FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2016, 23:03

Kada vidim da nasa uprava radi sve odmah i transparentno, bas ne mogu da se otmem dojmu da je ovo prava prica, bez nekih sitnih licnih koristi, osim te koristi da ce i ljudi u Upravi rasti zajedno sa Zeljom
i koliko Zeljo bude napredovao, rasti ce i oni, i mi navijaci svi zajedno.

A OBAVEZA NAVIJACA je:
1. Svako ko voli Zelju bez obzira na mjesto i finansijsku situaciju da se uclani u klub, za to nema izgovora!

2. Da dolazimo na utakmice! i jednostavno da svaku drugu sedmicu, jednu subotu ili nedelju organizujemo tako da je centralni dogadjaj ta utakmica, naravno u dogovoru sa zenama, djecom, djevojkom ili roditeljima, ako treba svi zajedno niko se nece pokajati, i bez obzira da li pobjedili ili ne imacemo jednu lekciju iz bezuvjetne ljubavi, postovanja, odanosti i ponosa.

3. Ko god je u mogucnosti u trenutnoj situaciji treba uplatiti bar jednu stolicu, vazno je iz vise razloga, i da se vidi nas potencijal i kluba i navijaca, i drugo :) da imam tu zahvalnicu "ZA UCESTVOVANJE U IZGRADNJI EUROPSKE GRBAVICE" na svom zidu, te sama cinjenica da tu ima jedna moja stolica.

4. Navijaci koji su standardni trebaju da se pocnu vise navikavati na kupovinu godisnjih ulaznica i da prestanu sa praksom kupovine za svaku utakmicu posebno. Jer samo godisnje ulaznice omogucavaju veci priliv novca koji se mogu organizovati kroz budzet za potrebe kluba. A na pojedinacne ulaznice se ne racuna ozbiljno i sluze za ostale troskove.

Ja sam davno usvojio ove navike prije skoro 20god, doduse naslijedio od nekoga ko to radi vec 40 godina.
Ali jedini ispravan nacin.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 27 mar 2016, 23:08

tu i tamo je napisao/la:Kada vidim da nasa uprava radi sve odmah i transparentno, bas ne mogu da se otmem dojmu da je ovo prava prica, bez nekih sitnih licnih koristi, osim te koristi da ce i ljudi u Upravi rasti zajedno sa Zeljom
i koliko Zeljo bude napredovao, rasti ce i oni, i mi navijaci svi zajedno.

A OBAVEZA NAVIJACA je:
1. Svako ko voli Zelju bez obzira na mjesto i finansijsku situaciju da se uclani u klub, za to nema izgovora!

2. Da dolazimo na utakmice! i jednostavno da svaku drugu sedmicu, jednu subotu ili nedelju organizujemo tako da je centralni dogadjaj ta utakmica, naravno u dogovoru sa zenama, djecom, djevojkom ili roditeljima, ako treba svi zajedno niko se nece pokajati, i bez obzira da li pobjedili ili ne imacemo jednu lekciju iz bezuvjetne ljubavi, postovanja, odanosti i ponosa.

3. Ko god je u mogucnosti u trenutnoj situaciji treba uplatiti bar jednu stolicu, vazno je iz vise razloga, i da se vidi nas potencijal i kluba i navijaca, i drugo :) da imam tu zahvalnicu "ZA UCESTVOVANJE U IZGRADNJI EUROPSKE GRBAVICE" na svom zidu, te sama cinjenica da tu ima jedna moja stolica.

4. Navijaci koji su standardni trebaju da se pocnu vise navikavati na kupovinu godisnjih ulaznica i da prestanu sa praksom kupovine za svaku utakmicu posebno. Jer samo godisnje ulaznice omogucavaju veci priliv novca koji se mogu organizovati kroz budzet za potrebe kluba. A na pojedinacne ulaznice se ne racuna ozbiljno i sluze za ostale troskove.

Ja sam davno usvojio ove navike prije skoro 20god, doduse naslijedio od nekoga ko to radi vec 40 godina.
Ali jedini ispravan nacin.
Tvoje postove druze treba u kakav folder kopirati. Nakon ovog tesko je sta dodati osim :bow: :bow: :bow:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 mar 2016, 23:11

Kapacitet zapada ce biti oko 4700 prema idejnom projektu (znaci nije glavni odnosno izvedbeni projekat tako da moze doci do odstupanja), istoka oko 5700 (iako je prema idejnom planirano skoro 6900), juga oko 4500, sjevera oko 3500 (jer ce rusiti zdenke ocigledno). Kapacitet ce tu najmanje uticati na ogromnu cijenu zapada, glavni krivac za tolike troskove ce biti podtribinski prostori jer skoro svi kriteriji koje UEFA zahtjeva za cetvrtu kategoriju ce morati se nalaziti ispod odnosno do glavne (zapadne) tribine.

