FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
13
8%
Drugi
9
6%
Treći
41
25%
Četvrti
50
31%
Peti
13
8%
Šesti
13
8%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
6%
Ispadamo iz lige
10
6%

Ukupno glasova: 163

TETRAPAK
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TETRAPAK » 23 okt 2025, 18:15

Samo vikat ne moze dok drugi grade stadione.

tovusa84
Kontakt:

Post Postao/la tovusa84 » 23 okt 2025, 18:45

Evo vam šta je istina oko stadiona 100 % iz prve ruke. Sve ranije makete, filmovi i slično su bila čista namastavanja bez bilo kakve realne osnove.

Prije nekih godinu i pol je jedan navijač Sarajeva koji ne propusta utakmice,poslije jedne kišne utakmice a koji ima odredjene konekcije pokrenuo inicijativu da se barem jedna tribina pokrije. Razgovorom između tog navijača i ljudi iz kluba se doslo do ideje da se urade radovi da stadion dobije 4 kategoriju UEFE. Tu spadaju prostori za novinare i svašta nešto. Odmah nakon toga je organiziran sastanak u Vijećnici na kojem su bili Benjamina, Ademovic, Mandic, Djozo, Magoda, predstavnici kluba.
Na sastanku je klub rekao da ne može previše ulagati u tudju imovinu ali su svi načelno istakli zainteresiranost da se to realizira iako je bio vidljiv pesimizam. Ipak uz guranje se nastavilo, klub je uradio idejni projekat, grad obezbjedio sredstva i raspisao tender za glavni projekat i prije koji mjesec je izabrana firma koja upravo radi glavni projekat. Nakon toga će po prvi put se doći u fazu da je sve spremno za gradnju. Ogromni su troškovi (preko 10 mio) jer tu spada sve da stadion bude u kategoriji 4 ali je blizu da se dodje u fazu da je moguće konkretno tražiti sredstva.

I opet sva inicijativa od navijača :)

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 23 okt 2025, 18:53

30 godina od rata ja unuka dobio ovdje ista prica oko stadiona,opstina,projekti,makete.
Nema ljudi od toga nista ogromne su to pare za opstinu ne isplati se gore ulagat.Investitoru(ako mozemo ovog tako nazvat)ne pada na pamet da ulaze u nesto sto nije njegovo da je htjeo mogo je za ovih 5 godina.
Kosevo je samo izborna prica i bacanje suplje kad u klubu zaseru da se tema prebaci na nesto drugo

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 23 okt 2025, 18:58

tovusa84 je napisao/la:
23 okt 2025, 18:45
Evo vam šta je istina oko stadiona 100 % iz prve ruke. Sve ranije makete, filmovi i slično su bila čista namastavanja bez bilo kakve realne osnove.

Prije nekih godinu i pol je jedan navijač Sarajeva koji ne propusta utakmice,poslije jedne kišne utakmice a koji ima odredjene konekcije pokrenuo inicijativu da se barem jedna tribina pokrije. Razgovorom između tog navijača i ljudi iz kluba se doslo do ideje da se urade radovi da stadion dobije 4 kategoriju UEFE. Tu spadaju prostori za novinare i svašta nešto. Odmah nakon toga je organiziran sastanak u Vijećnici na kojem su bili Benjamina, Ademovic, Mandic, Djozo, Magoda, predstavnici kluba.
Na sastanku je klub rekao da ne može previše ulagati u tudju imovinu ali su svi načelno istakli zainteresiranost da se to realizira iako je bio vidljiv pesimizam. Ipak uz guranje se nastavilo, klub je uradio idejni projekat, grad obezbjedio sredstva i raspisao tender za glavni projekat i prije koji mjesec je izabrana firma koja upravo radi glavni projekat. Nakon toga će po prvi put se doći u fazu da je sve spremno za gradnju. Ogromni su troškovi (preko 10 mio) jer tu spada sve da stadion bude u kategoriji 4 ali je blizu da se dodje u fazu da je moguće konkretno tražiti sredstva.

Jesu li to oni divljacki, megalomanski projekti sa premjestanjem loze na istok, koji su se vrtili nedavno?

