Slazes se da je veci potencijal od Jusufa? Na osnovu cega, jeste li vi ikad gledali to dijete?
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
costacurta08
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi već imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Nemoj upoređivati Jusufa sad i Nurkića sad. Uporedi razvoj u godinama.
Jusuf prvi nastup u reprez imao za U18. Kenan je mnogo suptilniji i izizetno inteligentan momak.
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
On, nazalost, nije ni 10% talenat i potencijal kao Jusuf. Juka je u ovim godinama bio najbolji centar aba lige, a Keno nije mogao do minutaze u Basketu pored centara koji su poslije otisli u A2 ligu jer su i oni ispali iz rotacije. U Brckom nije zabijao po 30 poena, nego ponekad oko 20 (rijetko kad je isao preko), ali to je amaterska liga koju igraju ljudi s basketa. Tu rijetko ko ima i 2 metra visine, a niko ne trenira kao profesionalac. I onda on dodje sa svojih 208 cm i rukama do poda, u treningu je svaki dan i logicno da ce skakati i zakucavati kao lud.costacurta08 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:22Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Idealno bi bilo da ga Misko posalje u neki KLS klub gdje ce imati sigurnu minutazu, pa da se kroz par godina pokusa izboriti za aba ligu. Samo me je strah da na kraju ne uradi s njim ono sto je uradio s Amarom Mehicem...
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Kapetan, stanjejepsihoticno i 29 gostiju.