Mlade muške rukometne reprezentacije

Moderator/ica: Pasha

DamirT
Kontakt:

Re: Mlade muške rukometne reprezentacije

Post Postao/la DamirT » 17 avg 2024, 20:54

CAZIN je napisao/la:
17 avg 2024, 20:52
DamirT je napisao/la:
17 avg 2024, 18:33
Nego, dobija li se neka povlastica ako osvojimo ovo prvenstvo?
Evo nasi i latvijci osigurali plasman na EURO 2026
jer su usli u finale :bih:
Ono "pravo" EP, gdje su najbolje reprezentacije?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 17 avg 2024, 21:20

DamirT je napisao/la:
17 avg 2024, 20:54
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
17 avg 2024, 18:33
Nego, dobija li se neka povlastica ako osvojimo ovo prvenstvo?
Savez objavio na instagramu da smo mi i Latvija osigurali plasman na EP 2026 sto je vjerovatno na "pravo" gledam drugi turnir na Kosovu finale igraju domacin i Gruzija

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 avg 2024, 21:26

Ma nema se koga zvati u a repku.
Jedino Hadžić što je bio u b timu Pelistera, koji je igrao prvu ligu Makedonije.
Ovaj lijevi bek Hadžimuhamedović igra oberligu. Pivot je u Zrinjskom i igra drugu ligu.
Desni bekovi su tanki skroz, a krila samo na momente odigraju nešto.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 avg 2024, 21:27

CAZIN je napisao/la:
17 avg 2024, 21:20
DamirT je napisao/la:
CAZIN je napisao/la:

Savez objavio na instagramu da smo mi i Latvija osigurali plasman na EP 2026 sto je vjerovatno na "pravo" gledam drugi turnir na Kosovu finale igraju domacin i Gruzija
Bas mi je drago :bih:

Nadam se da ce na EP odigrati makar upola kao ovdje. Mada je to prvenstvo i ovo nebo i zemlja po kvaliteti.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 17 avg 2024, 22:17

Golman odličan , Hadžimuhamedović veliki potencijal , njemu bi najbolje bilo kada još ojača da ide u cvajtu Njemačku (kao što su radili Holanđani i Farani sa svojim mladim momcima i sada dobili odlične igrače) , Hadžić odličan , i njemu bi bilo bolje da pređe u Njemačku cvajtu , Halilović iz Metkovića (desni bek) je bio odličan nedavno kada je sa juniorima nastupao , po kvaliteti je rame uz rame sa Hadžićem i Hadžimuhamedovićem , moguće da je neka povreda u pitanju pa sada nije došao do izražaja , Kristijan Katić (desno krilo) davno pokazao da je odlično krilo , dokaz je i potpis za Izviđač , Živanović (desni krilo) isto pokazao kvalitet , dobra su i lijeva krila ako gledamo prošle kvalifikacije , istina sada su imali malo manje lopti na krilo ... Srednji bek Lugavić isto interesantan igrač .
- Realno još je rano iz ove Selekcije da se poziva u A selekciju , možda za godinu kada još ojačaju pa pozvati nekoga kao nagradu za trud , ali imamo mi i juniosku reprezentaciju iz koje bi se sigurno mogla 2-3 igrača gurnuti u vatru .

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 17 avg 2024, 22:39

DamirT je napisao/la:
17 avg 2024, 21:27
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Nadam se da ce na EP odigrati makar upola kao ovdje. Mada je to prvenstvo i ovo nebo i zemlja po kvaliteti.
Nadam se i ja brate ali vecina trenutnih igraca ce preci u juniorsku selekciju do tog prvenstva tako da ce igrati novi momci

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 avg 2024, 11:29

CAZIN je napisao/la:
17 avg 2024, 22:39
DamirT je napisao/la:
17 avg 2024, 21:27
CAZIN je napisao/la:

Nadam se i ja brate ali vecina trenutnih igraca ce preci u juniorsku selekciju do tog prvenstva tako da ce igrati novi momci
Mislim da će to i biti U20 prvenstvo 2026-te godine, tako da bi to trebala biti ova generacija, jer su sad U18 kako sam skontao?

Uglavnom, i ovo je dokaz koliko zapravo sa vrlo malo ulaganja i truda možeš napraviti neki rezultat u rukometu.

Doduše nije ovo sad neki spektakl, momci igraju finale B divizije, ali kada bi stalno imali ove mlade repke i kada bi stalno igrali ova "glavna" prvenstva za omladince izrodilo bi se iz svake generacije po 1-2 igrača za A reprezentaciju i eto nekog kontinuiteta i šanse za razvoj da ne budemo samo učesnici na seniorskim Evropskim prvenstvima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2024, 11:41

U20 ce biti to prvenstvo. Tako da ce igrati ovi momci, naravno ako neko u medjuvremenu ne promijeni drzavljanstvo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 avg 2024, 11:50

DamirT je napisao/la:
18 avg 2024, 11:41
U20 ce biti to prvenstvo. Tako da ce igrati ovi momci, naravno ako neko u medjuvremenu ne promijeni drzavljanstvo.
Sad tek vidjeh odlicna stvar ima igraca u juniorskoj i kadetskoj selekciji koji za 2-3 godine mogu biti za reprezentaciju sad jos dobiti Latviju u finalu :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 avg 2024, 22:06

Razbijena Latvija. Cestitke momcima i strucnom stabu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 avg 2024, 22:08

