Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 13:31

Pauleta je napisao/la:barić i bodul ti nemaju mjesto? kritika za koga?
Šta su to njih dvojca pa da imaju mjesta? Aj da vidim njihov CV, gdje su igrali, koliko su igrali, koliko godina imaju, čime se bave?

Kritika Papetu, jer nije zvao Ervina. Za sve ostale se lahko nadje opravdanje. A kad ovako malo bolje i razmislim, možda naši vrli novinari samo pušu te zgod(b)e o Zukanoviću, jer iz nekog razloga žele povećati pritisak na Papeta. Ja tog lika nikad nisam gled'o, a vjerujem ni 99% vas. Ko ga je gled'o jednom nek' otkači, jednom k'o nijednom.

Ono što je sigurno i što je zanimljivo je to da se ovde Pape proziva, jer mu menadžeri i neka druga lica kroje spisak, a ujedno bi da i sami ili makar da novinari skroje neki svoj. Zadnji pasus nije tebi, nego uopće govorim, neka slika, koju sam do sada vidio na forumu.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 16 maj 2012, 13:35

Arnelinho je napisao/la:
Šta su to njih dvojca pa da imaju mjesta? Aj da vidim njihov CV, gdje su igrali, koliko su igrali, koliko godina imaju, čime se bave?

Kritika Papetu, jer nije zvao Ervina. Za sve ostale se lahko nadje opravdanje. A kad ovako malo bolje i razmislim, možda naši vrli novinari samo pušu te zgod(b)e o Zukanoviću, jer iz nekog razloga žele povećati pritisak na Papeta. Ja tog lika nikad nisam gled'o, a vjerujem ni 99% vas. Ko ga je gled'o jednom nek' otkači, jednom k'o nijednom.

Ono što je sigurno i što je zanimljivo je to da se ovde Pape proziva, jer mu menadžeri i neka druga lica kroje spisak, a ujedno bi da i sami ili makar da novinari skroje neki svoj. Zadnji pasus nije tebi, nego uopće govorim, neka slika, koju sam do sada vidio na forumu.
napisao sam ti njihovu sezonu gore. ako imaju mjesta zukanovic i hadžić koji igraju u istim ligama, samo u slabijim ekipama, onda zaista imaju i ovi momci. jedino ako ti imena mozda ne odgovaraju, ali nebih ulazio u to.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 13:57

Pauleta je napisao/la:napisao sam ti njihovu sezonu gore. ako imaju mjesta zukanovic i hadžić koji igraju u istim ligama, samo u slabijim ekipama, onda zaista imaju i ovi momci. jedino ako ti imena mozda ne odgovaraju, ali nebih ulazio u to.
Nemam problema sa imenima, odrastao sam uz drugačija imena, tako da mi to ne predstavlja problem.

Kažeš ako Zukanović i Hadžić imaju...Imaju da, al' Ervin će otići u jači klub (ako je vjerovati medijima- na osnovu njihovih izvještaja i sam sam donio zaključak), igra na mjestu gdje mi nikako nemamo kvalitetna tandema. Hadžić je mlad i vrlo talentiran igrač, koji igrom zaslužuje igrati u puno većoj ligi.

A Barić nije kvalitet za repku iz dva razloga. Prvi je da je prestar, a ništa nije napravio. Drugi je da tu kao alternativu imamo Vranješa, kojeg je bolje, za budućnost reprezentacije, forsirat. Na drugoj strani, na lijevom beku, tu su Subašić i Kvesić.

Za Bodula sam pogriješio moram priznati. Nekako sam ga pomiješ'o sa Kajom Roguljom (koji btw nema veze sa nama, koliko mi je poznato).

Ovaj bi (Bodul) bio dobar ubod, samo ako bi htio igrati za nas. Nadam se da bi htio....

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 16 maj 2012, 14:03

Arnelinho je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:napisao sam ti njihovu sezonu gore. ako imaju mjesta zukanovic i hadžić koji igraju u istim ligama, samo u slabijim ekipama, onda zaista imaju i ovi momci. jedino ako ti imena mozda ne odgovaraju, ali nebih ulazio u to.
Nemam problema sa imenima, odrastao sam uz drugačija imena, tako da mi to ne predstavlja problem.

