Pa ne moras pisati subjektivne utiske, nego sam poredati igrace po pozicijama na kojima su koristeni.Kylian je napisao/la: ↑18 jul 2026, 02:58Nisam pisao utiske s utakmice jer je to moj dojam, pa nisam htio da ispadnem subjektivan, da me poslije kritikuješ ili da nametnem svoje mišljenje,za 7 dana ih gledamo zajedno . A kako si sve poredao imena i pozicije, vidim ja da si i ti bio. Za Subašića mi je logično da mu je glavni igrač – on je u Dubaiju, a Šipković je potencijalni igrač Dubaija. Zato sam nekako pretpostavio da će njih dvojica, uz Miću, biti glavni organizatori igre, kao što je Marinu Bubalu bio Drago Božić, Mićo i Subašić. Jer, na kraju će biti važno predstaviti i uspjeh Dubaija, barem pojedince. Ali, da se razumijemo ne vidim ja u toj grupi ko bi to radio bolje od njih trojice.
Kako mi se čini, sigurni su: Mićo, Tomić, Kurtović, Drago, Grizelj, Subašić, Halid, Preldžić, Pivac (ili Pivač) i Malik. Za ova preostala imena baš ne mogu procijeniti ko će proći u final 12: Durmić, Bešlagić, Hodović, Briština i Mešić, odnosno kako je zamislio ekipu. Mislim da će to biti Durmić i Mešić, ali nisam načisto, ja bih lično Tomića davno kući poslao, ako već Kurtović mora biti. Ne znam šta selektor planira s ovim visokim igračima.
Jer ako misli da ih vodi samo zato što mora, kao što je to radio Prašović, a da im ne daje minute, onda samo bespotrebno skraćuje rotaciju.
A ovaj i gore i meni stalno iskače po komentarima na Facebooku. Nemam pojma ko je, samo mi je zbog Peljte bilo zanimljivo, jer ga se niko osim njega nije sjetio. I usput, nemam pojma je li Pivac ili Pivač, ali njegova mama redovno komentariše po stranicama, čak me i dodala. Kod nje piše Pivac, tako da vjerujem da je to ispravno, a da mi griješimo.
Nadam se da Sipkovic ipak nece u Dubai (znam da je isao trenirati i igrati neke turnire s njima), vec da ce ga Bosna potpisati i dati mu sansu u domacoj ligi. Isto vazi i za Preldzica.
Bristina je bar 3x bolji igrac od Kurtovica i ne bi smjela postojati dilema koga povesti izmedju njih dvojice.