Najaktivniji podforum FK Sloboda Tuzla trenutno, odavno nije ovako aktivna tema bila, mislim nikad.
ja sam skeptican po pitanju ovoga, prije svega zbog naziva "fuzija" ,
jer to definitivno nije ono sto se sada radi.
Fuzija bi bila kada bi Olimpic i Sloboda se udruzili i zajedno pokusali izaci iz svih problema koje je Slobodu snaslo, Dakle u toj racunici Olimpic nebi dobio nista osim duga, koji Sloboda vuce sa sobom, dakle u pravoj fuziji dug bi ostao,a Sloboda bi profitirala jedino automatskim plasmanom u PL i jakim igrackim kadrom, mada opet bi to bila rupa bez dna(puno ljudi bi se pitalo).
a mislim da je vrijeme da neko otvoreno kaze da se u ovom slucaju ne radi o fuziji.
Sloboda se gasi! Olimpic seli u Tuzlu! Olimpcu se mijenja ime u Sloboda 1919, dakle godina osnivanja "Slobode 1919" je 1993.
ili da banalizujem, ako se to desi, ovaj podforum na kojem sada pisemo "FK Sloboda Tuzla" se brise, podforum "FK Olimpic" mijenja naziv u "FK Sloboda 1919" i mi svi nastavljamo diskusiju tamo na temi Olimpica koja bi malo zivnula napokon.
eto dakle nema nema tu fuzije niti bilo kakvih atomskih eksperimenata "cijepanja i spajanja jezgra razlicitih atoma" , vec obicno, staro, prosto, bosansko "cijepanje drva sjekirom".
Da ne mislite da ja sad nesto lose mislim o tome, iako sam inace protiv modernih shvatanja fudbala i uplitanja novca i visih interesa u igru, mislim da je ovo odlican potez za BH sport.
sto se mene tice "Sloboda 1919" ce za mene dostojno zamijeniti i Olimpic i Slobodu, dakle, nece mi nedostajati Olimpic ,a "Slobodu 1919" nikad necu ja do kraja prihvatiti kao sadasnju Slobodu i vazda ce biti :"skim danas igra Olimpic?" Ali bez obzira sto je ja LICNO necu prihvatiti, ipak ta "sloboda 1919" ce doci sa svojim Fukarama i biti vjerovatno kandidat za europu,samim tim sa SPORTSKOG aspekta ce imati moje postovanje.