IstinskiPitar je napisao/la: ↑02 okt 2025, 18:24
Odličan interview Predsjednika Mirvića, zaista. Priznao je greške koje je pravio i otvoreno progovorio o nekim stvarima koje možda nisu popularne za reći, ali su itekako istinite i tačne.
Svaki navijač ima dužnost da ovaj intervju, ne samo pročita, nego dobro izanalizira. Koliko god su griješili oni u klubu, toliko smo i mi griješili kao navijači.
Jedan od glavnih razloga grešaka koje su se dešavale je upravo ovo:
Znate, kad dođete u Bosnu i Hercegovinu sa imidžem nekog bogatog investitora, automatski ste meta oportunista, zlonamjernih, ali i dobronamjernih savjetodavaca. Iz današnjeg ugla, nema dileme da nismo uvijek slušali prave savjete. Treba vremena da se to sve shvati i da se nauči. Ali nismo odustali
Sve jasno. Iskustvo kroz koje su mnogi dobronamjerni ljudi iz dijaspore prošli.
Ovaj dio je posebno bolan, ali istinit:
Žao mi je što nismo proslavili osvojeni Kup. Toliko smo radili i zasluženo podigli trofej u trenutku kad je to vjerovatno bilo teže nego bilo koje druge godine. Izostala je satisfakcija da to i proslavimo sa svojim navijačima. Imam dojam da su nam zavist, trač i ljubomora to svima oduzeli.
I da, Predsjednik Mirvić je potpuno u pravu da Zrinjski ima najbolje suđenje u državi. I Borac ima kakvu-takvu protekciju, ali ni blizu kao Zrinjski. Zašto o tome ne pričati? I šta je loše u tome što ima korektan odnos sa predsjednikom saveza? Sviđalo se to nama ili ne, on je izabran demokratski od strane sve tri nacionalne komponente.
Pa čak i što se tiče Ajle Alimanović, zašto bi nas zanimalo kakve ona poslove obavlja za Predsjednika Mirvića koji nisu vezani za klub? Budimo realni, da nam određene okolnosti i pehovi nisu dozvoljavali naprijed, iako se jeste griješilo, ali zar da to sve odbacimo u afektu i bijesu?