Kažeš ako Zukanović i Hadžić imaju...Imaju da, al' Ervin će otići u jači klub (ako je vjerovati medijima- na osnovu njihovih izvještaja i sam sam donio zaključak), igra na mjestu gdje mi nikako nemamo kvalitetna tandema. Hadžić je mlad i vrlo talentiran igrač, koji igrom zaslužuje igrati u puno većoj ligi.

A Barić nije kvalitet za repku iz dva razloga. Prvi je da je prestar, a ništa nije napravio. Drugi je da tu kao alternativu imamo Vranješa, kojeg je bolje, za budućnost reprezentacije, forsirat. Na drugoj strani, na lijevom beku, tu su Subašić i Kvesić.

Za Bodula sam pogriješio moram priznati. Nekako sam ga pomiješ'o sa Kajom Roguljom (koji btw nema veze sa nama, koliko mi je poznato).

Ovaj bi (Bodul) bio dobar ubod, samo ako bi htio igrati za nas. Nadam se da bi htio....
nebih se složio za barića. momak ima 26 i još 6 godina može igrati na ovoj razini. mi na toj strani imamo mujdžu i vranješa, ali zašto ne imati u opticaju momka iz vrha belgijske lige. nema 33 godine.
bodul bi nam zaista jako dobro došao i ako na vrijeme krenemo, naš je.
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2012, 14:10

Arnelinho je napisao/la:

opravdanje se uvijek moze nac' i za pozivanje i za nepozivanje... svojevremeno je baka godinama nalazio opravdanje za nepozivanje rahimica, kao sto je nalazio i za pozivanje kerkeza, jakirevica, vidica, bosnjaka... nalazio je i opravdanje za tjeranje salihamidzica... (i tada se jednako reagovalo na kriticare - vrijeme je pokazalo ko je bio upravu)

isto vrijedi i za susica... on vjesto nalazi opravdanje za pozivanje pojedinih rekreativaca i poluamatera, za pozivanje 15 (od ukupno 22) veznih igraca... poltroni mu nalaze opravdanje za nepozivanje igraca koji u najmanju ruku nisu losiji od skoro polovice pozvanih ciji limit nam je dobro poznat'...

ibricic, maletic, medunjanin, pandza i zahirovic od ranije pozivanih ni po cemu nisu ispred igraca na istim pozicijama koje je @pauleta naveo osim naravno statusa reprezentativca... cak ne ispunjavaju ni vecinu (neki nijedan) od kriterija koje je sam selektor odredio za poziv... isto tako ni svraka, vrancic, stevanovic i vranjes od debitanata nisu ispred navedenih igraca (iz @pauletinog posta)... s tim da nijedan od njih ne rjesava probleme na pozicijama u odbrani..

jel ovo s brojem gledanja nekog igraca vrijedi i za selektora? on redovno zove igrace koje je gledao jednom ili nijednom na osnovu preporuka menadzera i prijatelja (to je on sam rekao u obrazlozenjima poziva nekim igracima)..

naravno selektor ima pravo da zove koga god hoce, ali isto tako i navijaci imaju pravo da kazu svoje misljenje i potkrijepe ga argumentima... ono sto meni smeta u svemu tome je nedosljednost... niko od selektora ne trazi da pita bilo koga pri sastavljanju spiska, ali mu svi imamo pravo prigovorit' kad se ne drzi vlastitih principa... kad jedno kaze, a drugo radi... poziva igrace koji ne ispunjavaju nijedan od njegovih kriterija, a ne poziva one koji ispunjavaju vecinu...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 14:25

Ajmo da sačekamo zadnju prijateljsku tekmu pa da donesemo sud, tako bi bilo najbolje zar ne? Ovako se donose sudovi na osnovu nekakvih pretpostavki i nekih prošlih praksi. Ni ja nisam najzadovoljniji ovom selekcijom, al' bože moj.

Ono što je sigurno je to da Pape ima slobodu pri selekciji igrača. Možda mu neko i kroji spisak, al' vjerujem da ugovorom on ima slobodu.

