Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Ghuraba
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Ghuraba » 18 jul 2026, 17:04

Kylian je napisao/la:
18 jul 2026, 02:58
Nisam pisao utiske s utakmice jer je to moj dojam, pa nisam htio da ispadnem subjektivan, da me poslije kritikuješ ili da nametnem svoje mišljenje, :nene: za 7 dana ih gledamo zajedno . A kako si sve poredao imena i pozicije, vidim ja da si i ti bio. Za Subašića mi je logično da mu je glavni igrač – on je u Dubaiju, a Šipković je potencijalni igrač Dubaija. Zato sam nekako pretpostavio da će njih dvojica, uz Miću, biti glavni organizatori igre, kao što je Marinu Bubalu bio Drago Božić, Mićo i Subašić. Jer, na kraju će biti važno predstaviti i uspjeh Dubaija, barem pojedince. Ali, da se razumijemo ne vidim ja u toj grupi ko bi to radio bolje od njih trojice.

Kako mi se čini, sigurni su: Mićo, Tomić, Kurtović, Drago, Grizelj, Subašić, Halid, Preldžić, Pivac (ili Pivač 😄) i Malik. Za ova preostala imena baš ne mogu procijeniti ko će proći u final 12: Durmić, Bešlagić, Hodović, Briština i Mešić, odnosno kako je zamislio ekipu. Mislim da će to biti Durmić i Mešić, ali nisam načisto, ja bih lično Tomića davno kući poslao, ako već Kurtović mora biti. Ne znam šta selektor planira s ovim visokim igračima.
Jer ako misli da ih vodi samo zato što mora, kao što je to radio Prašović, a da im ne daje minute, onda samo bespotrebno skraćuje rotaciju.

A ovaj i gore i meni stalno iskače po komentarima na Facebooku. Nemam pojma ko je, samo mi je zbog Peljte bilo zanimljivo, jer ga se niko osim njega nije sjetio. I usput, nemam pojma je li Pivac ili Pivač, ali njegova mama redovno komentariše po stranicama, čak me i dodala 😄. Kod nje piše Pivac, tako da vjerujem da je to ispravno, a da mi griješimo.
Pa ne moras pisati subjektivne utiske, nego sam poredati igrace po pozicijama na kojima su koristeni. :mrgreen: Ma kakav ja, ne putuje se iz Tuzle u Hrasnicu radi prijateljske utakmice nekih tamo omladinskih selekcija. :mrgreen: Da su u Mejdanu igrali, vjerovatno bih otisao da ih pogledam, ali ovako...

Nadam se da Sipkovic ipak nece u Dubai (znam da je isao trenirati i igrati neke turnire s njima), vec da ce ga Bosna potpisati i dati mu sansu u domacoj ligi. Isto vazi i za Preldzica.

Bristina je bar 3x bolji igrac od Kurtovica i ne bi smjela postojati dilema koga povesti izmedju njih dvojice.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 18 jul 2026, 19:24

CAZIN je napisao/la:
18 jul 2026, 14:12
Momci mogu odigrati turnir sa skorom 7-1 i završiti na devetom mjestu :crazy:
Oni su trebali biti ovdje sa zemljama okruženja u vrhu A divizije, a ne u borbi za 9.mjesto B divizije, ali na zalost ne ide

slika

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 18 jul 2026, 19:35

Ghuraba je napisao/la:
18 jul 2026, 17:04

Pa ne moras pisati subjektivne utiske, nego sam poredati igrace po pozicijama na kojima su koristeni. :mrgreen: Ma kakav ja, ne putuje se iz Tuzle u Hrasnicu radi prijateljske utakmice nekih tamo omladinskih selekcija. :mrgreen: Da su u Mejdanu igrali, vjerovatno bih otisao da ih pogledam, ali ovako...

Nadam se da Sipkovic ipak nece u Dubai (znam da je isao trenirati i igrati neke turnire s njima), vec da ce ga Bosna potpisati i dati mu sansu u domacoj ligi. Isto vazi i za Preldzica.

Bristina je bar 3x bolji igrac od Kurtovica i ne bi smjela postojati dilema koga povesti izmedju njih dvojice.
Šipković je od prošle godine pokazivao interes za Dubai i otišao je na nekoliko turnira tamo. Subasic i on su zajedno igrali u Realway. Subasic i on trebaju biti tamo u Dubaiju. Koliko znam, odluka je praktično blizu, ali su na kraju odlučili sačekati ljeto zbog sigurnosne situacije tamo.

Moraš znati da nakon svega što se dešavalo u Bosni – prvo odlaska Mandžukića i Delića, pa onda većeg broja juniora, problema sa medjuljudskim odnosima u omladinskom pogonu sa trenerima, pitanja minutaže i nestabilnosti – Bosna mnogim mladim igračima više nije prva opcija. Ne čudi što je došlo do velikog osipanja tog mlađeg uzrasta, jer niko se nije osjećao dobrodosao, izuzev onih koji su dosli iz Budućnosti, Drage Božica i nekoliko onih koji se nisu htjeli vratiti kući poput Bjelopljaka (pa dočekao svojih 5 minuta)

Što se tiče odabira Bristina – Kurtović, mislim da se tu ne gleda kvalitet igrača, svakako igraju istu poziciju, ovdje će presuditi povezanost sa ljudima koji donose odluke, jer je nekad važnije ko te predlaže nego gdje trenutno igraš, ako ne i uvijek. Nisi malen znaš i sam ko stoji iza Kurtovica i odakle on bas ove godine a nikada do sada nije bio.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 18 jul 2026, 19:43

slika

Izgleda da će Portugal i Island biti u finalu, neko je ovdje predvidio ovo, a izgleda dešava se.
Iz naše grupe obje ekipe, a jednu čak pobijedili.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], JHam, ovisnik i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []