Ko te forsira bolan ???
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Ako napises 2 opasne fraze nisi pametan. Pusti tu pricu.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 22:14Moras naučit šta je utaja poreza. Vidi se da nisi nikad u životu 1 KM poreza platio na bilo šta , dohodak, nekretninu, kako god.
Utaja poreza je kvalificirano krivično djelo.
Prvo bi se razuman čovjek zapitao, da neko vrši utaju poreza na način kako vi to opisujete, kako država ne reaguje. To prvo. Pogotovo Američki državljanin lik, kod njih gore utajit porez nego ubit predsjednika.
Drugo ako imaš modalitet da kroz legalne novčane tokove platiš manje poreza to nije nikakva utaja.
Po vama oni Mađari sto ulazu u Hrvatskoj i oslobođeni su poreza u svojoj zemlji bi trebali na višegodišnje robije.
Jako je teško bit nepismen u živjeti u 21 stoljeću. Kupi sebi nešto, stvori neki imetak, plati knjigovođu nek ti dobro objasni gdje možeš uštedit pare i na koji način.
Lako je za 1000-2000 raditi prijavljen na minimalac i pričati o porezima. Svima vam ista priča.
Vi morate platiti porez na svaku marku jer iz budžeta dobijate te pare. Ne ulaze niko svoje pare u vas. Da ulaze našao bi modalitet da sto manje poreza na to plati.
Koliki vam je prosjek plate ? Gojkovic igra za 2 milje ? Ti ako pusis pricu da je to normala jer moras ja necu.
I sasvim je ok da ti mislis da je to normala, tvoja stvar ali nemoj ba moralisanja i patetike.
I dosta na tu temu od mene, boli me qrac koliko sta placate ali ne volim to neko frajerisanje i moralisanje.
Dosta mi ovo za danas oko torpeda.
Cekam sutra izvjestaje i poredjenje lika iz druge crnogorske lige sa ramosom. Strasan posao.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Da ostavimo racunovodju na miru, a da se baziramo na zakonodavca ?jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:46Vi ste elementarno nepismeni ljudi. Kakva bolan utaja poreza.StrikeWarzone je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:35Gura i ove što vrše utaje poreza također...ErosViverosViv je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:18evo lyon izbacen zbog dugova, samo kod nas sistem gura ove u dugovima
Nema ništa ilegalno čak ni u toj vašoj suludoj priči. Ako postoji zakonski način da ti više para ostane svako normalan će to koristiti. Na tom se svijet izgradio. Tu nikakve utaje poreza nema.
Eto vi da imate investitora, i on da ima način da ne plati porez, on bi namjerno bacao 2-3 miliona. Mislim fkt vlada ogromna nepismenost finansijska. Imate računovođu nek vam objasni.
Ako poslodavac pronalazi načine da umanji našu bruto platu onda je efektivno smanjio naša primanja (primjer – isplate u kovertama – to je utaja poreza/doprinosa od države, ali i nas – jer nam je efektivno time smanjena plata).
-
- Kontakt:
Ne moraš bit ni puno pametan.godrina je napisao/la: ↑24 jun 2025, 22:36Ako napises 2 opasne fraze nisi pametan. Pusti tu pricu.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 22:14Moras naučit šta je utaja poreza. Vidi se da nisi nikad u životu 1 KM poreza platio na bilo šta , dohodak, nekretninu, kako god.
Utaja poreza je kvalificirano krivično djelo.
Prvo bi se razuman čovjek zapitao, da neko vrši utaju poreza na način kako vi to opisujete, kako država ne reaguje. To prvo. Pogotovo Američki državljanin lik, kod njih gore utajit porez nego ubit predsjednika.
Drugo ako imaš modalitet da kroz legalne novčane tokove platiš manje poreza to nije nikakva utaja.
Po vama oni Mađari sto ulazu u Hrvatskoj i oslobođeni su poreza u svojoj zemlji bi trebali na višegodišnje robije.
Jako je teško bit nepismen u živjeti u 21 stoljeću. Kupi sebi nešto, stvori neki imetak, plati knjigovođu nek ti dobro objasni gdje možeš uštedit pare i na koji način.
Lako je za 1000-2000 raditi prijavljen na minimalac i pričati o porezima. Svima vam ista priča.
Vi morate platiti porez na svaku marku jer iz budžeta dobijate te pare. Ne ulaze niko svoje pare u vas. Da ulaze našao bi modalitet da sto manje poreza na to plati.