Što se tiče opravdanja i neopravdanja, to nije baš tako jednodimenzionalno. Svojevremeno je moglo da bude 'vakih ili 'nakih dana, mog'o je ovaj ovakvu ili onakvu priču smišljat. Pa nije prošla decenija otkako su nam i Begović i Ibričić zabiberili svojim ucjenama, kao da je prije bilo bolje? Ja pristajem na zaključak da je bilo svega i svačeg i da ima svega i svačeg, al' ne želim da sva odgovornost otpadne ni na koga, jer taj neko bi onda morao biti apsolutistično vladar BiH, a takvog u Bosni nema.

Što se tiče Barića (@Pauleta) ne bunim se, al' i dalje je treća opcija. Dakle ne druga, a da bude druga treba čekati ozljede i trenutak kada će biti isplativo njega pozvati (recimo isplativije je Jahića držati u ekipi, nego njega, jer ovaj krije više pozicija). No kako god, on nije prioritet.

A @amho volio bih da nam sastaviš svojih 25 igrača, ako bi mogao? Da vidim u čemu to Pape griješi.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 16 maj 2012, 14:46

Arnelinho je napisao/la:Ajmo da sačekamo zadnju prijateljsku tekmu pa da donesemo sud, tako bi bilo najbolje zar ne? Ovako se donose sudovi na osnovu nekakvih pretpostavki i nekih prošlih praksi. Ni ja nisam najzadovoljniji ovom selekcijom, al' bože moj.

Ono što je sigurno je to da Pape ima slobodu pri selekciji igrača. Možda mu neko i kroji spisak, al' vjerujem da ugovorom on ima slobodu.

Što se tiče opravdanja i neopravdanja, to nije baš tako jednodimenzionalno. Svojevremeno je moglo da bude 'vakih ili 'nakih dana, mog'o je ovaj ovakvu ili onakvu priču smišljat. Pa nije prošla decenija otkako su nam i Begović i Ibričić zabiberili svojim ucjenama, kao da je prije bilo bolje? Ja pristajem na zaključak da je bilo svega i svačeg i da ima svega i svačeg, al' ne želim da sva odgovornost otpadne ni na koga, jer taj neko bi onda morao biti apsolutistično vladar BiH, a takvog u Bosni nema.

Što se tiče Barića (@Pauleta) ne bunim se, al' i dalje je treća opcija. Dakle ne druga, a da bude druga treba čekati ozljede i trenutak kada će biti isplativo njega pozvati (recimo isplativije je Jahića držati u ekipi, nego njega, jer ovaj krije više pozicija). No kako god, on nije prioritet.

A @amho volio bih da nam sastaviš svojih 25 igrača, ako bi mogao? Da vidim u čemu to Pape griješi.
ukoliko mujdžu tretiramo kao veznog igrača, onda je barić drugi desni bek. maletić u toj križaljci leti. po meni bi trebali u kadru biti sljedeći igrači:
begović, burić, o. vranješ, barić, spahić, cocalić, pandža, jahić, zukanović, papac, kvesić, salihović, lulić, mujdža, medunjanin, hadžić, pjanić, misimović, zahirović, stevanović, bodul, džeko, ibišević + zamjene: bunoza, bešić, bičakčić, vezni zakarić i višća, napadač đurić.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2012, 15:20

@ arnelinho

begovic, buric
mujdza, subasic, o. vranjes, zukanovic, cocalic, jahic, pandza, bicakcic (ako ima pravo nastupa), spahic (ako moze igrat')i papac (da je zdrav)
lulic, pjanic, salihovic, misimovic, alispahic, visca, stevanovic, hadzic (ako ima pravo nastupa), vrancic, ljevakovic, zahirovic
dzeko, ibisevic, mahmutovic (ako je zdrav)

to bi bio siri spisak da ja biram igrace... medjutim ja nisam selektor i moje misljenje tu ne vrijedi ni 5 para... samo ovakav spisak je sacinjen na osnovu pricipa koje je sam susic postavio, a to je ono sto sam i kritikovao u svom postu... drzi se onoga sto pricas, pa makar i vecina mislila da je naopako... budi dosljedan... selektor si i imas pravo na to... a ne jedno pricam, drugo mislim, trece radim...

da je pozvao igrace u skladu sa onim principima koje stalno proklamira, niko ne bi imao pravo da mu bilo sta prigovara... ima svoju liniju i drzi se toga... ovako ispada nedosljedan, neprincipijelan, a time se dugorocno gubi podrska javnosti i autoritet kod igraca... pogotovo nakon losih rezultata...

odgovornost za spisak reprezentativaca i rezultate reprezentacije iskljucivo snosi selektor.. on bira igrace, odredjuje taktiku, postavlja formaciju, odredjuje kriterije i postavlja pravila...

ko bi to drugi trebao biti odgovoran? svi pomalo, pa da onda niko ne mora snosit' posljedice??

