FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

voltron30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la voltron30 » 10 sep 2015, 11:58

Ako je ovo istina, onda dokazujemo da je Željezničar samo ime, a da se iza njega krije običan provincijski klub. Sramota!!! Zna se kakvi klubovi mijenjaju trenere kao čarape. Po čemu je to Čapljić bolji od Odovića? Nisam sinoć htio ništa pisati, jer 90% je ovdje počelo pozivati na linč, smjenu trenera, vrijeđanje igrača, pa eto gospodo sada uživajte. Isto ovo čeka i Čapljića, kad tad. Jedino je Amar mogao izaći na kraj sa mahalom i kvaziupravama. Zato smo i imali rezultate, jer je čovjek radio nekoliko godina. Kao što rekoh, glumimo neku veličinu, a ustvari smo običan provincijski klub, sa provincijskim manirima. Sretno nam svima!

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 10 sep 2015, 11:59

Žao mi je Ode, hvala mu na svemu i želim mu sve najbolje ali u fudbalu rezultati su ti koji smjenjuju trenera. Ako je istina da nam je Čapljić novi trener to nam je poslije Amara najbolje riješenje i odlična vijest.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 sep 2015, 12:00

Uprava je sa ovim usrala i sefa i stanicu. Oda je najmanje kriv ovdje. Bas se pretvaramo u pitare, fuj...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 10 sep 2015, 12:00

mazu nam oci izgradnjom stadiona, vracanjem dugova, sminka lokomotivom...
a realnost je ista. stolice prljave, hale neociscene, skupe karte, smijesni fan shop, marketing koji radi "Sejin mali jer zna oko kompjutera", za kupovinu clanske ili bilo cega moras zvati babu da pitas mozes li u program, los odnos za savezom, tapkari koji prodaju karte na crno na metar od stadiona, standovi koji prodaju suvenire na crno metar od stadion, ne popravljen zapad nakon pada krova, ne stajanje iza igraca kad ih reketiraju, prodaja igraca po svaku cijenu, smjena trenera da bi se sacuvala svoja guzica....

dosta si mazao oci ljudima seoska varalice! ti si na redu!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 10 sep 2015, 12:01

FaraonTM je napisao/la:Pa jel' Oda bio kriv što uprava obeća ugovor igraču onda taj igrač dođe i dočekaju ga neki sasvim drugi ugovor?

Sretno Oda majstore, yebiga nisi ti kriv što smo mi govvna, oprosti nam i ostani uvijek Željovac :salut:
Treba jos neko letiti Greda i Hare odmah , pa onda jos neko, sta je Oda mogao uciniti ako nikad nije bilo para sad ih ima a mi nemamo koga uvesti s klupe nego djeca sjede pusti vise suplju. Zao mi je Ode mislim da jos ima krivaca za ovu krizu.

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 10 sep 2015, 12:03

vrbanjusa je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa jel' Oda bio kriv što uprava obeća ugovor igraču onda taj igrač dođe i dočekaju ga neki sasvim drugi ugovor?

Sretno Oda majstore, yebiga nisi ti kriv što smo mi govvna, oprosti nam i ostani uvijek Željovac :salut:
Ovo što pričaš oko ugovora nije istina. Čista laž ovog nazovi portala. Janković kad je došao tražio je više para nego što su prvobitno bili dogovorili.

A jeste li imalo pomislili da pojedini igrači bojkotuju Odovića? Da on jednostavno nema budućnosti ovdje? Baš zbog nekih igrača.
Ma koga je bojkotovao? Napravili smo sinoc 5 zicera koje igraci nisu znali iskoristiti. Trudili su se svi u skladu svojih mogucnosti.

Stokica je mozda Oda trazio ali nije ni on mogao znati hoce li se uklopiti.

Ko je doveo Mladenovica, Livaju, Hodzurdu?

Sljedeci je Gredic!
Zadnja izmjena: Guvo88, dana/u 10 sep 2015, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 sep 2015, 12:04

vrbanjusa je napisao/la:

Ovo što pričaš oko ugovora nije istina. Čista laž ovog nazovi portala. Janković kad je došao tražio je više para nego što su prvobitno bili dogovorili.

