Premijer liga BiH - aktuelno

NoDi80
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NoDi80 » 22 jun 2025, 13:41

Vanja8 je napisao/la:
22 jun 2025, 13:26
AVNOJ je napisao/la:
22 jun 2025, 13:11
Vanja8 je napisao/la:
22 jun 2025, 12:13
Meni fakat nije jasno sto Zeljo ide na pripreme u Ljubuski ?
Mislim, ici na jos veci zeropek u Hercegovinu, van pameti mi...
Pa koliko para toliko muzike, prošle godine ovde svršavali na neke priče o Barceloni, Zlatiboru šta znam gdje su išli a sad kao Hercegovina je top.

Šalu na stranu, nemoguće je raditi i pripremati se na Grbavici i na onom jednom terenu gdje ti svaki trening 50-100 stručnjaka koji su popili svu pamet svijeta visi nad glavom i komentarišu sve.
Takve (ne)uslove mislim da nema niti jedan ozbiljan klub ili trener. Jednostavno se mora malo skloniti u neki mir.
Meni je isto krivo zašto naši idu iz kampa ali jednostavno ako hočeš neku ozbiljnu ekipu za uttakmice i provjere moraš otići u neki trening centar/kamp gdje se ozbiljno radi i gdje su ozbiljne ekipe i protivnici.
Ma vidi...
Naravno da svaka ekipa mora otici negdje na pripreme, maci se iz grada, ali ja govorim o odabiru mjesta vezano iskljucivo za klimatske uslove...
Zasto sada ni jedan klub ne ide u Tursku na pripreme, niko normalan nece igrace voditi na na plus cetrdeset...
Svako nastoji naci neke uslovi gdje moze cijeli dan imati na raspolaganju za pripremanje i uigravanje...
Kazem ti, meni ovo lici isto ko kad bi na zimskim pripremama maknuo ekipu iz Sarajeva i odveo je na Konjuh planinu...
Velez,Zrinjski,Siroki, Posusje,Borac, Rudar, Radnik
Kod njih je vecinom veca temperatura nego u Sarajevu
Doveli smo dosta novih igraca, mozda da se naviknu igrati izvan Sarajeva
A mozda i zbog Zrinjskog Adzem zeli u Ljubuski
Nije bezveze odabrao Ljubuski, ima neki razlog
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 jun 2025, 13:44

NoDi80 je napisao/la:
22 jun 2025, 13:41
Vanja8 je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:

Pa koliko para toliko muzike, prošle godine ovde svršavali na neke priče o Barceloni, Zlatiboru šta znam gdje su išli a sad kao Hercegovina je top.

Šalu na stranu, nemoguće je raditi i pripremati se na Grbavici i na onom jednom terenu gdje ti svaki trening 50-100 stručnjaka koji su popili svu pamet svijeta visi nad glavom i komentarišu sve.
Takve (ne)uslove mislim da nema niti jedan ozbiljan klub ili trener. Jednostavno se mora malo skloniti u neki mir.
Meni je isto krivo zašto naši idu iz kampa ali jednostavno ako hočeš neku ozbiljnu ekipu za uttakmice i provjere moraš otići u neki trening centar/kamp gdje se ozbiljno radi i gdje su ozbiljne ekipe i protivnici.
Ma vidi...
Naravno da svaka ekipa mora otici negdje na pripreme, maci se iz grada, ali ja govorim o odabiru mjesta vezano iskljucivo za klimatske uslove...
Zasto sada ni jedan klub ne ide u Tursku na pripreme, niko normalan nece igrace voditi na na plus cetrdeset...
Svako nastoji naci neke uslovi gdje moze cijeli dan imati na raspolaganju za pripremanje i uigravanje...
Kazem ti, meni ovo lici isto ko kad bi na zimskim pripremama maknuo ekipu iz Sarajeva i odveo je na Konjuh planinu...
Velez,Zrinjski,Siroki, Posusje,Borac, Rudar, Radnik
Kod njih je vecinom veca temperatura nego u Sarajevu
Doveli smo dosta novih igraca, mozda da se naviknu igrati izvan Sarajeva
A mozda i zbog Zrinjskog Adzem zeli u Ljubuski
Nije bezveze odabrao Ljubuski, ima neki razlog
Hajde, kad ti kazes neka bude tako

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 22 jun 2025, 13:56

Vanja8 je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
22 jun 2025, 12:13
Meni fakat nije jasno sto Zeljo ide na pripreme u Ljubuski ?
Mislim, ici na jos veci zeropek u Hercegovinu, van pameti mi...

