FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
34
12%
Drugi
27
9%
Treći
86
29%
Četvrti
70
24%
Peti
25
9%
Šesti
15
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
11
4%
Ispadamo iz lige
18
6%

Ukupno glasova: 292

N3R3D
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la N3R3D » 04 jan 2026, 11:52

Što prije shvatite da nisu bitni igrači, trener, pomoćnici, analitičari, dok ovi ljudi vode klub lakše će vam biti.

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 04 jan 2026, 11:55

Meni samo nije jasno zašto se mi djelimo na one kao što kritikuju trenutne nedostatke u radu kluba i one koji su vječni pozitivci, optimisti i uvijek bez kritike.

Ljudi, svi mi volimo klub, ali treba se ukazivati na nedostatke radi poboljšanja rada kluba u mnogim segmentima. Čovjek ako šuti onda se može zaključiti da mu je svejedno.

Evo fan shop, pa prodaju onu naljepnicu sa grbom kluba za auto, a nemaš zastavice za šoferšajbu da valja i da je kvalitetna. Manjak bilo kakve ideje na artiklima iz fan shopa je evidentan. Npr, zar ne bi bilo lijepo imati neki artikal sa V.Musemićem, Antićem, Fazlagićem, Papetom, Pajom i ostalim velikanima kluba ... Za malu raju imaš Vučka i pidžame, ne znam, al manjak ideja je evidentan.

Situacija vezana za članstvo jeste katastrofalna, pa svjetski velikani se bore za svakog fana, a mi u jeku praznika, grad pun dijaspore, pa i nešto se na platu dobilo dodatno ne da nismo ni počeli sa kampanjom članarina, već i ne znamo kad ista starta.

Ponašamo se kao da imamo milijarde i boli nas neka stvar, a tako se ne može rasti u bilo kojem smislu, a kamoli komercijalnom. Svako od nas ima pravo da kritikuje, jer klub volimo i stalni smo konzumenti njegovih produkata.

Naravno, kritika ne treba biti shvaćena kao katastrofa i neki dušmanluk prema klubu, ali treba uputiti kritiku ako za to ima razloga, a kod nas je trenutno situacija da prostora za kritike u cilju poboljšanja ima nažalost na pretek.

Mislim, prodaješ magnet sa grbom za auto koji mnogi neće kupiti, jer rizikuje oštećenje vozila, ali godinama najobičniju zastavicu za auto nisi sposoban napraviti.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 04 jan 2026, 12:01

N3R3D je napisao/la:
04 jan 2026, 11:52
Što prije shvatite da nisu bitni igrači, trener, pomoćnici, analitičari, dok ovi ljudi vode klub lakše će vam biti.
Izvini druže ali moje raspoloženje u toku dana, sedmice direktno zavisi od rezultata koji klub ostvari u tom danu/sedmici.
Ti ako se možeš postavit da ti nije bitno ko će igrati i ko će biti trener a samim tim i koji će rezultat biti zašto onda i pratiš klub.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 04 jan 2026, 12:07

Ma djaba sve kad nema titule.
Niti je prije bila bolja posjeta, niti je bio bolji fan shop, nisu ni uslovi za igrace bili bolji, nije ni Tatar bio bolji igrac od trenutnih igraca....jednostavno nema rezultata i niko i nista ne valja

Ali bilo bi jos gore da nemamo investitora i pare za skupe igrace, trenere, pripreme i sl. Vjerovatno bi zavrsili kao Celik i bili predmet sprdancije od kona i citave lige. Ovako smo im trn u oku i strah i ako nemamo jos rezultat.
Pogledajte clanke i izjave. Kod njih sve bajno kod nas pukla tikva. Stimac nas spominje stalno a bori se s Borcem. Misimovic, Talgetija i Vico isto stalno objave o nama a Zrinjski im jedini konkurent

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2026, 12:14

Djulboni je napisao/la:
04 jan 2026, 11:55
Meni samo nije jasno zašto se mi djelimo na one kao što kritikuju trenutne nedostatke u radu kluba i one koji su vječni pozitivci, optimisti i uvijek bez kritike.

Ljudi, svi mi volimo klub, ali treba se ukazivati na nedostatke radi poboljšanja rada kluba u mnogim segmentima. Čovjek ako šuti onda se može zaključiti da mu je svejedno.

Evo fan shop, pa prodaju onu naljepnicu sa grbom kluba za auto, a nemaš zastavice za šoferšajbu da valja i da je kvalitetna. Manjak bilo kakve ideje na artiklima iz fan shopa je evidentan. Npr, zar ne bi bilo lijepo imati neki artikal sa V.Musemićem, Antićem, Fazlagićem, Papetom, Pajom i ostalim velikanima kluba ... Za malu raju imaš Vučka i pidžame, ne znam, al manjak ideja je evidentan.

Situacija vezana za članstvo jeste katastrofalna, pa svjetski velikani se bore za svakog fana, a mi u jeku praznika, grad pun dijaspore, pa i nešto se na platu dobilo dodatno ne da nismo ni počeli sa kampanjom članarina, već i ne znamo kad ista starta.

Ponašamo se kao da imamo milijarde i boli nas neka stvar, a tako se ne može rasti u bilo kojem smislu, a kamoli komercijalnom. Svako od nas ima pravo da kritikuje, jer klub volimo i stalni smo konzumenti njegovih produkata.

Naravno, kritika ne treba biti shvaćena kao katastrofa i neki dušmanluk prema klubu, ali treba uputiti kritiku ako za to ima razloga, a kod nas je trenutno situacija da prostora za kritike u cilju poboljšanja ima nažalost na pretek.

Mislim, prodaješ magnet sa grbom za auto koji mnogi neće kupiti, jer rizikuje oštećenje vozila, ali godinama najobičniju zastavicu za auto nisi sposoban napraviti.
Treba ukazivati al kljuc je da bude 8000 na kosevu u prosjeku i da onda ti navijaci prave pritisak na upravu , igrace ili već na koga treba . Od 1000 komentara na fb i forumu mislim da nema velike koristi .

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 jan 2026, 12:16

N3R3D je napisao/la:
Koji bi trebali doći ljudi, da budu bitni igrači i treneri ?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jan 2026, 12:17

Trebale bi članske od sutra biti.
Baš da vidim koliko će ljudi ovdje okačiti da su se učlanili, jer da se učlanjujemo koliko kukamo, ne bi nam kraja bilo. Čast izuzecima.
A da se kasni, kasni se, taman bi bilo da su krenuli 31. sa time, ali, šta je tu je, što bi rekao naš nekadašnji šef :mrgreen:
Živo me zanima situacija sa igračkim kadrom, tišina je što se toga tiče, a sutra pripreme kreću.
Očekujem da će se finalizirati deal sa Čelikom oko Telalovića, i to bi bio dobar početak prelaznog roka :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Strosmajer
Kontakt:

Post Postao/la Strosmajer » 04 jan 2026, 12:22

Ja mislim da mi pred sobom imamo 4 ključna pitanja, o tome vrijedi pisati ako neko ima kakvu informaciju ili neko ozbiljno razmišljanje. Sve ostalo je prelijevanje iz šupljeg u prazno i djecija besmislica.

1. Ima li mirvic dovoljno para da sad ovo sam izgura?

2. Hoće li se usvojiti zakon o sportu u januaru kao sto je najavljeno?

3. Da li je podignuti kvalitet sudjenja rezultat dolaska Slovenca i pritiska iz UEFA ili je samo vico skontao da ima dovoljnu zalihu bodova?

4. Da li je tanova nezainteresovanost bila kočnica u klubu i da li je mirvic nešto naucio iz grešaka (najviše kadrovskih, ali i u konekcijama i odnosima koje je stvarao) koje je do sad pravio, tj. Hoće li stvari biti drugačije s promjenom vlasničke strukture.
Zadnja izmjena: Strosmajer, dana/u 04 jan 2026, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 04 jan 2026, 12:24

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jan 2026, 12:17
Trebale bi članske od sutra biti.
Baš da vidim koliko će ljudi ovdje okačiti da su se učlanili, jer da se učlanjujemo koliko kukamo, ne bi nam kraja bilo. Čast izuzecima.
A da se kasni, kasni se, taman bi bilo da su krenuli 31. sa time, ali, šta je tu je, što bi rekao naš nekadašnji šef :mrgreen:
Živo me zanima situacija sa igračkim kadrom, tišina je što se toga tiče, a sutra pripreme kreću.
Očekujem da će se finalizirati deal sa Čelikom oko Telalovića, i to bi bio dobar početak prelaznog roka :thumbup:
Ovo su nase zene magovi za marketing i komputere smislile kako da nas privuku da kupimo clanske.
Sad kad krene masovno uclanjenje sjebat ce se sve liste.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 04 jan 2026, 12:31

Nemas sta okaciti, vecina su ovdje clanovi kluba , i nisu, nemas neki filter za tim nazalost ovo je otvoren forum i moze se frajer iz somalije regristrovati, standardnih 4 5 hiljada sto idu na tekmu su vlasnici clanskih kako god , totalno nebitno sa tom brojkom.. 4 5 20 milja kad nemas nekog efekta
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 04 jan 2026, 12:45