A jeste li imalo pomislili da pojedini igrači bojkotuju Odovića? Da on jednostavno nema budućnosti ovdje? Baš zbog nekih igrača.
Samo čekam da vidim Čapljića, da vidim to da je do trenera ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 10 sep 2015, 12:06

Realno, ovo nije dobar potez. Iz aviona se vidi da je nasa ekipa limitirana u napadu, ako nam je Kokot 1. napadac onda mi smo propali, ovoj ekipi napadacki fali jedan napadac, kapitalac i jedan plej kao sto su bili Zeba i Bekrić. Mozda je Oda kriv sto nije doveo nekog jos jer po pricama uprava je dala mogucnost dolasku 2 pojačanja ili ipak nije mogao dovest i sve ovo je šuplja priča. Kako god, Oda je za mene bio Alex Ferguson i tako ce i ostati. Sretno Oda!
A novom treneru zelim puno srece, nadam se da ce unijeti pozitivne promjene, ali ni Murinjo ne bi mogao sa Kokotom, Livajom, Jocom i kompanijom.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 sep 2015, 12:07

Ovo oko ugovora nije tačno. Priča je krenula oko Jankovića iz Veleza. Nakon dogovora i pružene ruke,on je naknadno nazvao nakon konsultacija sa suprugom i tražio više.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 sep 2015, 12:08

Ne znam, nisam pametan. Eto da vidimo sad capljic treba od livaje i mladenovica napravit cafu-a i marcela. Imao je Oda gresaka, tvrdoglavost oko nekih pozicija pa i ta kupovina igraca ali nis siguran da je ovo bas rjesenje. Nadam se da ce me demantovat. Odi hvala za fine trenutke a bilo ih je. Novom sefu neka je sretno i nek mu je Bog na pomoci.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 10 sep 2015, 12:13

Nisu normalni, ode ovo polako

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 sep 2015, 12:14

Nisam za smjene...nikako,al baš.
Imali smo u zadnje vrijeme dva vrlo slikovita slučaja u ligi.
Prvi:greška, Široki...mjenjaju Musu,povrće dva trenera i vrate Musu...Koliko ih je to zadovoljstvo koštalo, boga pitaj

Drugi : Olimpik...jriza rezultata,vrhunac poraz od Slavije, Gracic daje Mirzi novi ugovor na još dvije godine.Opali igrače po ušima...I bogami se vode iz krize.
Nadam se da naši ne idu grlom i jagode....

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 sep 2015, 12:17

FKZ1921 je napisao/la:

Ovo oko ugovora nije tačno. Priča je krenula oko Jankovića iz Veleza. Nakon dogovora i pružene ruke,on je naknadno nazvao nakon konsultacija sa suprugom i tražio više.
Ovo je za Jankovica prava istina. Druga stvar, licno znam da je prije mjesec dana receno da se dovedu dva igraca koja Odovic zeli. Nije se oglasio. Da ne bi pisao mnogo toga, postovi bi mi bili preko cijele jedne pdf stranice, suzdrzacu se. Necu nikog da branim niti krivim, ali kad se nesto desi onda se vidi gdje koja "struja" vuce i ko je ko. Toliko od mene. Mada kazem da u klubu ima jos par ljudi koji nisu dorasli svojoj poziciji i nemaju mu.da da urade nesto. Odovica mi je zao, iskreno ali...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 sep 2015, 12:17

Ovo mi je kao deja vu. U prvom Amarovom mandatu, kada je otišao, došao je Oda, završili smo kao drugi. Onda čovjeka otpustili, poslije znamo šta je bilo. Danas skoro identična situacija, strah me i pomisliti ako se opet ponovi onaj period.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 10 sep 2015, 12:18

Naši su otišli grlom u jagode već, isti scenario kao na prvom Odinom mandatu, mene je strah najgore, slično je sve kao tada,gomila talentovanih mladića i rukovodstvo kkluba koje, nažalost, ne zna gdje goni

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 10 sep 2015, 12:18

Ode Oda, nema se sad šta žaliti, to je gotova stvar! Je li moze neko upućeniji da kaze kakav je ovaj novi trener?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 sep 2015, 12:19

