kontam da uložim 10 miliona u posao i da mi to neko opstruira , pa uložio bi 1 milion da prestane opstruirat sigurno nekom ko ce to znat riješiti.
Jako glupa priča, pa je l mislite da sudije i ljudi iz saveza već nisu osigurani od strane najvećih kriminalaca i batinaša u državi preko političke hobotnice koja drži taj savez. Svi ti kriminalci zavise od političke elite i to je sve povezano. Puno stvari u našem fudbalu je jako profotablino od kladionica, para koje klubovi uzmu od evrope i ovih rekonstrukcija terena i stadiona na kojima uzimaju milione i milione. Ne možeš se sa rogatim bosti, to su ljudi koji imaju veze sa kriminalom zadnjih 30 godina.
A zamisli i scenario da neko sutra ubije Kazlagića još 50 takvih jadova čeka u redu za njegovo mjesto i to je začarani krug koji se može prekinuti jedino da nekim čudom u ovoj državi zavlada kakav takav zakon i barem zrno pravde, a takav scenario nije ni na vidiku nažalost.
U ovoj državi je novac jedino sredstvo. Ko vise plati taj upravlja. Nema ni politike ni poznanstva ni stranke ni partije ni kumstva ni bratstva iznad novca. Znam to iz prve , druge, treće i pete ruke. Ti sto štite nekog za 10% vise počinju štitit tebe, ti sto su partneri za 10% vise prestaju to bit. Samo novac. Kažem da ga imam toliko (imam pristojno ali nemam da halalim milion) , sigurno bi se u ovoj državi sudilo pošteno. Državni tužioci mijenjaju optužnice zbog para, izlaze kriminalci za 3 dana zbog para iz zatvora a kao Kazlagić se ne može natjerat da sudi pošteno. Kako da ne. Pa prvenstveno zbog para i sudi nepošteno, placen je za to.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 26 jul 2025, 23:58

Predatod je napisao/la:
26 jul 2025, 23:34
Predatod je napisao/la:
Molio bi te da napustiš temu FKS. Odnosno, ako već redovno čitaš i pratiš najveći i najtrofejniji klub u BiH, zamolit ću te da ne pišeš, jer nisi navijač istog.
Ok, izvinjavam se. Cisto me zanimalo da li neko zna odakle Benjamin I Cip skupa na sjeveru u cetvrtak. Lp

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 27 jul 2025, 00:04

Hordas1990 je napisao/la:
26 jul 2025, 23:58
Predatod je napisao/la:

Ovo je da poludis djece mi :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 jul 2025, 00:18

Sad tek vidim izjavu pomocnika prije utakmice.
Rekao je za rumune da su jako opasni u tranziciji ali da jako lose brane napad i ostavljaju dosta prostora po bokovima sto cemo mi probati iskoristiti nekim dijagonalama i prenosima igre na drugu stranh, bas to je kupresak par puta dobro uradio i sve je bilo kako je i rekao.

Mislim da ih je zekic takticki rijesio, a da su nas oni bas mnogo potcijenili i nedovoljno analizirali, nemoguce je da smo toliko kvalitetniji dok su oni mnogo skuplji.

Mislim da ce zbog toga biti jako tezak uzvratni mec jer pored domaceg terena, mnogo bolje su nas upoznali i znat ce se postaviti. Koliko visoko ce smjeti izaci, vidjet cemo.
Izdrzati pocetni pritisak 15ak minuta pa sta Bog da.

U rumuniju ne idem ali je za trnavu vec pao dogovor :opaopa:

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 27 jul 2025, 00:40

Hordas1990 je napisao/la:
26 jul 2025, 23:58
Predatod je napisao/la:

Jel ovo onaj mali Pašić, Paćo?? To i on Puko?
P.S. vidim kune se Ramiza mi a vazda se šlepo uz njega. Dobar momak bio. Sta mu se desilo?

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 27 jul 2025, 01:03

Da li neko ima ili je ovdje postavio tacan iznos zarade od transfera od 2022.godine do danas odnosno otkako je Mirvic tu? Da cisto imamo pregled koliko se zaradilo. Ja vise ne mogu ni da se sjetim koga smo sve prodali u ove tri godine, a volio bih i po imenima da znam kao i iznose direktnih prodaja i indirektne zarade za treniranje i procente tipa Vladan Kovacevic.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 jul 2025, 01:09