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 16 maj 2012, 16:31

Darko Bodul izabrao dres Hrvatske

U posljednjem broju holandskog fudbalskog magazina Voetbal International objavljen je intervju sa Darkom Bodulom.
Bodul, rođen u Sarajevu, odrastao u Beču, je fudbaler Ajaxa, trenutno na kaljenju u Sparti iz Rotterdama.

Ovaj 20-godišnjak se između ostalog dotakao i teme reprezentacija: Bosna i Hercegovina i Austrija me zovu da igram za njih. Imao sam na liniji selektore ovih dvaju država, ali ja sam odavno već odlučio: Kroz moje vene teče hrvatska krv i želim igrati za reprezentaciju Hrvatske.

Najveći je problem što imam samo austrijski pasoš. Očekujem ubrzo i hrvatski pasoš i onda će biti i posljednja smetnja uklonjena za moju reprezentativnu karijeru u dresu Hrvatske…

http://sportin.ba.wmd-xenserver.com/vij ... x?id=20577

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 16 maj 2012, 16:42

Svedno nije nesto
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

nihco

Post Postao/la nihco » 16 maj 2012, 16:53

Arnelinho je napisao/la:Ajmo da sačekamo zadnju prijateljsku tekmu pa da donesemo sud, tako bi bilo najbolje zar ne?
jeste, na kraju cemo cekati posljednju kvalifikacionu da donesemo sud ? na prosloj prijateljskoj, alibi je bio da brazilu zeli suprostaviti najjaci tim,sta je sada ? nema ga !valjda je sada alibi da se ceka posljednja prijateljska, pa ce, kada nas susic pocasti novim nebuloznim spiskom, reci da su prijateljske, ionako, nebitne..... pozvao je statiste, da se ispuni forma pozivanja novih igraca , da bi njegovi advokati imali argument u branjenju neodbranjivog....susic , sam po sebi, nije katastrofa, on je to sto je , katastrofa je javnost i struka koja ga podrzava u najglupljim potezima, bez zrna kritike i koja nam upropastava najbolju sansu da se plasiramo na sp.
u drzavi u kojoj ne vladaju sitnosopastvenicki, pseudopatriotski, klupski, prizemni motivi, susic bi davno bio otjeran
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 19:23

@amho: Vidio sam tvoj post, al' nisam bio kući, tako da ti sad tek rahat mogu odgovoriti.
amho je napisao/la: begovic, buric
mujdza, subasic, o. vranjes, zukanovic, cocalic, jahic, pandza, bicakcic (ako ima pravo nastupa), spahic (ako moze igrat')i papac (da je zdrav)
lulic, pjanic, salihovic, misimovic, alispahic, visca, stevanovic, hadzic (ako ima pravo nastupa), vrancic, ljevakovic, zahirovic
dzeko, ibisevic, mahmutovic (ako je zdrav)
Vidiš sad ovo...Što bi zvao Stevanovića, a ne Hajrovića ili Šovšića? Što bi zvao Alispahića, a ne bi Bukvu? Što bi zvao Bičakčića a ne bi Mravca? Mahmutovića a ne Zeca? Vrančića, a ne Štilića? Mahmutovića, a ne Kujovića i tako dalje.

