Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

reds_forever
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la reds_forever » 20 avg 2010, 21:32

nevjernik je napisao/la: @reds_forever, citao sam sad opis te knjige i cini se interesantnom, znas li ima li se kod nas nabaviti
ako mislis kupovati,mozda vidjeti u sejtariji ili kod sahinpasica,mozda bi moglo biti i u knjizari "svjetlost".Uglavnom,ja koliko se sjecam,knjiga je izdao algoritam,pa bi trebalo biti i na sajmovima,na njihovim standovima.Ako mislis uzimati u biblioteci,meni je brat nasao u biblioteci u Vogosci,dobra biblioteka,meni nekako bolja od gradske :D
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 20 avg 2010, 22:09

reds_forever je napisao/la:
nevjernik je napisao/la: @reds_forever, citao sam sad opis te knjige i cini se interesantnom, znas li ima li se kod nas nabaviti
ako mislis kupovati,mozda vidjeti u sejtariji ili kod sahinpasica,mozda bi moglo biti i u knjizari "svjetlost".Uglavnom,ja koliko se sjecam,knjiga je izdao algoritam,pa bi trebalo biti i na sajmovima,na njihovim standovima.Ako mislis uzimati u biblioteci,meni je brat nasao u biblioteci u Vogosci,dobra biblioteka,meni nekako bolja od gradske :D
hvala, potrazit cu, kako god ;)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 20 avg 2010, 22:50

Drago mi je vidit da raja jos uvijek cita knjige. :)
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 20 avg 2010, 22:58

Izgubljena dusa - Salih Adzikic
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 avg 2010, 00:17

nevjernik je napisao/la:Ja sam na sajmu prosle godine uzeo neku enciklopediju fudbala, a nedavno sam naso knjigu "nogomet – integralni kondicijski trening" jer sam katastrofa s kondicijom :mrgreen:

@reds_forever, citao sam sad opis te knjige i cini se interesantnom, znas li ima li se kod nas nabaviti
Knjige o kondiciji nisam uzimao nikada,mislim kupovao vise sam se bazirao na treninge,monografije...a knjige o kondiciji sam uzimao od caletovog prijatelja pre 2-3 godine ali ne mogu sada da se setim kako se zovu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 21 avg 2010, 17:25

jel iko ovdje procito klub boraca, tacnije fight club? meni licno najjaca knjiga. jos ima i cijela prica o tome kako napravit homemade eksploziv :D

mnogo je bolja od istoimenog filma, iako je film po meni top3 ikad.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 22 avg 2010, 21:56

Jedan od meni najdrazih citata - "Freddie Mercury" - Peter Freestone :" Fredi je prihvatio da ovoga puta mora da se odmori,jer je znao da sutradan mora da izvuce jos jednog zeca iz rukava. Trebalo mu je vremena da se oporavi od uzbudjenja, ali je sutrasnjoj publici trebalo mnogo vise da se povrati od uzbuđenja sto moze da vidi Fredija,Queen i mladu argentinsku fudbalsku zvijezdu Dijega Maradonu na istoj sceni. Fredi,iako baš i nije bio poznat po svom sportskom znanju, znao je da mora da razmijeni majice sa njim što je tradicionalni fudbalski ritual. Fredi nije mogao da pojmi ko je Maradona i šta on predstavlja. Takođe je bio iznenađen što fudbaleru dolaze u tako malom pakovanju. " :)

Koliko vremena se kanim da uzmem "Teze od neba" o Cobainu,sad je vise poskupila,prije je bila 7 - 8 KM,sad kosta cenera
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 avg 2010, 15:21

Nasao sam dobru knjigu sada dok sam u Sarajevu Leksikon sportova se zove,na nekih 100 strana obradjeni svi letnji sportovi sa pravilima,pravo dobra knjiga.A nije ni skupa 5 KM.

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 25 avg 2010, 15:26

Da li je neko od vas citao knjige generala Sefera Halilovica "Lukava strategija" i ovu noviju "Nije kriv". Stvarno odlicne knjige. Prva govori o ratu i otkriva mnogo toga sta je radio drzavni vrh, a druga o sudjenju generalu u Hagu. Preporucujem da procitate ko nije, jer svi bi trebali znati sta se desavalo u ratu, a i posle.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

kurdt
Kontakt:

Post Postao/la kurdt » 25 avg 2010, 18:48

reds_forever je napisao/la:Jedan od meni najdrazih citata - "Freddie Mercury" - Peter Freestone :" Fredi je prihvatio da ovoga puta mora da se odmori,jer je znao da sutradan mora da izvuce jos jednog zeca iz rukava. Trebalo mu je vremena da se oporavi od uzbudjenja, ali je sutrasnjoj publici trebalo mnogo vise da se povrati od uzbuđenja sto moze da vidi Fredija,Queen i mladu argentinsku fudbalsku zvijezdu Dijega Maradonu na istoj sceni. Fredi,iako baš i nije bio poznat po svom sportskom znanju, znao je da mora da razmijeni majice sa njim što je tradicionalni fudbalski ritual. Fredi nije mogao da pojmi ko je Maradona i šta on predstavlja. Takođe je bio iznenađen što fudbaleru dolaze u tako malom pakovanju. " :)

Koliko vremena se kanim da uzmem "Teze od neba" o Cobainu,sad je vise poskupila,prije je bila 7 - 8 KM,sad kosta cenera
Druže, kakva je knjiga, dao bi 20KM za nju ;)
Tvoje oči ko farovi FIće
ti si moje omiljeno biće.

