Premijer liga BiH - aktuelno
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Apsolutno nije točno. Kapacitet Mokrog doca je bas tih cca 4200. Kakvih 5630!? Pa po tom je onda veći kapacitet nego Pecara. Što nije istina. Čemu pumpanje to?MarkoMaterazzi je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:46Znaš li razliku pušteno u prodaju i broj karatabrig je napisao/la: ↑12 jul 2025, 22:30Da, i izdaše se. Objavili da prodaju pun kapacitet. 4200 ulaznica. Sto ja tvrdim otkad su usli da lazu broj gledatelja. Al nebitno
S druge strane ne kontam čemu ova tekma osim financijske koristi? Ko da sam protiv sebe radis. Maltene svaki Posušak kojeg imam u kontaktima s obitelji ili ekipno objavio sliku u dresovima Hajduka. Znaci nece bit 2% ljudi koji za Posusje navijaju večeras
4250 karata pušteno u prodaju
30 sponzora po 40 besplatnih ulaznica
30x40 =1200
Svaki igrač i strucni stožer po 6 karat
30x6=180
4250+1200+180=5630
Što se tiče ljudi što dolaze u hajdukovom dresu, kakve veze to ima
Moj kolega koji ide na utk Posusja i Hajduka je dosa u Hajdukovom dresu, na svaku utk Posusja ide i navija za Posusje
Dalje, eto sam si sebi za dresove odgovorio kakve veze ima.
Inače, Posušje po ovoj utakmici što sam gledao djeluje jako dobro. Moglo bi bit nezgodno svima ove sezone.
-
- Kontakt:
Nikakav problem nama da igramo na gradskom stadionu,mnogi veliki klubovi igraju na gradskim stadionima,samo dobra,lazna radnicka klasa se sprda sa tim i nekog naziva podstanarima. Neka naprave gradski stadion,olimpijski za koji mi dajemo pare a ne Grbavicu koja nije gradski niti Olimpijski stadion i za koju nam otimaju pare dok se Olimpijski i gradski stadion raspada.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
- Shategabri
- Kontakt:
Kad vam odgovara, onda ste građansko društvo, klub raje i radnička klasa.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
I onda nije problem da idu budžetske pare u klub raje.
S druge strane, kad se qrčiti pitarima privatnom imovinom, e onda vi imate stadion, imate nešto u svom vlasništvu.
Logikom, ja kao građanin sam na neki način jedan od vlasnika. I moje pare idu za gradnju tog stadiona.
Ili nisam?!
Morate se odlučiti, jeste li pravno lice koje posjeduje imovinu ili ste pak narodna livada?
Ne može i jedno i drugo.
Koševo Zapad
- TylerBurey
- Kontakt:
Ovisi o tome što podrazumijevaš pod Mostar. Ja u Mostaru vidim Veležov dres samo na travnjaku kada gostuju Vrapčićani koji su oteli identitet bivšeg kluba.VelezovaCernica je napisao/la: ↑13 jul 2025, 23:26Ovo je tacno 100%. Pa i u Mostaru poslije Veleža najviše se nosi Hjadukov dres.MarkoMaterazzi je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:46Znaš li razliku pušteno u prodaju i broj karatabrig je napisao/la: ↑12 jul 2025, 22:30
Da, i izdaše se. Objavili da prodaju pun kapacitet. 4200 ulaznica. Sto ja tvrdim otkad su usli da lazu broj gledatelja. Al nebitno
S druge strane ne kontam čemu ova tekma osim financijske koristi? Ko da sam protiv sebe radis. Maltene svaki Posušak kojeg imam u kontaktima s obitelji ili ekipno objavio sliku u dresovima Hajduka. Znaci nece bit 2% ljudi koji za Posusje navijaju večeras
30x40 =1200
30x6=180
4250+1200+180=5630
Moj kolega koji ide na utk Posusja i Hajduka je dosa u Hajdukovom dresu, na svaku utk Posusja ide i navija za Posusje
- TylerBurey
- Kontakt:
Srećom, ovo spamanje će prestati u četvrtak u 21:30.Antesportas9AP je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:38Tesko zadnjih godina nasu drzavu samo brukaju unatoc silnim milijunima od transfera vrhunskih nogometasa.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:27
Idemo Pitari da i Vi osvojite koji bod za Državni koeficijent
Ne možemo mi i Zrinja sve sami
Inace drze 1. I 2. mjesto najvecih poraza BiH klubova u europi.