Ne moraš odgovarati, al' eto tek da vidiš da se uvijek može naći onih nezadovoljnih. Još neko napisa kao nešto u fazonu Šta samo Svraka? Trebao je zvati najmanje Svraku, Zebu i Kvesića. Mislim, to su budalaštine. Jedni su nezadovoljni opet zbog Huseinovića i aj ti budi pametan? Huseinović ima više bundesligaškog iskustva nego recimo Vrančić.
amho je napisao/la:odgovornost za spisak reprezentativaca i rezultate reprezentacije iskljucivo snosi selektor.. on bira igrace, odredjuje taktiku, postavlja formaciju, odredjuje kriterije i postavlja pravila...

ko bi to drugi trebao biti odgovoran? svi pomalo, pa da onda niko ne mora snosit' posljedice??
Pomiješ'o si. Odgovornost za spisak nose samo selektor i njegov stručni štab. Ja sam prič'o o drugoj odgovornosti, o odgovornosti prema naciji/državi/reprezentaciji.

Kažeš, svojevremeno je Baka nalazio hiljade razloga da ne pozve Rahimića, ali da pozove Jakirevića. Kažem da je to oke, al' treba gledati i drugu stranu medalje. Svojevremeno je Begović izradio reprezentaciju, kako do sada niko nije. Gdje su sankcije? Nigdje. Malo se nešto muhalo okolo i utišalo. I zato kažem, moguće je toga i prije bivalo. Mi nismo ti koji znaju istinu. Čak i da znamo ili selektora ili igrača, koji su to radili, oni će je (istinu) opet malo prilagoditi, da bi ispali makar ili manji zločinci ili nevini. Istinu je u ovakvom primjeru teško saznat.

I zato ja nisam okrivljiv'o ni Begovića, ni gripu, a ni Safeta. U ovakvoj našoj praksi svi dijele krivicu zbog te neodgovornosti. Pod Papetom se samo nastavilo ono što je nakon Dejtona u nogometnoj praksi započeto.

@nihco: Prijateljsku za precizno odredjeni dio, cilj, a kraj kvalifikacija za isto tako tačno utvrdjen cilj. Govorim zato što je Safet bar za ovu prijateljsku pozvao veliki broj veznih igrača. Možda pokušava selektivno, utakmicu po utakmicu isprobavati igrače za odredjene dijelove ekipe. Vezni red je ionako motor svake ekipe, a možda zbog toga hoće da odigraju 180 minuta zajedno, da bi neke otpis'o, a neke uzeo. Onda će možda i odbranu profilirati u tam, posljednoj prijateljskoj utakmici.

Ovo nisu tvrdnje iza kojih stojim, ovo su pretpostavke, jer da ne bi bilo poslije trčali pred rudu.

I za kraj, jedna zanimljivost: Transfermarkt.de smješta Mehmeda Alispahića medju desna krila. Odavno sam prest'o HNL gledati, tj. otkako je proširena, al' ima li ko da prati još uvijek HNL pa da nam to i potvrdi?

U Šibeniku je 100% u nekim tekmama koje sam ja gled'o igr'o tamo, samo da vidim je l' nastavio, budući da je on univerzalac na sredini.

A ako je tako, znači još jedno preĆerivanje sa 14 pozvanih veznjaka (već smo skontali kako Lulić, Salihović, Stevanović, a evo sad i Alispahić, a u reprezentaciji ni Pjanić to nisu. Oni su u repci krila.).

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2012, 21:43

@ arnelinho

poenta mog posta je kritika nedoslijednosti... sve navedene igrace koje si ti naveo je se takodjer moglo pozvati ukoliko ispunjavaju kriterije... nije bit u tome... selektor stalno trubi: pozive ce dobiti igraci koji su standardni, koji su u formi, koji su mu na oku, nece zvat' igrace iz dalekih zemalja itd... a kad saopstava spisak na njemu se nadje igraci koji nisu standardni ili ne igraju nikako, koji nisu u formi i koji igraju po kazahstanu i sl.
nezadovoljnih ce uvijek bit'.. to stoji.. ali ako selektor stalno mijenja kriterije i ne drzi se vlastite price, onda s pravom svi mogu biti nezadovoljni, jer imaju neodovornog i neprincipijelnog selektora...

i u slucaju te odgovornosti koju si ti mislio - indolentnost prema nacionalnom dresu - iskljucivo je selektor odgovoran i to opet zbog svoje nedoslijednosti... ista pravila ne vrijede za sve...
neko se mora pojavit' na prijateljskoj na drugoj strani svijeta, a ima vazan mec nepunih 48 sati nakon tekme, a neko dobije postedu da bi se dan kasnije pojavio na revijalnoj utakmici svog bivseg kluba...
neko igra povrijedjen i pod injekcijama bez prakse u klubu, dok golman u vrhunskoj formi sjedi na klupi, a selektor trubi o formi, kvaliteti itd......
primjera slicnih nedoslijednosti selektora ima na desetine... da sad ne nabrajam...

kult reprezentacije i nacionalni osjecaj se stvara disciplinom i odgovornoscu svih podjednako... doklegod za nekog vrijede jedni, a za ostale drugi arsini, od toga nema nista... za disciplinu i odgovornost u repki prema bilo kome je odgovoran selektor i niko drugi... ali ako on sam nije odgovoran kako to onda ocekivat' od igraca???

u vezi ovoga s krilima... ako je to tako... da su pobrojani krila... onda je susic pozvao 9 igraca za tri pozicije u veznom redu... sad cemo salihovica, lulica prebacit' na beka,a zahirovica na stopera.. a ukinut cemo krila, pa ce opet sve bit ok?? kazem sve se da opravdat', pa i pozivanje 14 veznjaka...

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 16 maj 2012, 22:42

Nermin Zolotic za svojih 18 godina odigro super utakmicu u kupu na poziciji zadnjeg veznog sorry ali moro sam negdi napisati

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 maj 2012, 23:11

tulln je napisao/la:Nermin Zolotic za svojih 18 godina odigro super utakmicu u kupu na poziciji zadnjeg veznog sorry ali moro sam negdi napisati
Nadajmo se da ce pruzat dobre partije za juniorsku repku u kvalifkacijama za par sedmica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 23:15

Oke @amho. Ajde da stvari postavimo na pravo mjesto jednom za svagda.

Kažeš nedosljednost. Oke, recimo da se složim. Kažeš i da je selektor jedini odgovoran. Oke, ako je njegova apsolutna odgovornost, njegov je i apsolutni autoritet (ili mene pravo zayebaje?).

On ima (kao i svaki čovjek) pravo 1000x da mijenja mišljenje, možda i taktizira preko medija. Ono što je bitno je da ne znamo sve njegove tajne, zamisli i ideje, jer ako bi mi znali, onda bi znali svi, čak i protivnici. Izjave u medijima je klasično orudje političara, možda je i Pape (neotkriveni) demagog.

Njegova nedosljednost možda iritira tebe i mnoge druge, al' u konačnici jedino je rezultat bitan. A kako vidim Osim je procijenio da on ima rezultat, dovoljan za održavanje "fotelje".
kult reprezentacije i nacionalni osjecaj se stvara disciplinom i odgovornoscu svih podjednako... doklegod za nekog vrijede jedni, a za ostale drugi arsini, od toga nema nista... za disciplinu i odgovornost u repki prema bilo kome je odgovoran selektor i niko drugi... ali ako on sam nije odgovoran kako to onda ocekivat' od igraca???
Da ne ostane ovo neprokomentirano. Zaboravio sam ovaj dio na trenutak. Moram da dodam kako je ovo praksa kalemljena kroz našu 20-godišnju historiju. Cijela država, cijeli aparat, cijeli naš poredak temelji na diskriminaciji i nije Pape Papa pa da mijenja državu nogometom.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 16 maj 2012, 23:26

tulln je napisao/la:Nermin Zolotic za svojih 18 godina odigro super utakmicu u kupu na poziciji zadnjeg veznog sorry ali moro sam negdi napisati
Neka neka treba pohvaliti.. Duplo vise je pokazao od Svrake, koji mi nije nista reprezentativno pokazao. Cini mi se da igraju istu poziciju..

Veliki minus i selekyoru sto nije prisustvovao utkmici. Bilo je tu materijala za zadnju liniju ;)

P.S. Primjetio sam da je Ivica Osim na dodjeli medalja posebno se obratio Zoloticu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2012, 23:37

Arnelinho je napisao/la:Oke @amho. Ajde da stvari postavimo na pravo mjesto jednom za svagda.

Kažeš nedosljednost. Oke, recimo da se složim. Kažeš i da je selektor jedini odgovoran. Oke, ako je njegova apsolutna odgovornost, njegov je i apsolutni autoritet (ili mene pravo zayebaje?).

