Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2020, 22:50

BoixosNois1899 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:40
Bundesliga je napisao/la:
27 maj 2020, 20:41
Limitirana je njemu glOva :rol:
Prijavljen ti je post zbog vrijeđanja.
Haha, prijavi sta me briga.
harden je napisao/la:
27 maj 2020, 22:44
Bundesliga je napisao/la:
27 maj 2020, 20:41
Limitirana je njemu glOva :rol:
Zamolio bih te bez vrijedjanja.
malo vjezbam dok mi ne dadnu moda :mrgreen:

Onda napisi, zamolio bih te da malo suptilnije vrijedjas :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 maj 2020, 23:01

Sta je ovo sa Schalkea??? Nije moguce da im ovoliko utice igranje pred praznim tribinama
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 maj 2020, 23:02

Schalke 10 utakmica zaredom nema pobjede, nije to do tribina, već godinama su neprepoznatljivi, završiće kao Stuttgart i HSV u cvajti za koju godinu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2020, 23:06

coelho41 je napisao/la:
27 maj 2020, 23:02
Schalke 10 utakmica zaredom nema pobjede, nije to do tribina, već godinama su neprepoznatljivi, završiće kao Stuttgart i HSV u cvajti za koju godinu.
Lose posluju. Ne samo da gube najbolje igrace vec im odlaze za dzabe. Fulaju previse i s trenerima, odavno nisu imali respektabilno trenersko ime.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 maj 2020, 23:07

Do stadiona je, pošto nema raje oni cjevovodi iz Veltins pivare drmaju onako da niko ništa ne toči iz njih pa onaj alkohol omamljuje igrače.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 maj 2020, 23:11

Nubel free transfer
Embolo prodali ga za siću u Menhengladbah, direktni konkurent
Howedesa za siću u Juve
Goretzka free transfer
Kolašinac free transfer
Max Meyer free transfer
Chupo-Moting free transfer
Joel Matip free transfer
Christian Fuchs free transfer
Za Sanea, Draxlera i Kehrera su uzeli mmalo keša, ali im se politika kluba svodi na to da igračima budu odskočne daske, što je užasno za jedno ime poput Schalkea, mislim Draxler je Schalke zamijenio Wolfsburgom, toliko o Schalkeu

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2020, 23:19

Da, steta. Schalke je uvijek fino igrao u Europi, ali ovo sto rade u posljednje vrijeme je ocajno. Trenutno nemaju niti jedno jako ime u timu.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 27 maj 2020, 23:23

Adolf se u mezaru prevrće. :opaopa:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 maj 2020, 00:22

Vjerovanje o Schalkeu kao Adolfovom klubu je dosta rasprostranjeno ali neosnovano. Najpoznatiji povjesničari se uglavnom slažu da ovaj uopće nije volio nogomet i da je u životu bio na samo jednoj utakmici (Njemačka protiv Norveške na Olimpijadi 1936.). Zašto i otkud su počele kružiti glasine o Schalkeu nije jasno.

Inače, dobro da je Schalke na vrijeme osigurao opstanak, jer kako sada igra loše bi mu se pisalo.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 28 maj 2020, 00:26

Mozda je bio navijac iz fotelje. I ja navijam za Koventri, a nisam nikad bio na njihovoj utakmici. :kafa:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 maj 2020, 00:50

ledar je napisao/la:
28 maj 2020, 00:22
Vjerovanje o Schalkeu kao Adolfovom klubu je dosta rasprostranjeno ali neosnovano. Najpoznatiji povjesničari se uglavnom slažu da ovaj uopće nije volio nogomet i da je u životu bio na samo jednoj utakmici (Njemačka protiv Norveške na Olimpijadi 1936.). Zašto i otkud su počele kružiti glasine o Schalkeu nije jasno.

Inače, dobro da je Schalke na vrijeme osigurao opstanak, jer kako sada igra loše bi mu se pisalo.
to sam ja u zadnje vrijeme dosta dokazivao pogotovo na fb , iznosio sam neke svoje teze, ako je iko mogao biti Adolfov klub u to doba to je bio Nurmberg i tjt ostali teško.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 28 maj 2020, 01:01

RollMan je napisao/la:
28 maj 2020, 00:50
ledar je napisao/la:
28 maj 2020, 00:22

to sam ja u zadnje vrijeme dosta dokazivao pogotovo na fb , iznosio sam neke svoje teze, ako je iko mogao biti Adolfov klub u to doba to je bio Nurmberg i tjt ostali teško.
Zasto Nurnberg? Bas me zanima prica oko toga.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 maj 2020, 01:06

Justin je napisao/la:
28 maj 2020, 01:01

ne smijem postavljat više slike koje su u ovome slučaju potrebne , jer su slične onima zbog kojih sam već dobio 2 trajna :mrgreen: :mrgreen: :rol: :rol:
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 maj 2020, 01:07

Nekima smeta istina
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 28 maj 2020, 01:09

RollMan je napisao/la:
28 maj 2020, 01:06
Justin je napisao/la:
28 maj 2020, 01:01

ne smijem postavljat više slike koje su u ovome slučaju potrebne , jer su slične onima zbog kojih sam već dobio 2 trajna :mrgreen: :mrgreen: :rol: :rol:
Ne razumijem sta strasno moze biti u dokazivanju za koji klub covjek navija. :think:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 maj 2020, 12:31

coelho41 je napisao/la:
27 maj 2020, 23:11
Nubel free transfer
Howedesa za siću u Juve
Goretzka free transfer
Kolašinac free transfer
Max Meyer free transfer
Joel Matip free transfer
Za Sanea, Draxlera i Kehrera su uzeli mmalo keša, ali im se politika kluba svodi na to da igračima budu odskočne daske, što je užasno za jedno ime poput Schalkea, mislim Draxler je Schalke zamijenio Wolfsburgom, toliko o Schalkeu
Odlično si ovo sažeo u jednom postu. Ovaj pregled samo pokazuje kako loše rade zadnjih 5-6 godina a možda i duže. Kriminal teški a uvijek su bili veliko ime u njemačkom nogometu.