Svaka cast momci ima slifa za A reprezentaciju :bih:
Zasto Hadzic nije igrao gledao sam od polovine prvog poluvremena i nije ga bilo
Cestitke svima koji su ucestvovali :bih: :bih:

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 18 avg 2024, 23:46

Nije bilo potrebe da igra , morali su malo i ovi sa manjom minutažom igrati , zanimljivo da se imalo lufta u finalnoj utakmici odmarati najboljeg igrača .
Ovog Hadžimuhamedovića Doborac mora dovesti da u Reprezentaciji izvodi sedmerce , ne znam je li ijedan fulio , ovo što sam gledao golmani nisu bili ni blizu :)

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 18 avg 2024, 23:52

Sad ce portali, novinari napravit Karabatice. A, ono, pola ce ih do seniorskog rukometa zavrsit u Preventu, ostatak konobarisat u njemackoj, a jedan il dvojica otic u Vogoscu il ork bosnu da studira i usput zaboravi i ovo malo rukometa sto znaju. Mozda neki ode i u slobodu da klepi koju desetinu hiljada, ako ne propadnu do tad.
Vazda ista prica i loziona.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 19 avg 2024, 01:41

Nismo imali uopšte omladinskih selekcija dugi niz godina i ovo što su napravili za kratko vrijeme je nešto ogromno .
Mi da imamo normalne uslove i kvalitetan rad sa školovanim trenerima vjerovatno bi brzo sustigli Hrvatsku i Sloveniju .
Ne brinem ja za ove momke i njihov angažman samo da ovi iz Saveza nastave sa okupljanjima omladinskih selekcija i neće biti više zime za nove mlade igrače u A Selekciji .

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 19 avg 2024, 07:16

Čestitke na uspjehu ali ovo je tek mali početak. U pitanju je B divizija (turnir za one koji nigdje ne igraju pa da nešto igraju) ali polako. Treba iskoristiti svaku mogucu priliku za okupljanje djece, prijaviti ih na svaki moguci turnir u regionu kako bi imali sto više utakmica. Ako treba, napraviti turnir pa dovesti malo ozbiljnije ekipe uglavnom da se igra.

Da nam od ovih 16 djecaka šest izraste u neke ozbiljne rukometaše bilo bi više nego odlično.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 avg 2024, 09:36

EastwichTown je napisao/la:
19 avg 2024, 01:41
Nismo imali uopšte omladinskih selekcija dugi niz godina i ovo što su napravili za kratko vrijeme je nešto ogromno .
Mi da imamo normalne uslove i kvalitetan rad sa školovanim trenerima vjerovatno bi brzo sustigli Hrvatsku i Sloveniju .
Ne brinem ja za ove momke i njihov angažman samo da ovi iz Saveza nastave sa okupljanjima omladinskih selekcija i neće biti više zime za nove mlade igrače u A Selekciji .
Prva recenica potpis. Zbog toga se i radujemo svi. Ja sam iskreno ocekivao prolaz grupe. Moramo im skinuti kapu na ogromnom uspjehu, s obzirom na nismo imali nijednu mladju kategoriju u proteklim godinama.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 avg 2024, 10:22

ljevak je napisao/la:
18 avg 2024, 23:52
Sad ce portali, novinari napravit Karabatice. A, ono, pola ce ih do seniorskog rukometa zavrsit u Preventu, ostatak konobarisat u njemackoj, a jedan il dvojica otic u Vogoscu il ork bosnu da studira i usput zaboravi i ovo malo rukometa sto znaju. Mozda neki ode i u slobodu da klepi koju desetinu hiljada, ako ne propadnu do tad.
Vazda ista prica i loziona.
Upravo. Ali tako je uvijek u omladinskim kategorijama, ne samo kod nas. Jedini veliki talenat je Hadžić. Od kojeg očekujem da će živjeti od rukometa. Ostali se moraju dobro potruditi.
Kad bi dvojica dogurali do repke bilo bi odlično.
Od 5-6 njih očekujem da se neće ostaviti rukometa do 24-te.

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 19 avg 2024, 11:13

Hadžić je ogroman talenat samo me strah da ne sagori. Premlad je otišao i Pelister, daleko od porodice i prijatelja, daleko od svoje "rutine", i bojim se da ga to ne sagori.

Ne znam zašto roditelji pristaju na sve to, za nešto eura koje dobijaju. Po meni je trebalo da ide preko Izviđača i Zagreba dalje ali eto, mlad je neka se razvija.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 19 avg 2024, 15:40

Jednom u 100 godina naprave članak o rukometu i u fokus stave sve crnjake .
I ako ste morali pisati o tome mogli ste napisati na kraju sitnim slovima , a u fokus staviti ove momke i njihov uspjeh , kakav doček kakvi bakrači u toku radnog vremena , imali su sasvim pristojan doček svojih najbližih i o tome se nije imalo potrebe bilo šta pisati .

slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 avg 2024, 15:41

EastwichTown je napisao/la:
19 avg 2024, 15:40
Jednom u 100 godina naprave članak o rukometu i u fokus stave sve crnjake .
I ako ste morali pisati o tome mogli ste napisati na kraju sitnim slovima , a u fokus staviti ove momke i njihov uspjeh , kakav doček kakvi bakrači u toku radnog vremena , imali su sasvim pristojan doček svojih najbližih i o tome se nije imalo potrebe bilo šta pisati .

slika
Bas tako, plus nisu uzeli u obzir da je to B divizija, a ne najjace EP...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.