On ima (kao i svaki čovjek) pravo 1000x da mijenja mišljenje, možda i taktizira preko medija. Ono što je bitno je da ne znamo sve njegove tajne, zamisli i ideje, jer ako bi mi znali, onda bi znali svi, čak i protivnici. Izjave u medijima je klasično orudje političara, možda je i Pape (neotkriveni) demagog.

Njegova nedosljednost možda iritira tebe i mnoge druge, al' u konačnici jedino je rezultat bitan. A kako vidim Osim je procijenio da on ima rezultat, dovoljan za održavanje "fotelje".
Da ne ostane ovo neprokomentirano. Zaboravio sam ovaj dio na trenutak. Moram da dodam kako je ovo praksa kalemljena kroz našu 20-godišnju historiju. Cijela država, cijeli aparat, cijeli naš poredak temelji na diskriminaciji i nije Pape Papa pa da mijenja državu nogometom.
na nedoslijednost nema pravo nijedan nosilac javne funkcije... nedoslijednost je druze laganje... jedno pricam drugo radim... ali tek sad vidim... ti si pitar... safet je tebi pojam fudbalera i fudbala... naravno da ces ga branit' u svakoj mogucoj situaciji...
kako to on molim te zavarava protivnike pricom kako ce zvat' one koji igraju, koji su u formi, a spisak pun igraca koji u prosloj godini nisu sastavili dvije utakmice??? zesca neka demagogija... sam sebe zavarava...
s ovim zadnjim dijelom si potvrdio sve ono sto tvrdim cijelo vrijeme, iako se ovo moje odnosilo iskljucivo na reprezentaciju... ti si to vrlo lijepo prosirio na cijelu drzavu... i mogu da ti kazem upravu si 100%... samo sam ja haman naivno mislio da se u fudbalskoj repki moze napravit' nesto sto nece licit' na ovu nakaradu od drzave u kojoj zivimo...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 maj 2012, 23:49

amho je napisao/la:na nedoslijednost nema pravo nijedan nosilac javne funkcije...
Zavisi. Predsjednik države ima i takva ovlaštenja. On utiče na vanjske odnose, a ne na poredak unutar države. Isto tako i selektor, on se na neki način bavi medjunarodnim odnosima, a ne unutarnjom politikom (recimo reprezentativni i ligaški fudbal).
amho je napisao/la:s ovim zadnjim dijelom si potvrdio sve ono sto tvrdim cijelo vrijeme, iako se ovo moje odnosilo iskljucivo na reprezentaciju... ti si to vrlo lijepo prosirio na cijelu drzavu... i mogu da ti kazem upravu si 100%... samo sam ja haman naivno mislio da se u fudbalskoj repki moze napravit' nesto sto nece licit' na ovu nakaradu od drzave u kojoj zivimo...
A ovo ti je druže praksa. Nažalost socijalizam je ostavio toliko mrlja (iako je to dobra nauka) da je nemoguće danas očekivati od našeg čovjeka elan jednog zapadnjaka.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 maj 2012, 00:06

delija je napisao/la:
P.S. Primjetio sam da je Ivica Osim na dodjeli medalja posebno se obratio Zoloticu
Jeste, jeste.
Potapša ga po ramenu i prstom mu objašnjava nešto prema terenu, a mali samo klima glavom i smješka se, vjerovatno ga je pohvalio za večerašnji nastup. ;)
A i odigrao je maestralno posebno drugo poluvrijeme, vidi se da je fizički spreman, skoro da nije imao izgubljenog duela u drugom poluvremenu, samo ga treba još izbrusiti.
Mogli bi mi iz ovog Želja u budućnosti imati tri igrača na pozicijama koje su nam baš deficitarne :D

Ova juniorska repka se spominje kao najjača generacija od poslije rata što smo imali.
Zolotić je jedan od glavnih igrača ove ekipe i polahko se dokazuje.
Prcić se puno spominje volio bi ga vidjeti na djelu, da vidimo šta on može :?:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amidzaa, Arnelv52, Bing [Bot], CAGarfia, DjaniTarik, Edincapitano, Kajkutenjoyer, kakarut, MiranGlasnic, Proximic, PSV, rukometubih23 i 107 gostiju.