Reprezentacija BiH na EP 2015

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Može li se do drugog kruga?

Možeš izabrati: 1 opciju.

Rezultati

Momciluk
Kontakt:

Re: Reprezentacija BiH na EP 2015

Post Postao/la Momciluk » 07 sep 2015, 23:11

akisarajevo92 je napisao/la:
Utisak utakmice...Napad Izraela , back-door Casspija lopta ide u aut , Caspi zadnji dirao , sudija na pola metra od njega svira po pravilu lopta za Bosnu... Čitav tim Izraela se buni , sudija na centru koje je udaljen 10 metara od događaja , mijenja odluku van svih košarkaškiš pravila ,NARAVNO NE GLEDAJUĆI USPOREN SNIMAK , DOKAZ DA GRIJEŠI...Opet Izrael napada , njihov igrač promašuje , lopta ne dira obruč , poslije skoka daju koš , ali istekao napad ,SADA GLEDAJU SNIMAK !!! Trebam li spomenuti KOSMIČKU PRAVDU i da Izrael od te sramote sudijske nije dao koš???
Meni se cini da je nas igrac zadnji dirao loptu kod onog auta.. ali opet neshatljivo da mijenja odluku jer je ono nemoguce vidjet na usporenom a on onako od oka mijenja odluku.
TzBulevar87 je napisao/la:Zamolio bi da mi neko, ko je jak sa poznavanjem pravila, da pojašnjenje konačnog bodovanja i plasmana u grupi. Postoji li recimo ikakva šansa da mi budemo npr. drugi u ovoj grupi?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Pobijedimo svoje dvije utakmice, Izrael pobijedi Poljsku, i naravno Francuzi svoje utakmice da pobijede.
Zadnja izmjena: Momciluk, dana/u 07 sep 2015, 23:14, ukupno mijenjano 3 puta.
This time next year we'll be millionaires.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2015, 23:12

Da li bi se Todić mogao priključit ako prođemo u drugi krug? Pisalo je da će odmarat 5-6 dana. :D

Čitam komentar na b92 kao mi smo i sa ovoj trojkom u rangu Poljske, Belgije itd i da Špance ne bi nikad dobili zbog iskustva, lako je gradit iskustvo kad imaš igrače. Mi ne možemo to gradit sa ovim igračkim kadrom. Minja ili Šutalo 2-3 puta sami ostanu i maše sve, kad imaš kvalitet imaš sve.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2015, 23:14

Utisak utakmice...Napad Izraela , back-door Casspija lopta ide u aut , Caspi zadnji dirao , sudija na pola metra od njega svira po pravilu lopta za Bosnu... Čitav tim Izraela se buni , sudija na centru koje je udaljen 10 metara od događaja , mijenja odluku van svih košarkaškiš pravila ,NARAVNO NE GLEDAJUĆI USPOREN SNIMAK , DOKAZ DA GRIJEŠI...Opet Izrael napada , njihov igrač promašuje , lopta ne dira obruč , poslije skoka daju koš , ali istekao napad ,SADA GLEDAJU SNIMAK !!! Trebam li spomenuti KOSMIČKU PRAVDU i da Izrael od te sramote sudijske nije dao koš???
S tim da je Avdic fulio.Znaci Nemanja je dirao loptu zadnji milion %. :D

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 07 sep 2015, 23:15

Dakle moglo bi se desiti da Bavcic prije dodje do drugog kruga eruobasketa nego Teletovic i DJedovic :crazy: :crazy:

Sudije su ispravno postupile u onoj situaciji sa Gordićem
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2015, 23:19

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Dakle moglo bi se desiti da Bavcic prije dodje do drugog kruga eruobasketa nego Teletovic i DJedovic :crazy: :crazy:

Sudije su ispravno postupile u onoj situaciji sa Gordićem
Da,ali je neko ranije objasnio kako,po formatu koji se igra ovaj EB u kojem nastupa 24 ekipe,ekvivalent drugog kruga ranijim EB-ma bi bio plasman u 1/4 finale,a ne prolazak grupe...

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 07 sep 2015, 23:21

NEZALAGANJE je napisao/la:
nije 1000000000 % pogledaj ponovo snimak ;) drugi put kad su ponovili snimak vidjelo se da je Caspi zadnji dirao

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2015, 23:21

Drugi ugao nije bio najjasniji,jer su ruke bile ispred lopte obojice igraca.Iz prvog se vidjelo da Nemanja skrece loptu i da je Casspi nije dotakao,ma ni blizu...

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 07 sep 2015, 23:23

jest vrhovima prstiju

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 sep 2015, 23:24

Greivis je napisao/la:Nije mi jasno zasto kao starteri pocinju Bavcic i Persic. Zbog toga je danas bio jako los start. Cini mi se da je drugo poluvrijeme pocelo sa drugacijom petorkom.
Pa ocigledno jer pocetak utakmice nije toliko bitan. Pustiti protivnika da se istrosi na pocetku i onda kad je najpotrebnije drugi period ubaciti glavne igrace i jako igrati.
Sjecas se i u kvalama da Teletovic nije bio starter, ali da je naravno igrao vise od bilo kojeg startera.
15.10 - 15.06 ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2015, 23:24

Casspi je milion % dirao, kamera jasnio pokazala da je dirao loptu vrhovima prstiju. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 sep 2015, 23:25

ja još ne vjerujem da smo pobijedili....
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 07 sep 2015, 23:26

Pitanje:

Jel Todic otpao ili se ceka njegov oporavak za eventualni drugi krug?

