FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:17

Klare je napisao/la: Moram vam otvoriti dušu i reći da sam prije tekme u dubini bio itekako uzj.eban, glava govorila dobivamo :? , ali srce Bogami drugačije
Kod mene sasma suprotno, kao i kod svih normalnih ljudi :D ...srce govorilo dobivamo, ali razum me smirivao i govorio mi non-stop, pogledaj kes u Tuchela i to treba nesto znaciti, odnosno, oprez pod obavezno. :?
Klare je napisao/la: Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)
Mili moj, kada cijeli tim zakaze i kada se ne ustrucavas (ili da?) da odreda ocjenis ekipu, preskoci i ovo. Pametnije ti je.
Cuj Lahma proziva a ne Neuera koji je primio gol sa 30-ak metara. :shock:
Klare je napisao/la:Da se razumijemo
Razumijemo se mi, mili moj :lol: , ali mene hastra da ne ubijedis jos nekoga u svoje misli. :mrgreen:
Cuj Rujo falio, Rujo bi to drugacije uradio, Tymo bi....

Bi, bi, kada ostali zakazu. Necu reci ko. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2011, 23:30

geronimo je napisao/la:Razumijemo se mi, mili moj :lol: , ali mene hastra da ne ubijedis jos nekoga u svoje misli. :mrgreen:
Garant si prvo na temu HSV-a, pa hoćeš ovdje da i ti meni kontriraš. :D
Eto nek' ti znaš. :roll:, svi su zakazali, ali Bogami kapiten, k'o kapiten, e tu moram nešto dodati, nije mi nešto fino izgledao, nekako mi eto on za oko zapeo, a o Mulleru i Gustavu ne trebam ništa ni govoriti, mislim da smo svjesni koliko malo od nnih u ovim trenucima možemo očekivati. ;)
Po trenutnoj formi, plavkan je trenutno naš najbolji centralni igrač, koliko god se to njegovim osporavačima ne sviđalo, a ti si baš jedan među njima, to osjećam. :mrgreen:

Nemam ti više šta reći. :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:41

Klare je napisao/la: Nemam ti više šta reći. :lol:
Meni i ne trebas nista reci, raja te gleda moj Reufe. :D
Klare je napisao/la: Po trenutnoj formi, plavkan je trenutno naš najbolji centralni igrač, koliko god se to njegovim osporavačima ne sviđalo, a ti si baš jedan među njima, to osjećam. :mrgreen:
Osjecas? Blago meni kada imam cast sa takvima "razgovarati".

Bitno je da si ti osjetio da ja tebi kontriram, pa sad ono....

Zivio care.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2011, 23:42

Robben se cijelu utakmicu zagrijava, il recimo veći dio nje i onda poslije utakmice kaže Nerlinger da Robben nije ušao zbog muskularnih problema. Pa stvarno ko im to još može sad povjerovat. Neko je tu bio nesiguran, ili Heynckes nije imao petlje da ga uvede, ili je Robben izmislio razlog kako ne bi pogoršao svoju trenutnu situaciju, jer mnogi su po njemu udarili nakon zadnje dvije utakmice u kojima nije briljirao (Dortmund i Villareal). Čak se i komentator na Sky-u čudio i govorio kako se Robben toliko dugo zagrijava a Heynckes ga ne namjerava uvest, jer vidio je da je par minuta prije kraja utakmice Jupp odustao od te namjere. Ali ipak ćemo pametniji biti narednih dana....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:52

effe_sa je napisao/la:Robben se cijelu utakmicu zagrijava, il recimo veći dio nje i onda poslije utakmice kaže Nerlinger da Robben nije ušao zbog muskularnih problema. Pa stvarno ko im to još može sad povjerovat.
Ja poznajem jednog koji ce pasti na te patke. :D
effe_sa je napisao/la: Ali ipak ćemo pametniji biti narednih dana....
To svakako.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2011, 23:58

Za sve je kriv taj Avatar, pa previše ozbiljno situaciju shvataš :D , ili je možda kriv ovaj stvor (:roll: ) , najvjerovatnije, što jest, jest stvarno je grdan. :lol:

Ako ćemo tako, živio i ti meni care.

