Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2011, 23:11

aleksandar_veliki je napisao/la: To je najmanje bitno, selektor ce biti i proci, ali moraju neke stvari leci na svoje mjesto. Pa zar nije jadno i bijedno da Spahic nakon one blamaze apelira nesto. Covjece dragi, apeliramo i mi da ne pravis glupe penale, prekrsaje. Suti, igraj, bori se.

Bravo!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 16 nov 2011, 23:12

aleksandar_veliki je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:ako kaze SPAHIC i saigraci da treba ostati onda definitvno DA..................

kad se igraci okrenu protiv selektora onda je vrijeme da ide, ali vidim da su igraci uz njega sto je najvaznije, prema tome nas glas NIJE BITAN
Gdje se to pita igrac ko ce biti selektor, samo u zemlji Bosni i Hercegovini. Sta boli kita Spahica, Dzeke, ko ce biti selektor. Njihovo je da igraju i ukoliko im se ne svidja, vozdrica. Ne igraju oni za selektora, ne svidja mu se selektor, izadje u javnost i kaze necu da igram sto je on selektor i cao. Mislim...

Ne pitaju se ni navijaci ko ce biti selektor!!!! Spahic je dao svoje misljenje na sta kao igrac i kapiten ima pravo.
Savez odnosno komitet ce odluciti da li ce ponuditi novi ugovor Safetu Susicu a na njemu je ako mu ponude da prihvati ili odbije isti.
Mozda nije problem ni u selketoru vise mozda je problem to sto nemamo dovoljno kvalitetnih igraca da se nosimo sa Spanijom,Francuskom,Portugalom...
RIP SALE VILENJAK

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 16 nov 2011, 23:13

harishp je napisao/la:
Juve-TZ je napisao/la:nista eto jos preostaje da velicamo ovaj poraz, to je jos preostalo i naseg generala susica...to je to

nesto kao sto srbi velicaju bitku na kosovu koju su izgubili...

mjesto da ga tjeramo mi velicamo ccc :lol:
Gdje su ostali generali,ili su kao i ti skinuli cinove da ih nebi ganjalo.Pa se pojavili nakon bitke.
realno svi smo mi ovdje generali poslije bitke...svi smo vjerovali u prolaz tj u onaj rezultat 1:1

sta je meni krivo? krivo mi je sto su razocarali ovaj napaceni narod...et sta i sto se pola bosne nasladjuje sa ovim, a neki ovdje brane i papeta i momke

volimo mi reprezentaciju svi, ali sto nam priredise ono, moglo se casno ispasti :( i zato im necu oprostiti, pogotovo papetu

samo begovicu halalim... :) a za ove ostale me briga boli, ponijeli su se svi kao kukavice i samo su nas zafrkali, boli njih briga, sljedece ljeto ce na neku atraktivnu destinaciju dok cemo mi ovdje ganjat 500 maraka da odemo u hrvatsku i et to je to...

sto da mu i njima halalim? sve sto casno odrade ja cu prvi reci dobri su al ovako se ne osjecam "izdajicom" tj da sam im okrenuo ledja prvom prilikom jer nisu casno izgubili...

zato me i nervira sto sad svi hvale papeta, a sinoc smo bukvalno bili izbombardovani

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 16 nov 2011, 23:13

Juve-TZ je napisao/la:nista eto jos preostaje da velicamo ovaj poraz, to je jos preostalo i naseg generala susica...to je to

nesto kao sto srbi velicaju bitku na kosovu koju su izgubili...

mjesto da ga tjeramo mi velicamo ccc :lol:
kako je krenulo još ćemo mu i spomenik dignuti baš smo luzeri

naopak smo narod, kad je tek došao za selektora svi ga pljuvali od ljudi do portala iako do tada nije vodio nijednu utakmicu reprezentacije sad kad je pokazao da ne zna i kad nije uspio odnosno kad smo doživjeli blamažu ljudi ga podržavaju
pa Pape je javno rekao kako mu je BiH odskočna daska za dalje vidio priliku da se pokuša afirmirati preko reprezentacije pošto nikad nije dobio priliku voditi neki ozbiljniji klub

inače mnogi priznati stručnjaci nikad neće reći protiv njega javno zato što ga cijene kao čovjeka međutim kad bi ih pitali privatno sa sportskog aspekta kako gledaju na Sušića svi bi u glas rekli da je Sušić nula od trenera
za petnaest godina trenerskog staža nije uspio napraviti nijedan značajan uspjeh a zadnjih deset godina osim reprezentacije nijedan klub nije vodio duže od godinu dana
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 16 nov 2011, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

nihco

Post Postao/la nihco » 16 nov 2011, 23:13

pape je naprosto los trener. jedna stvar su simpatije, mir u kuci, kontinuitet......druga stvar je trenerski kapacitet koji je kod papeta vrlo ogranicen.
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 nov 2011, 23:15

Na upit na facebooku "Treba li Safet Susić da ostane selektor i da nas vodi kroz kvalifikacije za SP 2014 ?" evo kako su ljudi/djeca/žene/i druga kulturna i nekulturna raja odgovorili :

Da ostane 7464
Da ode 1110
Ne zna 221
Inače glasanje kruži još, al' ovo je trenutno.

