Ma nema mu druge nego cekati. To ponavljanje je sto covjek kaze lud scenarij, toliko rijetko u praksi. Pgotovo kod kd saobracaja ne vidim sta bi se tu od dokaza moglo izvuci, a da nije bilo dostupno u toku sudjenja.jasmin10 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 19:48I morao bi opet čekati kraj sudjenja ? Ili u toku novog postupka može u medjuvremenu izvaditi to bez obzira na ishod sudjenja ?LjumanM95 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 19:27Ne može ništa, čak i poslije isteka te dvije godine uvjetne kazne mu ostaje još jedna godina provjeravanja, pa se tek onda može izbrisati iz krivične evidencije.jasmin10 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 17:08Ima li ovdje advokata krivičnog prava ?
Osoba ima uslovno kaznu zbog nekog udesa u trajanju od dvije godine. Ostala je još godina, medjutim treba da dobije potvrdu o nekažnjavanju zbog vize, ali normalno ne može je dobiti zbog toga. Da li se može nešto uraditi, neka žalba bilo šta ?
Jedino u nekom ludom scenariju ako ima bilo kakve osnove da ishodi ponavljanje postupka, npr. kada bi imao neke nove dokaze u svoju korist.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ima li ko da me pogura u JYSKu da radim 
Jest istina.... svake godine dijele bonuse radnicima (naravno ne onolike kao sad ali za BH standarde odlicne) i sad im je ovo doslo kao kec na desetku jer ne moraju oporezivati bonus, ali svejedno svaka cast gazdi u Danskoj i ovim nasim menadzerima sto mu vode posao u BiH i da bogdo svi gledajusvoje radnike kao oni (uz to su im i plate dobre s obziromna branšu u kojoj posluju)....
Kako ste se i jeste li se obezbijedili za zimu?
Dns objavljuju cijene: pelet 1000, ugalj 200, drva 180...
Dns objavljuju cijene: pelet 1000, ugalj 200, drva 180...
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Drva, srecom na pelet nisam presao a ni na struju, a mislio sam jer mi se ne da peglati sa drvima nekad. Pelet je skup a pored toga tesko ga je i nabaviti. Drva platio 135 po metru prije 2,3 mjeseca. Jos razmisljam bil na struju presao, prvo moram dokupiti kilovata cini mi se, jos valja grijati 200 kvadrata, ali nema peglanja ko sa drvima.
- Fantasista
- Kontakt:
Uzeo 4 palete peleta, po 580, u Maju, ako se ovako nastavi da bude 800-1000 km ide prelazak na struju. Imam trofaznu struju, trebalo bi moci iznijet zimu, 160 kvadrata imaFantasista je napisao/la: ↑14 okt 2022, 13:49Uzeo pelet još dvije tone po 600 km, jbg ja ga uveo kad nije bio ni 300. Ako ne pojeftini naredne godine moraju se tražit nove solucije.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Shategabri
- Kontakt:
Dva jorgana, dvije deke, vunene čarape, bunde.
Ne fura nigdje oko prozora
Koševo Zapad
Bukvalno 6mjeseci svaki dan ljudi zovu i otac je u drvima,stići posla ne može.
Svatko tko ima i dva svoja drveta zove da se poruši i spremi za zimu jer je cijene usluge rezanja i dovoza jos uvijek debelo ispod cijene.
Svatko tko ima i dva svoja drveta zove da se poruši i spremi za zimu jer je cijene usluge rezanja i dovoza jos uvijek debelo ispod cijene.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Babu zvao ovaj lik što mu svake godine dovozi pelet, kaže ima nešto peleta na stanju, 700 maraka je tona.
Nije babo htio, kaže čekat će da mu padne cijena.
Neki dan ga platio 850
Kaze šta ćeš, kockao se i izgubio...
Nije babo htio, kaže čekat će da mu padne cijena.