Robben :? , kome vjerovati :? , da li je prišteda u pitanju, ili nova stara povreda, sumnjam da su nekakve trzavice bile. :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 nov 2011, 00:05

Klare je napisao/la:Za sve je kriv taj Avatar, pa previše ozbiljno situaciju shvataš
:lol: :lol: :lol: :lol:

Suti bolan, morao sam nekoga naci s kim cu podijeliti ovu "bol" (sa´s viditi kad onaj bosnia admin uleti :lol: ).
Ti si bio pogodan i nisi mi vise drug ako si se naljutio. :(

Sutra vise za Robbena. Ako ja zakazem, tu je effe-sefe. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 28 nov 2011, 00:11

A sezona je tako dobro pocela...
Deremo, meljemo, pobjedjujemo bez primljenog pogotka 15204623488 minuta, a onda takav pad. :cry:
Haj' sto je to kriza rezultata, nego je, ocigledno, i igre. Poklopilo se to s povredom Bastiana, alfe i omege veznog reda najveceg tima na dunjaluku.
Ali da li je to bas jedini razlog ovakvog pada?

Ne vjerujem bas. Naravno, veliki je to udarac za tim, ali nemoguce da je to jedini ralog. Umor, zasicenje ili sta vec je sigurno podjednako bitan faktor u cijeloj prici.

Ali ako se nasi igraci tako lako zasite, pa im se nakon desetak briljantnih partija vise ne igra, sta bi se onda desilo da osvojim LP? Pitam se pitam... :?

Sad si ja u glavi zamilsljam situaciju da se Schweini nije povrijedio, a da se Robben odmah nakon povratka ustalio u prvom timu, a mi igramo ovako. Kakve li bi onda price kruzile? Vjerovatno nesto tipa: ''treba ga nogom u gujcu'', ''nije njega Real dzaba pustio'', ''nije nikad ni valj'o'' itd.

Ali eto, haman, sad imamo druga objasnjenja za pad forme. Schweini ti si kriv!!! :lol:
Klare je napisao/la:Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)
Nazalost, moram se sloziti.
Jos jedna stvar koja mi se kod njega kao kapitena ne svidja je ta sto ne protestuje kod sudija. On ima kapitensku traku oko bicepsa, pa je i logicno da ima pravo da poprica sa sudijom a da za to ne bude kaznjen.
A kada je ocigledno da je glavni mudonja protiv nas, onda je neophodno da se vrsi pritisak.
geronimo je napisao/la:Sutra vise za Robbena. Ako ja zakazem, tu je effe-sefe. 8-)
Nesto imam osjecaj da se opet povrijedio, pa ni sami nemaju hrabrosti da izadju pred navijace i to objave. :?
Al' za nadati je se da grijesim.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 nov 2011, 00:22

jedino sigurno sto se tice bayerna je da nema kupovanja u zimskom prelaznom roku,a sve ostalo je otvoreno :oops:
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2011, 00:29

Ako nam Scweinsteiger toliko fali onda je novi Stefan Effenberg. A on jeste jako bitan, pa skoro da kažemo alfa i omega ali do jednog Effenberga mu još nešto fali. Zato ja mislim da neki 60 % je do izostanka Bastiana, a ostalih 40 % do ostalih igrača.Već duže vremena mi imamo problem sa preuzimanjem odgovornosti. Malo igrača preuzima odgovornost da idu ispred, da vode ekipu. I kada je npr. otišao Effenberg imali smo Kahna, pa jedno vrijeme su ti lideri bili Kahn i Ballack, pa poslije se Kahnu pridodavao Van Bommel, pa poslije Van Bommel sam. Ali i Oli je bio ličnost koji je znao igrače razdrmat, znači bio je lider, al npr. Effenberg, Ballack , Van Bommel su bili igrači u polju i zato je njihova liderska funkcija bila bitna. A sad je Schweini počeo preuzimat tu ulogu i dosta je dobro obavljao. E sad kad se vrati ja hoću da vidim dal je 100 % lider.
Za Tymu se slažem da nam nekako fali, pouzdan je, unosi red igrajući one svoje sigurne pasove i presijeca dosta akcija, nekad mu je sporost jedina mana. Al ev sad Tymo toliko fali jer je Gustavo baš u pravom Lochu što se forme tiče.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2011, 00:31

isakovich je napisao/la:jedino sigurno sto se tice bayerna je da nema kupovanja u zimskom prelaznom roku,a sve ostalo je otvoreno :oops:
Ne budi više ni u to siguran, ako prije zimske pauze ne budemo na prvom mjestu vrlo je moguće da uprava ipak napravi neki transfer, jer previše bi toga stavili na kocku ako ništa ne bi uradili. Ne smiju sebi dozvolit još jednu propalu sezonu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 nov 2011, 00:45

imam neki osjecaj kad gledam Bayern da im jednostavno fali motivacija u BL

Na momente previse lazerno djeluju
Thomas Müller - Fußballgott

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 nov 2011, 00:51

Sranje u Ruandi.
#divovi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 nov 2011, 09:27

luzeri, pojma nemate.
dajem dvajs ko mi kaze zasto strasni bayo, koji je do unazad par kola derao i ponizavao protivnike, gubi od male borusije i jos manjeg majnca. ima li na forumu takav strucnjak? ima li neko ko se barem malo razumije u fucu?
ps
klare, hvala za one savjete vezano za mocilu. e, jos da mi kazes kako da ono skinuto prebacim u mp3 format...
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 28 nov 2011, 09:41

