Paradox Games
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Paradox Games
1.9.1. sam skin'o i nije pomoglo, vidjet ću i taj mada pretpostavljam da može pomoći recimo za novu igru a za stare iz nekog razloga ne može.
Od prve godine lete dani, kasnije sve sporije al od ne znam sad tačno koje godine jedan dan traje preko 10 sekundi.
Od prve godine lete dani, kasnije sve sporije al od ne znam sad tačno koje godine jedan dan traje preko 10 sekundi.
Dan za 10 sekundi nije uredu ... U mene comp prosjek čisti a u svakom late game-u, blizu WC, ne ide tako sporo, možda 3-4 eventualno 5 sekundi...
Btw sa kolonizacijom počinje usporavati igra ... 1500-1550-1600 uspori duplo pogotovo ako igras sa Western nacijom i ako ideš na kolonije po Americi-Africi ... Dok je terra incognita ili fog sve je ok
Btw sa kolonizacijom počinje usporavati igra ... 1500-1550-1600 uspori duplo pogotovo ako igras sa Western nacijom i ako ideš na kolonije po Americi-Africi ... Dok je terra incognita ili fog sve je ok

meni je kompjuter slabijih preformansi, eu4 i ck2 su mi mogli, malo zastopa kad se sacuva, a igre nisu tolko zahtjevne sto se preformansi tice
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Generalno ovisi i na kojoj rezoluciji igraš i koliko mape procesor mora obraditi u datom trenutku.Kawhi je napisao/la:Ja igram s 2GB RAM i P4
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Ako smanjim rezoluciju biće brza igra?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na Jugu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji 

Zadnja izmjena: Heller, dana/u 14 dec 2014, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ako ti je kultura koja mislim da jeste onda to ništa ne važiHeller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji

Al zato klanje na šestu, neredi nevjerovatni, zabio sam nož u leđa svima, oslobodio Srbiju, pomogo im da se prošire i onda ih preuzeothulkazal je napisao/la:Ako ti je kultura koja mislim da jeste onda to ništa ne važiHeller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji
Nullius in verba
Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.thulkazal je napisao/la:Ako ti je kultura koja mislim da jeste onda to ništa ne važiHeller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji
@Heller, mogu samo zamisliti kakav overextension imaš.

Pobune izlaze brže nego što ih možeš upratitrevan je napisao/la:Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.thulkazal je napisao/la:Ako ti je kultura koja mislim da jeste onda to ništa ne važiHeller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji
@Heller, mogu samo zamisliti kakav overextension imaš.
Nullius in verba
Ja to editujem pa bude "Bosnian" i onda igramHeller je napisao/la:Al zato klanje na šestu, neredi nevjerovatni, zabio sam nož u leđa svima, oslobodio Srbiju, pomogo im da se prošire i onda ih preuzeo

Nikakav konflikt historijskih informacija tu nema osim ako se ovi iz Parodoxa prilikom pravljenja historije nisu pozivali na "naučne" radove Jovana Deretića ... Propaganda je čudna stvar, kažeš laž i ubaciš je među 20 miliona ljudi, neka povjeruje 10% i vremenom taj procenat naraste ona automatski postaje istina nakon izvjesnog vremena ...revan je napisao/la:Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.
Prema religiji nemam ništa protiv, jer tako je bilo u historiji, osim što nema Bogumila i Bosanske crkve ali tih "sekti" nema ni po Evropi pa i raznih drugih minor religija u Aziji gdje ih je bilo mali milion ...
Na EU IV me Turci odmah napadnu cim truce završi
Nullius in verba
O tome i pričam. S obzirom na tu propagandu, Šveđani to sve skidaju sa wikipedije i ne posvećuju puno pažnje što je istina. Tako da imaš gluposti koje sam gore nabrojao. U prijašnjim igrama je to bilo i gore, ali kako im budžet raste i igre postaju unosnije, više pažnje posvećuju tim stvarima. Bosanska crkva se spominje u nacionalnim idejama u EUIV. Napreduju.thulkazal je napisao/la:
Nikakav konflikt historijskih informacija tu nema osim ako se ovi iz Parodoxa prilikom pravljenja historije nisu pozivali na "naučne" radove Jovana Deretića ... Propaganda je čudna stvar, kažeš laž i ubaciš je među 20 miliona ljudi, neka povjeruje 10% i vremenom taj procenat naraste ona automatski postaje istina nakon izvjesnog vremena ...
Prema religiji nemam ništa protiv, jer tako je bilo u historiji, osim što nema Bogumila i Bosanske crkve ali tih "sekti" nema ni po Evropi pa i raznih drugih minor religija u Aziji gdje ih je bilo mali milion ...