Neki dan ga platio 850
Kaze šta ćeš, kockao se i izgubio...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Samo struja 
- Shategabri
- Kontakt:
Jest, al ako svi pređu na struju, onda smo nayebali 
Koševo Zapad
- Fantasista
- Kontakt:
Ako ne padne cijena peleta definitivno prelazim na struju. Vidjet cu samo koje su najbolje opcije, slabo sam upoznat.Sage je napisao/la: ↑14 okt 2022, 14:10Uzeo 4 palete peleta, po 580, u Maju, ako se ovako nastavi da bude 800-1000 km ide prelazak na struju. Imam trofaznu struju, trebalo bi moci iznijet zimu, 160 kvadrata imaFantasista je napisao/la: ↑14 okt 2022, 13:49Uzeo pelet još dvije tone po 600 km, jbg ja ga uveo kad nije bio ni 300. Ako ne pojeftini naredne godine moraju se tražit nove solucije.
Gdje su vam ove cijene? Drva 180 po metru? Ne mogu vidjet kako je ovo istina, jer kod nas evo ove jeseni poskupilo i otišlo na 100 KM, iako je i to jedna nenormalno visoka cijena. Gdje je to duplo skuplje?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Shategabri
- Kontakt:
Evo hitna prodaja
https://www.olx.ba/artikal/35864829/drv ... scijepana/
Bukovina
https://www.olx.ba/artikal/39398243/kam ... kova-drva/
Koševo Zapad
Drva u ćutcima - 10 metara cca 900 KM, bukovo.
Ovo se moze naci u vecini naselja opcine Konjic. Sad ovisno o udaljenosti, mozda jos plus 50 KM.
Nabave se negdje s pocetka ljeta da se osuse i ako imate iole vece dvoriste napravite ostavu za drva. Ja sam sebi za 700 KM materijala (6 greda, 8 dasaka, lim 3x3 te armaturne mreze da to opkoli). Ne kisnu, a vjetar ih redovno siba sa svih strana. Ne postoji bolji nacin skladistenja. Slaganje u kupole je za amatere, a zidu vremenom steti te ostaju rupe.
Imam dva kamina od 9kW te sedmicu Smederevac. Kad rastvorim vrata a nalozim samo jedan i sporet, odlicno grije a kada sve stavim u pogon, 100 kvadrata zagrije ko dzehenem.
Ovo se moze naci u vecini naselja opcine Konjic. Sad ovisno o udaljenosti, mozda jos plus 50 KM.
Nabave se negdje s pocetka ljeta da se osuse i ako imate iole vece dvoriste napravite ostavu za drva. Ja sam sebi za 700 KM materijala (6 greda, 8 dasaka, lim 3x3 te armaturne mreze da to opkoli). Ne kisnu, a vjetar ih redovno siba sa svih strana. Ne postoji bolji nacin skladistenja. Slaganje u kupole je za amatere, a zidu vremenom steti te ostaju rupe.
Imam dva kamina od 9kW te sedmicu Smederevac. Kad rastvorim vrata a nalozim samo jedan i sporet, odlicno grije a kada sve stavim u pogon, 100 kvadrata zagrije ko dzehenem.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Uzeo iscijepana drva po 120KM prije nekih 4-5 mjeseci. Sta ce biti iduce zime, boga pitaj.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
120KM iscjepana drva su ove godine bila u HNK, sada mislim da su i skuplja, a u Sarajvu su tada išla i do 150.
Međutim mišljenja sam da su drva prošlost i zastarjela tehnologija. Peglancija je i sa peletom, a sada su svi koji su to uveli dobro oštećeni, jer cijene peleta su katastrofalne, prije dvije godine ovakve cijene su bile domena fantastike.
Trenutno najbolja opcija podno grijanje na struju. Troškovi početnog ulaganja jesu skuplji nego peleta, ali je praktičnije, a da ne pričamo koliko jeftinije. Opet kažem trenutno, jer niko ne zna da li će i koliko će struja kod nas poskupiti u budućnosti. Ali podno grijanje po zakonima fizike jeste najučinkovitije.
Međutim mišljenja sam da su drva prošlost i zastarjela tehnologija. Peglancija je i sa peletom, a sada su svi koji su to uveli dobro oštećeni, jer cijene peleta su katastrofalne, prije dvije godine ovakve cijene su bile domena fantastike.
Trenutno najbolja opcija podno grijanje na struju. Troškovi početnog ulaganja jesu skuplji nego peleta, ali je praktičnije, a da ne pričamo koliko jeftinije. Opet kažem trenutno, jer niko ne zna da li će i koliko će struja kod nas poskupiti u budućnosti. Ali podno grijanje po zakonima fizike jeste najučinkovitije.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 14 okt 2022, 16:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.