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 23 okt 2025, 19:10

TETRAPAK je napisao/la:
23 okt 2025, 18:58
tovusa84 je napisao/la:

Jesu li to oni divljacki, megalomanski projekti sa premjestanjem loze na istok, koji su se vrtili nedavno?
Mislim da je to uslov zbog kategorije
Nama to nista ne znaci nesto specijalno, bice natkriveno mozda 2 hiljade onih stalnih da ne kisne i tjt

tovusa84
Kontakt:

Post Postao/la tovusa84 » 23 okt 2025, 19:12

bvsic je napisao/la:
23 okt 2025, 19:10
TETRAPAK je napisao/la:
23 okt 2025, 18:58
tovusa84 je napisao/la:

Mislim da je to uslov zbog kategorije
Nama to nista ne znaci nesto specijalno, bice natkriveno mozda 2 hiljade onih stalnih da ne kisne i tjt
Mislim 3.700 natkrivenih.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 23 okt 2025, 19:17

Ja koliko znam jos je ostalo da se rijesi to pitanje novinara, kabine, press centar, i studio, nije potrebno prebacivati citavu lozu.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 23 okt 2025, 19:31

Ljudi ceradom prekrivaju VIP ložu a mi se nadamo krovu.
Ko je bio na utakmici Sarajevo : UNPROFOR svjedoci da je tad stadion Kosevo bio uslovniji nego danas. Jedino što je teren bio gori ali nije ni bilo hibrida u taj vakat.

Ova faza rušenja koja navodno košta najviše. Dajte nama priliku da ga srušimo vjerujte besplatno će bit srušen.

Mirvica treba zamolit da kao normalan insan jednu utakmicu prisustvuje. Da kupi kartu online da mu ne dođe mail pa da je traži tamo u moje narudžbe ili da je hoće kupit ispred stadiona pa ne može jer nema gdje parkirat mora ostavit auto na Ilidži , pa da krene na istok gore da se spotakne od armaturu , kad uđe da ga dočeka prljava stolica , košpica od 1998 , počeli suncokreti rasti sunce ti ****, i da udari kiša a da mu klub ponudi kabanicu od 29,99 BAM na akciji. Tad bi možda skontao. Ovako dođe autom, sprovedu ga u lozu, gore koza klima ketering kurve, njemu je dobro.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 23 okt 2025, 19:52

PapakIzSa je napisao/la:
23 okt 2025, 17:23
James1987 je napisao/la:
23 okt 2025, 17:09
Utakmica šesnaestine finala Kupa BiH. Trebalo se igrati u Hadžićima, ali ipak će biti na Koševu.
Kad vidim termin, bolje da se nikako i ne igra
Stavljaju termine da bude sto manje gledalaca. U 13 sati ne moze stici niko ko radi, a vjerovatno ni ovi sto idu u skolu

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 okt 2025, 20:03

Zagor je napisao/la:
23 okt 2025, 15:37
Pitar6785 je napisao/la:
20 okt 2025, 17:31
atomskaNavika je napisao/la:
20 okt 2025, 17:28

Bili i otjerani…
MOZESLI NAPISAT IMENA TI KOJI SU BILI PA OTJERANI?

Meni licno jedino JE EDIS KUSTURICA IZGLEDO DA VOLI KLUB I DA JE PISMEN, i da nebi nikad stavio privatni interes prije kluba..
Apsolutno se slazem
Dobro znam, da su njega navijači otjerali.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 23 okt 2025, 20:19

fks74 je napisao/la:
23 okt 2025, 20:03
Zagor je napisao/la:
23 okt 2025, 15:37
Pitar6785 je napisao/la:
20 okt 2025, 17:31

MOZESLI NAPISAT IMENA TI KOJI SU BILI PA OTJERANI?

Meni licno jedino JE EDIS KUSTURICA IZGLEDO DA VOLI KLUB I DA JE PISMEN, i da nebi nikad stavio privatni interes prije kluba..
Apsolutno se slazem
Dobro znam, da su njega navijači otjerali.
Koga to navijaci nisu otjerali? Kad nam svaka dlaka zasmeta, pa tjeraj.
Neki ljudi su se trebali istrpiti i pruziti im punu podrsku, jedan od njih je i spomenuti Edis Kusturica.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 23 okt 2025, 20:37

jurisicduska je napisao/la:
23 okt 2025, 19:31
Ljudi ceradom prekrivaju VIP ložu a mi se nadamo krovu.
Ko je bio na utakmici Sarajevo : UNPROFOR svjedoci da je tad stadion Kosevo bio uslovniji nego danas. Jedino što je teren bio gori ali nije ni bilo hibrida u taj vakat.

Ova faza rušenja koja navodno košta najviše. Dajte nama priliku da ga srušimo vjerujte besplatno će bit srušen.