Tragom ovih informacija kontaktirali smo i direktora kluba Mirsada Šiljka, koji nam je kratko rekao: "Trenutno sam na sastanku. Molim vas da nazovete nešto kasnije."
Mogli su komotno napisati "Forumom". :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 sep 2015, 12:21

Oda je najveci krivac za krizu. Izgubio je autoritet kod igaca a neki ga i namjerno potkopavaju. Ako ode samo on nismo nista napravili treba rijesiti stvar oko osobe za dovodjenje igraca namjerno necu da kazem sport dir da ne bude tjeram harisa.
Ako ovo ne rjesimo potrosicemo jos jednog trenera bezveze. Ko hoce nek vjeruje ko nece nemora ali najveci krivci sto nemamo nesto siri igracki kadar su upravo njih dvojica. Odrjesene ruke po pitanju igraca su imali ali nisu smjeli preuzeti odgovornost ni jedan ni drugi
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 sep 2015, 12:22

Kukate za trenerom koji u 20 klubova koliko ih je vodio nije osvojio nista.
Don't believe the hype.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 sep 2015, 12:24

I nisam nesto nasekiran zbog jucerasnje utakmice. Bio sam optimista i naveo sam juce prije tekme ukratko koja tri razloga nam trebaju da bi ovu utakmicu sigurno dobili. Borbenost, zaustavljanje Zebe i dobra predstava Amira Hadziahmetovica.
Kada u jednoj utakmici nijedna od ove tri po meni vazne stavke ne budu na nivou, onda se nije moglo ocekivati nista posebno.

Borbenost je bila potrebna iz svima nama dobro znanih razloga. U nedostatku kvaliteta ostaje ti samo hrabrost i srce. Ja nisam vidio nikakvu odlucnost da napravimo nesto vise.
Zeba je sam sebe juce zaustavljao. Nije se stedio u pokusajima asistencija za svoje igrace ali je zavrsnice zaista neshvatljivo propustao. On je u prvom poluvremenu probio po nasoj lijevoj strani i htio ili ne htio, zbog naseg nekvaliteta, nasao se u prilici da poentira desnom nogom u suprotni ugao Antolovica, sto je generalno za Zebu mat pozicija. Jako sam pazljivo propratio taj momenat i ne moze me niko ubijediti da Zeba ono nije namjerno fulio. On to ne propusta, imao je potpuno izradjenu poziciju, loptu na nozi, dovoljno prostora, a on je samo malo okrenuo stopalo i poslao loptu pored gola. Psovali su mu navijaci sve i svasta, koliko sam vidio iskulirao je te momente i vjerujem da je ocekivao gnjev na sebi od navijaca. Nemam problem ni sa cim po tom pitanju, no taj momenat njegove moguce realizacije mi je bio jako specifican. Istina ce vjerovatno ostati samo u njemu samom.

Amir je bio moja sljedeca nada, a on je odigrao mozda i najlosiju utakmicu otkad je prvotimac. Na njega se nikako ne mogu ljutiti, jer se to mladom igracu moze desiti. Zato sam uvijek bio za spoj kvalitetne mladosti i kvalitetnog iskustva u ekipi. Kada jedan mladi igrac za kojeg znamo da je kvalitetan ne iznese utakmicu kako se ocekuje, onda je tu pecat u liku jednog iskusnog, pravog znalca koji bi taj pritisak pored Amira mogao iznijeti. Mi takvog nemamo u ekipi. Ako Amir zakaze, ostaje nam samo sreca i nista vise.