Koliki vam je prosjek plate ? Gojkovic igra za 2 milje ? Ti ako pusis pricu da je to normala jer moras ja necu.
I sasvim je ok da ti mislis da je to normala, tvoja stvar ali nemoj ba moralisanja i patetike.
I dosta na tu temu od mene, boli me qrac koliko sta placate ali ne volim to neko frajerisanje i moralisanje.
Dosta mi ovo za danas oko torpeda.
Cekam sutra izvjestaje i poredjenje lika iz druge crnogorske lige sa ramosom. Strasan posao.
Ismir Mirvic je američki državljanin.
Tu trebaš prestati razmisljati o utaji poreza.
Ponovit ću kad ulažeš u nešto svoj novac svaki legalni dostupni alat za umanjenje poreza ćeš koristiti naravno. Samo budale ne bi koristile. Imaš pametnih momaka u svojim redovima nek ti objasne jer sam ti ja mrski odvratni pitar.
I još jedna bonus informacija.
Mi od kad imamo investitora državi smo uplatili 14x puta vise poreza nego vi. Pametnom je i to dosta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
U pravu si.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:46Vi ste elementarno nepismeni ljudi. Kakva bolan utaja poreza.StrikeWarzone je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:35Gura i ove što vrše utaje poreza također...ErosViverosViv je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:18evo lyon izbacen zbog dugova, samo kod nas sistem gura ove u dugovima
Nema ništa ilegalno čak ni u toj vašoj suludoj priči. Ako postoji zakonski način da ti više para ostane svako normalan će to koristiti. Na tom se svijet izgradio. Tu nikakve utaje poreza nema.
Eto vi da imate investitora, i on da ima način da ne plati porez, on bi namjerno bacao 2-3 miliona. Mislim fkt vlada ogromna nepismenost finansijska. Imate računovođu nek vam objasni.
Kuprešak i Bubanja imaju manju platu od Poture.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
- Kontakt:
Vaoo kako si znaoKONTRASVIH je napisao/la: ↑24 jun 2025, 20:08Kobilja glava ili Gornji Kromolj?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 jun 2025, 15:48Ja gdje sam omjer je 85-15 u korist FKS eto mozete pretpostaviti otp i uvijek smo se svi fino slagali cak ne znam za jedan navijacki belaj u mom komsiluku.![]()
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Boga vam, je li to jos nisu uhapsili Mirvica ?
Sve ove policijske agencije goli qurac, angazujes Europol, Interpol, Sjeverni i Juznipol,Hidropol, Molerpol i jednog covjeka ne mozes uhapsiti...
Utaja poreza
,transferi igraca
,predlagac zakon, dobro nije predlagac zakon, greska,finansijsko poslovanje i nista, nema sanse da ga uhapse...
E hebem ti vala ove sluzbe...

Sve ove policijske agencije goli qurac, angazujes Europol, Interpol, Sjeverni i Juznipol,Hidropol, Molerpol i jednog covjeka ne mozes uhapsiti...
Utaja poreza

- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Kaze Mirvoni oprali smo sto sam htio, ima li kakav slobodan igrac a da je djaba?
Ima Mirvoni, Crnogorska druga liga, mali igra za 1000€ a trci ko konj..
-Moze
Sretan rodjendan Faraoneee nasss
-Moze
-
- Kontakt:
Oni se ponose tim sto nikako ne plaćaju porez.Vanja8 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:26Boga vam, je li to jos nisu uhapsili Mirvica ?![]()
Utaja poreza,transferi igraca
,predlagac zakon, dobro nije predlagac zakon, greska,finansijsko poslovanje i nista, nema sanse da ga uhapse...
Doduše ni ne sakrivaju ništa, sve transparentno, pa reprogramiraju , unučad će im imat ratu za porez.
Ali uzdignute glave. Bolje nikako ne plaćati nego utajiti.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
E zato postoji zakon...jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:31Oni se ponose tim sto nikako ne plaćaju porez.Vanja8 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:26Boga vam, je li to jos nisu uhapsili Mirvica ?![]()
Utaja poreza,transferi igraca
Doduše ni ne sakrivaju ništa, sve transparentno, pa reprogramiraju , unučad će im imat ratu za porez.
Ali uzdignute glave. Bolje nikako ne plaćati nego utajiti.
Kazes fino "mi bi igrali Evropu, ali nemamo para, more li se kako da neplacamo porez, a da dobijemo pare od onih koji placaju"...