Eto ,i ovo nešto pokazuje. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 16 nov 2011, 23:17

nakon sto su pojedini crvi jedva docekali poraz da nastave pljuvati po starom,mogu reci da bih volio da ode Pape samo da vidim ko bi bio selektor. Ovdje se prizivaju pojedini ljudi pa cu i ja dati svoj jednako realan prijedlog-zelim Murinja ili bolje Fergusona.
Stvarno je razocaravajuce ispasti od jednog Portugala,pa mi u timu imamo super zvijezde sto se vidjelo na terenu,i da sta ima Spaha da govori da li bi volio da Pape ostane,sram ga bilo,pa valjda mi bolje znamo od igraca.
Pa Pape je imao kikseva bruku,pocev od Njemacke koju smo u sahu drzali samo 60 min,a bili su zreli da ih uzmemo,ko su oni samo su mjesec kasnije bili 3 na svijetu,Pa jedna Slovacka od koje smo primili cak 2 gola,pa Francuska na Kosevu,a svi su rekli da su oni zreli za poraz,pa cak su ih i Bjelorusi nadigrali u Parizu(ali u odbrani),pa nisi rekao igracima da ne gadjaju precke protiv Albanije vec gol itd,itd,sve si ti kriv,kao i Ciro prije tebe. Pape molim te udovolji nam i idi,pa valjda smo mi dovoljno strucni da znamo da si bolno los,ta ce I.Osim govoriti o tebi sta on zna.Nakon tebe cemo traziti da ode i tvoj nasljednik koji ce izgubiti od lose Italije ili Nekog drugog .
Pa imamo mi kvalitetnih rjesenja da te zamjene,cekaju u redu,samo da izaberemo.
Cuj ispasti od Portugala,sramota.....
Zadnja izmjena: Denizmare, dana/u 16 nov 2011, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 16 nov 2011, 23:17

RKO je napisao/la: Ne pitaju se ni navijaci ko ce biti selektor!!!! Spahic je dao svoje misljenje na sta kao igrac i kapiten ima pravo.
mozda je prvo kao kapiten trebao izvinuti drzavi ispred svih igraca za onu sramotu sinoc pa onda davati svoje misljenje?!
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2011, 23:17

RKO je napisao/la:

Ne pitaju se ni navijaci ko ce biti selektor!!!! Spahic je dao svoje misljenje na sta kao igrac i kapiten ima pravo.
Savez odnosno komitet ce odluciti da li ce ponuditi novi ugovor Safetu Susicu a na njemu je ako mu ponude da prihvati ili odbije isti.
Mozda nije problem ni u selketoru vise mozda je problem to sto nemamo dovoljno kvalitetnih igraca da se nosimo sa Spanijom,Francuskom,Portugalom...

Niko ne govori da nema pravo da kaze svoje misljenje. Ali zar je umjesno da on prica o apelu i trazi nesto od publike u BiH nakon onog debakla od 6:2????

Sta on ima da apelira i trazi? I sa kojim pravom? Nek se poklopi fishekom po glavi i on i svi u reprezentaciji nakon sramotnog izdanja. Da budemo posteni - oni kazu da su dali sve od sebe. Jesu li stvarno? Meni 3 zuta kartona zaradjena od prigovaranja sudiji koji nam je uracunao gol iz ofsajda nikako ne ide s tim "dali smo sve od sebe". Isto tako, bilo i setanja po terenu a Portugal sprinta 90 minuta gore dole. Bili su nadigrani u svim segmentima igre - i predali su se nakon 3:1 - jeli to "dali smo sve od sebe?"

Znaci, sta Spahic ima da apelira? I sa kojim pravom on ima da apelira?

On je igrac - i njega niko nije nista pito za trenera. Ako mu se igra nek igra - ako ne, nek razguli. Nije njegovo da bira trenera repke. I drugo, neumjesno je da nakon onakve sramote on trazi nesto od BiH javnosti. Bar da je sacekao mjesec-dva.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 nov 2011, 23:20

Vidim pišete argumente protiv Sušićevog ostanka, a i odlaska.

A je li se iko od vas zapitao da li Šušić uopšte želi da ostane!?