Ma vidi...
Aranžman za 30 i više ljudi plus korištenje terena i putovanje nije baš toliko jeftino a u ovom njihovom slušaju mislim da je Adžem samo tražio da se maknu sa očiju i imaju neki mir a i dole imaju nekoliko klubova za pripremne utakmice. Kažem koliko para toliko muzike.
Mislim da je onaj Ivković tržio da se zagradi onaj pomočni teren jer je govorio da je nemoguće raditi i pripremati ekipu u onakvim uslovima i imati svakodnevno trennge otvorenog tipa i onaj nastvnik je jednom tjerao raju koja je gledala trening.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Antesportas9AP
Kontakt:

Post Postao/la Antesportas9AP » 22 jun 2025, 13:57

Zrinjski poslao ponudu od 800.000 € za Guliashvilija, Sarajevo u dilemi

Prema pisanjima ****.ba, trenutna tržišna vrijednost reprezentativca Gruzije Giorgija Guliashvilija na Transfermarktu iznosi oko 800.000 eura, a FK Sarajevo za njega očekuje i do dva miliona € . U svjetlu toga, iz Mostara je posljednjih dana navodno stigla konkretnija ponuda od 800.000 € – premda Sarajevo smatra da se još uvijek radi o ispodpragovskoj cifri.

Ponuda Zrinjskog i reakcija Sarajeva

HŠK Zrinjski je, kako tvrde izvori, upravo tu cifru uputio Bordo klubu sa namjerom da donese Guliashvilija u redove prvaka. Ipak, FK Sarajevo je ostao pri stavu da je činjenica njegova tržišna vrijednost od oko 800.000 € samo osnovica – a stvarnu sumu koja zadovoljava klub vide tek iznad jednog miliona eura, ideja koju eksplicitno ističu vođe i sportskog i administrativnog dijela uprave.

Finansijska pozadina – Sarajevo pod pritiskom

Iako bi iznos od 800.000 € predstavljao značajan priliv u budžet sarajlija, Sarajevo se nalazi u složenoj financijskoj situaciji. Dugovi kluba se približavaju 18 miliona KM, iako su zabilježili dobit od oko 1,29 miliona KM tokom 2024. godine . Čak i uz takav priliv iz transfera, bit će potrebno više – što Sarajevo svjesno uzima u obzir u transfer pregovorima.

Regionalni mediji navode da Sarajevo traži “milionsko obeštećenje” – čak i ono što se približilo tržišnoj vrednosti (kao što je ova od 800.000 €) smatraju minimalnim. Portal **** piše kako su ponude iz mentalnog okvira domaćih klubova daleko od onog što Bordo klub očekuje .

Šta dalje?

Zrinjski može povećati ponudu ili ponuditi dodatne varijable poput procenta od naredne prodaje.

Sarajevo bi se zadržalo samo ako ponuda premaši milion eura, s obzirom da im igrači poput Guliashvilija predstavljaju ključnu imovinu u sanaciji budžeta.

Pregovori bi mogli potrajati, a ključna je strategija Kluba da ne prihvati ispodpragovske ponude.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 22 jun 2025, 15:19

Nemojte Ismira u dilemu bacati, ostaće bez i ono malo kose.

LaHeina
Kontakt:

Post Postao/la LaHeina » 22 jun 2025, 15:27

Balorda je napisao/la:
22 jun 2025, 08:20
Sluša petu simfoniju dok na Kočerinu na golfa tricu pokušava staviti desni branik sa golfa dvice.

Dobro jutro.
Nema desni branik, ima prednji i zadnji. Da si ikad položio znao bi :urnebes:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 jun 2025, 18:44

LaHeina je napisao/la:
22 jun 2025, 15:27
Balorda je napisao/la:
Sluša petu simfoniju dok na Kočerinu na golfa tricu pokušava staviti desni branik sa golfa dvice.

Dobro jutro.
ako okreneš auto s boka, ima i desni i lijevi :P
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 jun 2025, 20:29

LaHeina je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Dobro jutro.
Ma ne ljuti se, nisam dovoljno stručan, a burna noć bješe. Blatobran, neki qrac.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 jun 2025, 21:46

Antesportas9AP je napisao/la:
22 jun 2025, 13:57
Zrinjski poslao ponudu od 800.000 € za Guliashvilija, Sarajevo u dilemi

Prema pisanjima ****.ba, trenutna tržišna vrijednost reprezentativca Gruzije Giorgija Guliashvilija na Transfermarktu iznosi oko 800.000 eura, a FK Sarajevo za njega očekuje i do dva miliona € . U svjetlu toga, iz Mostara je posljednjih dana navodno stigla konkretnija ponuda od 800.000 € – premda Sarajevo smatra da se još uvijek radi o ispodpragovskoj cifri.