Sunce je raspizdilo svoje zrake,
vrapci se deru ko konji,
mene piči depresija,
u duši mi opsesija,
**** mater ako te ne volim!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 avg 2010, 18:49

_karabaja_ je napisao/la:Da li je neko od vas citao knjige generala Sefera Halilovica "Lukava strategija" i ovu noviju "Nije kriv". Stvarno odlicne knjige. Prva govori o ratu i otkriva mnogo toga sta je radio drzavni vrh, a druga o sudjenju generalu u Hagu. Preporucujem da procitate ko nije, jer svi bi trebali znati sta se desavalo u ratu, a i posle.
Ja sam čitao knjigu koje je napisao njegov sin (navodno), mislim da naslov ide "Državna tajna" , ima i drugi dio, također pročitao. Vrlo zanimljivo štivo, sad koliko je tačno, ne bih o tome.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 avg 2010, 21:27

kurdt je napisao/la: Druže, kakva je knjiga, dao bi 20KM za nju ;)
Ja koliko znam prema preporuci druga,odlicna je :D

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 25 avg 2010, 23:10

tanzla je napisao/la:
_karabaja_ je napisao/la:Da li je neko od vas citao knjige generala Sefera Halilovica "Lukava strategija" i ovu noviju "Nije kriv". Stvarno odlicne knjige. Prva govori o ratu i otkriva mnogo toga sta je radio drzavni vrh, a druga o sudjenju generalu u Hagu. Preporucujem da procitate ko nije, jer svi bi trebali znati sta se desavalo u ratu, a i posle.
Ja sam čitao knjigu koje je napisao njegov sin (navodno), mislim da naslov ide "Državna tajna" , ima i drugi dio, također pročitao. Vrlo zanimljivo štivo, sad koliko je tačno, ne bih o tome.
To je napisao njegov sin ali uz Seferovu pomoc i on mu je sigurno ustupio dokumente za knjigu. Posle objave te knjige njegov sin Semir je imao velikih problema, cak pokusaji fizicke likvidacije (od Bakira Izetbegovica i drugih kriminalaca). Nisam citao tu knjigu, dugo je trazim i imam zelju da i nju procitam kako sam cuo vrlo je "interesantna" knjiga.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 avg 2010, 23:43

Vrlo interesantna, i ako je 50% istinita, a trebalo bi da jeste, jer su korišteni transkripti snimanih razgovora, e pa nećeš imati dobro mišljenje o rahmetli Aliji Izetbegoviću i njegovoj sviti. Ja nemam. :mrgreen:

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 26 avg 2010, 00:27

Tri posleratna druga od Balaševića. Čitao sam je par puta i ne namjeravam stati na tome. :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 26 avg 2010, 00:29

MinistaR je napisao/la:Tri posleratna druga od Balaševića. Čitao sam je par puta i ne namjeravam stati na tome. :D
Čitao.

"Jedan od onih života" i "Dodir svile", također. U ovoj drugoj su tekstovi pjesama, al' se ima šta i pročitati.
Nisi jedini kojem je Đole car. :mrgreen:
Pozdrav.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 avg 2010, 00:51

MinistaR je napisao/la:Tri posleratna druga od Balaševića. Čitao sam je par puta i ne namjeravam stati na tome. :D
Sta je to monografija ili,ako je monografija to bi vredelo procitati.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 26 avg 2010, 01:10

Devil je napisao/la:
Sta je to monografija ili,ako je monografija to bi vredelo procitati.
Meni se čini kao biografija. Uostalom, znaš i sam Balaševićev način pisanja.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 26 avg 2010, 01:15

Autobiografski roman, tako nešto.. Kako Đole reče:"Ovo je moj prvi roman, pardon, prvi roman duži od šest minuta.."
Nema dalje..

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 05 sep 2010, 22:37

Dajte ljudi pa ne smije zamrijeti ova tema.

Evo malo poezije Marka Vesovica, sigurno naseg najboljeg savremenika.

PRAZNE RUKE

Kad je srpski snajperist ustrijelio
mojoj prijateljici dijete u naramku,
prestala sam u boga vjerovati.
Prekrizila ga za sva vremena, i tacka.
Jer bog sto pusta da djecu, majkama u narucju,
ubijaju onako, ni zbog cega, prosto iz zabave,
takav bog meni ne treba. A drugi – kako god hoce.

Inace, prije ovoga rata, mislila sam:
nebesa bi se na mene srucila
ako bih prestala u boga vjerovati.
A eto, nije se desilo nista. Cak nije ni crijep, ni jedan,
napukao na krovu moje kuce.
Nebesa stoje gdje su i prije bila.
Iako boga nema. Mislim, nema ga za mene.
A drugi – kako god hoce.
Sve se kotrlja po starome. Cak mi se cini
da mi je ovako lakse. Ovako, bez boga. Ne umijem ti to, bojim se, objasniti.
Znas, pjesaci se lakse bez iceg u rukama
nego kad vukljas cekere.
Jeste, dobro sam rekla. Bez boga, nekako se
lakse pjesaci kroz ovaj guravi zivot.
Jedino sto svaki cas osjetim
da su mi ruke prazne.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.