Potencijalni selektori

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Soremijetata
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la Soremijetata » 23 jul 2023, 14:06

1921boy je napisao/la:
23 jul 2023, 11:26
Daj ba ljudi popustite, isto će biti i njemu kao i onim prije njega, ako bude rezultata, tu će biti, ako ne bude adio. I ne znam čemu tolika polemika nije ni počeo raditi, pustimo ga da radi, a o njemu ćemo suditi kad vidimo rezultate, igru, spisak igrača i ostalo.
Sta ga imas pustat kad vec znamo da je kurcina od trenera. Apsolutno nigdje nije ostavio traga, a ovde se na osnovu jednog bolicevog intervjua od njega neka ljudska i trenerska gromada pravi. Lik je ispodprosjecan trener, i nece donijeti nikakav pomak.

Ponavljam, osim je gvardiola za ovog

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 23 jul 2023, 14:46

Sto napadate covjeka? Daj Boze da Meho pokaze da je Mourinho, ja mu zelim svu srecu, ali cinjenica je da nema nikakav ozbiljniji uspjeh u karijeri, a radi taj posao skoro 20 godina.
1921

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 jul 2023, 15:10

Dudić je recimo izbacio AEK i osvojio kup s aVeležom.

Mehina referenca je što je 2001 završio karijeru.

Ovo je baš tanak izbor.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jul 2023, 16:34

gruezi je napisao/la:
23 jul 2023, 06:33
ASD je napisao/la:
23 jul 2023, 05:46
Dao mladim igračima priliku da igraju za mladu momčad Sociedada u 3.ligi.

Ta referenca iz Sociedada mu jedino važi da ima iskustvo da vodi našu u21 repku ili u19, a ne a repku.
Ne nego ih kroz rad I treninge pripremio za najjaci nivo... isto ocekujem da od ove mladzarije tipa tahirovic , dedic, gazibegovic napravi jedan jak I kompaktan tim koji je u stanju da se organizovanom I timskom igrom nosi sa najjacim reprezentacijama u evropi..ako te vec interesuje ta treca liga spanije je jaca od pola evropskih liga.. recimo nivo hnl ili slovacke lige..
Pa trenirao je i Hadžibegić i pripremao ih za najveće nivoe i to dok je bio na većem nivou od njeg.

Evo s par klikova.

U Valenciennesu trenirao

Moussa Niakhate - danas Nottingham
Lucas Tousart - danas Union Berlin
Angelo Fulgini- danas Lens

U Arlesu trenirao

Remy Cabella - danas Lille

U Troyesu trenirao

Karim Ziani - kasnije Marseille i Wolfsburg
Mamadou Niang - kasnije Marseille i Fener

Nije Španska treća ni blizu Hrvatske, to možeš vidjeti po transferima koje prave.
Znači, ni blizu.

Soremijetata
Kontakt:

Post Postao/la Soremijetata » 23 jul 2023, 18:24

Spanska treca je u nivou sa bh premijer ligom i to samo zato sto ima pun khurrac b ekipa od prvoligasa.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 23 jul 2023, 18:46

Ne znam kakve to veze ima Gerrard je u mladom timu trenirao Trent Alexander Arnolda pa na sta je izasao kao trener da Bog sacuva
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 jul 2023, 18:55

Trenirao je i Dalaru.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 23 jul 2023, 19:00

Arvid je napisao/la:
23 jul 2023, 18:55
Trenirao je i Dalaru.
Najveci talent :bih:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jul 2023, 20:44

StevieG8 je napisao/la:
23 jul 2023, 18:46
Ne znam kakve to veze ima Gerrard je u mladom timu trenirao Trent Alexander Arnolda pa na sta je izasao kao trener da Bog sacuva
Ako je meni odgovor. Ja samo gore pokušavam dokazati da nema nikakve veze. :D

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jul 2023, 21:15

Kodri je najveci uspjeh sto je iz principa dao otkaz na klupi Sarajeva a njegov nasljednik u 5-10 tekmi osvojio prvenstvo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 jul 2023, 21:20

jel ovo ljudi fkt ocekuju da lik priprema igrace u repki, ko da budu zajedno po 4 mjeseca
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 jul 2023, 23:45

Sta kaze ovaj neupitno je da ce Meho imati bolje rezultate od Papeta. :rol: :rol: Dolazi Boginja u Titovu za 3 godine. :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 24 jul 2023, 00:28

Plansko uništavanje reprezentacije se nastavlja :bih:
Poslije Kodre ide Musemić ili ako je red za trenera iz RS-a Jagodić...

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 24 jul 2023, 01:55

Ko se sijeca vrijeme Sliskovica kad smo molili da bilo ko preuzme repku

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 jul 2023, 05:38

SanaBosna je napisao/la:
24 jul 2023, 01:55
Baka je bio na pragu da nas odvede 2 puta na euro j svjetsko.. falio mu jedan gol protiv Danske za euro I pobjeda protiv srbije 2006te.. da nije bio **** od covjeka tada I da je pozivao rahimica( nije htio platit da igra) kad je bio na vrhuncu karijere I osvojio kup uefa i zlatsna muslimovica za wc 2006 kvalifikacije ( igrao za parmu u seriji a) vjerovatno bi otisli oba puta jer na te 2 pozicije smo bili najdeficitiraniji tada.. zbog njega je I marko topic prestao igrati za repku.. ujedno imao je I rezultate( 2 remija sa spanijom, pobjeda protiv Danske u gostima) ali je bio I stetocina kao malo ko..doduse tada je krmak pod imenom Ahmet pasalic vodio glavnu ulogu u savezu zajedno sa munibom usanovicem

