Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la DamirT » 11 mar 2026, 21:32

Navodno je nakon prilikom nedavnog okupljanja u Tuzli, kojem je prisustvovao i selektor seniorskih Zmajeva Darija Gjergja, konstatirano da se jedan broj igrač nije odazvao, dok su drugi najavili odlazak na školovanje u Ameriku, pa bi samo nekolicina košarkaša mogla zadovoljiti kriterije za izlazak na evropsku scenu.

Umjesto odlaska EP-a, na kojem su inače mladi Zmajevi već uvršteni u žrijeb i izvučeni u grupu sa Kosovom, Portugalom, Armenijom, Islandom i Kiprom, predloženo je da se tokom ljeta organizira kamp na Vlašiću pod vodstvom Gjergje.

Kad su u pitanju mlađe ženske slekcije, predloženo je da selektor seniorskih Zmajica Emir Halimić odluči da li će, uz U16, na EP ići ili U18 ili U20 ekipa, prije svega zbog nedostatka kvalitetnih igračica.

Via ****
Izgleda nista od u20 selekcije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 mar 2026, 16:28

Kako saznaje Sport Centar, znači nije još zvanično, U20 selekcije neće ići na prvenstvo ovo ljeto.

Novac nije problem, za čudo Božje, nego nedostatak kvalitetnih igrača, zbog navodnog odlaska nekih od nositelja na školovanje u Ameriku.

Ono što su vidili Dario Gjergja i Marko Trbić, vjerovatno je dalo jasnu sliku oko svega. Na incijativu selektora organizirat će se kamp na Vlašiću, umjesto prvenstva.

Što se tiče ženske reprezentacije U20 također zbog nedostatka djece i kvalitetnih igračica, moglo bi doći do iste odluke. Uglavnom ako ne bude U20 za cure, onda će U18 reprezentaciju preuzeti Emir Halimić, selektor seniorske reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 14 mar 2026, 17:26

Namik Muratovic 14p protiv Parisa za 15min,ko bandera je sa svojih 2.18.
Pitanje je da li su uhljupi iz Saveza uopce culi za momka.......
Inace u Njemackoj imamo sigurno 50+ igraca u razlicitim kategorijama samo sto nehljebara Dzevdu za to boli tuki.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.