@tu i tamo - :thumbup:

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2016, 23:20

@AnelZ
Nisam siguran da se ide prema tom konceptu stadiona, bar za sad, ovaj istok na slikama koje si stavio ima kapacitet preko 5000, a sada ce se graditi tribina sa nesto manje od 3000 nenatkrivena
Mislim mozda nekad u konacnici je zelja ovakav stadion, ali to nece biti u narednih par godina.
Ne vjerujem ni Jug da ce se graditi po tom konceptu jer bi i Jug onda primao kao Sjever oko 5000 a to bi kostalo previse...
Ja mislim da se radi neka prelazna faza, pa ce nam tribine biti nesto nalik stadionu Vojvodine ili Sjevera i Juga u Zenici ali ce biti kompatibilna i iskoristiva u nadogradnji za Grbavicu kao na slikama.
I da ce ta prelazna faza potrajati dok se ne nadje investitor za veliki projekat.
Moje misljene, nisam direktno upucen.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 27 mar 2016, 23:30

tu i tamo je napisao/la:@AnelZ
Nisam siguran da se ide prema tom konceptu stadiona, bar za sad, ovaj istok na slikama koje si stavio ima kapacitet preko 5000, a sada ce se graditi tribina sa nesto manje od 3000 nenatkrivena
Mislim mozda nekad u konacnici je zelja ovakav stadion, ali to nece biti u narednih par godina.
Ne vjerujem ni Jug da ce se graditi po tom konceptu jer bi i Jug onda primao kao Sjever oko 5000 a to bi kostalo previse...
Ja mislim da se radi neka prelazna faza, pa ce nam tribine biti nesto nalik stadionu Vojvodine ili Sjevera i Juga u Zenici ali ce biti kompatibilna i iskoristiva u nadogradnji za Grbavicu kao na slikama.
I da ce ta prelazna faza potrajati dok se ne nadje investitor za veliki projekat.
Moje misljene, nisam direktno upucen.
Sada se gradi samo prva etaza istoka, to ti je oko 3k, iznad toga bi trebala biti jos jedna :)

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2016, 23:35

@svenZ
Hvala !
Sad sam ukapirao
Grade se donje tribine idejnog projekta.
svakako sam tako nesto i mislio ali sada mi je jasno tacno kako ce to ici.
Jos jedino ostaje nepoznanica zapad, on bi se morao u konacnici rusiti pa praviti novi.
I jos sto sam primjetio po idejnom projektu, sadasnja "zdenka"pripada istoku a ne sjeveru.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 27 mar 2016, 23:43

samoplavi je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:Pored svih dobrih vijesti VOLIO bih jos da se prilikom gradnje JUZNE tribine obrati paznja na par stvari koje nece povecati cijenu same gradnje a doprinjeti ce boljem Zelji..
Treba posebnu paznju posvetiti samom Kopu Manijaka, tj treba rasporediti sektore i tribinu tako da navijanje bude akusticnije i lakse za organizovati...
To su sitnice a Manijacima ce znaciti sve na svijetu, i praviti razliku izmedju dobrog i odlicnog stimunga...
To nije tesko, u njemackoj sve navijacke tribine su prilagodjene navijacima, od "sipke" , centralnog trans., do megafona po sipkama sirom tribine(megafon se ne cuje okolo tako da vodjenje navijanja ne smeta i ne cuje se na terenu za razliku od razglasa zvucnikom) tako da dovoljno je samo pogledati kako se to radi i ne praviti neke pocetnicke greske...
Znam da bespotrebno pametujem, ali to mi prvo palo na pamet, da ako se vec radi, da se pokusa udovoljiti Manijacima jer sada ce to biti SAMO navijacka tribina, ostali ce imati izbora na istok i sjever. :) kao recimo ja.