Ponuda Zrinjskog i reakcija Sarajeva

HŠK Zrinjski je, kako tvrde izvori, upravo tu cifru uputio Bordo klubu sa namjerom da donese Guliashvilija u redove prvaka. Ipak, FK Sarajevo je ostao pri stavu da je činjenica njegova tržišna vrijednost od oko 800.000 € samo osnovica – a stvarnu sumu koja zadovoljava klub vide tek iznad jednog miliona eura, ideja koju eksplicitno ističu vođe i sportskog i administrativnog dijela uprave.

Finansijska pozadina – Sarajevo pod pritiskom

Iako bi iznos od 800.000 € predstavljao značajan priliv u budžet sarajlija, Sarajevo se nalazi u složenoj financijskoj situaciji. Dugovi kluba se približavaju 18 miliona KM, iako su zabilježili dobit od oko 1,29 miliona KM tokom 2024. godine . Čak i uz takav priliv iz transfera, bit će potrebno više – što Sarajevo svjesno uzima u obzir u transfer pregovorima.

Regionalni mediji navode da Sarajevo traži “milionsko obeštećenje” – čak i ono što se približilo tržišnoj vrednosti (kao što je ova od 800.000 €) smatraju minimalnim. Portal **** piše kako su ponude iz mentalnog okvira domaćih klubova daleko od onog što Bordo klub očekuje .

Šta dalje?

Zrinjski može povećati ponudu ili ponuditi dodatne varijable poput procenta od naredne prodaje.

Sarajevo bi se zadržalo samo ako ponuda premaši milion eura, s obzirom da im igrači poput Guliashvilija predstavljaju ključnu imovinu u sanaciji budžeta.

Pregovori bi mogli potrajati, a ključna je strategija Kluba da ne prihvati ispodpragovske ponude.
:rol: Hajd sve, al kad dugove spomenu...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Paromlinac
Kontakt:

Post Postao/la Paromlinac » 22 jun 2025, 22:06

Balorda je napisao/la:
22 jun 2025, 20:29
LaHeina je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Dobro jutro.
Ma ne ljuti se, nisam dovoljno stručan, a burna noć bješe. Blatobran, neki qrac.
Okolotockovno blatostopiralo.

Antesportas9AP
Kontakt:

Post Postao/la Antesportas9AP » 22 jun 2025, 23:17

LaHeina je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Dobro jutro.
On ti se vozi u "japancu" na relaciji Vrapcici - Gnojnice pa nije strućan u automobile.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jun 2025, 10:59

slika

slika

slika

slika

Nova Macronova oprema za trening

GOLEM SI ŽELJO

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jun 2025, 11:03

Krpić i Muftić “otpali”, Željezničar ima novog kapitena?

slika

Povedi nas Madžide
Kapitenu naš

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 jun 2025, 11:21

svrakino1921 je napisao/la:
23 jun 2025, 11:03
Krpić i Muftić “otpali”, Željezničar ima novog kapitena?

slika

Povedi nas Madžide
Kapitenu naš
A smijali se nama kad smo dali igracu zbog prodaje
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 23 jun 2025, 12:32

kakvi su ovo izlivi gluposti hr kriminalca na naslovnici portala, koga ovo interesuje pa je pola naslovnice mamic pitam redakciju

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jun 2025, 12:44

ErosViverosViv je napisao/la:
23 jun 2025, 12:32
kakvi su ovo izlivi gluposti hr kriminalca na naslovnici portala, koga ovo interesuje pa je pola naslovnice mamic pitam redakciju
Mamic ti je sad teski Bosanac i Hercegovac, otkad je pobjegao iz HR. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 23 jun 2025, 13:11

Za koliko je se prodao na kraju Eldzabe otisao

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 jun 2025, 14:06

DamirT je napisao/la:
23 jun 2025, 12:44
ErosViverosViv je napisao/la:
23 jun 2025, 12:32
Mamic ti je sad teski Bosanac i Hercegovac, otkad je pobjegao iz HR. :mrgreen:
Kad je bježanija u pitanju BiH postaje raj na zemlji :urnebes:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jun 2025, 14:30

Radi se o štoperu i veznom nogometašu

Dva igrača već stigla u Sarajevo, danas i sutra ljekarski pregledi, pa potpis za tim sa Koševa ·Saznajemo

Gledaj ti kakva je to vijest

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, boki86, laszlo, Suki46 i 45 gostiju.