Ne moze Mirvic progurati sa onim,"Mogu li utajiti porez...", nema osnove da ga podrze, dok njih mogu, ljudi su fino naveli da bi igrali Evropu...
Igrali bi oni Evropu, ali je nisu izborili, isto ko i za lovu, dobice lovu od Evrope, ali porez nece platiti...

Tu je negdje kvalitet sa BoljevicemGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:28Kaze Mirvoni oprali smo sto sam htio, ima li kakav slobodan igrac a da je djaba?
-Moze

Samo je cudno kako Bosnjo sve vjeruje. On in prosuo i da Ajla ne rsdi vise da se vrate oz bojkota ona i dalje glavni potpisnik na tenderima. A vala i ko god ode odma pljuje vec je krava muzara pa sute dok su tu. Ibricic prica da je najveci debil i da je odeon stanje u klubu. Sve dok je bio tu, prica prava organizacija hu ha. Bitno je dvoesti sto vise ljudi i praviti raskide panda mu vracaju pare. A pare od droge i zato nema nafake za klub. Malo mu i Ibrakovic bio da stima pa i njega otjera.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Pa vama bi ovaj mali bio najbolji stoper u ekipi. Vi imate samo Dolpha Lundgrena nazad i nečemu se nadate. Vratite Drinu budalice inače ispadate.GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:28Kaze Mirvoni oprali smo sto sam htio, ima li kakav slobodan igrac a da je djaba?
-Moze
Mi nikada odustati necemo...
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ako cemo o slobodnim igracima vi onda perete pare evo 12 godina.
A majgore sto i nacional i ostali velikani ukljuceni u tranafer viverosa peru pare, kome to prijaviti..
A majgore sto i nacional i ostali velikani ukljuceni u tranafer viverosa peru pare, kome to prijaviti..
Daj Bože da ima završenu i osnovnu školu...Predatod je napisao/la: ↑25 jun 2025, 07:21Tu je negdje kvalitet sa BoljevicemGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:28Kaze Mirvoni oprali smo sto sam htio, ima li kakav slobodan igrac a da je djaba?
-Moze
Sretan rodjendan Faraoneee nasssJoj fakat ih ovaj Mirvic pravi budalama. Prvo najavi sedam transfera po milion eura, pa uleti i neki milion za lika koji je bio tu 7 minuta i kao on ga posudio. Posudio najsukuljeg igraca poslije jednog kola a kao platio obestecenje. I prodje mu i ta ubleha kod budala. Sad im dovede lika iz druge lige i onda ce im dovesti iz Bugarske i najavati ko neko MEGA POJACANJE. I ovo sto valja jos Gruzijac nudi ga kome stigne. Za 5 godina lik je preko 200 igraca doveo i raskida i sad nakom debilu iz druge lige daj ugovor 3 godine
nema sta BOSANSKI DINAMO PRAVI, BAS FINO GRADI KLUB.
Samo je cudno kako Bosnjo sve vjeruje. On in prosuo i da Ajla ne rsdi vise da se vrate oz bojkota ona i dalje glavni potpisnik na tenderima. A vala i ko god ode odma pljuje vec je krava muzara pa sute dok su tu. Ibricic prica da je najveci debil i da je odeon stanje u klubu. Sve dok je bio tu, prica prava organizacija hu ha. Bitno je dvoesti sto vise ljudi i praviti raskide panda mu vracaju pare. A pare od droge i zato nema nafake za klub. Malo mu i Ibrakovic bio da stima pa i njega otjera.
Šta je ovo, jbt?

- KONTRASVIH
- Kontakt:
Herson je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:22Daj Bože da ima završenu i osnovnu školu...Predatod je napisao/la: ↑25 jun 2025, 07:21Tu je negdje kvalitet sa BoljevicemGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 23:28Kaze Mirvoni oprali smo sto sam htio, ima li kakav slobodan igrac a da je djaba?
-Moze
Sretan rodjendan Faraoneee nasssJoj fakat ih ovaj Mirvic pravi budalama. Prvo najavi sedam transfera po milion eura, pa uleti i neki milion za lika koji je bio tu 7 minuta i kao on ga posudio. Posudio najsukuljeg igraca poslije jednog kola a kao platio obestecenje. I prodje mu i ta ubleha kod budala. Sad im dovede lika iz druge lige i onda ce im dovesti iz Bugarske i najavati ko neko MEGA POJACANJE. I ovo sto valja jos Gruzijac nudi ga kome stigne. Za 5 godina lik je preko 200 igraca doveo i raskida i sad nakom debilu iz druge lige daj ugovor 3 godine
nema sta BOSANSKI DINAMO PRAVI, BAS FINO GRADI KLUB.
