NBA 2025-26 Regular Season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ronaldo99
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Regular Season

Post Postao/la ronaldo99 » 05 mar 2026, 15:18

TripleThreat je napisao/la:
05 mar 2026, 06:45
Playoff je skroz druga ruda, a oni nemaju iskustva ekipno, a i individualno ima samo par igrača koji nisu neki nosioci igre. Sumnjam da mogu ikog opasnije ugroziti. Ali bih volio da bude matchup sa Pistonsima, zbog onog fajta od ranije. Moglo bi tu opet varničenja biti.
Al da igraju fantasticno i ove brojke zadnjih 25 tekmi to pokazuje.
Tacno su hit ekipa i osvjezenje sezone.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 mar 2026, 16:23

Ko bi rekao da ce ekipa koju predvodi LaMelo u nekom trenutku biti tako dobra.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 mar 2026, 16:47

Mladi su , poletni i jednostavno svi sutaju. Zatrpaju te ne znas ni jesi posao ili si dosao :) .

Al nevjerovatno onaj izbacaj kakav ima Lamelo al pogadja , bas cudna tehnika suta.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 05 mar 2026, 19:00

BREAKING: Boston Celtics All-NBA star Jayson Tatum will play this season and could make his debut on Friday against the Dallas Mavericks – less than 10 months after surgery for a ruptured Achilles tendon.
IDEMOOOO, sjajne novosti za Boston. Jedva cekam da ga opet vidim na terenu

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 mar 2026, 19:06

Ma ja,skontali da imaju sasvim relane sanse ponovo izaci sa istoka.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 19:56

superFrankie je napisao/la:
05 mar 2026, 19:00
BREAKING: Boston Celtics All-NBA star Jayson Tatum will play this season and could make his debut on Friday against the Dallas Mavericks – less than 10 months after surgery for a ruptured Achilles tendon.
Ok , jeste NBA jesu američki doktori ali po meni bolje da su ga ostavili ovu sezonu da skroz zacijeli tetiva .
Da bude baš full spreman . Nadam se da griješim .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 mar 2026, 20:08

VensanKasel je napisao/la:
05 mar 2026, 19:56
Ok , jeste NBA jesu američki doktori ali po meni bolje da su ga ostavili ovu sezonu da skroz zacijeli tetiva .
Informisi se malo, prijatelju.Operisan je novijom metodom i to fakticki istu noc sto je pomoglo u tome da se tetiva ne povuce dodatno nakon pucanja.

Evo jedan fin clanak koji objasnjava sve... https://www.sportingnews.com/in/nba/new ... b1f22b0104

Da ne pominjemo da bi bilo neozbiljno slati ga na teren, a da nije prosao niz testova.Sigurno je da jeste, jer decko trenira punim intenizitetom vec nekoliko sedmica.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 05 mar 2026, 20:12

Prvobitne procjene su bile 8-9 mjeseci. A sad je vec kraj 9. mjeseca oporavka. Navodno je full spreman vec nekoliko sedmica i da se samo cekalo zeleno svjetlo od njega i da bude mentalno spreman za povratak. Siguran sam da ga ne bi samo tako pustili da igra da nije full spreman, taman par sedmica do playoffa da udje u formu

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 mar 2026, 22:02

Ovo se cekalo da oficijelna stranica promjeni ono OUT. He is back :ljepota:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 22:36

NEZALAGANJE je napisao/la:
05 mar 2026, 20:08

Informisi se malo, prijatelju.Operisan je novijom metodom i to fakticki istu noc sto je pomoglo u tome da se tetiva ne povuce dodatno nakon pucanja.

Evo jedan fin clanak koji objasnjava sve... https://www.sportingnews.com/in/nba/new ... b1f22b0104

Da ne pominjemo da bi bilo neozbiljno slati ga na teren, a da nije prosao niz testova.Sigurno je da jeste, jer decko trenira punim intenizitetom vec nekoliko sedmica.
Pročitao sam , ostaje da vidimo kako će to izgledati . Ponavljam , volio bih da griješim . Velika je prednost što ima tim koji brine o njemu , ostaje i naravno mentalna barijera što kaže Tatum puzao niz stepenice jer nije mogao hodati . Kontaš jedan dan si superstar NBA lige , sutra si invalid bukvalno . Meni koji igram rekreativno termine i koji sam davno završio profesionalnu karijeru jer užasno teško palo , možeš misliti kako je njemu .

Nemoj me pogrešno shvatiti , ali drugačije je tebi pisati kad nisi imao takvu povredu . Evo ja od 3 jula 2024 godine i kada mi je pukla Ahilova tetiva ( ne skroz ) nisam potrčao , idem kod Bojana Masterfizkal redovno .
Brate jedno pola godine sam bio invalid , vukao nogu i šepao , naravno raja me zajebavala Šepo . :D

Dobro je kod Tatuma što ima volju i što je izgleda u dobroj fizičkoj formi , samo onda ostaje mentalna barijera .

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 mar 2026, 22:42

@triple na aparatima :urnebes:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 22:43

05 mar 2026, 20:12

Prvobitne procjene su bile 8-9 mjeseci. A sad je vec kraj 9. mjeseca oporavka. Navodno je full spreman vec nekoliko sedmica i da se samo cekalo zeleno svjetlo od njega i da bude mentalno spreman za povratak. Siguran sam da ga ne bi samo tako pustili da igra da nije full spreman, taman par sedmica do playoffa da udje u formu
Ovdje imaš klip Duranta , fino objasnio .