Slazem se sa drugim misljenjima vezano za Blagojevica koji u nekim situacijama bespotrebno pecati loptu. Ali to je jedini igrac koji u nasem timu po utakmici pretrci oko deset kilometara. Dado Sadikovic je mozda uspio da dodje na dva kilometra, mozda, veliko mozda. Ogromna razlika u pristupu ta dva igraca.
Momenat u utakmici, gdje se igrao pedeset i neki minut, Hodzurda kratko dodaje loptu Blagojevicu, ovaj se sa loptom okrece i gleda opcije, a na terenu ja sa tribina vidim devet ostalih nasih igraca kako apsolutno stoje. Niko cak ni da malo na prstima skakuce, i onda vidim samo Kokota kako je malo nesto posao prema centru da se povuce ne bi li uspio dobiti loptu. Dado u tom momentu kao aktivni vezni stoji sakriven iza protivnickog igraca i bez ikakve zelje za bilo cim, stojeci u mjestu, posmatra Blagojevica koji u tom trenutku nema pojma sta bi radio sa loptom. Onda kratko doda do Amira, a Amir se oslobodi svog igraca i okrene na desnu stranu i posalje loptu prema Livaji. Livaja zatim u svom opstem zaprepascenju kako je uopste neko i pomislio da mu doda loptu, propusta iznenadjeno istu u aut. Iznenadjen je bio taj momak sto je uopste na terenu. Amir onako nemocno rasiri ruke i lupi ih od svoje tijelo.
Eto, a to su momenti na utakmici gdje ocekujes odredjeni pritisak i voljni momenat od nase ekipe jer ti rezultat ne ide na ruku.

Kako objasniti takve situacije na terenu i takvu zbunjenost kod nasih igraca, gdje oni izgledaju paralisano i bezvoljno. Minute se nakupljaju i utakmica tece, a mi nemamo ideju kako nesto sprovesti u spontanu smislenu akciju koja bi se krunisala bar povoljnom sansom.

Onda ti dodje na red igracki kadar i taj fond nedovoljno kvalitetne sirine u ekipi, gdje pogledam na klupu, da vidim ko bi to mogao nesto unaprijediti. Vidim Jocu, Diatu i nekoliko mladica, za koje znas da ne mogu uci u ovakvim utakmicama, a tu je Oda skroz u pravu, jer kad Amir izgori a ima vec neke utakmice koje su vrlo jake u nogama, ne mozes ocekivati da Zeric ili Hiros ne izgore. Znaci Joco i Diata su jedini koje imamo. Joco nespreman u svakom smislu, Za Diatu ne znas sta da ocekujes, moze i ovako i onako, sto onda govori da ne mozes na njega da se oslonis i da znas da moze nesto promijeniti nabolje.
I opet taj nespremni Joco po mom vidjenju odradi na utakmici u onoj minutazi vise od Dade, Kokota i Djelmica zajedno. Pokusao je sa nekoliko suteva iz daljine, vratio se u sredinu da igra veznjaka, dao neki upotrebljiv centarsut, i dobio nekoliko duela na sredini terena, pokazao i malo borbenosti uklizavanjem na loptu kod aut linije. Dado to ni u crtanom filmu kao veznjak nije imao u ideji, cak ni da pokusa na ovoj utakmici. Cudan je taj mali Dado. Nekada pomislis da je za velike domete, nekada ga ni u raji ne bi pustio da igra. Ogromne oscilacije i u kvalitetu i u zelji i pristupu.

To je neki mali osvrt na ono sto sam vidio. Sta i kako dalje nemam pojma. Sta je trebalo ranije da se desi to znam i to sam nasiroko pisao ovde, vezano za igracki fond i kada je nesto trebalo da se kupuje ili bilo sta, ali da se dovedu neki igraci koji ce nam prosiriti kadar i poboljsati kvalitet.
Klub koji je u ovakvu utakmicu usao sa rezervnom klupom od cetiri juniora bez ikakvog seniorskog staza, sa jednim potpuno nespremnim igracem i sa jednim igracem koji cesto ne bude ni medju onih 18, ne moze da bude klub koji ozbiljno puca na neko od vodecih mjesta na tabeli.
A tek je kao pocelo, bice jos kartona, bice i nekih povreda, pa mi u glavi slika da ce nas sastav i pogotovo klupa za rezerve i ubuduce liciti na nesto ovakvo. Mozda u malo manjoj mjeri ali to je otprilike to.

Idemo dalje uz nadu da ce biti bolje, a evo citam ovde kako pisete da je Odovic bivsi i zao mi je zbog toga. To je sve sto bi mogao napisati na tu temu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 37 gostiju.