Daju se kako ja vidim skoro iste pare i vama. Jbg vi bi da se malo qrcite (sad generalizujem, halali) jer ste vlasnici milijardera i milionera, nas zajebavate jer smo "siromasi" a malo bi da budete siromasi pa da jos dobijete.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:38Može, ali ja nisam dio tog udruženja, a finansiram isto.godrina je napisao/la: ↑14 jul 2025, 11:33Pa udruzenje gradjana moze imat imovinu, valjda.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2025, 10:52
Kad vam odgovara, onda ste građansko društvo, klub raje i radnička klasa.
I onda nije problem da idu budžetske pare u klub raje.
S druge strane, kad se qrčiti pitarima privatnom imovinom, e onda vi imate stadion, imate nešto u svom vlasništvu.
Logikom, ja kao građanin sam na neki način jedan od vlasnika. I moje pare idu za gradnju tog stadiona.
Ili nisam?!
Morate se odlučiti, jeste li pravno lice koje posjeduje imovinu ili ste pak narodna livada?
Ne može i jedno i drugo.
Hoću reći, prošla su vremena bratstva i jedinstva, narodnih akcija i klubova.
Danas, ako si i udruženje građana, tretiraš se kao pravno lice, samim tim idu i prava i obaveze.
Da se razumijemo, svaka vama čast na svemu što završavate, nadam se da završite i zapad, pa da stadion bude kompletan.
Samo sam komentarisao ovu priču (ne)opravdanosti ulaganja narodnih para. Nama i što ulože, mi od toga imamo trenutnu korist, dugoročno - ništa.
Kad-tad ćemo morati zakopati negdje i krenuti sa projektom stadiona.
Kosevo je sinonim za Sarajevo, to je manje vise to.
Dobijate ga skroz jeftino, dobili zemlju na Butmiru za smijesan iznos, dobijate od kantona...
Ja sam ubijedjen da vi imate manje vise nesposobnu upravi sto se tice stadiona a definitivno ni vi ne znate bil ti da se ulaze ili da dobijete negdje drugo. Do sad se to moralo rijesit da je bilo imalo prave volje.