Gomis99 je napisao/la:
27 jul 2025, 01:03
Da li neko ima ili je ovdje postavio tacan iznos zarade od transfera od 2022.godine do danas odnosno otkako je Mirvic tu? Da cisto imamo pregled koliko se zaradilo. Ja vise ne mogu ni da se sjetim koga smo sve prodali u ove tri godine, a volio bih i po imenima da znam kao i iznose direktnih prodaja i indirektne zarade za treniranje i procente tipa Vladan Kovacevic.
Zaradilo se fino, meni je najgore sto od dolaska Mirvica imamo jedan trofej i jedan prolazak pretkola u Evropi, a da se moglo više, moglo je.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 jul 2025, 01:22

Gomis99 je napisao/la:
Celik-2.5 miliona eura
Viveros-2.25 mil eura
Buljubasic-1.5 mil eura
Varesanovic-1.2 mil eura
Bubanja-840k
Djokanovic-760k
Mujakic-500k
Sahinovic-300k
Sabanovic-300k
Pidro-300k
Catakovic-koliko se sjecam 300k
Dizdarevic-150k
Viveros i Penaranda posudbe-oko 250k

Vladana nisam pikao on je otisao prije Mirvica,donio nam je cini mi se milion ili tako nesto od procenta
Za Matanovica ne zna se koliko smo uzeli

Prema mojoj racunici za nepune 4 godine uzelo se na transferima oko 12.150.000 eura bez transfera Matanovica koji je vjerovatno otisao za neku simbolicnu cifru.Ako sam nesto pogrijesio ili nekoga zaboravio slobodno ispravite.
Nakon transfera Guliashvilia,Jatte,Beganovica,Mujkica mogla bi ova cifra biti bliza broju 20 prije 6 cifara :kafa:
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 27 jul 2025, 01:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 27 jul 2025, 01:23

Lucas je napisao/la:
27 jul 2025, 01:09
Gomis99 je napisao/la:
Zaradilo se fino, meni je najgore sto od dolaska Mirvica imamo jedan trofej i jedan prolazak pretkola u Evropi, a da se moglo više, moglo je.
Dva.
I ove godine smo prosli prvo pretkolo :kafa:

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 27 jul 2025, 01:38

NajvecaRadosti je napisao/la:
27 jul 2025, 01:22
Gomis99 je napisao/la:
Celik-2.5 miliona eura
Viveros-2.25 mil eura
Buljubasic-1.5 mil eura
Varesanovic-1.2 mil eura
Bubanja-840k
Djokanovic-760k
Mujakic-500k
Sahinovic-300k
Sabanovic-300k
Pidro-300k
Dizdarevic-150k

Vladana nisam pikao on je otisao prije Mirvica,donio nam je cini mi se milion ili tako nesto od procenta

Prema mojoj racunici za nepune 4 godine uzelo se na transferima oko 12.150.000 eura bez transfera Matanovica koji je vjerovatno otisao za neku simbolicnu cifru.Ako sam nesto pogrijesio ili nekoga zaboravio slobodno ispravite.
Nakon transfera Guliashvilia,Jatte,Beganovica,Mujkica mogla bi ova cifra biti bliza broju 20 prije 6 cifara :kafa:
Znaci Buljubasica i Dala sam totalno izgubio iz vida 🤣
Bio je procenat od Kovacevica otkako je tu Mirvic. Mislim 800k eura od Sportinga.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 jul 2025, 01:56

Gomis99 je napisao/la:
Celik-2.5 miliona eura
Viveros-2.25 mil eura
Buljubasic-1.5 mil eura
Varesanovic-1.2 mil eura
Bubanja-840k
Djokanovic-760k
Mujakic-500k
Sahinovic-300k
Sabanovic-300k
Pidro-300k
Dizdarevic-150k

Kurdić 150.000€, ne znam jel još ko fali :)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2025, 01:57

Da je dovest ovog iz Istre sto im vodi akademiju,lik po Spaniji,Portugalu peko zanat,priprema igrace za odlazak u Spaniju,oni su vlasnici Istre,lik bas strucan,majstor svog zanata.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2025, 01:58

27 jul 2025, 01:56
Gomis99 je napisao/la:
Celik-2.5 miliona eura
Viveros-2.25 mil eura
Buljubasic-1.5 mil eura
Varesanovic-1.2 mil eura
Bubanja-840k
Djokanovic-760k
Mujakic-500k
Sahinovic-300k
Sabanovic-300k
Pidro-300k
Dizdarevic-150k

Kurdić 150.000€, ne znam jel još ko fali :)
Neko kaze sta mi imamo od prodaje ima Mirvic,to je povrsno razmisljanje jer ovako se stvara prepoznatljiv brend,evo ovaj neki poznati sportski youtuber Tapir il kako vec pohvalio dresove,stranicu,marketing kaze Real Madrid za Bosnu :rol:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 jul 2025, 02:29