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pričam o CK2, ne o EU4.thulkazal je napisao/la:Dan za 10 sekundi nije uredu ... U mene comp prosjek čisti a u svakom late game-u, blizu WC, ne ide tako sporo, možda 3-4 eventualno 5 sekundi...
Jel ima neki mod da u EU IV Bosnu pretvorim u Bosansku kulturu i Bogumilsku religiju
Nullius in verba
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Zašto da mijenjaš svoju omiljenu kulturu
Nema takvog moda, a lobiranje da se na vanilli to promijeni za sada nije dalo rezultata, istočni lobi je jači.

Nema takvog moda, a lobiranje da se na vanilli to promijeni za sada nije dalo rezultata, istočni lobi je jači.
Primarno sa Bosnom je ally sa Austrijom i Poljskom koje će služiti kao sigurnost od napada Mađara i Osmanlija a kasnije i u njihovom osvajanju... Mene Osmanlije slabo kada napadnu osim ako im se ne potrefi scenario ko iz snova a to je dobar general, osvajanja po Maloj Aziji itd ali ako vidim da su zastali već sa Albanijom i minorima u Maloj Aziji od njih nema ništa uz uslov da ja imam dobar scenario, ne umre mi vladar itd...Heller je napisao/la:Na EU IV me Turci odmah napadnu cim truce završi
Napreduju a pare okreću sve pa i činjenice u historiji, bile istinite ili nerevan je napisao/la: O tome i pričam. S obzirom na tu propagandu, Šveđani to sve skidaju sa wikipedije i ne posvećuju puno pažnje što je istina. Tako da imaš gluposti koje sam gore nabrojao. U prijašnjim igrama je to bilo i gore, ali kako im budžet raste i igre postaju unosnije, više pažnje posvećuju tim stvarima. Bosanska crkva se spominje u nacionalnim idejama u EUIV. Napreduju.

Valja mi poigrati malo (par sedmica

My bad ... Zbog patch number sam se zbunio ...DukeOfWellington je napisao/la: Pričam o CK2, ne o EU4.
Kulturu možeš editovati religiju ne ... I to mora biti piratska verzija ...Heller je napisao/la:Jel ima neki mod da u EU IV Bosnu pretvorim u Bosansku kulturu i Bogumilsku religiju
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pa kad nema anglikanske crkve zar neko očekuje da će se o bosanskoj uopšte i razgovarati. I dalje su vrlo površni, ovi koji bolje poznaju historiju znaju o čemu govorim, nekritičko ukrupnjavanje podataka prisutno je širom onog njihovog svijeta sa oblacima.

VEF
Imade bosanska kultura još da ubace bosanske ideje.Nervira me što su mi srpske ideje

Plan je izdominirat sve južnije od Save i Dunava pa poslije ko zna.Mala Azija,Apenini,Srednja Europa ili Istočna Europa.A i zbog prijateljstva s Austrijom i Poljskom nisam htio da se širim sjeverno.Napulj mi je treći prijatelj,al njima ću zabiti nož u leđa zbog Grčke.
Karvuna ili ti ga Dobrudža mi je vasal.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- samo_lijevo
- Kontakt:
Tek sam vidio da postoji ova tema.
dobro je nisam jedina "budala" da voli ovaj tip igre.Ja sam igrao nekada davno hearts of iron.Posto je mi trenutno dosadno u zivotu,razmisljam da se ponovo aktiviram.Citao sam par stranica sto ste pisali,pa sad ne znam koju da pocnem igrati.Dajte mi preporuku.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 4 gosta.