Premijer liga BiH - aktuelno

Herson

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Herson » 28 jun 2025, 08:50

U ovom prelaznom roku stigli su najbolji strijelac lige i najbolji golman HNL-a i reprezentativac Kipra. Još jedan vezni i polijećemo.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 jun 2025, 09:25

Virtu4l je napisao/la:
28 jun 2025, 05:58
Pa isto to, ali apsolutno isto, su pisali i za Rogića, da je jedan od najboljih golmana HNL, da ga je Dinamo tražio. Uvijek isto sa njima.
Rogić jeste jako kvalitetan golman za našu ligu. Trebalo mu je vremena, ali je iznio sezonu kvalitetno.

Vjerujem da je 90% navijača bilo zadovoljno sa njim. Pa čovjek je imao najveći broj utakmica bez primljenog gola ove sezone. Da hoće biti kao Rogić, ja, a vjerujem i većina navijača, bismo bili zadovoljni.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 28 jun 2025, 09:39

Danas u Doboju Sloga i Rudar igraju prijateljsku. Rudar je navukao desetak igrača iz nižih liga na probu. Slabo tu kvaliteta ima. U ponedeljak se ide na Zlatibor na pripreme,tako da očekujem nakon ove prijateljske utakmice sječu. Mislim da ih 80% neće ostati. Priča se da na Zlatiboru čeka 5 pojačanja,od čega su 2 Španca i jedan Portugalac. Ako taj Portugalac dodje,biće jedno od najvećih imena koji su igrali u PL.
U Rudar se vratio i bivši golman Veleža,Luka Kačavenda,i nače dijete Rudara.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 28 jun 2025, 10:01

Herson je napisao/la:
28 jun 2025, 08:50
U ovom prelaznom roku stigli su najbolji strijelac lige i najbolji golman HNL-a i reprezentativac Kipra. Još jedan vezni i polijećemo.
Cuj najbolji golman HNL a Gorica skoro ispala iz lige :rol:
Crni Cerak 🐦‍⬛

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 28 jun 2025, 10:41

brig je napisao/la:
27 jun 2025, 23:05
Pitari su najjači. Dovedu golmana koji kroz karijeru brani u ugl niđe veze klubovima i odmah je top. Najbolji golman HNL, bh lige, regije, svemira. Planira se igra. Bodovi. Formacije ovo ono 🤣

Za par mjeseci će pljuvat sve i kasnit za Borcem jedno 20 bodova
Dodao si isto tako da ćemo osvojiti trofej koji ste eventualno, vi čobani, već sebi bili pripisali.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 28 jun 2025, 11:41

Ogroman korak nazad u karijeri, on ako nakon vrlo dobrih par sezona u HNLU nije mogao naci bolji i unosniji angazman od nase lige, nek promijeni menadzera, podhitno.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 28 jun 2025, 11:52

Orden43 je napisao/la:
28 jun 2025, 10:01
Herson je napisao/la:
28 jun 2025, 08:50
Cuj najbolji golman HNL a Gorica skoro ispala iz lige :rol:
Nisam provjeravao statistiku golmana u hnl-u, ali definitivno to sto je neki tim na dnu, nema nikakve veze sa kvalitetom golmana. Sta mislis da stavis Buffona iz najboljih dana u neki tim sa dna tabele, da bi on automatski bio jedan od najlosijih golmana jer nema saigrace?

Golmanova kvaliteta se prije svega gleda u procentu odbranjenih suteva, koliko je imao gresaka, koliko je stvarno imao sanse da odbrani odredjene suteve, a koliko nije i td. Tako da teoretski golman koji je primio u sezoni 10 golova vise od drugog, moze ipak biti najbolji golman.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2025, 11:56

DeeWa je napisao/la:
28 jun 2025, 11:52
Golmanova kvaliteta se prije svega gleda u procentu odbranjenih suteva, koliko je imao gresaka, koliko je stvarno imao sanse da odbrani odredjene suteve, a koliko nije i td. Tako da teoretski golman koji je primio u sezoni 10 golova vise od drugog, moze ipak biti najbolji golman.
Zato redovno golmani ekipa koje su na dnu tabele imaju nešto bolje procente jer se te ekipe uglavnom brane i protivnik stvara mnogo šansi. Isto kao što je bilo sa Rogićem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 28 jun 2025, 11:57

Odbili Begovića zbog Nojera iz hrvatskog fenjeraša.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 28 jun 2025, 11:59

Al nikad meš'čini nećemo naučiti da prvo skočimo pa kažemo hop.

Logika je ako ti se tim bori za opstanak, da imaš visok procenat odbranjenih šuteva, kakav god da si golman.

Vrijeme će pokazat kao i uvijek i kod svakog .
MNON

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 jun 2025, 12:02

Noke995 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:59

Logika je ako ti se tim bori za opstanak, da imaš visok procenat odbranjenih šuteva, kakav god da si golman.

