Liga nacija - 2018/19
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Liga nacija - 2018/19
Dobra grupa, irska je daleko,ali zato nam je Austrija domaca tekma sig ce biti 15-20 k nasih na tribinama
- anonymousHD
- Kontakt:
Ma ovo je vrh, kakvih će sve utakmica biti, boli glava. Odličan potez UEFA-e.
A1 grupa strasna. I A4 isto.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ima li gdje raspored ?
I može li neko da objasni malo bolje kako ovo funkcioniše? Zašto piše da igramo 6 utakmica, ako imamo 2 protivnika u grupi?
I može li neko da objasni malo bolje kako ovo funkcioniše? Zašto piše da igramo 6 utakmica, ako imamo 2 protivnika u grupi?
You'll never walk alone.
Imajte na umu i da ce dosta ovih ekipa ispred izboriti euro preko kvala, tako da sumnjam da bi nas i u tom eventualnom playoffu zakacili Rusija ili Svedska.
pa plus potencijalno polufinale i finale....eto ti ga 6 tekmiBelieve je napisao/la:Ima li gdje raspored ?

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
jestamaji je napisao/la:nema, dobro si sažeo. samo fali ona da su babi muda bila bi dedo!babino je napisao/la:ljudi jesam li ja ovo dobro pohvatao..
ako budemo bolji od sj irske i austrije ide promocija u A ligu?
kao pobjednik te grupe bi isli u play off lige B za jedno mjesto na euru (Ukoliko ga ne izborimo kroz standardne kvalifikacije)?
i to bi bilo to sto se tice te lige ili ima jos nesto?
Ima jos nesto. Ako sve reprezentacije iz ove prve grupe preko kvalifikacija ostvare plasman na Euro, i npr. mi ako budemo 3 u B ligi, a isto tako prve dvije iz B grupe ostvare plasman preko kvalifikacija na Euro, onda mi idemo iz B grupe k'o treci. Hocu rec', ne trebamo biti ni osvajaci B lige, nego ide svaka naredna ekipa iz lige, ako su ove prije ostvarile plasman preko kvalifikacija.
sest je termina jer postoje grupe sa 4 ekipe...mi cemo igrati samo 4 tekme i eto, te jos dvije play offa do trofeja lige b:-)delinjo je napisao/la:pa plus potencijalno polufinale i finale....eto ti ga 6 tekmiBelieve je napisao/la:Ima li gdje raspored ?
Protivnici po mjeri .
Drago mi je da smo izbjegli Rusiju i Tursku.
Sjeverna Irska iskusna ekipa bez zvijezda mada je tu dosta starijih igraca iz Engleskog Premierahipa za koje ne znam hoce li i nastupati i dalje i mislim da su oni dosegli vrhunac sa ovom generacijom i da ce sad ipak ici dole nazad I ka 4oj jakosnoj skupini
Austrija je egal s nama
Drago mi je da smo izbjegli Rusiju i Tursku.
Sjeverna Irska iskusna ekipa bez zvijezda mada je tu dosta starijih igraca iz Engleskog Premierahipa za koje ne znam hoce li i nastupati i dalje i mislim da su oni dosegli vrhunac sa ovom generacijom i da ce sad ipak ici dole nazad I ka 4oj jakosnoj skupini
Austrija je egal s nama
Ide ovo glat.
Golgeteru nije bolji dan mogao svanuti.

Golgeteru nije bolji dan mogao svanuti.

Polufinala i finala ovih grupa su u Maju i junu 2019, ali ona odlučuju samo ko ide u viši rang, a ne ko ide na euro? Pošto piše da se na kraju kvalifikacija 2020. onaj ko ne izbori plasman bori za 4 preostala mjesta na EURO 2020...malo mi je nejasno sad.
Po meni grupi A ce ovo sluziti kao dobra provjera sa jakim reprezentacijama.Ima tu draz za nji da osvoje ovo takmicenje naravno.O plsmanu na SP kroz LN je samo dodatni plus al nije neki krajnji cilj.
Grupa B vec moze ovo gledati kao sansu za plasman na SP.Takodje ovim timovima bi trebalo biti cilj da se plasiraju u grupu A da bi sledeci put imali jake utakmice sa najboljim.Ispadanje iz grupe moze al i ne mora biti katastrofa.
Grupi C a posebno grupi D je ovo idealna sansa za odlazak na neko takmicenje i mislim da ce oni iz grupe D posebno sve svoje snage usmjeriti na ovo takmicenje.
U sustini nekoliko fini utakmica sa relativno podjednakim protivnikom i usput sansa da se na vrijeme obezbjedi plasman na veliko takmicenje.
Grupa B vec moze ovo gledati kao sansu za plasman na SP.Takodje ovim timovima bi trebalo biti cilj da se plasiraju u grupu A da bi sledeci put imali jake utakmice sa najboljim.Ispadanje iz grupe moze al i ne mora biti katastrofa.
Grupi C a posebno grupi D je ovo idealna sansa za odlazak na neko takmicenje i mislim da ce oni iz grupe D posebno sve svoje snage usmjeriti na ovo takmicenje.
U sustini nekoliko fini utakmica sa relativno podjednakim protivnikom i usput sansa da se na vrijeme obezbjedi plasman na veliko takmicenje.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
podrška za nas braću što ništa ne razumijemofukara87 je napisao/la:Ja ovo nista ne kontam

što više čitam, to sve manje kontam.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Idealna grupa , nismo mogli bolje proci, S.Irska je vec u silaznoj putanji oni su svoje odigrali pola ekipe im penzija, a mi protiv takvih uvijek najbolje igramo jer pucamo od samopouzdanja, isto vrijedi i za Austriju..
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Sad je vakat da glat prodjemo.Kaunas je napisao/la:Jos smo nekad nesto glat prosli...bhsport je napisao/la:Odlicna grupa. Prolazimo glat.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
A ko ide u ligu A? Pobjednici grupa ili samo pobjednik onog play-offa?
Rezultat je trend, ideal je vječan!
pa ne znam sta je tesko skontati,haj ?

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Pobjednici grupa, play off je samo za europsko, mi mozemo pobijedit grupu i da se plasiramo preko kvalifikacija, necemo ni igrat play off a icemo u diviju AAlminjo99 je napisao/la:A ko ide u ligu A? Pobjednici grupa ili samo pobjednik onog play-offa?
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.