Atalanta 8:0
Borussia M 7:0
![]()
Divovi![]()
Naravno, jer kundama treba organizovat televizija da bi dosli do jezgre grada.TylerBurey je napisao/la: ↑14 jul 2025, 10:52Ovisi o tome što podrazumijevaš pod Mostar. Ja u Mostaru vidim Veležov dres samo na travnjaku kada gostuju Vrapčićani koji su oteli identitet bivšeg kluba.VelezovaCernica je napisao/la: ↑13 jul 2025, 23:26Ovo je tacno 100%. Pa i u Mostaru poslije Veleža najviše se nosi Hjadukov dres.MarkoMaterazzi je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:46
Znaš li razliku pušteno u prodaju i broj karata
30x40 =1200
30x6=180
4250+1200+180=5630
Pa udruzenje gradjana moze imat imovinu, valjda.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2025, 10:52Kad vam odgovara, onda ste građansko društvo, klub raje i radnička klasa.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
S druge strane, kad se qrčiti pitarima privatnom imovinom, e onda vi imate stadion, imate nešto u svom vlasništvu.
Logikom, ja kao građanin sam na neki način jedan od vlasnika. I moje pare idu za gradnju tog stadiona.
Ili nisam?!
Morate se odlučiti, jeste li pravno lice koje posjeduje imovinu ili ste pak narodna livada?
Ne može i jedno i drugo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Shategabri
- Kontakt:
Može, ali ja nisam dio tog udruženja, a finansiram isto.godrina je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:33Pa udruzenje gradjana moze imat imovinu, valjda.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2025, 10:52Kad vam odgovara, onda ste građansko društvo, klub raje i radnička klasa.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
Ili nisam?!
Ne može i jedno i drugo.
Hoću reći, prošla su vremena bratstva i jedinstva, narodnih akcija i klubova.
Danas, ako si i udruženje građana, tretiraš se kao pravno lice, samim tim idu i prava i obaveze.
Da se razumijemo, svaka vama čast na svemu što završavate, nadam se da završite i zapad, pa da stadion bude kompletan.
Samo sam komentarisao ovu priču (ne)opravdanosti ulaganja narodnih para. Nama i što ulože, mi od toga imamo trenutnu korist, dugoročno - ništa.
Kad-tad ćemo morati zakopati negdje i krenuti sa projektom stadiona.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Pozurite uplatit na Koper,sinoc 1.9 kvota danas 1.65 ...vjerovatno ide na 1.5 sutra prekosutra.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
- Hrammm1921
- Kontakt:
Boga mi poslije prve utakmice, svaka cast na hrabrosti staviti kecbhfanatic14 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:41Pozurite uplatit na Koper,sinoc 1.9 kvota danas 1.65 ...vjerovatno ide na 1.5 sutra prekosutra.