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 jul 2025, 01:57
Da je dovest ovog iz Istre sto im vodi akademiju,lik po Spaniji,Portugalu peko zanat,priprema igrace za odlazak u Spaniju,oni su vlasnici Istre,lik bas strucan,majstor svog zanata.
Za skaute i sportske direktore, dovoditi samo stare i iskusne lisce i starohane, koji te poslove imaju u malom prstu i koji su tu prošli sito i rešeto. PSG nikad ne bi bio prvak Evrope, da nije doveo Luisa Camposa za sportskog direktora, vece zasluge ima od Enrique, pa Marotta u Interu, Pantaleo Corvino u Fiorentini i Lecceu, Sabatino nekad u Romi.....

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 27 jul 2025, 09:33

ErosViverosViv je napisao/la:
27 jul 2025, 00:18
Rekao je za rumune da su jako opasni u tranziciji ali da jako lose brane napad i ostavljaju dosta prostora po bokovima sto cemo mi probati iskoristiti nekim dijagonalama i prenosima igre na drugu stranh, bas to je kupresak par puta dobro uradio i sve je bilo kako je i rekao.

Mislim da ih je zekic takticki rijesio, a da su nas oni bas mnogo potcijenili i nedovoljno analizirali, nemoguce je da smo toliko kvalitetniji dok su oni mnogo skuplji.

Mislim da ce zbog toga biti jako tezak uzvratni mec jer pored domaceg terena, mnogo bolje su nas upoznali i znat ce se postaviti. Koliko visoko ce smjeti izaci, vidjet cemo.

Oni nemaju način da brane naše kontre i polukontre. Jednostavno stoperi su u panici kad im prilazimo sa loptom u nogama, reakcije su očajne. Ono što su radili kod prvog gola Kyeremeha i prodora Mlinarića kod drugog je za otkaza. Međutim, to im u ligi očigledno prolazi pa tako i skautiraju ekipu. Možda pređu na 4-2-3-1 da bi pokušali dobiti nas na sredini kroz višak neki, ali njihova sredina je poprilično tanka, izgubili bi jednog stopera nazad, pa bi im bilo teže braniti naše napadače, a i ono što je najvažnije Bairam bi dobio poziciju koju mora igrat, a ne biti slobodan što mu najviše odgovara. Mislim da će sve biti isto, da će njihov trener od sredine tražiti bolji posao, ali nemaju oni kapacitet za neku vrhubsku kreaciju i zadržavanje lopte.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 jul 2025, 09:39

MSOZ101 je napisao/la:
27 jul 2025, 09:33
ErosViverosViv je napisao/la:
27 jul 2025, 00:18

Oni nemaju način da brane naše kontre i polukontre. Jednostavno stoperi su u panici kad im prilazimo sa loptom u nogama, reakcije su očajne. Ono što su radili kod prvog gola Kyeremeha i prodora Mlinarića kod drugog je za otkaza. Međutim, to im u ligi očigledno prolazi pa tako i skautiraju ekipu. Možda pređu na 4-2-3-1 da bi pokušali dobiti nas na sredini kroz višak neki, ali njihova sredina je poprilično tanka, izgubili bi jednog stopera nazad, pa bi im bilo teže braniti naše napadače, a i ono što je najvažnije Bairam bi dobio poziciju koju mora igrat, a ne biti slobodan što mu najviše odgovara. Mislim da će sve biti isto, da će njihov trener od sredine tražiti bolji posao, ali nemaju oni kapacitet za neku vrhubsku kreaciju i zadržavanje lopte.
To je i ono za sta bi Zekic dao sve da pokusaju odigrati, da zgusnu sredinu...
Mi i onako niti tezimo posjedu niti bi kroz tu sredinu nesto vise pokusali, odbrana bi im bila jos ranjivija...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jul 2025, 11:00

Nama odgovara kad se igra otvoreno i ima tempa utakmica, naš problem je bio kad su protivnici iza lopte i bunker na 30 metara od gola onda je tu nedostajalo kreacije . Kad ima vise prostora onda do punog izražaja dodje naša brzina i kvalitet koji imaju Guly,Francis,Mlinaric ,Kupresak itd. Ključ će biti bez gluposti u odbrani da ne primis neki glup gol i da u sredini budemo agresivni ko na kosevu I tu će biti sigurno puno prostora po osvojenoj lopti . Teren će na kraju sve pokazati ,nikad ne znaš u kojem smjeru može utakmica otići, vjerujem u prolaz zašto da ne ,pokazali smo da možemo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, benko21, Morgen19 i 59 gostiju.