Ne bih ja bas rekao da su oni toliko spremni. Mlinaric je disao na skrge. Guliashvilija posebno pratim vec nekoliko utakmica i isti je slucaj, a sinoc je cak i legao grcevi ga uhvatili. Tacno se vidi koliko smo losi na tom polju spreme, prvih pola sata odlicno izgledali, poslije toga ne ganjamo, ne izlazimo, sporo se vracamo, ne pratimo linije itd.Kyle88 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:54Kako Beganovic/Mlinaric/Guli/Francis nemaju problem s tim? Ne bi ja rekao da je do kon trenera.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:32Moze li mi neko objasniti zasto se ne dovede dobar kondicioni trener? Ovaj lik sto radi sa njima je ocito bezveze jer nemoguce je da za par mjeseci ne moze da podigne fizicku spremu. Ukoliko ga ne dovedemo bar na do pauze onda je to mrka kapa.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Hajde što se sjever posložio, to je baš za pohvalu. Opet sam mišljenja da je puno lakše podić raju i napraviti haos kad se igra protiv ekipa iz vrha.
Haj ti naloži raju da urla a igraš protiv Rudara, Radnika i slično. Tu već mora biti sadržaja na tribini da se aktivno nešto radi, a ne duge pjesme i po 10 minuta jednu vrtiti. (Ne kažem da to rade sad, ali bio je slučaj tamo 2010tih kad sam i ja išao redovno)
Haj ti naloži raju da urla a igraš protiv Rudara, Radnika i slično. Tu već mora biti sadržaja na tribini da se aktivno nešto radi, a ne duge pjesme i po 10 minuta jednu vrtiti. (Ne kažem da to rade sad, ali bio je slučaj tamo 2010tih kad sam i ja išao redovno)
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Fizička priprema jeste problem od starta sezona, ali za sve igrače možemo pronaći razlog zašto su van idealnog ritma. Prvo jučer smo odigrali evropskih 30 minuta po pitanju svega, a najviše trka, presing, ubacivanje iz drugog olana i sve ostalo.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:32Moze li mi neko objasniti zasto se ne dovede dobar kondicioni trener? Ovaj lik sto radi sa njima je ocito bezveze jer nemoguce je da za par mjeseci ne moze da podigne fizicku spremu. Ukoliko ga ne dovedemo bar na do pauze onda je to mrka kapa.
Imamo dosta igrača koji su se borili sa povredama i koji se polahko vraćaju pogotovo na sredini terena gdje i trebaju najviše da trče. Mlinarić igra previše od dolaska Cvitanovića, ali razlog tome je što zaista puno trči i pokriva možda i najviše prostora. Ignatkov jeste mlad, ali on još nema pluća za ovakav ritam.
Sam Mario je rekao da se ide stepenica po stepenica da bi se stiglo do željene pozicije, mislim da je trenutno potpuni fokus na nekom taktičkom dijelu, povezivanju igrača, a da je fizička priprema nekako dio na kojem se manje radi.
Imamo još pet utakmica, dvije nešto lakše na startu i onda tri derbija koja moramo odigrati sa maksimalnom odgovornošću, pobijediti po mogućnosti i onda će nam sve biti otvoreno aBd. Od svih rezultata najviše mi je žao zbog iksa na Koševu protiv Zrinjskog jer kako bi nam ti bodovi sada dobro došli.
Zato što nema nikakvog smisla. Baza i stub za to što govoriš su ljetne i zimske pripreme. Ako se to odradi loše, propuštena je šansa i to je jako teško, skoro nemoguće, ispravljati u toku sezone. Moguće je popravljati u nekim minornim procentima, ali za suštinske i velike promjene nema šanse. U pauzama između utakmica, igrači se regenerišu i fokus je na pripremama sljedećih mečeva. Ako bi se dodatno opteretili jakim kondicionim treninzima, na terenu bi to izgledalo još gore nego sad, a broj povrijeđenih bi konstantno bio dvocifren. Kondiciona prirema igrača je nauka i dugotrajan proces, ne ide to preko noći.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:32Moze li mi neko objasniti zasto se ne dovede dobar kondicioni trener? Ovaj lik sto radi sa njima je ocito bezveze jer nemoguce je da za par mjeseci ne moze da podigne fizicku spremu. Ukoliko ga ne dovedemo bar na do pauze onda je to mrka kapa.