Ja se ne bih zaletio na takvu malu kvotu .. neki dan ih zeljo pojeo u svakom segmentu, al eto ima svak svoje
Ja zatego x2

Nisam znao da je sarajevo prijavljeno na opstinu novo sarajevu pa da vi zapravo dajete pare opstini koja daje onda nama opstina pare za izgradnju trbine . Ja citav zivot kontao da ste vi na opstini centar . Pogotovu sto se vam klupske prostorije nalaze u titovoj . I takodjer sto upravo ta opstina ce izdvojiti 6 milikna maraka za natkrivanja olimpijskog stadiona gdje vi igrate. A opet vise primate od kantona nego mi i to kao privatni klub. Ja fakat ne kontam vase razmisljanje . Ovdje se jedino moze neko zaliti ko zivi na toj opstini . Evo ja sam licno u opstini centar pa me iskreno boli briga sto ulazu 6 miliona maraka u stadion jer ionako nista ne dobijam od njih pa mi je svejedno u zivotu .mosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 09:59Nikakav problem nama da igramo na gradskom stadionu,mnogi veliki klubovi igraju na gradskim stadionima,samo dobra,lazna radnicka klasa se sprda sa tim i nekog naziva podstanarima. Neka naprave gradski stadion,olimpijski za koji mi dajemo pare a ne Grbavicu koja nije gradski niti Olimpijski stadion i za koju nam otimaju pare dok se Olimpijski i gradski stadion raspada.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- svrakino1921
- Kontakt:
Kako te bola nije sramota pisat o identitetu? Identitet Veleža nije ukraden uprkos pokušaju ljudi iz HDZ-a koji su pred rat imali namjeru ukrasti identitet, odnosno preimenovati klub u Zrinjski. Nije uspjelo ponajprije zahvaljujući predstavniku navijača u Upravnom odboru. Tada je predstavnik navijača Veleža (nakon rata Zrinjskog) zvani Forza možda i presudno uticao da ne uspije osmišljena akcija gašenja Veleža. Tu priču možeš prodavati ljudima koji nisu bili tu pred rat, a ne nama koji odlično znamo šta se desavalo u gradu pred rat i u samom ratu. Dakle, Velež je, bio i ostao pravi mostarski klub, klub raje i prkosa.. na tvoju veliku žalost, on će takav i ostati za vjeke vjekova. Protjeran sa stadiona na kojem je igrao, sa stadiona koji su gradili svi stanovnici Mostara i Hercegovane. Oteto je prokleto. Mnogi evropski klubovi imaju stadione na periferiji, van grada i to ne znači ništa. Uglavnom, Arena Rođeni je old traford za stadion pod BB.TylerBurey je napisao/la: ↑14 jul 2025, 10:52Ovisi o tome što podrazumijevaš pod Mostar. Ja u Mostaru vidim Veležov dres samo na travnjaku kada gostuju Vrapčićani koji su oteli identitet bivšeg kluba.VelezovaCernica je napisao/la: ↑13 jul 2025, 23:26Ovo je tacno 100%. Pa i u Mostaru poslije Veleža najviše se nosi Hjadukov dres.MarkoMaterazzi je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:46
Znaš li razliku pušteno u prodaju i broj karata
30x40 =1200
30x6=180
4250+1200+180=5630
Protiv Hajduka teško koji klub da ne izgleda dobro...brig je napisao/la: ↑14 jul 2025, 09:39Apsolutno nije točno. Kapacitet Mokrog doca je bas tih cca 4200. Kakvih 5630!? Pa po tom je onda veći kapacitet nego Pecara. Što nije istina. Čemu pumpanje to?MarkoMaterazzi je napisao/la: ↑13 jul 2025, 21:46Znaš li razliku pušteno u prodaju i broj karatabrig je napisao/la: ↑12 jul 2025, 22:30
Da, i izdaše se. Objavili da prodaju pun kapacitet. 4200 ulaznica. Sto ja tvrdim otkad su usli da lazu broj gledatelja. Al nebitno
30x40 =1200
30x6=180
4250+1200+180=5630
Dalje, eto sam si sebi za dresove odgovorio kakve veze ima.
Inače, Posušje po ovoj utakmici što sam gledao djeluje jako dobro. Moglo bi bit nezgodno svima ove sezone.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
- Kontakt:
Dobro ti igras navijacki, a ja igram sportski onako realno. Dobri su oni ekipa i sigurno nemogu odigrati dvije iste utakmice kao prvu. Zeljo jest bio bolji ali ipak stoji da su ljudi do 95te minute vodili i imali pobjedu u dzepu. Tako da su i sada blize pobjedi. Plus vi imate dva igraca manje a to je sulejman krpic.Hrammm1921 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 12:00Boga mi poslije prve utakmice, svaka cast na hrabrosti staviti kecbhfanatic14 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:41Pozurite uplatit na Koper,sinoc 1.9 kvota danas 1.65 ...vjerovatno ide na 1.5 sutra prekosutra.