I jos jedna kritika!
Mislim da je Uprava trebala postepeno da objavljuje dobre vijesti, ovako niko ne moze da vjeruje hahahah
ili ko Dinokio nakon loseg rezultata ide nova bombasticna vijest, pa da ne znamo dal da se smijemo ili placemo.
Dobre prijedloge dajes i vidi se da poznajesa materiju. O ovom za Manijake se treba dobro razmisliti. Samo molim te, nemoj nam anamo njih nikako ovdje. Goni ih u onu stvar, nek se zabavljaju o svom jadu.
Tvoja ideja jei prijedlog su na mjestu, ali nakon izgradnje na tom jugu ce biti 200 ljudi jer ih nema vise u kopu. Svi oni penzioneri i kojima je skupa karta za druge tribine ce se prebaciti na istok. Ja bi najvise volio da se istok pravi kao nastavak sjevera, isto tako i jug, a da zapad bude kakav jeste, samo da usminka i bude to. Po meni bi bilo perfektno, imali bi kapacitet 15tak hiljada, malo vise, sto je i vise nego dovoljno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 27 mar 2016, 23:58

Raja, predlazem vam da usporite price oko tribina jer ce se da uraditi do kraja godine samo nesto malo. Puno para treba i ovo sto uradimo bice dosta vala. Neka pocnemo igrati evropu na Grbavici a za ostalo ce trebati love hejbet. Moj neki san ide ovako, a to je da izborimo evropu, odemo u grupnu fazu evropa lige i napravimo sve za dvije godine od para evrope. To je naravno san kao svi prijedlozi iznad :D
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2016, 00:14

@tu i tamo - vidim da si shvatio ipak da sam bio blizi konacnom konceptu koji se planira :) klub je sam u saopstenju rekao da je osnov za sve radove idejni projekat od I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo koji je predstavljen krajem 2012. odnosno pocetkom 2013., a to su upravo ove skice i slike koje postavljam na forumu :) cak su jednake i slikama koje je klub prezentovao u decembru 2015. kada je predstavljen prijedlog za kulama.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 28 mar 2016, 00:17

amazon je napisao/la:Raja, predlazem vam da usporite price oko tribina jer ce se da uraditi do kraja godine samo nesto malo. Puno para treba i ovo sto uradimo bice dosta vala. Neka pocnemo igrati evropu na Grbavici a za ostalo ce trebati love hejbet. Moj neki san ide ovako, a to je da izborimo evropu, odemo u grupnu fazu evropa lige i napravimo sve za dvije godine od para evrope. To je naravno san kao svi prijedlozi iznad :D
Koliko god to dobro zvucalo, ne bih se slozio s tobom. Mislim da je puno bolje postepeno raditi, napraviti stabilan klub koji ovisi sam o sebi i ne uzdat se u povremene prihode od dzeke i uefe vec napraviti strukturu koja privlaci investitore. Nama je puno teze prodati ovih 49% nego sto je anamo onim bilo prodati klub sto je u neku ruku logicno jer kod nas investitori nikada nece biti vecinski vlasnici i samim tim ih je teze privuci, ali ako zeljo nastavi kontinuirano raditi i isplacivati dugove, investitora nece faliti. Na kraju krajeva investicija u klub bez dugova je jako solidna stvar.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 mar 2016, 00:30

SvenZ je napisao/la:
amazon je napisao/la:Raja, predlazem vam da usporite price oko tribina jer ce se da uraditi do kraja godine samo nesto malo. Puno para treba i ovo sto uradimo bice dosta vala. Neka pocnemo igrati evropu na Grbavici a za ostalo ce trebati love hejbet. Moj neki san ide ovako, a to je da izborimo evropu, odemo u grupnu fazu evropa lige i napravimo sve za dvije godine od para evrope. To je naravno san kao svi prijedlozi iznad :D
Koliko god to dobro zvucalo, ne bih se slozio s tobom. Mislim da je puno bolje postepeno raditi, napraviti stabilan klub koji ovisi sam o sebi i ne uzdat se u povremene prihode od dzeke i uefe vec napraviti strukturu koja privlaci investitore. Nama je puno teze prodati ovih 49% nego sto je anamo onim bilo prodati klub sto je u neku ruku logicno jer kod nas investitori nikada nece biti vecinski vlasnici i samim tim ih je teze privuci, ali ako zeljo nastavi kontinuirano raditi i isplacivati dugove, investitora nece faliti. Na kraju krajeva investicija u klub bez dugova je jako solidna stvar.
Ne mozemo mi kao klub ovo sve uraditi. Nasa uprava radi najbolji posao ikad poslije rata i to su cinjenice, ali bez nekog ulagaca za gradnju stadionama to ce biti jako tesko. Pogotovo to sto si naveo stabilan klub, tesko je to sve financijski podnijeti. Plate igraca, razni rashodi, plus gradnja stadiona, ma ne moguce.Odradimo ovo uz pomoc navijaca, probamo napraviti nesto u evropi, i probati naci investitore za ostatak projekta. A da uprava nastavi raditi na dovodjenju dobrih igraca i da pravimo dream team za ovu ligu.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 28 mar 2016, 00:35

Prva stvar... Za Zerica malog cjena je netacna sto je na Hayatu izaslo... Ako me sjecanje sluzi on ima istu klauzulu u ugovoru ko i Amir mali prije nego je otisao u tursku... Ali nasi ga nece dati za 250.000 eura kolika je klauzula....