Upravo. Isto ko da smo muftica uzeli, frajer ima 750 odbrana za sezonu

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 jun 2025, 12:02

Virtu4l je napisao/la:
28 jun 2025, 05:58
Pa isto to, ali apsolutno isto, su pisali i za Rogića, da je jedan od najboljih golmana HNL, da ga je Dinamo tražio. Uvijek isto sa njima.
Ja ne znam da smo se zayebali sa Rogicem.Statisticki najbolji golman lige a nije branio bas citavu sezonu.Banic je isto kvalitetan golman kao i Maric i naravno da je cijenjen to zna svako ko prati u HNL,sa Hajdukom dogovorio unaprijed promjena trenera sprijecila dolazak.Ljudi veze nemaju uzeli Gatuza prije Zekica,6 utakmica lik nije u stanju zaredom da dobije a bori se za titulu,sa ZZ bi pobjegli i Dinamu i Rijeci barem 10 bodova ove sezone.A i takvi bi bili prvaci u nasoj ligi bez problema,sa srpskom smo bas u 5 deka kad izbijes CZ ali HNL je dosta ispred nas po svemu.

Nasoj transfer politici niko nema pravo nista da kaze pogotovo ne vi koji sve sami škart dovodite godinama i godinama a ostali u BiH pogotovo mada oni da izadju sa juniorima bjezat ce nam 20 bodova tako da njima je ovo nebitan period godine i tad su najtisi
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 28 jun 2025, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 28 jun 2025, 12:05

ErosViverosViv je napisao/la:
28 jun 2025, 12:02
Noke995 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:59

Upravo. Isto ko da smo muftica uzeli, frajer ima 750 odbrana za sezonu
Pa eto nisam ga htio uzeti za primjer al' eto.
Čovjek je u 4 derbija imao preko 20 odbrana.
MNON

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2025, 12:13

NajvecaRadosti je napisao/la:
Ja ne znam da smo se zayebali sa Rogicem.Statisticki najbolji golman lige a nije branio bas citavu sezonu.Banic je isto kvalitetan golman kao i Maric i naravno da je cijenjen to zna svako ko prati u HNL,sa Hajdukom dogovorio unaprijed promjena trenera sprijecila dolazak.Ljudi veze nemaju uzeli Gatuza prije Zekica,6 utakmica lik nije u stanju zaredom da dobije a bori se za titulu,sa ZZ bi pobjegli i Dinamu i Rijeci barem 10 bodova ove sezone.A i takvi bi bili prvaci u nasoj ligi bez problema,sa srpskom smo bas u 5 deka kad izbijes CZ ali HNL je dosta ispred nas po svemu.

Solidni golmani i ništa više od toga. Poenta je da vi svakog od njih predstavljate kao Donarumu i Kasiljasa.

A ti hvalospjevi o Zekiću su apsurdni i šta bi bilo kad bi bilo. Većina ozbiljnijih utakmica je pokazala koliko je ograničen trener. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 28 jun 2025, 12:14

slika

slika

slika

Znaci po statistikama Banic nije cak bio ni u top 5
Crni Cerak 🐦‍⬛

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 jun 2025, 12:16

Kone malo para dobiju odma kamion menadzerskih igraca dovedu, i oni se ko razumiju sad ko valja ko ne valja

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 jun 2025, 12:21

Virtu4l je napisao/la:
28 jun 2025, 12:13
NajvecaRadosti je napisao/la:

Solidni golmani i ništa više od toga. Poenta je da vi svakog od njih predstavljate kao Donarumu i Kasiljasa.

A ti hvalospjevi o Zekiću su apsurdni i šta bi bilo kad bi bilo. Većina ozbiljnijih utakmica je pokazala koliko je ograničen trener. ;)
To ce vrijeme pokazati,ovi momci su najvise sto mozes dovesti u ovu ligu logicno da nece Begovic doci
Niko ne pravi Buffona ali nema potrebe da neko bude nezadovoljan jer ponavljam ovo je najvise sto mozes dovesti-solidno iz HNL sto bi trebalo biti jako dobro u nasoj ligi ali to cemo vidjeti.

ZZ majstor za najbitnije utakmice :bih:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 28 jun 2025, 12:23

Dobro, sta zelite dokazat? Doveli smo rupu od golmana, vama bolje, mi cemo biti losiji. Predstavljamo ga kako mi mislimo da treba, vi mislite suprotno, ok. Predstavljamo da navijacki kako treba, nadamo se da ce biti top golman. Ako se zajebemo, mi smo se zajebali, nece nam biti prvi put. Dosadni ste vise sa stalnim palamudjenjem.
since 1973

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2025, 12:27

onako je napisao/la:
28 jun 2025, 12:23
Dobro, sta zelite dokazat? Doveli smo rupu od golmana, vama bolje, mi cemo biti losiji. Predstavljamo ga kako mi mislimo da treba, vi mislite suprotno, ok. Predstavljamo da navijacki kako treba, nadamo se da ce biti top golman. Ako se zajebemo, mi smo se zajebali, nece nam biti prvi put. Dosadni ste vise sa stalnim palamudjenjem.

Naravno da nije rupa od golmana, u ozbiljnoj ligi kao što je HNL nema takvih. Međutim malo je simptomatično da je ovo drugi golman kojeg ste "oteli" Dinamu, Hajduku, Rijeci, Osijeku, itd, itd.

Nikako da naučite lekcije, posebno ove iz juna, jula ili avgusta kada ste Real Madrid, pa ste za samo par mjeseci GOŠK i Sloboda. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 28 jun 2025, 12:28

Orden43 je napisao/la:
28 jun 2025, 12:14
slika

slika

slika

Znaci po statistikama Banic nije cak bio ni u top 5
Znamo da za navijače Željezničara samo Sofascore ima značenje.

slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Morpheus i 5 gostiju.