Još njemu nije skroz pukla , Tatutmu jeste .
E sad ostaje da je taj novi način operacije što je @NEZALAGANJE postavio vjerovatno efikasniji što se tiče oporavka , da ide puno brže . Durant je trebalo skoro 19 mjeseci do potpunog oporavka .
Naravno svako tijelo drugačije reaguje , jedan poznanik 4 mjeseca nakon oprecije trčao , ja nisam evo godinu i po :D

Nešto kontam jesu napori , ali i puno je bolji oporavak nego prije , drastično bolji . Mislim da je obuća glavni razlog sve većeg pucanja Ahilove tetive kod košarkaša .

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 mar 2026, 22:48

Pa Kobe se vratio jos brze nego Tatum sad.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 23:02

ronaldo99 je napisao/la:
05 mar 2026, 22:48
I šta se dogodilo ubrzo nakon povratka ?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 mar 2026, 23:11

05 mar 2026, 23:02
ronaldo99 je napisao/la:
Pa sta se desilo imao povredu skorz drugu ili ces sad reci da je to sto je povrijedio koljeno tad bilo zbog te acl?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 23:23

ronaldo99 je napisao/la:
05 mar 2026, 23:11
05 mar 2026, 23:02
ronaldo99 je napisao/la:
Pa sta se desilo imao povredu skorz drugu ili ces sad reci da je to sto je povrijedio koljeno tad bilo zbog te acl?
Pa naravno , direktna posljedica buraz . Opterećenje bude totalno drugačije . Sjeti se Klaya , pokida ligamente koljena pa se oporavi i onda i njega Ahil strefi , jer se prebaci opterećenje .

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 05 mar 2026, 23:39

05 mar 2026, 22:43
05 mar 2026, 20:12

Ovdje imaš klip Duranta , fino objasnio .

Još njemu nije skroz pukla , Tatutmu jeste .
E sad ostaje da je taj novi način operacije što je @NEZALAGANJE postavio vjerovatno efikasniji što se tiče oporavka , da ide puno brže . Durant je trebalo skoro 19 mjeseci do potpunog oporavka .
Naravno svako tijelo drugačije reaguje , jedan poznanik 4 mjeseca nakon oprecije trčao , ja nisam evo godinu i po :D

Nešto kontam jesu napori , ali i puno je bolji oporavak nego prije , drastično bolji . Mislim da je obuća glavni razlog sve većeg pucanja Ahilove tetive kod košarkaša .
Sve je to individualno. Imas slucajeva gdje su se igraci vratili i prije od ovog, a naravno i poslije. Tatum je imao srece sto je odmah prvu noc operisan, sto je umanjilo razne komplikacije i ubrzalo sam proces. Na kraju krajeva, nisu u Celticsima ludi pa da svjesno rizikuju sa fransiznim igracem. Kao sto sam i prije rekao, u fullu je vec nekoliko sedmica, samo je bilo pitanje vremena kad ce on odluciti da je mentalno spreman da se vrati, a to je vrijeme sad i doslo

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 mar 2026, 23:55

05 mar 2026, 22:36
NEZALAGANJE je napisao/la:
05 mar 2026, 20:08

Pročitao sam , ostaje da vidimo kako će to izgledati . Ponavljam , volio bih da griješim . Velika je prednost što ima tim koji brine o njemu , ostaje i naravno mentalna barijera što kaže Tatum puzao niz stepenice jer nije mogao hodati . Kontaš jedan dan si superstar NBA lige , sutra si invalid bukvalno . Meni koji igram rekreativno termine i koji sam davno završio profesionalnu karijeru jer užasno teško palo , možeš misliti kako je njemu .

Nemoj me pogrešno shvatiti , ali drugačije je tebi pisati kad nisi imao takvu povredu . Evo ja od 3 jula 2024 godine i kada mi je pukla Ahilova tetiva ( ne skroz ) nisam potrčao , idem kod Bojana Masterfizkal redovno .
Brate jedno pola godine sam bio invalid , vukao nogu i šepao , naravno raja me zajebavala Šepo . :D

Dobro je kod Tatuma što ima volju i što je izgleda u dobroj fizičkoj formi , samo onda ostaje mentalna barijera .
Mentalna barijera je skroz druga prica.To si 100% upravu.Mnogi govore da se tek drugu godinu igranja od teskih povreda pocnes osjecati "svoj".Tatuma fakat svi hvale i na treninzima.Sture su informacije, ali ono sto procuri je da su svi u pozitivnom soku.Prvo je radio individualno, pa su ga slali na treninge u G ligu, a zadnje 2 ili 3 sedmice radi s ekipom.Imali su i simulaciju tekmi za njega, a onda se vjerovatno cekala povratna info o tome kako se osjeca poslije svega.Izgleda da je sve po planu, jer zaista bi bilo neozbiljno od BOS da nije, a ne sumnjam da su oni temeljiti plus je ovdje u pitanju fransizni igrac.Tad uvijek sve duplo provjeravas.

Nisam znao da si pokidao Ahilovu, ali ne sumnjam u tvoj oporavak, jer znam da pratis i slijedis sve.Sretno u tome da to izguras do kraja i vratis se basketanju cim prije. ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 3 gosta.