Sto se tice fan shopa online znam da ne salju to kako treba, nije mi jasno kako ne uspijes napisat adresu kako treba ili sta ja znam???
Sto se tice cijena, neki dan sam bio u Ferhadiji. Svaki artikal 50-70% nize cijene bile. Malo sam se i syebo kako sam "jeftino" prosao

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 04 jan 2026, 12:59

Turo je napisao/la:
04 jan 2026, 10:50
napoleon72 je napisao/la:
04 jan 2026, 10:45
fanshop katastrofa
Zašto?
Zato sto sam narucio dres u pre orderu (nadji na mrezama kad je to bilo), a isti mi zeljeli dostaviti u novembru !
Zato sto im AI pravi artikle i to u najmanju ruku debilno.
Zato sto se kasni sa clanskim.
Zato sto nazoves shop i pitas moze li se uclaniti na Aerodromu, kazu da moze, ti dodjes tamo, ona debela koluta ocima...
Evo da ne nabrajam dalje. Vjerujem da ce se i @napoleon sjetiti sto...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 04 jan 2026, 13:00

junioR je napisao/la:
03 jan 2026, 20:16
junioR je napisao/la:
03 jan 2026, 20:12
Napapijri je napisao/la:
03 jan 2026, 20:06

Ja nisam insajder, a ni Duska, ali mogu potvrditi povratak Mamica u Hercegovinu, iako su ranije presli zivjeti u Sarajevo.
:pinokio:
A da se nadovežem na ovu navodnu priču? Navodna se pricalo isto tako da od prije 3 mjeseca krecemo sa papirologijom za novog ulagača? Da sasvim slučajno dolazi Mamic u klub odmah nakon toga ? Da niko nije znao da odlazi Tan ? Da je Mirvic uspio da tek tako zamaze oci Princu i na osnovu samo imena akademije po njemu dogovori saradnju ili možda nakon mjesec raskine ugovor sa njim ? Ili možda nije ni potpisao ugovor ? :lol:
Sve neki "sveznadari" koji lupetaju ko "maksim po diviziji". Kad sam ja napisao da Mrvic ne odlazi i prpusta operativni dio Manicu a da ce se on posvetiti vise oko infrastrukture, bio sam banovan za "trolanje".
Ja sam gospodin u godinama koji je dio bordo porodice iz vremena Paoeta i Faruka. Mnogi od vas se nisu tada ni rodili.
Za svaki konentar ovdje stojim sa cinjenicama.
SAMO BORDO

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 04 jan 2026, 13:02

NazorUso je napisao/la:
04 jan 2026, 12:59
Turo je napisao/la:
04 jan 2026, 10:50
fanshop katastrofa
Zašto?
Zato sto sam narucio dres u pre orderu (nadji na mrezama kad je to bilo), a isti mi zeljeli dostaviti u novembru !
Zato sto im AI pravi artikle i to u najmanju ruku debilno.
Zato sto se kasni sa clanskim.
Zato sto nazoves shop i pitas moze li se uclaniti na Aerodromu, kazu da moze, ti dodjes tamo, ona debela koluta ocima...
Evo da ne nabrajam dalje. Vjerujem da ce se i @napoleon sjetiti sto...
Problem je i gore je sto ne pravi AI, vec neki debil to radi preko qurca i dizajnira.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 04 jan 2026, 13:03

JalaBrat je napisao/la:
04 jan 2026, 11:25
hahahah ovaj frajer proziva napoleona kad je i sta je kupio, pa majmune ti ne znas sta je taj momak sve uradio za klub
Znaju oni, aylah ima program kad neki forumas udje u shop da nesto kupi, odma ga prepozna i javi botovima !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 jan 2026, 13:04

Tatamata1946 je napisao/la:
04 jan 2026, 12:07
Ma djaba sve kad nema titule.
Niti je prije bila bolja posjeta, niti je bio bolji fan shop, nisu ni uslovi za igrace bili bolji, nije ni Tatar bio bolji igrac od trenutnih igraca....jednostavno nema rezultata i niko i nista ne valja