Mirvica treba zamolit da kao normalan insan jednu utakmicu prisustvuje. Da kupi kartu online da mu ne dođe mail pa da je traži tamo u moje narudžbe ili da je hoće kupit ispred stadiona pa ne može jer nema gdje parkirat mora ostavit auto na Ilidži , pa da krene na istok gore da se spotakne od armaturu , kad uđe da ga dočeka prljava stolica , košpica od 1998 , počeli suncokreti rasti sunce ti ****, i da udari kiša a da mu klub ponudi kabanicu od 29,99 BAM na akciji. Tad bi možda skontao. Ovako dođe autom, sprovedu ga u lozu, gore koza klima ketering kurve, njemu je dobro.
😂
Ma treba samo u kampu stavit tribinu od 1500 mjesta, natkrit i tjt. Za derbi i evropske cemo se snaci, trenutno najbolje rjesenje. Jedino mozda se mrsko Mirvicu tamo vozit, a i nece imat kozu, klimu i ketering.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 okt 2025, 20:45

Selimovic lopov persc vesa
Edis neznalica
Sabrina lezbejka
Ajla ku rv a
Kasum neznalica
Onaj iz Gasproma gasovodja
Tan pasojed
Nam misojed
Mirvic ko selimovic ves masina

Kriv mirvic JEDNAKO kao drzava kanton sto za 30 godina niko nista nije radio i nije ulozio u kosevo 2 mark

EDISA KUSTURICU BI VRATIO U KLUB UZ NJEGA I DINA SELIMOVICA

TAKODJE LJUDE IZ BIZNISA I UTJECAJA U SAVEZU FEDERALNO DRZAVNIM PARLAMENTU VICO I BEUS CE NAS UNISTIT

BTW; gledam cz braga se igra sanjima

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 23 okt 2025, 20:49

Ta tribina ce biti za gospodu a ostali narod ce da kisne narednih 30 godina

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 23 okt 2025, 20:50

Dobar ti je nick. :thumbup:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 23 okt 2025, 21:24

napoleon72 je napisao/la:
23 okt 2025, 17:30
bordobijeli je napisao/la:
23 okt 2025, 16:51
Burberry46 je napisao/la:
23 okt 2025, 14:30

Tacno tako. Nasim iz uprave je najlakse reci ne moze, nece i slicno.
Pravi plan, lobiraj, trazi.
Itekako se moze natkriti barem jedna tribina, gledaj Gabele, evo i u Banjaluci i tamo je gradski stadion pa ide krov uskoro.
Kako vam nije jasno da Zeljeznicar vlasnik grbavice dok mi nismo Koseva . Pa sta god hoces da uradis milion procedura i saglasnosti moras proci jel je to gradski olimpijski stadion .Atletski klub je jedno vrijeme oko atletske staze stalno pravio problem . Nit smijes rušiti nit graditi bez saglasnosti .
Zeljeznicaru je Grbavica uknjizena 2006. godine. Sta smo mi radili po pitanju stadiona 30 god od kraja rata? Nismo nista. Bilo nam bitno samo to sto je Grbavica u gorem stanju i sto oni dolaze na Kosevo igrat Evropu. Sad kad se obrnulo sve, kad oni grade prelijep stadion a nama tribine zatvaraju radi mogucnosti urusavanja, mi govorimo "pa njima grade, nama nece".

Sta ces ti sad Kosevo ganjat i natkrivat? Prije 10 godina da si zemlju samo nasao da krenes nesta svoje, danas bismo imali svoj teren i barem dvije tribine, natkrivene. Imas svoje i gradis. Kako moze cijela drzava osim Koseva? Radovi na Grbavici, na stadionu Rodjeni, pod Bijelim Brijegom, Gabeli, Posusju, Banjoj Luci, Ilijas napravio natkrivenu tribinu... samo et Kosevo skupo, neizvodivo, ne voli nas vlast. De ba, dosta mi je izigravanja zrtve. DaBogda nam sve tribine zatvorili zbog mogucnosti urusavanja, pa da u Ilijasu ligu igramo i govorimo "yebo majku njima sve napravise a nama nista".
:thumbup: :clap:

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 23 okt 2025, 22:12

Burberry46 je napisao/la:
23 okt 2025, 14:30

Tacno tako. Nasim iz uprave je najlakse reci ne moze, nece i slicno.
Pravi plan, lobiraj, trazi.
Itekako se moze natkriti barem jedna tribina, gledaj Gabele, evo i u Banjaluci i tamo je gradski stadion pa ide krov uskoro.
Kako vam nije jasno da Zeljeznicar vlasnik grbavice dok mi nismo Koseva . Pa sta god hoces da uradis milion procedura i saglasnosti moras proci jel je to gradski olimpijski stadion .Atletski klub je jedno vrijeme oko atletske staze stalno pravio problem . Nit smijes rušiti nit graditi bez saglasnosti .
Zeljeznicaru je Grbavica uknjizena 2006. godine. Sta smo mi radili po pitanju stadiona 30 god od kraja rata? Nismo nista. Bilo nam bitno samo to sto je Grbavica u gorem stanju i sto oni dolaze na Kosevo igrat Evropu. Sad kad se obrnulo sve, kad oni grade prelijep stadion a nama tribine zatvaraju radi mogucnosti urusavanja, mi govorimo "pa njima grade, nama nece".