Nisu oni fizički loše izgledali, možda zadniih 15 min prvog dijela ali mislim da ono nije bilo do fizičke spreme.Herson je napisao/la: ↑09 nov 2025, 09:00Zato što nema nikakvog smisla. Baza i stub za to što govoriš su ljetne i zimske pripreme. Ako se to odradi loše, propuštena je šansa i to je jako teško, skoro nemoguće, ispravljati u toku sezone. Moguće je popravljati u nekim minornim procentima, ali za suštinske i velike promjene nema šanse. U pauzama između utakmica, igrači se regenerišu i fokus je na pripremama sljedećih mečeva. Ako bi se dodatno opteretili jakim kondicionim treninzima, na terenu bi to izgledalo još gore nego sad, a broj povrijeđenih bi konstantno bio dvocifren. Kondiciona prirema igrača je nauka i dugotrajan proces, ne ide to preko noći.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:32Moze li mi neko objasniti zasto se ne dovede dobar kondicioni trener? Ovaj lik sto radi sa njima je ocito bezveze jer nemoguce je da za par mjeseci ne moze da podigne fizicku spremu. Ukoliko ga ne dovedemo bar na do pauze onda je to mrka kapa.
Sad nesto kontam da ne primismo od svinjskog u 90,da smo prvo kolo dobili radnik i od ostalih tekmi da smo uzeli jednu sad bi bili u egalu sa prva 2.Al dobro nista jos nije gotovo.Ja sam siguran da uzimamo titulu na kraju
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Ovakav Banic je prevaga. Sinoc je 3 zicera odbranio i to u trenucima kad smo pali u prvom poluvremenu. Kad je golman na nivou, ostatak odbrane takodjer dobija na samopouzdanju, ne uvlaci mu se u krilo i sve izgleda dosta kompaktnije. Samo da ostane zdrav i uz povratak Gojkovica, nece biti zime za nasu odbranu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Mi kad spremimo ovu ekipu da 70 minuta moze trcati i drzati kvalitetan tempo kao na orvaranju svake utakmice nama niko boda nece moci uzeti i to je cinjenica.
Uz to par korekcija oko taktike i minimalne korekcije u prijelaznom roku
Uz to par korekcija oko taktike i minimalne korekcije u prijelaznom roku
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Eleziju se na svakom kontaktu sa loptom vidi da je suhi kvalitet, samo da digne formu i bit ćemo bolji u sredini bar 30%.
Bas, odigrao je top
Ukrao je i sakrio bar 10 nicijih lopti, dok samo se spremi pocet ce i zabijat sigurno.
Velika ocekivanja imam od citave ekipe poslije zimskih priprema
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Strasan golman, siguran prije svega. Ono sto mi se kod njega najvise svidja je igra nogom.Napapijri je napisao/la: ↑09 nov 2025, 10:08Ovakav Banic je prevaga. Sinoc je 3 zicera odbranio i to u trenucima kad smo pali u prvom poluvremenu. Kad je golman na nivou, ostatak odbrane takodjer dobija na samopouzdanju, ne uvlaci mu se u krilo i sve izgleda dosta kompaktnije. Samo da ostane zdrav i uz povratak Gojkovica, nece biti zime za nasu odbranu.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Sta se desava sa terenom, jucer natopljen drama. Pojedinim mjestima jedva lopta da odskoci.
Mozda je i to razlog bio sto nismo jednu od onih pet kontri zabili.
Al sto me Oliveira nervira, onaj njegov govor tijela
Mozda je i to razlog bio sto nismo jednu od onih pet kontri zabili.
Al sto me Oliveira nervira, onaj njegov govor tijela
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
RaymondRed
- Kontakt:
Idemo jos jaceguadalupe je napisao/la: ↑09 nov 2025, 00:12Poslozio se Sjever ko Sarajevo u posljedne vrijeme, idemo jakoRaymondRed je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:54Jesu li se vratili neki ljudi sto su otisli prosle sezone zbog kupa?kupus army je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:24Od kako su stvari na sjeveru posložene ekipa je dobila vjetar u ledja, ovaj sjever nosi ekipu do pobjeda! Svi u Prijedor da se zna ko je No1!
![]()
Da hoće kone otkinuti Zrinjskom bod/ove...
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Al’ kako brat izadje na one 2-3 lopte iskosa i zatvori komplet gol. Raspon ruku 2 metra.
Bas sam se syebo.
S druge strane kad se zna Bralica prozivati (s razlogom) treba pohvaliti odlicnu partiju sinoc.
Cak je stigao i zabiti ispostavice se odlucujuci pogodak.
Svaka cast svima,bili su mnogo dobri.
Samo nastaviti raditi.
Bas sam se syebo.
S druge strane kad se zna Bralica prozivati (s razlogom) treba pohvaliti odlicnu partiju sinoc.
Cak je stigao i zabiti ispostavice se odlucujuci pogodak.
Svaka cast svima,bili su mnogo dobri.
Samo nastaviti raditi.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Napapijri, nedimmmm1337 i 49 gostiju.