Druga stvar ovaj sto prica da ce se nesto malo uraditi na istocnoj tribini... Ako je tebi malo 2580 sjedecih mjesta rokni se brate.... Radije nemoj pisati svakakve gluposti nego sto bilo sta napises

Ne znam ko spomenu Zapadnu tribinu... Projekat te tribine kosta 8-9 miliona KM sa svim sadrzajima... tako da ona nece prece tu cjenu

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 mar 2016, 00:39

Ako neces da ukljucis malo mozak nemoj me spominjati. Za nas je to velika stvar, ali je mala stvar u odnosu sta ce se sve morati uraditi za komplet stadion. Opet ste se poceli vracati, vi strajkaci da se pravite pametni. Idi jarane tamo i vadi rijeci iz konteksta dipre do Bajrama. A to sta cu ja pisati ti mi sigurno neces odredjivati da napisem da ovo klincu ne valja.razgulitus

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 28 mar 2016, 01:06

amazon je napisao/la:Ako neces da ukljucis malo mozak nemoj me spominjati. Za nas je to velika stvar, ali je mala stvar u odnosu sta ce se sve morati uraditi za komplet stadion. Opet ste se poceli vracati, vi strajkaci da se pravite pametni. Idi jarane tamo i vadi rijeci iz konteksta dipre do Bajrama. A to sta cu ja pisati ti mi sigurno neces odredjivati da napisem da ovo klincu ne valja.razgulitus
Botu jedan samo nadji jedan post gdje sam napisao da sam strajkac i ja vise ovde necu napisati i nije raja radi tebe otisla i sad zaobilazi ovaj forum nego radi administracije foruma... Prije nego sto bilo sta napises malo razmisli a ne samo nabacati rijeci na forumu... Drug stvar ako ti je ovo mala investicija za pocetak od nasih para i pomoci navijaca onda OK... Da malo razmislis gdje zivis ne bi tako pisao

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 mar 2016, 01:15

Imas li ti Aldine ikakvu drugu rijec sem strajkaci, djeca itd.? Postani elokventan malo, istrazi Rjecnik bosanskog jezika, vidjeces raznolikost koju hvala Bogu nas jezik ima i pusti ljude na miru...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 28 mar 2016, 09:13

Ja koliko sam cuo da ce za Zerica, naravno ako zadovolji, biti cijena izmedju 200 i 300 hiljada eura uz odredjeni procenat od narednog transfera - navodno ta je klauzula ubacena u njegov ugovor. sad je li bomba fkt ne znam, ali po meni to je skroz dobra cifra. Realno Bekrica smo za te pare prodali :D
Volim te Zeljo!!!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 mar 2016, 11:36

zlatandr je napisao/la:Ja koliko sam cuo da ce za Zerica, naravno ako zadovolji, biti cijena izmedju 200 i 300 hiljada eura uz odredjeni procenat od narednog transfera - navodno ta je klauzula ubacena u njegov ugovor. sad je li bomba fkt ne znam, ali po meni to je skroz dobra cifra. Realno Bekrica smo za te pare prodali :D
Ne trebamo biti nerealni. Zeric je potencijal ali još uvijek nedokazani. Ako njegov otac ili menadžeri ko god bili smatraju da mu je bolje da ide, ne treba mu pravviti probleme. Uzeti solidnu cifru i malo procenata i nek mu je sretno.

Dosadni ste vise sa strajkacima i nestrajkacima, treba vas pobanovati sve.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 mar 2016, 11:41

Meni je jedino zao sto neće igrati . Sto se tiče love koliko god da dobijemo dosta l. Ako ode nek mu je hairli.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 28 mar 2016, 13:10

raja izvinjavam se posto nisam u toku moze li mi neko objasniti ovu pricu oko dva foruma privatnom porukom,hvala unaprijed
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 28 mar 2016, 13:21

U četvrtak je izvlačenje parova kupa BIH. Šta mislite koga bi bilo da najbolje dobijemo, a koja je najlošija opcija? Da li da igramo prvu ili drugu domaću utakmicu? Moje mišljenje je da nas niko ne želi, ali eto da malo damo diskusije i na ovo nadloazeće izvlaćenje...
"Truth begins in lies."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 7 gostiju.