Možemo mi ovdje naglabati do Nove godine, ali ako on sam želi da ide, vala ga ne treba moliti, puna svijet stručnjaka kao što je on.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2011, 23:22

Bianconeri1988 je napisao/la:Vidim pišete argumente protiv Sušićevog ostanka, a i odlaska.

A je li se iko od vas zapitao da li Šušić uopšte želi da ostane!?

Možemo mi ovdje naglabati do Nove godine, ali ako on sam želi da ide, vala ga ne treba moliti, puna svijet stručnjaka kao što je on.

Vala bas tako.

Siroki mu puti bili. Ni vidilo strucnjaka.

Jos ne kontam izjavu "da nismo primili crveni karton, za 7-8 minuta bi uveo Ibisevica" - sta je on cekao 7-8 minuta!!!!

Ibisevic je trebao uci u 46toj minuti!!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2011, 23:22

Mladen Maric,Paralele

Kad Safea

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 nov 2011, 23:23

Arnelinho je napisao/la:
To je najmanje bitno, selektor ce biti i proci, ali moraju neke stvari leci na svoje mjesto. Pa zar nije jadno i bijedno da Spahic nakon one blamaze apelira nesto. Covjece dragi, apeliramo i mi da ne pravis glupe penale, prekrsaje. Suti, igraj, bori se, ako neces zbog imena selektora onda vozdrica, ima ko hoce. Kupe nas jeftinim izjavama tipa mi nismo divljaci, nego sta smo, Balkan je pun divljaka, a i mi smo dio tog folklora.
Eto, neka nam se ne pita igrač, neka se pitaju moderatori foruma. :roll:

Taj nenormalni komitet ako želi biti normalan, mada sumnjam da umije, onda će uzeti, kako je i pravilno, u obzir cijele kvalifikacije, a ne samo jednu tekmu.

I šta ? Jel' Pape ispunio cilj ? JESTE! I prema tome tišu tamo.
Ne razumijem, da li su ovdje na forumu sve 16-godisnjaci ili sam pak ja prestar. Reci mi gdje se pita igrac ko cemu biti trener, da li mi zivimo na istoj planeti, udisemo li isti zrak ili... Ne moze i nece kapiten birati selektora, bar se nadam da ce tako biti i onako usput, malo je to suplja, kako bi se skrenula paznja sa najvaznijeg, a to je debakl u Portugalu. Znamo mi koliko je kapiten za Papeta. Pape nije ispunio cilj, kao i nakon Cire opet cemo veliko takmicenje gledati na tv-u i pokusati naci repku za koju cemo navijati. Malo nas ebe, nema nam ni Turske :mrgreen:
Ne pita se jedan igrač, ali ako većina igrača kaže da im prija rad sa određenim trenerom/selektorom, možda ga i nije najpametnije mijenjati. (Ne tvrdim da većini prija, bego kažem da treba i igrače pitati)
Druga stvar, debakl? Jest 6:2 je rezultat koji ti daje za pravo da to kažeš, ali treba uzeti u obzir i uvjete kao i snagu protivnika. I Željo je doživio dva debakla u Izraelu, pa pozicija Amara Osima nije dolazila u pitanje.
Treće, koji je bio cilj? Reći ćeš odlazak na EURO. Ok, ali nije bio cilj da budemo prvi, već drugi u grupi. Taj je cilj ispunjen, a kad ti u baražu dođe apsolutno najjači protivnik, ne možeš tek tako hladnokrvno reći da nije ispunjen cilj.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 nov 2011, 23:26

Poređenje klupskog i reprezentativnog fudbala ne dolazi u obzir.

Klubovi funkcioniraju na drugačiji način od reprezentacije.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nihco

Post Postao/la nihco » 16 nov 2011, 23:27

ispadanje od portugala, samo po sebi, nije problem, problem je igra koji smo pruzili, a koja je bila ocajna. u tri utakmice u ovim kvalifikacijama smo bili bukvalno pregazeni i to na isti nacin, to je cisti trenerski kiks. mislim da pape nema sta vise dati ovoj reprezentaciji i da treba ici.
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 nov 2011, 23:28

Bianconeri1988 je napisao/la:Poređenje klupskog i reprezentativnog fudbala ne dolazi u obzir.

Klubovi funkcioniraju na drugačiji način od reprezentacije.
Portugal 4 Španija 0, ko je trener Španije ? Informiši me, jesu ga smijenili ? :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 16 nov 2011, 23:29

MostaracVelezovac je napisao/la:
RKO je napisao/la:

Niko ne govori da nema pravo da kaze svoje misljenje. Ali zar je umjesno da on prica o apelu i trazi nesto od publike u BiH nakon onog debakla od 6:2????