Ali bilo bi jos gore da nemamo investitora i pare za skupe igrace, trenere, pripreme i sl. Vjerovatno bi zavrsili kao Celik i bili predmet sprdancije od kona i citave lige. Ovako smo im trn u oku i strah i ako nemamo jos rezultat.
Pogledajte clanke i izjave. Kod njih sve bajno kod nas pukla tikva. Stimac nas spominje stalno a bori se s Borcem. Misimovic, Talgetija i Vico isto stalno objave o nama a Zrinjski im jedini konkurent
Juce sam pisao o tom i dokazao da to nije tacno. 2021. si imao 3700 clanova a osvojena 4 trofeja u zadnje 2 godine. Al se poslije toga krenulo s puno boljom kampanjom, ljepse clanske a ne samo "ja sam Sarajevo", pokloni uz clanske, uvijek neka sitnica, kampanja krene od decembra, bude onaj bar s ciljem koji se popunjava... isto tako je kampanja za evropske tekme dovela do tog da nekad u 3. pretkolu EL imamo 15000 navijaca a sad u prvom pretkolu KL najposjeceniji stadion, 25 milja. Jer se dobro radilo, silujes medije od juna, privuces dijasporu, objavljujes svaki dan koliko je prodano itd. Dodje 25 milja, od tog 15 hiljada dresova Bayerna i Manchestera, al koga briga? Sve se moze kad se dobro radi. Mi u zadnje dvije sezone imamo posjetu bolju nego u sezoni duple krune. Prije se manje energije ulagalo u to. Sad samo da nema glupih lapsusa, marketing bi bio vrh. Bio je do ove sezone realno, onaj neki stranac radio videe pred tekme, svaka na svjetskom nivou itd. Sve to utice ba.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 jan 2026, 13:14

N3R3D je napisao/la:
+1 :clap:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2026, 13:26

H8Z7 je napisao/la:
04 jan 2026, 13:14
N3R3D je napisao/la:
+1 :clap:
A ja ne vidim način kako navijaci mogu smjeniti Mirvica i njegove uposlenike. Jedini način da Mirvic proda nekom dionice al to je isključivo do njeg.
.

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 04 jan 2026, 13:35

Strosmajer je napisao/la:
04 jan 2026, 10:59
Kasnimo 14 bodova za prvim, u zadnje 4 sezone imamo jedno trece mjesto i tri cetvrta, jednom prebacili prvo pretkolo KL, posjeta nikad manja, clanskih nema, marketing uzasan, fanshop katastrofa, klub radi na principu "trial and error", i kae "ne valja ljudima nista na klubu". Pa haj evo reci ti sta valja? Trenutno koji segment kluba funkcionise kako treba? Ono da kazes, e u tom smo profesionalni i tako treba radit. Bukvalno nista.
Opet pokušavaš izmjestiti klub iz realnosti i tu traziti neka rjesenja.

Ne funkcionise ništa, ali neće ni funkcionisati dok god u državi nemaš zakon o sportu i funkcionalan savez sa bar malo manjim uticajem politike.

Ja se krecem u nekom svijetu u kojem bi bilo potencijalnih dobrih menadžera za bilo koju firmu. Znaš ko normalan bi radio u ovom sistemu bez zakona koji regulise oblast u kojoj radis, sa direktnim uticajem stranaka na sve sto radis? Niko.

Zato u klubovima možemo naci ili samo neke klovnove koji nigdje drugo ne mogu raditi ili ljude koji su zaljubljenici i imaju pravi posao a sportom se bave usput. I tako će ostati sve dok se sistem ne uredi.

A u biti nije da ništa od nabrojanog ne valja, marketing i shop su izdignuti na znacajno visi nivo od bh prosjeka i od onog na čemu su bili. Nije savrseno, eto ima slovna greška na dukserici. ali daleko iznad očekivanja. Medjutim, problem je sto su to najmanje bitne stvari, ne vrijedi ih uopste spominjati. **** marketing i shop ako ne možeš normalno poslovati i ako ti rezultat kroje u Banjaluci i Mostaru.

Ovdje ljudima nije bitno sto se neki igrač prodao, a bitno je da li se ide na pripreme u Tursku ili u Zenicu i bitno je da su igraci motivisani, bitno je da ima štandova za karte… ne ide to pajdo moj jedno bez drugog. Treba zadržati neku vezu sa realnošću, pa da imamo o čemu pricati.
Vrlo zrelo razmisljanje. Potpisujem

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 04 jan 2026, 13:37

Oerde je napisao/la:
03 jan 2026, 21:23
visokohz je napisao/la:
03 jan 2026, 20:59
**** majku pa samo negativan,pa popustite malo grob vas j e b o...
Najjaci onaj brat neki dan napisa da hoce nesto pozitivno se desit… a ne zna da nece, bar na forumu ovom. A na terenu i u klubu hoce akobogda.
Vidim da neće burazeru. Ako će se suditi jel otišao iz kluba Mamić po tome gdje je viđen, evo ja ću reći da nije nigdje otišao i da neće ići iz kluba jer sam ga lično vidio na vilsonovom šetalištu kod mašinskog fakulteta kako lagano šeta kao perce.
Sarajevo ljubavi moja 1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.