Sad kad pogledaš njihov roster, nemaju niti jedno jedino veliko ime. Sve neki talenti i potencijali. Imaju odličnu školu nogometa i uvijek su u stanju izbaciti kvalitetnog igrača iz te škole ali preveliki je ovo klub da bi živjeli samo od toga. Hajde danas su mnogi klubovi odskočna daska tim mladim igračima, nije tu samo Schalke iznimka, ali opet očekujem puno, puno više od takvog kluba.

O trenerima da ne pričamo. Promašaj za promašajem, ne možeš promašiti milijardu puta sa izborom, to govori koliko loše i uprava kluba radi i koliko je loš scouting.

Ha, sad kad to pišem, reko baš me zanima kakve rezultate su imali u Bundesligi prošlih godina i onda vidim da su bili čak i drugi u sezoni 17/18. Priznam, nekako sam zaboravio da su tu sezonu bili odlični.

Ipak, očekujem od ovog kluba drastično više a ostanem uvijek razočaran iz sezone u sezonu.

Ima u Bundesligi i njemačkom nogometu puno klubova od kojih očekujem drastično bolje rezultate, što zbog veličine kluba, veličine grada, tradicije kluba a ti klubovi ne samo da ih nema u Bundesligi, neki ne igraju niti u Cvajti već tavore u 3. ligi ala 1860 Munchen i Kaiserslautern.

Nije ni čudno da je Bundesliga postala poprilično slaba liga zadnjih 5-6 godina. I onda se pojave Hoffenheim ili Leipzig i ljudi ih ne vole jer su kao umjetni. Čovječe, oni su osvježenje za Bundesligu i daju dodatnu vrijednost a ljudi ih zbog tradicije ismijavaju i ne podnose.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 maj 2020, 13:19

alex1991 je napisao/la:
28 maj 2020, 00:26
Mozda je bio navijac iz fotelje. I ja navijam za Koventri, a nisam nikad bio na njihovoj utakmici. :kafa:
Dobra :thumbup:

Imao je tranzistor na uhu, a Goebbels mu je prenosio sa stadiona.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 28 maj 2020, 16:27

Bio bi fazon da anketa završi i Geronimo ne uđe na forum mjesec dana

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 maj 2020, 17:48

Stefan Effenberg je napisao/la:
28 maj 2020, 12:31
coelho41 je napisao/la:
27 maj 2020, 23:11
Nubel free transfer
Howedesa za siću u Juve
Goretzka free transfer
Kolašinac free transfer
Max Meyer free transfer
Joel Matip free transfer
Odlično si ovo sažeo u jednom postu. Ovaj pregled samo pokazuje kako loše rade zadnjih 5-6 godina a možda i duže. Kriminal teški a uvijek su bili veliko ime u njemačkom nogometu.

Sad kad pogledaš njihov roster, nemaju niti jedno jedino veliko ime. Sve neki talenti i potencijali. Imaju odličnu školu nogometa i uvijek su u stanju izbaciti kvalitetnog igrača iz te škole ali preveliki je ovo klub da bi živjeli samo od toga. Hajde danas su mnogi klubovi odskočna daska tim mladim igračima, nije tu samo Schalke iznimka, ali opet očekujem puno, puno više od takvog kluba.

O trenerima da ne pričamo. Promašaj za promašajem, ne možeš promašiti milijardu puta sa izborom, to govori koliko loše i uprava kluba radi i koliko je loš scouting.

Ha, sad kad to pišem, reko baš me zanima kakve rezultate su imali u Bundesligi prošlih godina i onda vidim da su bili čak i drugi u sezoni 17/18. Priznam, nekako sam zaboravio da su tu sezonu bili odlični.

Ipak, očekujem od ovog kluba drastično više a ostanem uvijek razočaran iz sezone u sezonu.

Ima u Bundesligi i njemačkom nogometu puno klubova od kojih očekujem drastično bolje rezultate, što zbog veličine kluba, veličine grada, tradicije kluba a ti klubovi ne samo da ih nema u Bundesligi, neki ne igraju niti u Cvajti već tavore u 3. ligi ala 1860 Munchen i Kaiserslautern.

Nije ni čudno da je Bundesliga postala poprilično slaba liga zadnjih 5-6 godina. I onda se pojave Hoffenheim ili Leipzig i ljudi ih ne vole jer su kao umjetni. Čovječe, oni su osvježenje za Bundesligu i daju dodatnu vrijednost a ljudi ih zbog tradicije ismijavaju i ne podnose.
Pisao sam već da je njima glavni problem sto ne prihvaćaju ulazak strateškog partnera u klub

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 28 maj 2020, 19:11

Coutinho wants to end the current season with Bayern Munich, meaning his loan spell must be extended. The Bavarian side are also in favour of doing that. They'll need to convince Barcelona. [md]
Kobasičari, na koljena i molite nas :kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.