Ja sam tamo poslije prva četiri kola govorio da nećete bit ni treći na polusezoni, al par vas me prozvalo ludim i govorilo mi o nekakvim crvenim i plavim pilulama, nemam ništa protiv Bayerna drag su mi tim jako, samo me nervira to "najjaci smo na planeti" a sezona tek pocela.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 nov 2011, 09:50

Pilule su i dalje dobar izbor. ;)
#divovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 28 nov 2011, 10:00

Dobro ateisto, vidjet ćemo kome će trebat na kraju sezone ;)
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 nov 2011, 10:36

citam sad kicker objavio da smo zainteresovani za Papis Demba Cisse cijena 12miliona i mogao bih odma na zimu preci!
Nezz sto ali mi se ovaj potez ni malo ne svidja!!!
Stern des Südens

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 nov 2011, 11:03

secer je napisao/la:luzeri, pojma nemate.
dajem dvajs ko mi kaze zasto strasni bayo, koji je do unazad par kola derao i ponizavao protivnike, gubi od male borusije i jos manjeg majnca. ima li na forumu takav strucnjak? ima li neko ko se barem malo razumije u fucu?
Nemam previše vremena ali situacija je jednostavna.

1. Dortmund, Mainz, Hannover: što su oni odigrali protiv Bayerna? Kratko i jasno - bunker + presing.

Što je Bayern uradio u tim utakmicama? Odigrao veoma bezidejno jer se nisu znali postaviti u takvim situacijama. Kako se postaviti? Pa prije svega zaigrati okomitije, agresivnije i brže. Tipp: pa desno krilo u fazi napada prebaciti lijevo da kombinira sa Ribery-om i Kroos-om ili obrnuto a ne da nam protivnik zatvori krila i onda je mir. Tipp: pa postaviti brže igrače u napad umjesto Gomeza, dakle igrač tipa Olić.....

2. Kako je Bayern dobivao ostale protivnike u onoj seriji? Htjeli mi to priznati ili ne golovi su se davali brzo dakle tekma još nije ni trajala 10 minuta već smo vodili. Ovim se situacija olakšava 100%.

Naravno: mnogi protivnici nisu odigrali taj presing i nisu taktički odgovorili zahjevu koji je pred njih postavljen.

Momci Tuchela, Kloppa, Slomke su to uradili na fenomenalan način.

Villareal? Nemoj me nasmijavati. Ovo je nekad bila prava ekipa danas više nije. Bez volje, trkačkih mogućnosti i znalaca u ekipi Villareala situacija za nas je bila jednostavna.

3. Samo glupan može reći da nam ne fali Švajni.

4. Još kad Kroos odigra slabiju utakmicu onda je sama igra na niskoj razini jer Ribery više nije tako brz da svaki njegov prodor urodi asistencijom ili golom kao prije 2-3 godine. Da ne spominjem kako loše zadnjih 5 tekmi igraju Muller i Gomez.

5. Što dalje? Werder je preslab da taktički odgovori zahtjevima i zbog toga će pobjeda biti opet lagana. Ostali također tako da osim u tekmi protiv Citya očekujem sve pobjede.

Zbilja nemam vremena da bih malo dublje prokomentirao, no kasnije budem pa ću se nadovezati na tvoj slijedeći post jer sam siguran da su nam razmišljanja podjednaka ako ne i ista. Naravno, tvoje dugogodišnje iskustvo će naći još poneku grešku koje se nisam sjetio..... :D

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 nov 2011, 11:33

Ja bih ovako postavio ekipu kad je moguće...
Rafinha obavezno desno Lahm lijevo stoperi Boateng i Badstuber...
dva zadna vezna Timo i Gustavo isperd njih Riberi i Cros malo još isped
njih Roben i skroz naprijed Gomez, s tim što bi Gomez igrao samo 45 min
zavisno o učinku ostatak bi popunio Olić ,Miler ili Petersen,zatim mijenjao bi
o Robena u drugom poluvremenu i naravno neku promjenu kad se mora do povratka
Švajnija s tim što ta igra mora biti puno agresivnija ,imam utisak da golove dajemo
kad neko pogriješi ili kad prođu Riberi ili Cros ali to je premalo...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.