Sta on ima da apelira i trazi? I sa kojim pravom? Nek se poklopi fishekom po glavi i on i svi u reprezentaciji nakon sramotnog izdanja. Da budemo posteni - oni kazu da su dali sve od sebe. Jesu li stvarno? Meni 3 zuta kartona zaradjena od prigovaranja sudiji koji nam je uracunao gol iz ofsajda nikako ne ide s tim "dali smo sve od sebe". Isto tako, bilo i setanja po terenu a Portugal sprinta 90 minuta gore dole. Bili su nadigrani u svim segmentima igre - i predali su se nakon 3:1 - jeli to "dali smo sve od sebe?"

Znaci, sta Spahic ima da apelira? I sa kojim pravom on ima da apelira?

On je igrac - i njega niko nije nista pito za trenera. Ako mu se igra nek igra - ako ne, nek razguli. Nije njegovo da bira trenera repke. I drugo, neumjesno je da nakon onakve sramote on trazi nesto od BiH javnosti. Bar da je sacekao mjesec-dva.
Pa nije on sam sebe to upitao nego mu je pitanje postavio Igor Kristić. A šta je trebao, vjerovatno je kao kapiten rekao stav igrača, jako bitno, i jako bitno da je onako nastupio. Sasvim normalno bi bilo čuti mišljenje igrača, onih koji čine snagu tima.
Što se tiče Papeta, treba ostati, na putu stvaranja ozbiljne reprezentacije bilo bi neozbiljno svaki ciklus ulaziti sa novim selektorom. Pape je pravio odlične stvari i greške, sasvim ljudski, ali ipak ovaj tim u zadnjih 16 godina je ono najbolje što imamo, a njegove zasluge su ogromne. I jako je bitno šta igrači misle, a oni su sinoć svoje rekli. Portugalci su nam očitali lekciju, ali ne toliko na nivou fudbalske vještine, koliko na nivou ponašanja, pristupa i ozbiljnosti. I to drugi put. I šta god mi mislili, Evropa nas necijeni, stadion na kojem igramo je kriminalan, i pokazuje i naš odnos prema toj Evropi. Mnogo toga je do sada bilo na ho ruk, ovaj put najmanje.
I na kraju šta mene najviše boli, nakon ove dvije utakmice, boli me najviše to što nismo pokazali niti 15% kvaliteta koje posjedujemo. Kad odgonetnemo što, bićemo puno bliži plasmanu na neko takmičenje.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 16 nov 2011, 23:30

23% forumasa cemo pitati treba li ostati i na osnovu njih cemo prosuditi.....

Susicu je najlakse otici i prihvatiti se vodjenju kluba, vjerujem to bi mu donijelo mnogo vise novca a i manje stresa...

S druge strane ako bi odlucio da ostane ( jer vjerujem da mu niko nece dati otkaz, vec ce se on pitati ) onda bi dokazao da mu je zaista stalo da sa reprezentacijom ode na SP, dokazao bi da mu nije cilj da vodi neki klub, da mu nisu cilj pare vec iskljucivo uspjeh sa reprezentacijom...
15.10 - 15.06 ...

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 16 nov 2011, 23:30

On je radnik, on za to sto je kapiten i igrac dobio lovu, dok je ja i ti od ove crkavice trosimo. Dakle, nema on nikakva prava po tom pitanju, nista veca od mene ili tebe. Veliki igraci sa karakterom na tako glupo pitanje odgovore, nemam komentar ili nije moje da se sa tim zamaram. No, nas kapiten mora apelirati, mada svi koji iole poznaju situaciju znaju da nas je kolektivno slagao sa svojim apelom.
Nevalja kad kaze da podrzava selektora, nevalja zato sto "on,Dzeko,Hasagic..." zele skinuti Safeta, nista nevalja u PM. Da smo pobjedili sve bi valjalo.
Mogli smo samo slucajno iznenadit Portugal realno gledajuci jaci su od nas 10 puta. Na 9 od 11 pozicija na terenu imaju bolje igrace na nekim za 2-3 klase,o klupi necu ni govorit.

Za boldano: tko nam je kriv sto ne znamo igrat lopte :D
Najbolje da sljedece kvalifikacije vodi Barbarez pa da ga nakon 2 utakmice ispljujemo i otjeramo,pa nek preuzme Vaha pa da odemu u baraz i ispadnemo. I njemu otkaz pa Bajevica stavit nek odigra 2:2 s Danskom u prijateljskom pa i njeg sutnut i u nedogled.
jel primjetite da nemamo dovoljan kvalitet da se nosimo sa najboljima. Da nemamo **** lijevog beka vec 5 godina, da nemamo igraca koji mogu tracati 90 minuta,da nemamo brzih igraca...
Zadnja izmjena: RKO, dana/u 16 nov 2011, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
RIP SALE VILENJAK

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 16 nov 2011, 23:31

Ciro nas nije bar osramotio s losijom ekipom protiv Portugala za razliku od Susic-a :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.