Mi smo kao Husike u seriji Viza za buducnost. Sjetili se rjesavat pitanje stana kad su se Srbi vratili da ih izbace. I mi isto, sta ces ti sad Kosevo ganjat i natkrivat? Prije 10 godina da si zemlju samo nasao da krenes nesta svoje, danas bismo imali svoj teren i barem dvije tribine, natkrivene. Imas svoje i gradis. Kako moze cijela drzava osim Koseva? Radovi na Grbavici, na stadionu Rodjeni, pod Bijelim Brijegom, Gabeli, Posusju, Banjoj Luci, Ilijas napravio natkrivenu tribinu... samo et Kosevo skupo, neizvodivo, ne voli nas vlast. De ba, dosta mi je izigravanja zrtve. DaBogda nam sve tribine zatvorili zbog mogucnosti urusavanja, pa da u Ilijasu ligu igramo i govorimo "yebo majku njima sve napravise a nama nista".
Kada kažeš "MI", na koga konkretno misliš?
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 okt 2025, 23:05

Amcho1 je napisao/la:
23 okt 2025, 22:12

Mi smo kao Husike u seriji Viza za buducnost. Sjetili se rjesavat pitanje stana kad su se Srbi vratili da ih izbace. I mi isto, sta ces ti sad Kosevo ganjat i natkrivat? Prije 10 godina da si zemlju samo nasao da krenes nesta svoje, danas bismo imali svoj teren i barem dvije tribine, natkrivene. Imas svoje i gradis. Kako moze cijela drzava osim Koseva? Radovi na Grbavici, na stadionu Rodjeni, pod Bijelim Brijegom, Gabeli, Posusju, Banjoj Luci, Ilijas napravio natkrivenu tribinu... samo et Kosevo skupo, neizvodivo, ne voli nas vlast. De ba, dosta mi je izigravanja zrtve. DaBogda nam sve tribine zatvorili zbog mogucnosti urusavanja, pa da u Ilijasu ligu igramo i govorimo "yebo majku njima sve napravise a nama nista".
FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 24 okt 2025, 00:00

23 okt 2025, 23:05
Amcho1 je napisao/la:
23 okt 2025, 22:12

FK Sarajevo
Moram ti priznati da me stvarno iznenađuješ, jer pričaš kao da potpuno ignorišeš činjenice.
Koševo nije običan stadion – to je simbol grada, olimpijski kompleks i nacionalni spomenik sporta. FK Sarajevo ga samo koristi, ali on nikada nije bio klupski objekat – to je državni stadion u koji vlasti već 30 godina nisu uložile ni marku.

Sramotno je da država i grad decenijama ne ulažu ni minimalno u objekat koji nosi olimpijsko ime Sarajeva, te je objektivno teško iko mogao to predvidjeti.
I umjesto da se pita zašto institucije nisu održavale svoj stadion, najlakše je optužiti klub koji ga samo koristi.

A to što spominješ Grbavicu, Rođene i ostale – svaka čast tim klubovima, ali to su njihovi stadioni, na njihovom zemljištu, koje mogu uređivati kako žele.
Uz to, većina tih klubova ima i vrlo jaku političku podršku, pa im se kroz “projekte razvoja sporta” lako otvaraju vrata i osiguravaju sredstva.
Dakle, nije to stvar sposobnosti, nego veza i interesa.

Koševo nije u vlasništvu FK Sarajeva, i svaki ozbiljniji korak oko ulaganja mora proći kroz gradsku administraciju i državu – i to se vuče godinama. Klub tu realno ima vezane ruke.

Nije stvar u tome da “vlast ne voli Sarajevo”, nego u tome da je Koševo zapostavljeno od onih koji su ga trebali čuvati.
Ali naravno, lakše je danas kritikovati nego razumjeti kako stvari stvarno stoje – forum sve zna, papir i tastatura sve trpe. 😉
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 24 okt 2025, 01:15

tovusa84 je napisao/la:

Ako je istina, a nadam se da jeste, zasto nigdje nije objavljeno da je izabrana firma koja radi glavni projekat? Tim više jer su javne pare ako su od Kantona.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kolezeljovac, senad82, vedinjo98 i 34 gosta.