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 07 sep 2015, 23:26

NEZALAGANJE je napisao/la:
Caspi dirao zadnji, drugi snimak otkrio dodir prstima Caspija, pogan ****...
Neka vratilo se :bih:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 sep 2015, 23:27

Dirao Caspi kako sam ja vidio na usporenom :D

Ali bio je genocid u drugom svjetskom ratu nad njima pa promjena odluke xd

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 sep 2015, 23:27

Ma te početne petorke su vjerovatno dio Ivanovićevih trenerskih igrica.
Mes Que Un Club

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 07 sep 2015, 23:29

Ova pobjeda zasigurno među pet najdražih u našem košarkaškom timu od nezavisnosti.
Vratilo nam se malo za Litvaniju :)

Samo još da dodam,da bi pobjedom 'samo' protiv Rusije mogli obezbjediti plasman u 1/8 finala.
Za to bi na bilo potrebno da Izrael izgubi od Francuske i Poljske i da Finska pobijedi Poljsku u zadnjem meču :idea:
Jedna ovako suluda teorija, volio bih da ako Bog da prije Rusije upišemo pobjedu, ali nikad se ne zna.
Zadnja izmjena: Slobodanpad1945, dana/u 07 sep 2015, 23:35, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 sep 2015, 23:31

hule_barca je napisao/la:Ma te početne petorke su vjerovatno dio Ivanovićevih trenerskih igrica.
Pa jesu cim smo mi u jednom trenutku na grafici imali 38 poena sa klupe, a nije bio kraj utakmice.. Na nekoj grafici oni 9 poena sa klupe, nasi 38.

Najbolja petorka sa kojojm bas kvalitetno igramo ofanzivno, a i defanzivno je Renfroe-Gordic-Sutalo-Stipanovic-Kikanovic. Mislim da smo dosta bolji kada ne igra Milosevic sa ucinkom jer svih ovih 5 gore nabrojanih su ofanzivna prijetnja. Ocito je da nemamo sirine, ovi ostali ce morati da se potrude da odrade posao.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2015, 23:32

hz1987 je napisao/la:Pitanje:

Jel Todic otpao ili se ceka njegov oporavak za eventualni drugi krug?
Ne može se vratiti jer nije doputovao a kada prijaviš 12 dan prije utakmice to je to
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 sep 2015, 23:34

Momciluk je napisao/la:
Meni se cini da je nas igrac zadnji dirao loptu kod onog auta.. ali opet neshatljivo da mijenja odluku jer je ono nemoguce vidjet na usporenom a on onako od oka mijenja odluku.
U košarci je čest slučaj da drugi sudac intervenira bez obzira gdje stoji.
Po pravilu zadnju IMA glavni sudac, ali vrlo često jednostavno bolji ugao zna biti bez obzira što je sudac dalje.
Svakako mislim da nisu pogriješili u vezi onog auta, Gordić je to dirao i to se tako lako vidjelo na prvom usporenom snimku. Drugi usporeni je dao sumnju, ali samo zbog ugla kamere. Gordić nije imao prigovor.

Onaj istek napada da se desio bilo kada u toku tekme, a ne u završnici ne bi se vračao snimak.
Ovako je praksa kada je pred kraj da s ebude sigurno kako suci ne bi direktno uticali na rezultat.

Anyway, hvala bogu da nisu vračali snimak kod Kikanove trojke. Ono su bili koraci :mrgreen:

Btw, you gota lov this dude

slika
tuzlanska Sloboda

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 sep 2015, 23:35

Veličanstvena pobjeda....Definitivno je ova reprezentacija , mislim generalno naša košarkaška reprezentacija sposobna za velike i posebne pobjede. Treba se i prošlosti sjetit i velikih pobjeda ranije u kvalifikacijama protiv Hrvatske, Litvanije i slično....Krimi i triler su uvijek u stanju napraviti, s tim što ga znaju okrenut u svoju korist, za razliku od nekih drugih sportskih selekcija naše države.
Ovo je zaista bila pobjeda srca, pa čak i jedna pobjeda tako oslabljene reprezentacije je uspjeh, a da ne govorimo šta će biti ako se domognemo narednog kruga.

Danas se pokazao poseban duh, prvo se onako vratiti u regularnom vremenu, onakva trojka Kikana, koji me je toliko znao iznervirat na ovom EP , pa onda opet onim s presudnim košem na kraju. A taj Renfroe, taj sjajni gigant Renfroe, pa šta reći o njemu? SPEKTAKULARAN I FANTASTIČAN. A Andrija kako se samo bori i kako bodri ekipu. Ivanović i psihološki ovu ekipu održava na visokom nivou.
Suvišno je, pa čak nekada i smiješno kod nas govoriti o luzerskom mentalitetu, pobjedničkog mentaliteta mi imamo, ali u svim sportovima se mi hrvemo s drugim problemima. I onda te upravo sve te okolnosti dovedu, da sve mora biti knap, da za sve moraš proliti znoj.
O sudijama ne volim baš govoriti toliko, ali situacija kada su promjenili odluku i još poneka sitnica, pa to je bilo kriminalno. Zamalo da nam danas slome kičmu....Ali prevazišli smo sve prepreke....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.