Ja se ne bih zaletio na takvu malu kvotu .. neki dan ih zeljo pojeo u svakom segmentu, al eto ima svak svoje
Ja zatego x2![]()
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Da ti brat kaze unaprijed da si paobhfanatic14 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 12:34Dobro ti igras navijacki, a ja igram sportski onako realno. Dobri su oni ekipa i sigurno nemogu odigrati dvije iste utakmice kao prvu. Zeljo jest bio bolji ali ipak stoji da su ljudi do 95te minute vodili i imali pobjedu u dzepu. Tako da su i sada blize pobjedi. Plus vi imate dva igraca manje a to je sulejman krpic.Hrammm1921 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 12:00Boga mi poslije prve utakmice, svaka cast na hrabrosti staviti kecbhfanatic14 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:41Pozurite uplatit na Koper,sinoc 1.9 kvota danas 1.65 ...vjerovatno ide na 1.5 sutra prekosutra.
Ja zatego x2![]()
Ako oni mogu bolje igrati, sigurno mozemo i mi jos bolje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Shategabri
- Kontakt:
Pact1921 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 12:13Nisam znao da je sarajevo prijavljeno na opstinu novo sarajevu pa da vi zapravo dajete pare opstini koja daje onda nama opstina pare za izgradnju trbine . Ja citav zivot kontao da ste vi na opstini centar . Pogotovu sto se vam klupske prostorije nalaze u titovoj . I takodjer sto upravo ta opstina ce izdvojiti 6 milikna maraka za natkrivanja olimpijskog stadiona gdje vi igrate. A opet vise primate od kantona nego mi i to kao privatni klub. Ja fakat ne kontam vase razmisljanje . Ovdje se jedino moze neko zaliti ko zivi na toj opstini . Evo ja sam licno u opstini centar pa me iskreno boli briga sto ulazu 6 miliona maraka u stadion jer ionako nista ne dobijam od njih pa mi je svejedno u zivotu .mosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 jul 2025, 09:59Nikakav problem nama da igramo na gradskom stadionu,mnogi veliki klubovi igraju na gradskim stadionima,samo dobra,lazna radnicka klasa se sprda sa tim i nekog naziva podstanarima. Neka naprave gradski stadion,olimpijski za koji mi dajemo pare a ne Grbavicu koja nije gradski niti Olimpijski stadion i za koju nam otimaju pare dok se Olimpijski i gradski stadion raspada.Pact1921 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 17:13A jeli vi to tvrdite da vi ne dobijate pare od drzave . Od kantona ste dobili od 2021 vise para nego mi . Ako mi ne vjerute istrazujte informacije. Opstina centar ce uloziti vise para u projekat izgradnje krova na istoku nego sto ce opstina novo sarajevo u izgradnju juzne trbine . Ali na ovom forumu pitari samo govore kako smo mi na drzavnim jaslama a oni hrabro zive od svojih transfera. Iako drzava i vama daje pare koliko ste u minusu to je virtual vec obasnjavao . Nekako dajete manje plate nego mi bar po financijskom izvjestaju i opet se zalite . I pored toga svega zeljo je gradansko drustvo a sarajevo je u privatnom vlasnistvu dvojice investitora.
Nosilac projekta je Općina Novo Sarajevo, koja je uspješno provela proceduru javne nabavke, dok je Vlada Kantona Sarajevo putem resornog Ministarstva kulture i sporta obezbijedilo sredstva u iznosu od 4,7 miliona KM.
Koševo Zapad
Raunovodje ako danas izgubite od Zorye predlazem vam da palite alarme unjesto sto gurate nos gdje vas nije mjesto
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)