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 24 jul 2023, 10:59

gruezi je napisao/la:
24 jul 2023, 05:38
SanaBosna je napisao/la:
24 jul 2023, 01:55
Baka je bio na pragu da nas odvede 2 puta na euro j svjetsko.. falio mu jedan gol protiv Danske za euro I pobjeda protiv srbije 2006te.. da nije bio **** od covjeka tada I da je pozivao rahimica( nije htio platit da igra) kad je bio na vrhuncu karijere I osvojio kup uefa i zlatsna muslimovica za wc 2006 kvalifikacije ( igrao za parmu u seriji a) vjerovatno bi otisli oba puta jer na te 2 pozicije smo bili najdeficitiraniji tada.. zbog njega je I marko topic prestao igrati za repku.. ujedno imao je I rezultate( 2 remija sa spanijom, pobjeda protiv Danske u gostima) ali je bio I stetocina kao malo ko..doduse tada je krmak pod imenom Ahmet pasalic vodio glavnu ulogu u savezu zajedno sa munibom usanovicem
svese sijecam to i onaj face to face interview ventole i usranovica tada je forum becka raja bila na vrhunsu, kad se samo sijetim nepozivanje Rahimica, Muslimovica itd umjesto Jakirovica (utakmice u srbiji) i damjanovica

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 jul 2023, 15:37

Da se i ja oglasim u vezi s Kodrom, potenc.selektorom. :)

1. Kodro JUGOSAURUS?
Ako su Akrapović, Bilić, Šuker, Prosinečki, p.Mihajlović i ostali iz tih generacija JUGOSAURUSI onda je i Kodro!!!
Sami sebi odgovorite na to pitanje pa vidite hoćete li taj ruzni termin povezivati s imenom Kodre.

2. Kodro nije dobar izbor?
Na osnovu kojih argumenata neki forsiraju Barbareza, Ibisevića, Bajramovića, Selimbegovića, Akrapovića, Shevchenka i još neka imena a degradiraju Kodru?! Ne postoji argument koji garantuje da je iko od njih bolje rješenje i garant bilo kakvih boljih rezultata.

3. Trenerska karijera?
- FK Sarajevo - Svi znamo kako je završila epizoda u Sarajevu gdje je po utakmici osvajao 2,18 bodova (ukupno 17 utakmica na klupi), više bodova po utakmici nego u sezonama u kojima je FK Sarajevo bio PRVAK!!!

- Servette - 42 utakmice, 1,98 bodova po utakmici.

- Lausane Ouchy - ostvario do tada najbolji rezultat s klubom u historiji - 3.mjesto u svic.dugoj ligi s malim klubom.
76 utakmica, 1,42. Pokvario prosjek u zadnjih 11 utakmica u zadnjoj sezoni gdje je upisao samo 1 pobjedu.

4. Ima svoje JA
Ono što ga posebno ističe jeste da ima svoje "JA" a to je vrlo bitno za našu reprezentaciju. Naravno, pretpostavljam da neće dozvoliti da mu se miješaju u posao kao što to nije dozvolio ni prije 15 godina. Bar se nadam. Možda neki sitni kompromisi tipa ko će biti četvrti pomoćnik ili trener golmana ali to je manje više nebitno.

5. Vrlo važan je izbor pomoćnika, desne ruke i taj momenat bi u mnogome odredio i samog selektora ali i smjer u kojem se ide. Tu se nadam nekom Bajramoviću, Ibiševiću i sl.Sumnjam da bi baš ova dvojica ali neki slični tipovi koji bi živjeli za reprezentaciju baš kao i selektor, tome se nadam.

6. Forsira trku i kombinatoriku što je samo po sebi plus. Jednako koristio formaciju s 3 i 4 nazad. Dakle, znat će prilagoditi formaciju postojećem kadru.

7. Profesionalac!!! - za kraj. :)
Uz to on ima i poseban motiv.

Dakle, nadao sam se boljem ali uzevši u obzir stanje u i oko reprezentacije, visinu plate i druge okolnosti, Kodro je sasvim prihvatljivo i u određenoj mjeri obećavajuće rješenje dok Jakir ne bude slobodan za neki od narednih ciklusa kvalifikacija. :)

Sretno Kodri i nama s njim! (ako bude izabran)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 25 jul 2023, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 jul 2023, 15:39

Novo ime u kandidaturi: I Šener Bajramović želi voditi Zmajeve do EP-a

Naime, kako saznaje SportSport.ba nekadašnji selektor mlade i olimpijske (U-23) reprezentacije Šener Bajramović, predao je svoju aplikaciju u N/FSBiH.
https://sportsport.ba/fudbal/i-sener-ba ... p-a/145975
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 jul 2023, 15:45

Arvid je napisao/la:
25 jul 2023, 15:39
Novo ime u kandidaturi: I Šener Bajramović želi voditi Zmajeve do EP-a

Naime, kako saznaje SportSport.ba nekadašnji selektor mlade i olimpijske (U-23) reprezentacije Šener Bajramović, predao je svoju aplikaciju u N/FSBiH.
https://sportsport.ba/fudbal/i-sener-ba ... p-a/145975
Ovog ako dovedu, odoh i ja zavrsit licence i predat kandidaturu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 jul 2023, 15:47

ipak se neko upecao:-)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.