Malo je reci da su ljudi glupi, dzaba se trudis da im objasnis njima je kriv klub i kad je lose vrijeme,kontaju nace se neka budala.pa ce skrsiti svoje pare u drzavni,gradski stadion. 30 godina simbol grada,simbol Olimpijade da debili nisu marke ulozili a ulazu kad se Grbavica treba raditi,toliko o tome,ko ima dvije u glavi to bi brsko skontao.Amcho1 je napisao/la: ↑24 okt 2025, 00:00Moram ti priznati da me stvarno iznenađuješ, jer pričaš kao da potpuno ignorišeš činjenice.
Koševo nije običan stadion – to je simbol grada, olimpijski kompleks i nacionalni spomenik sporta. FK Sarajevo ga samo koristi, ali on nikada nije bio klupski objekat – to je državni stadion u koji vlasti već 30 godina nisu uložile ni marku.
Sramotno je da država i grad decenijama ne ulažu ni minimalno u objekat koji nosi olimpijsko ime Sarajeva, te je objektivno teško iko mogao to predvidjeti.
I umjesto da se pita zašto institucije nisu održavale svoj stadion, najlakše je optužiti klub koji ga samo koristi.
A to što spominješ Grbavicu, Rođene i ostale – svaka čast tim klubovima, ali to su njihovi stadioni, na njihovom zemljištu, koje mogu uređivati kako žele.
Uz to, većina tih klubova ima i vrlo jaku političku podršku, pa im se kroz “projekte razvoja sporta” lako otvaraju vrata i osiguravaju sredstva.
Dakle, nije to stvar sposobnosti, nego veza i interesa.
Koševo nije u vlasništvu FK Sarajeva, i svaki ozbiljniji korak oko ulaganja mora proći kroz gradsku administraciju i državu – i to se vuče godinama. Klub tu realno ima vezane ruke.
Nije stvar u tome da “vlast ne voli Sarajevo”, nego u tome da je Koševo zapostavljeno od onih koji su ga trebali čuvati.
Ali naravno, lakše je danas kritikovati nego razumjeti kako stvari stvarno stoje – forum sve zna, papir i tastatura sve trpe.![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dokaz javasluka je taj da opstina centar prisvaja olimpiski stadion u svoje vlasnistvo.
Takodje OLIMPISKI STAFION SIMBOR GRADA
**** MOJ OLIMPISKI STADION KAKAV JE SIMBOL AKO UNJEGA NE ULAZES NISTA..
FK SARAJEVO je samo izgovor nacelniku da se nista neradi na istom da nama nesaju stadion niti da ista ulazu u isti
Takodje OLIMPISKI STAFION SIMBOR GRADA
**** MOJ OLIMPISKI STADION KAKAV JE SIMBOL AKO UNJEGA NE ULAZES NISTA..
FK SARAJEVO je samo izgovor nacelniku da se nista neradi na istom da nama nesaju stadion niti da ista ulazu u isti
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Rodjendan kluba se veceras na Kosevu slavi, nek je sretan mangupe!!! Izdrzali smo i gore nego ovo sto prozivljavamo zadnjih par godina, izdrzat cemo i ovo. Hebacemo ih sve redom kad tad!
SVI NA KOŠEVO
SVI NA KOŠEVO
79
SVI NA KOŠEVO
SVI NA KOŠEVO
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
I DOK TVOJE GRANE LOME JOŠ SI DRAŽI SRCU MOME!
Zadnja izmjena: Noke995, dana/u 24 okt 2025, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
MNON
- Maroon1946
- Kontakt:
Sretan rođendan Divu, najvećem bh. klubu! 

Sretan rođendan najvećem klubu u Bosni i Hercegovini!
SVI NA KOŠEVO, SVI NA SJEVER!
SVI NA KOŠEVO, SVI NA SJEVER!
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Dok god dišem, ti ćeš živjeti u meni.
Nisi samo klub, ti si moj identitet.
Sretan ti rođendan voljeni klube
Nisi samo klub, ti si moj identitet.
Sretan ti rođendan voljeni klube
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Nek' je sretan Mangupe! 
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Sretan rodjendan voljenom klubu.
Mozda i najteza vremena u historiji kluba.
Igraci, sudije, uprava, strucni stab - svi spremni da nam se useru u rodjendan i jos jedan nadolazeci vikend.
Mozda i najteza vremena u historiji kluba.
Igraci, sudije, uprava, strucni stab - svi spremni da nam se useru u rodjendan i jos jedan nadolazeci vikend.
-
bordobijeli
- Kontakt:
VOLIM TE SARAJEVO
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Godina za godinom... Svi na kosevo da proslavimo zajedno rođendan.
Sretan nam rođendan i da ako Bog da naše buduće generacije slave još ovoliko, u mnogo uspješnijem vremenu

I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Prva sjecanja zastavica FKS u folciki, prve rijeci Safet Susic, kroz maglu djetinjstva sjecam se titule 85, brze setnje a utakmice kuci na kosevsko I zorana popovskog u sportskom pregledu kako govori Sarajevo je sampion Jugoslavije. Prve utakmice na koje Sam isao Bez starog pred rat, pleteni bordo bijeli sal, evri go sutka, "kada igra bordo tim..." Uvijek na usnama...rat I jedini momenat vrijedan sjecanja tekma sa UNPROFOROM, pa onda vec srednjoskolac bjezis sa casova I jedan od ljepsih momenata gol Alena Skore protiv Jedinstva u 90oj za pobjedu ...poslije su se nizale tekme, titule, slavlja, tuge, gostovanja Ali nikad moje Sarajevo nije umanjilo znacaj u mom zivotu.
I sad hiljadama km daleko zivim, budim se I lijezem sa bordo srcem I glavom
"I na onom svijetu tamo..."
Sretan rodjendan mom 79 godisnjaku!!!
.. jer Stari je volio Sarajevo...
E ovo je Fk Sarajevo.Svaka cast.Suze na oci potekle..HZSydney je napisao/la: ↑24 okt 2025, 10:30Prva sjecanja zastavica FKS u folciki, prve rijeci Safet Susic, kroz maglu djetinjstva sjecam se titule 85, brze setnje a utakmice kuci na kosevsko I zorana popovskog u sportskom pregledu kako govori Sarajevo je sampion Jugoslavije. Prve utakmice na koje Sam isao Bez starog pred rat, pleteni bordo bijeli sal, evri go sutka, "kada igra bordo tim..." Uvijek na usnama...rat I jedini momenat vrijedan sjecanja tekma sa UNPROFOROM, pa onda vec srednjoskolac bjezis sa casova I jedan od ljepsih momenata gol Alena Skore protiv Jedinstva u 90oj za pobjedu ...poslije su se nizale tekme, titule, slavlja, tuge, gostovanja Ali nikad moje Sarajevo nije umanjilo znacaj u mom zivotu.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Godina za godinom,nama skupa prolaze!
Probudit ce se mangup i gazit redom opet
Probudit ce se mangup i gazit redom opet
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
79!
Hoce li nas bit veceras barem 5-6 k da proslavimo rođendan i pobjedu aBd
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.