Šta je ovo, jbt?![]()

-
- Kontakt:
floskule tipa jarane pranje para i jarane utaja poreza su karakteristicne za neznalice
ovo je prica iz nargilhane gdje se izmedju dva srka onog **** sve objasnjava ovim recenicama
to je otprilike i domet prosjecnog poznavaoca svega i svacega u kontroliranim uvjetima shisha-bara
protiv fk sarajevo trenutno ne postoji nijedan otvoren predmet niti se vode istrazne radnje zbog utaje poreza ili pranja novca
nadlezne sluzbe nisu zaprimile niti pokrenule bilo kakav postupak po navedenim osnovama
finansiranje natkrivanja stadiona grbavica od strane opcinskog i kantonalnog nivoa, bez jasnih kriterija raspodjele, predstavlja odstupanje od uobicajene prakse, te su u skladu sa tim pokrenute preliminarne kontrolne radnje radi provjere eventualnog politickog utjecaja
uoceno visegodisnje izdvajanje znacajnih sredstava opcine centar za sanaciju stadiona afh-kosevo, koji nije u vlasnistvu fk sarajevo a jeste u funkciji istog, upucuje na moguce institucionalno favoriziranje jednog sportskog subjekta, zbog cega su pokrenuti pojacani revizorski nadzor i kontrolni postupci sa fokusom na transparentnost zakonitost i svrhovitost trosenja javnog novca
finansijska pomoc fudbalskim klubovima od strane nivoa vlasti nije sama po sebi nezakonita, pod uslovom da se dodjela i utrosak sredstava vrsi u skladu sa vazecim zakonima i propisima. medjutim takve aktivnosti mogu predstavljati predmet paznje nadleznih tijela ukoliko postoje indicije o zloupotrebama, sukobu interesa ili nepropisnom trosenju javnih sredstava
to je sve sto vi trebate znati
ovo je prica iz nargilhane gdje se izmedju dva srka onog **** sve objasnjava ovim recenicama
to je otprilike i domet prosjecnog poznavaoca svega i svacega u kontroliranim uvjetima shisha-bara
protiv fk sarajevo trenutno ne postoji nijedan otvoren predmet niti se vode istrazne radnje zbog utaje poreza ili pranja novca
nadlezne sluzbe nisu zaprimile niti pokrenule bilo kakav postupak po navedenim osnovama
finansiranje natkrivanja stadiona grbavica od strane opcinskog i kantonalnog nivoa, bez jasnih kriterija raspodjele, predstavlja odstupanje od uobicajene prakse, te su u skladu sa tim pokrenute preliminarne kontrolne radnje radi provjere eventualnog politickog utjecaja
uoceno visegodisnje izdvajanje znacajnih sredstava opcine centar za sanaciju stadiona afh-kosevo, koji nije u vlasnistvu fk sarajevo a jeste u funkciji istog, upucuje na moguce institucionalno favoriziranje jednog sportskog subjekta, zbog cega su pokrenuti pojacani revizorski nadzor i kontrolni postupci sa fokusom na transparentnost zakonitost i svrhovitost trosenja javnog novca
finansijska pomoc fudbalskim klubovima od strane nivoa vlasti nije sama po sebi nezakonita, pod uslovom da se dodjela i utrosak sredstava vrsi u skladu sa vazecim zakonima i propisima. medjutim takve aktivnosti mogu predstavljati predmet paznje nadleznih tijela ukoliko postoje indicije o zloupotrebama, sukobu interesa ili nepropisnom trosenju javnih sredstava
to je sve sto vi trebate znati
Mi nikada odustati necemo...
Vidis da predstavlja lik hladno da je to normala. Par milja ispod stola na crno, sta fali.StrikeWarzone je napisao/la: ↑24 jun 2025, 22:56U pravu si.jurisicduska je napisao/la: ↑24 jun 2025, 21:46Vi ste elementarno nepismeni ljudi. Kakva bolan utaja poreza.
Kuprešak i Bubanja imaju manju platu od Poture.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Sto puta ponovljena laz postaje istina, stvar filozofije